קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן

מאמרים אחרונים באתר

• תודה
Reactions: הדס991 //
4 תגובות
יש כאן שאלה טכנית
אבל, אני מתעורר לשאלה ממבט אמוני
אני מפרסם בסטטוס בווצאפ מדי יום על בטחון בה' לפי החובת הלבבות
והיום למדתי את הנושא האם צריך לצאת בשביל פרנסה מחוץ לעיר?
מצרף מה שכתבתי
מה דעתכם?
חיים בבטחון 21#
איזו
שאלה נוקבת
שאל העובד כוכבים
את ה"פרוש"?
מספר חובת הלבבות:
מעשה באחד מן ה"פרושים" (שפרש מתענוגות העולם הזה לעבודת השם) שהלך ל"ארץ רחוקה" לחפש פרנסה, ופגש שם אדם שעבד לכוכבים, וגיחך עליו,
שאלו העובד כוכבים,
ואת מי אתה עובד?
ענה לו הפרוש: אני עובד את הבורא
הכל יכול,
שמפרנס את כולם,
היחיד ומיוחד,
שאין כמוהו!
אמר לו העובד כוכבים,
מעשיך סותרים את דבריך!
אם אתה צודק, הוא היה מפרנס אותך בעירך ולא היית צריך לטרוח לבוא אל ארץ רחוקה בשביל הפרנסה??!!
קיבל הפרוש את תוכחתו, חזר לעירו, ויותר לא יצא ממנה לפרנסה.
והדברים נוקבים...
אנשים אומרים "אין תעסוקה בפריפריה"
האם זה לא טענת העובד כוכבים??
הרי לפי האמת
פרנסה לא תלויה ב"מקום"
אלא תלויה ב"אדם עצמו",
מה שנגזר עליו,
יקבל בכל מקום!
הסיפור היומי
סיפור שבאופן אישי, השפיע עליי הרבה
"לא הכרטיס זוכה אלא..."
מעשה בתלמידו של ר' ישראל סלנטר שקנה כרטיס לוטו,
לאחר כמה ימים, חשב לעצמו
הרי גם ככה הסיכוי לזכות אפסי,
אמכור את הכרטיס...
ואכן מכר את הכרטיס
ו....
הקונה זכה בלוטו!!!!
המוכר,
אכל את עצמו,
מה עשיתי...
למה מכרתי...
כמה ימים הסתובב בדיכאון של החיים,
עד שחיזק את עצמו ש"הכל משמים".
בהמשך, פגש את מורו ר' ישראל סלנטר וסיפר לו את הסיפור,
אמר לו ר' ישראל, אתה לא מבין...
גם אם לא היית מוכר, לא היית זוכה!!!
כי לא הכרטיס זוכה
אלא "האדם" זוכה,
ומכיון שלא נגזר עליך לזכות, גם אם הכרטיס היה אצלך, לא היית זוכה,
ואילו זה שקנה ממך את הכרטיס,
נגזר עליו לזכות, ולכן ה' סובב שיקנה ממך את הכרטיס!
הוסיף לו ר' ישראל,
אלא שהקב"ה עשה לך טובה,
שאע"פ שאתה לא היית אמור לזכות,
לפחות שלא תפסיד את סכום הכרטיס, ולכן עזר לך למכור את הכרטיס...
קורים לנו הרבה דברים בחיים, שמתסכלים אותנו,
אוף... למה עשיתי את זה....
ולמה לא עשיתי כך....
שטויות!!!
לא בגלל מעשה כזה או אחר קרה לנו מה שקרה לנו
(לא מדבר כשאדם פשע או התרשל, אלא במקרה רגיל)
אלא, כי כך נגזר מלמעלה.
אז נפנים ונזכור את המשפט הזה
הוא משנה חיים
לא הכרטיס זוכה –
האדם זוכה!!!​
שלום לכולם,
אני מתלבטת לגבי רכישת דירה שנייה וישמח לשמוע דעות ועצות.

יש לי הון עצמי של כ־500 אלף ש"ח.
ממה שהבנתי, בשנתיים האחרונות המחירים לא ממש עלו — ואולי אפילו ירדו — ולכן אני מנסה להבין מהי הבחירה הנכונה עבורי.

בגלל מס רכישה על דירה שנייה, רכישת דירת יד שנייה פחות רלוונטית עבורי: המס "אוכל" חלק גדול מההון, ובפועל זה מקטין לי משמעותית את האפשרויות.

חשבתי ללכת על דירה "על הנייר" בתנאי תשלום של 20/80, במחיר טוב. הרעיון הוא שעד למועד התשלום העיקרי אוכל או למכור את הדירה הקיימת או למכור את הדירה החדשה.
אבל יש לי התלבטות — התחושה שלי היא שמחירי הדירות על הנייר היום גבוהים מאוד ביחס לדירות יד שנייה, אולי כי היזמים צופים עליות מחירים?

בנוסף, אני כמעט ולא מוצאת פרויקטים שמתאימים לחיפוש שלי.

ועוד שאלה: במידה ויש פרויקט שמציע תנאי 20/80, פטור מהצמדה למדד והסבת ערבויות — כמה באמת זה משמעותי ושווה מבחינת העלות הכוללת? האם זה משהו שיכול להיות שיקול מכריע בהחלטה? (מדובר בקנייה ישירות מהחברה, לא דרך מתווכים).

אשמח לשמוע מחשבות מניסיון של אחרים.
תודה רבה!
שלום לכולם,
שכרנו דירה עם חוזה לשנה וחמישה חודשים (כבקשת בה"ב). לא ידענו שבעל הבית קיבל מפתח מהקבלן לדירה שניה שקנה כמה ימים לפני החתימה שלנו, ונראה שתכנן למכור את הדירה ששכרנו בתוך שנה וחצי (כדי לחסוך במס רכישה ושבח) אבל לא עדכן אותנו על כך בחוזה. אנחנו חשבנו לגור כאן לטווח ארוך, כי הדירה שלנו - בדירה בהנחה תהיה מוכנה עוד 5–6 שנים ובשביל זה שכרנו דירה גדולה ויקרה יותר - לחסוך מעברים...

לאחרונה הודיע לנו שהוא מתכנן למכור את הדירה ובתוך שנה בלבד בגלל שינוי בחוק לגבי מס שבח.
מגיעים הרבה אנשים לראות את הדירה – בערך שלוש פעמים בשבוע, עם תיאומים ושיחות רבות – מה שמפריע מאוד, במיוחד שאני בהריון מתקדם ושפעת.
אנחנו מתוסכלים מאד מהמצב ומרגישים מרומים (כלפי חוץ אנחנו מחייכים אליו עדיין....) למרות שהחוזה ימשך גם עם הקונה החדש אך לא ברור אם הוא יתן לנו להאריך/יעלה את שכר הדירה או שיבוא לגור פה בעצמו, ולא תכננו את הבלאגן הזה, וכן אנחנו לא בנויים למעבר נוסף כרגע מה שכרוך בכאב ראש גדול באזור מגורינו.

שאלותיי:
  1. האם זה התנהלות לא הוגנת כלפינו?
  2. האם מקובל לבקש הנחה בשכירות בגלל הביקורים הרבים וההפרעה?

תודה רבה שהקשבתם לתיסכול שלי עד כאן----

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה