קורת גג

פורום נדל"ן. דירות ונכסים.
עדכונים ודיונים על מחירי קורת גג ופתרונות לדיור. מחיר למשתכן ודירה בהנחה.
מנהל הפורום: ירמי וולדמן

מאמרים אחרונים באתר

פוסט חשוב שפרסם העיתונאי יעקב רייניץ

למה אני לא מפרסם את שמו? כי אני חושש מתביעת השתקה - אבל אתם חייבים לדעת
אני חייב לשתף אתכם מהיום הקשה שעברתי.
היום קיימתי ארבע פגישות ייעוץ, וכולן (!) היו על אותו נושא בדיוק: אנשים ששרויים במצוקה קשה בגלל עסקאות 10:90 שחתמו עליהן לפני כשנתיים ועכשיו לא מצליחים להשלים אותן.

הדבר המדהים: בשתיים מהפגישות מדובר באותו פרויקט! אותו מתווך בלבוש חרדי שיווק להם את הדירות, למרות שהיה ברור לו כבר במעמד החתימה שאין לקונים סיכוי ריאלי להשלים את העסקה. אבל בחלקלקות לשונו הוא דחף להם את העסקה בכוח.
השיטה שלו פשוטה ומזעזעת: הוא עובד עם חברות בנייה שבונות לציבור הכללי. את דירות היוקרה שלא מצליחים למכור לחילונים (כי המחירים מופרזים ולא הגיוניים), הוא משווק לציבור החרדי שסומך עליו בגלל הלבוש והמראה החיצוני.
בעבר כבר ישבו אצלי כמה אנשים שנפגעו מאותו מתווך. השיא היה לקוח שרכש דירה ב-13 מיליון ₪ והשקיע 2 מיליון ₪ - כל כספי הירושה שלו - ועכשיו הוא עומד להפסיד הכל.
היום ישב אצלי זוג ששניהם פרצו בבכי כשהבינו את המשמעות האמיתית של העסקה שהם צריכים להשלים. הלב שלי שותת דם.
למה אני לא מפרסם את שמו? כי אני חושש מתביעות השתקה.

אבל אני מתחנן אליכם:
אל תחתמו על שום חוזה לפני שאתם מקבלים ייעוץ מגורם מקצועי ובלתי תלוי!
אדגיש: אני מכיר הרבה מאוד מתווכים, ורובם המוחלט הם אנשים ישרים וטובים! אבל זה בושה וחרפה שיש מתווך בלבוש חרדי שכל תפקידו להפיל אנשים תמימים בפח ולהרוס להם את החיים.
המחיר שאנשים משלמים הוא לא רק כספי - הוא גם נפשי ומשפחתי!
חייבים לעשות סוף לתופעה הזו! שתפו את הפוסט הזה ותצילו משפחות שלמות.
רכשנו דירה אצל עודד שריקי ב"מבצע" מליון ש"ח.
(פלוס השחלה בחוזה של מחסן בכ-30 K ש"ח נוספים, שלא הוזכר ע"י נציג המכירות בשיחה המקדימה)
בחוזה שעשינו לפני 5 חודשים התחייבנו לשלם רבע מליון מיד עם קבלת השוברים והשאר תוך 7 חודשים מחתימה החוזה.
בע"פ אמרו לנו שהנפקת השוברים היא יחד עם היתרי הבניה .
אמממה... עברו 5 חודשים, השוברים הונפקו אפילו שאין עדיין היתרי בניה, (איך בנק נותן ערבות על פרויקט ללא היתרי בניה? אולי בגלל המוניטין של שריקי) מאידך ההתחייבות של הקבלן היא איכלוס תוך 36 חודש מקבלת היתרי הבניה.
משמעות הדבר שיתכן שנשלם את התשלום של כל הדירה לפני היתרי הבניה!
בקיצור הרוכשים הם חברת המימון מלא-מלא של חברת הבניה עם ריבית רצחנית שתשולם שלש שנים ויתכן אף יותר.
בסופו של דבר אין כאן לא מבצע ולא נעליים.
2) עברתי על החוזה והבחנתי בסעיף שעלויות ערבות הבנקאית (אחוז) תחול על הקונה מישהו יודע האם ברצינות הולכים להפיל עלינו עלות נוספת?
מישהו מכיר התאחדות רוכשים?

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה