השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

שלום וברכה

ניסיתי לקרוא אשכולות אחרים ופשוט התבלבלתי

נתונים (בתקווה שהכל נכון ואדרבה תתקנו אותי):
יש דירות של 3 חדרים חדשות באיזור המיליון שח בהר יונה או עמנואל או איזור אחר (המיקום זה לא הנושא - במטותא אל תיכנסו לזה)
מדובר בדירה שנייה
ויש לי 390.000 ש''ח הון עצמי אמיתי (לא הלוואות) שיתחלק כך:
300.000 הון עצמי לדירה עצמה (עוד 700.000 משכנתא) + 80.000 מס רכישה + כמה אלפי שקלים לעו''ד (זה דירה חדשה מקבלן - אז יש עו''ד מטעם החברה בכמה אלפי שקלים)
השכירות של הדירה לא תכסה לגמרי את המשכנתא - אני יצטרך להוציא כ1200 ש''ח (לא בדקתי סכום מדוייק לעומק) מהכיס. אבל אני מאמין שתוך כמה שנים השכירות תעלה ואז תכסה לגמרי את המשכנתא (כמו שראינו ברור במקומות אחרים שאלה שקנו דירות שניות אז בהתחלה השכירות לא כיסה את המשכנתא אבל בתוך כמה שנים ספורות זה כיסה ואפילו יש להם עודף וזה רק גודל)
אני גם בונה על עליית ערך - זה לא דירה שאני מתכנן למכור תוך כמה שנים ספורות אלא להשאיר מינימום לטווח יותר ארוך

השאלה:
האם עדיף להשקיע את הכסף בדירה כמפורט לעיל
או להשקיע בשוק ההון את ה380.000 ש''ח + מינוף קטן עם החזר של 1200 ש''ח לכ5 שנים ראשונות (ולמה רק 5 שנים? כי אני משווה לדירה שאחרי כמה שנים השכירות מכסה את המשכנתא ולא צריך להוציא כסף מהכיס)

ואם ניכנס עוד יותר האם יש הבדל בתשובות בין אם טווח ההשקעה קצר או ארוך?
אני מניח שרובכם מכירים את האופציה של בנק הפועלים "חודש חופש" מהמשכנתא פעם בשנה. (הקרן נדחית לסוף התקופה והריבית מתפרסת על משך המשכנתא)
היה לי רעיון בראש להפוך את זה למינוף, ישבתי לעשות על זה קצת חישובים פיננסיים ויצא לי משהו די בומבסטי שחשבתי לשתף.

הרעיון הוא: לקחת את החופש פעם בשנה באופן קבוע, ואת הכסף שמתפנה (נניח 5,000 ש"ח החזר חודשי) להעביר מיד להשקעה במדד S&P 500.

לפי החישוב שלי (על משכנתא של מיליון ש"ח ב-4.8% ריבית 30שנה):בכל פעם שעושים את זה, התשלום החודשי גדל בסכום זניח (באזור ה-20 ש"ח כל אחד יכול לעמוד בזה..). מצד שני, בסוף ה-30 שנה התקופה אמנם מתארכת ב-30 חודשים נוספים, אבל בתיק ההשקעות מצטבר סכום של כ-600,000 ש"ח! אחרי מס בחישוב 8% שנתי

בניתי
מחשבון גוגל שיטס מסודר שבודק את כל הנתונים האלו - הוא מחשב את הקפיצות בתשלום, הריבית שהבנק לוקח על הדחייה, והרווח נטו בתיק אחרי מס רווחי הון ריאלי (בניכוי אינפלציה).

לדעתי למינוף כזה אף אחד לא יתנגד אשמח לשמוע את דעתכם

השקעות למחפשי הרפתקאות​

שני רעיונות השקעה ריאלית אלטרנטיבית שחורגים מהמשחק הרגיל של שוק ההון ונדל"ן
יוגב דוד | 19/02/2026 05:20(6)
נושאים בכתבה וויסקי השקעות אלטרנטיביות
"התורה חסה על ממונם של ישראל"
אם אתה אזרח אמריקאי, ואתה כנראה לא רוצה שכסף שהשקעת וייעדת ליידישקייט של הילדים שלך, יעבור במקום זה לאיזה גוי מדושן עונג בקליפורניה, שעסוק כעת בלאכול ולעסוק במשחקי ספורט, (גם אם לא אכפת לך, באיזה זכות אתה עושה את זה לילדים שלך?)

או אם אינך אזרח אמריקאי, אבל עדיין אתה מרגיש שיש לך מה לתרום מידיעותיך לאחיך היקרים ש"כל עוונם" הוא שיש להם אזרחות אמריקאית ח"ו, והנך מבין שהדוד מאמריקה דוחף הרבה מידי את אפו לכסף יהודי.

או אם אנשים בסביבה שלך מקבלים את עצותיך, ואינך חפץ להכשילם בעצה שאינה הוגנת.

אתם כולכם יותר ממוזמנים לאשכול זה, להעשיר את הציבור מידיעותיכם, ולהעשיר את ידיעותיכם.

הן בטריקים 'להסתדר' עם הרשויות שם, והן באופן שאפשר 'לסדר' אותם, או 'להתעלם' מהם, אם זה לא מסוכן מידי.

בהזדמנות זו, נתכבד להזמין את
@קלופ ואת @שזמה @ציבי פוטש ואת כל מי ששכחתי, לבוא לעשות סדר בין הדברים, ובעז"ה נעשה ונצליח, למען הצלת ממון ישראל מידי הגויים.
גילוי נאות, יש כבר אשכול בעניין, אך אני מקווה שבאשכול זה, הדברים יהיו מסודרים יותר ושווים לכל נפש.
יש יועץ נדלן במודיעין עילית,
(שמפרסם אגב בכל המקומונים)
שקוראים לו אורי צדוק,
אשמח מאוד מאוד לשמוע מאנשים שהתעסקו איתו.

האם או אמין, מבין בתחום, והאם אפשר לסמוך עליו.

בבקשה רק מניסיון, ולא סתם שמועות או דעות,

תודה רבה!
כולנו חונכנו והוחכמנו שההשקעה הנכונה היא השקעה פאסיבית, לטווח ארוך, במדד מפוזר כמה שיותר, ותשואת העבר שלו מרשימה.
כמובן שהדברים האלו נכונים ולא ניתנים לפקפוק, והדיונים וההשוואות שבעיקר תופסים הם מסביב למדד הs&p 500 , או המדד העולמי, או שילוב מסוים של הנאסד"ק וכדו'.
והסיבות העיקריות ידועות, שלא שייך לתזמן את השוק, וסוחר אקטיבי במניות חשוף מאוד להפסיד מירידות, וכמו שאפשר הרוויח אפשר גם ליפול בדיוק במניות שיצללו למטה, וכן השקעה במניות ולא במדדים לוקח הרבה יותר זמן עד שמתקנים ירידות וכו' וכו'.
מה שרציתי לדון זה שאין לשכוח שגם במדדים הנ"ל הם גם מדדים מסוכנים שחווים גם שנים של ירידות ושל מיתון, וכמו"כ הפיזור הרחב כמה שזה נותן הגנה מנפילה של חברות מסוימות, לעומת זאת זה גם מכריח להיות חשוף גם למניות ל חברות שפחות מרוויחות ומרסנות את הרווחים, והאחוז הממוצע שמקובל לחשב זה כ10% בשנה כשההשקעה היא לטווח ארוך (כמובן שזה נהדר).
השאלה היא האם אפשר למצוא מדדים שמרוויחים הרבה יותר אחוזים בממוצע, ואולי גם חווים פחות ירידות, ואם אפשר לעשות רשימה של כמות מדדים כאלו אפשר ליצור תרכובת למדדים שמנצחים את השוק (דוגמאות להלן), וכך יצא שלכאו' אין יותר סיכון במהלך כזה (חוץ מכך שנגיע בין 80 100 חברות ולא ל500, ועדיין לא נראה לי סיכון כ"כ גבוה שייפלו הרבה חברות ובכל מקרה כמו בכל מדד כשחברה יוצאת היא מתקנת את עצמה מהחברות האחרות שמרוויחות מכך שזה הרי הנקודה של מדד, לדוגמא אם יש בנק שפושט רגל, כשאתה במדד הבנקים הבנקים האחרים הם המרוויחות מכך, וכן יכנס בנק אחר במקומה).
כמובן שאין הכוונה במדד שבדיוק בשנה זו עשה 100% אלא בבדיקה של תשואות העבר כמה שיותר שנים שאפשר.
לדוגמא: אם ניקח את מדד חברות הביטוח חוץ מכך שב12 חודשים האחרונים היא עשתה 208%, ב5 שנים האחרונות היא עשתה 491% ומתוך החמש שנים שנה אחת היא היתה בירידה של 16% שזה בערך 60 - 70 אחוז בממוצע.
מדד הבנקים של ה5 הגדולות חוץ ממה שעשתה ב12 חודשים האחרונות, 86% בחמש שנים האחרונות היא עשתה 307% ורק בשנה אחת היא היתה בירידה של 4%.
מדד ה7 המופלאות עשתה ב9 שנים האחרונות ממוצע של 70% - 80%, ורק בשנה אחת היתה בירידה של 45% (אמנם כאן הירידה יותר חדה אבל הרווחים יותר גדולים עכ"פ אפשר מדדים כאלו לא לצרף).
וכך אם יהיה לנו רשימה של 10 - 15 מדדים מנצחים מכמה סקטורים הסיכון כאן הוא לכאורה פחות ממדדים המקובלים והרווחים כאן הם הרבה יותר.
ואם נדבר למעשה יש מדדים שיש קרנות סל שעוקבות אחריהם, ויש מדדים שנצטרך להרכיב אותם לבד ע"י קניית המניות בנפרד (למשל במשקל שווה), וכמובן יש את שאלת הכשרות שכך אם חבר האחת או שתים אינם מאושרות ע"י מערכת הכשרות נאלץ להוציאם מהרשימה.
אשמח לשמוע את דעת חכמי הפורום, ואם יש חכמים שבענין לבנות רשימה של מדדים כאלו.
עריכת מנהל:
ההודעות הועתקו מכאן

לא נגעתי, אחד כאן שלח לי באישי כי חושש שיזהו אותו ולא נעים לו (צריך לדבר על למה אנשים מתביישים בהצלחות):

אז גם אני זוכה לעבור על המאמרים הנפלאים שלך,
ובפרט זה עתה על הנושא של שוק ההון-השקעות בדירה,
אני רוצה לשתף אותך בסיפור אישי (אפשר לפרסמו),
לפני 20 שנה בדיוק כ' כסלו תשס"ו
אני צעיר שנה אחרי החתונה עם סכום יפה של כ300א' בצד,
היה לי ויכוח עם חבר במה להשקיע ואיך להשקיע,
החכם אמר כבר אז בוא נשקיע בשוק ההון נהיה החרדים הראשונים שנצליח כלשונו,
אך אני בדעתי רציתי לרכוש דירה להשקעה,
ואכן כך אני קניתי אז דירה בירושלים בפרויקט ברח' תורה מציון שע"י שערי רווחה הישן,
ביחד עם שותף כשכל אחד מאיתנו הכניס אז 83,000$ לכלך הדירה 166,000$ לדירה בת 4 חדרים 98 מטר,
אחרי הרבה עיכובים ועגמ"נ ברוך ה' עומדים כבר אחרי התקנות מזגנים ופינישים אחרונים,
כיום מוכרים בפרויקט ההוא מטר ב 60,000 א' ש"ח
זאת אומרת שמגיע לנו על הדירה כ6 מ' ש"ח 3 מ' לכל אחד,
לו הייתי משקיע בשוק ההון הייתי היום עם במצב הכי טוב מליון וחמי מקסימום 2 מ'
ב"ה שהגעתי כיום לסכום הזה שאני אוכל לחתן עם זה כמה מילדי,
תמשיך במעשיך הכבירים,
הצלחה בכל מעשי ידיך
יהודה בוזגלו כבר זמן רב מסתובב מחוסר עבודה,
עד לפני כמה חודשים עוד היה לו משרה מכובדת
אבל מאז שליטת הai בעולם לא צריכים אותו.

חיפש רעיון להרוויח קצת כסף ומצא, רעיון מבריק.
יזמין מסין מדפסת תלת מימד שתדפיס רהיטים
בירר בעלי באבא כמה יעלה לו לקנות כזה מדפסת
ויצא 700 אלף שקל
מכיון שתקופה לא עבד לא היה לו את הסכום ביד.

פרסם מודעה ביוצאי חברון שהום מחפש 35 משקיעים
להשקעה נהדרת
כל החברים שאלו אותו מה השקעה? כמה כסף צריך בשביל להשקיע?
סיפר להם שצריך רק 20 אלף לאחד
וכשהמכונה תבוא לארץ יגייס שוב

לאחר שבוע של גיוסים הצליח להשיג 34 משקיעים
והיה חסר אחד
הציע לו חיים שיציע לנהוראי להשקיע
פנה מיודיענו לנהוראי האגדי ראש הקהל של הבית הכנסת

לפני שנמשיך נספר קצת על נהוראי
נהוראי הוא אחד מהמשקיעים
הגדולים בסביבה שלו
אבל בכל זאת הוא נקרא
משקיע לא כשיר.
אצטט הסבר מai
"תנאי הסף למשקיע כשיר (מי שלא עומד בהם - הוא לא כשיר):
כדי להיחשב כשיר (Accredited Investor), יש לעמוד באחד משלושת התנאים הבאים (נכון ל-2025):
  1. נכסים נזילים (מזומן, ני"ע) בשווי מעל כ-9.4 מיליון ש"ח.
  2. הכנסה שנתית גבוהה (מעל כ-1.4 מיליון ש"ח ליחיד או 2.1 מיליון לתא משפחתי) בשנתיים האחרונות.
  3. שילוב של נכסים נזילים (מעל כ-5.8 מיליון ש"ח) והכנסה שנתית.
לסיכום, משקיע לא כשיר הוא הלקוח הסטנדרטי שעליו הרגולציה מגינה יותר ומגבילה את הגישה שלו למכשירים פיננסיים מסוכנים".
בקיצור נהוראי הוא כמו כמעט כולנו
הוא מרוויח לחודש 60 אלף שקל
ואשתו עוד 100 אלף לחודש
יש לו 7 דירות
ועוד 10 קרקעות בכל מיני מקומות
המדינה מפחדת עליו שהוא לא מבין בהשקעות
ומגינה עליו (יפה מצידה)
ונחזור למיודיענו

שמע נהוראי את הפרטים ואמר אולי שאשקיע בזה לבד
לי אתה לא יכול להציע להשקיע בכזה דבר אני לא כשיר
לאחר שכנועים גדולים הסכים נהוראי להלוות לאחד מהמשקיעים הדלפונים
שכבר השקיעו עוד 20 אלף שקל
וכך היתה הרווחה

ההשקעה הצליחה מאוד
ויהודה נהיה הנגיד של
הבית הכנסת

לאחר תקופה יהודה רצה
להתחיל להרוויח בגדול
אז הוא פנה למיטב
וסיכם איתם על אחוזים על כל אחד
שהוא מביא להם

יהודה פנה מיד אח"כ לנהוראי
והציע לו שה2 מיליון ששוכבים בצד הוא ישקיע
בשוק ההון
ענה לו נהוראי בשוק ההון אפילו למשקיע לא כשיר
יחיד אסור לפנות.

לסיכום כמה שאלות:
1. מה הגיון בקטע של משקיע לא כשיר?
2. האם כל המפרסמים להשקיע בשוק ההון עוברים על החוק?
3 . האם אני בטור משקיע לא כשיר אמור להבין מזה שלא כדאי להשקיע?
4 האם גם לפי ההלכה לא קיים שאם מך אחיך תלווה בשביל להשקיע?
5. אם יש לי רעיון לקנות משהו טוב ולמכור אז אני צריך להפיל רק 34 אנשים
ולא 35?
אשמח לתגובות
מישהו מכיר תופעה כזו שמתוארת כאן בציוץ שמסתובב כעת?

נשמע לי דבר הזוי ברמות - הבנאדם בוחר במסלול סנופי, ובמנורה משחקים עם ההחלטה שלו לפי אג'נדות שלהם...

אשמח ממומחי שוק ההון להסביר את הסיפור. כי (גם אם נניח שמדובר במהלך חוקי) זה נשמע פעולה הזייתית לגמרי, לשנות רצון החוסך.

הנה הציוץ:

the Black

רוצים להתרגז? למנורה מבטחים יש מסלול פסניוני עוקב S&P 500 בתחילת 2025 הם החזיקו מחצית מהכסף במדד שהם הבטיחו. בפברואר ומרץ הם הקטינו את החשיפה ל 30% מתוך 21% שעלה ה S&P ב 2025, 17% אחוז הושגו ממרץ והלאה. עשו פה נזק מטורף לחוסכים. פשוט שערוריה. הייתי מתבטא יותר בחריפות אבל לא בא לי לבלות בבתי משפט בשנתיים הקרובות..

שתי הערות:1. בתחילה הנחתי שהם העבירו את החשיפה לנגזרות. הם לא. בדקתי, הנגזרים הם שקל דולר ברובם. מוזמנים לבדוק את חישובי הדלתא שלי. 2. ניהלתי מילארדים בכסף מוסדי. גם פנסיוני. ראיתי הרבה דברים...וזה ממש מדהים. חוצפה שאין כדוגמתה.

בדקתי שוב ושוב, ואיך שלא נהפוך את זה, נראה שהם אכן לכאורה הקטינו חשיפה ל S&P. הגרועות, גם אצלם וגם בגופי פנסיה אחרים יש כמות בלתי סבירה של נגזרים לא סחירים. עם כל הכבוד, אין שום סיבה בעולם להיקפים כאלה של פעילות בנגזרים.אני לא יודע איך ישנים שם בלילה. זה נראה כמו המאזן של גולדמן זאקס. אני מקווה לטובת כולנו שיש שם אנשים ומערכות ברמה של גולדמן זקס.הייתי דירקטור בגוף פנסיוני, ואומר לכם באחריות, אין בזה שום הגיון.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה