מתאים לפסח לשיטות המחמירות ביותר
ללא חלב
ללא גלוטן
ללא קמח תפו"א
לא שרויה
ללא קטניות
רכיבים:
4תפו"א
8 ביצים
1 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
1/3 כוס מיץ לימון (לא משומר, סחוט במקום ומסונן)
1/2 כוס מיץ תפוז (סחוט במקום ומסונן)
פתיח קטן לפני המתכון המלא
אצל הורים שלי בפסח מאד מחמירים
ואין כמעט חומרי בסיס לשימוש
כך שהפסח יכול להיות מאד משעמם
ולמה כי ארוחת בוקר תפו"א וביצים
ארוחת צהרים בשר ותפו"א
ארוחת ערב ביצים עם תפו"א
וכך כל פעם בווריאציה אחרת
או במילים אחרות אותה גברת בשינוי אדרת
אצל הוריי הילדים מאד מעורים במטבח ובפרט בפסח
זה חוויה מטורפת הילדים מאד נהנים מכך וגם שותפים בכל העבודה
אני לקחתי את זה צעד קדימה והלכתי לחפש דברים משוגעים
ומצאתי כמה דברים יוצאים מן הכלל
ואחד מהם זהזה
להכין אוכל לפי מתכון וכשיש לך את כל המוצרים זה אולי כשרון
להכין אוכל עם מגבלות מטורפות ועם מגוון מאד מצומצם של חומרי גלם זה אליפות
והנה המתכון
לבשל את התפו"א במים בלבד (ללא שמן ומלח)
להקציף 8 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר
להקציף (בקערה נפרדת) 8 חלמונים עם 1/4 כוס סוכר
למעוך את התפו"א כשהם קרים לפירה חלש (לא למעוך מידי הרבה עדיף שיישאר גושים קטנטנים בפירה)
להוסיף לפירה את המיץ לימון, מיץ תפוז והשמן
לערבב היטב לעיסה אחידה
להוסיף את קציפת החלמונים לתערובת הפירה
לערבב היטב לעיסה אחידה
להוסיף את קציפת החלבונים לתערובת
לערבב בעזרת תנועת הקיפול עד לקבלת תערובת אחידה
להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל15 דק'
להנמיך ל-170 ולאפות עוד כ-25 דקות עד לקבלת צבע חום יפה
להגיש קר (מהמקרר) בלבד
ולא לגלות ממה זה עשוי
יש להקפיד על ההוראות
אני לא מבטיח שזה יצליח לכם על הפעם הראשונה
אל תגיבו לפני שלא טעמתם/ניסיתם
ללא חלב
ללא גלוטן
ללא קמח תפו"א
לא שרויה
ללא קטניות
רכיבים:
4תפו"א
8 ביצים
1 כוס סוכר
1/3 כוס שמן
1/3 כוס מיץ לימון (לא משומר, סחוט במקום ומסונן)
1/2 כוס מיץ תפוז (סחוט במקום ומסונן)
פתיח קטן לפני המתכון המלא
אצל הורים שלי בפסח מאד מחמירים
ואין כמעט חומרי בסיס לשימוש
כך שהפסח יכול להיות מאד משעמם
ולמה כי ארוחת בוקר תפו"א וביצים
ארוחת צהרים בשר ותפו"א
ארוחת ערב ביצים עם תפו"א
וכך כל פעם בווריאציה אחרת
או במילים אחרות אותה גברת בשינוי אדרת
אצל הוריי הילדים מאד מעורים במטבח ובפרט בפסח
זה חוויה מטורפת הילדים מאד נהנים מכך וגם שותפים בכל העבודה
אני לקחתי את זה צעד קדימה והלכתי לחפש דברים משוגעים
ומצאתי כמה דברים יוצאים מן הכלל
ואחד מהם זהזה
להכין אוכל לפי מתכון וכשיש לך את כל המוצרים זה אולי כשרון
להכין אוכל עם מגבלות מטורפות ועם מגוון מאד מצומצם של חומרי גלם זה אליפות
והנה המתכון
לבשל את התפו"א במים בלבד (ללא שמן ומלח)
להקציף 8 חלבונים עם 3/4 כוס סוכר
להקציף (בקערה נפרדת) 8 חלמונים עם 1/4 כוס סוכר
למעוך את התפו"א כשהם קרים לפירה חלש (לא למעוך מידי הרבה עדיף שיישאר גושים קטנטנים בפירה)
להוסיף לפירה את המיץ לימון, מיץ תפוז והשמן
לערבב היטב לעיסה אחידה
להוסיף את קציפת החלמונים לתערובת הפירה
לערבב היטב לעיסה אחידה
להוסיף את קציפת החלבונים לתערובת
לערבב בעזרת תנועת הקיפול עד לקבלת תערובת אחידה
להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל15 דק'
להנמיך ל-170 ולאפות עוד כ-25 דקות עד לקבלת צבע חום יפה
להגיש קר (מהמקרר) בלבד
ולא לגלות ממה זה עשוי
יש להקפיד על ההוראות
אני לא מבטיח שזה יצליח לכם על הפעם הראשונה
אל תגיבו לפני שלא טעמתם/ניסיתם