השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

לראשונה:🥇
הפּוּבְּליציסט ומוביל מיזמי אֶקְסְפּוֹ ו ״זֶה מִזֶּה״ רפאל וואהל מדבר על הכל

כלכלה חרדית ועצמאית:
בין ברוקלין 🇺🇸 - לבני ברק 🇮🇱
עם חזרתו לארץ אחרי שש שנות רילוקיישן בהם ניהל את הסניף הניו יורקי של חברת גיוס ההמונים היהודית צ'רידי וואהל מפורר יחד עם מינצברג מיתוסים רבים:
איך נראית כלכלה חרדית עצמאית כשכל נותני השירותים – מנהג האוטובוס ועד הכבאי – הם חרדים?
למה בארה"ב רוב העשירים החרדים צומחים ממקצועות צווארון כחול, בעד שבארץ רגולציה חונקת, לימודים אינסופיים וחסמים מקצועיים משאירים מאות אלפים תחת תקרת זכוכית של 6–8 אלף ₪ לחודש?

למה אין גמחי״ם ! לנישואי ילדים בארה״ב 👀
איפה נכנס שוק ההון כתשתית אמיתית לבניית עתיד כלכלי, ומה אפשר ללמוד מהמודלים האמריקאיים בלי לוותר על עולם התורה?
וואהל חושף מבפנים את סיפור קמפייני המצ'ינג, את מהפכת האקספו במגזר החרדי, את הכוח של עסקים חרדיים, ואת הקריאה להעברת מרכז הכובד: פחות תלות, יותר אחריות, יותר מקצועיות – מבפנים ולמען עצמנו.
החזון קדימה – יצירת מסלולים מקצועיים קצרים ומכובדים, שחרור חסמים, ונתינת כלים לאברכים ועובדים חרדים להתפרנס בכבוד בתוך המסגרת הערכית.
יוטיוב:
בימים האחרונים פנה אלי יזם
בבקשת סיוע בגיוס הון
(למעשה זה שתי יזמים ואחד מהם פנה אלי)

באשכול הנוכחי אני רוצה להעלות את היוזמה שלו
אבל מכיון שאני לא מכיר אותו
ואין לי זמן לעשות איתו היכרות
לכן את מעלה את האשכול בחשש רב
כי אני חושש שמישהו ישקיע אצלו בגלל שהוא שמע ממני
או אפילו זה יתן לגיטימציה כלשהיא להשקעה בגלל שהוא סומך עלי.
לכן אני חוזר ומדגיש שוב: אין לי קשר ליוזמה הנ"ל או ליזמים הנ"ל
ואני מעלה את היוזמה לפורום לצורך דיון בלבד.

כמובן שאם מישהו רוצה גם לבדוק יותר לעומק ויגלה שמתאים לו ההשקעה
אין לי דבר נגד
פשוט אין לי שום דבר לא בעד ולא נגד.
רק מעלה את הנושא לדיון ברשות היזם
ואשמח אם חכמי הפורום ידונו בעניין.

לגופו של עניין היוזמה היא
להקים סופרמרקט שכונתי מודרני ומתקדם בשטח של 290 מ"ר, במרחק הליכה מכיכר השבת, ירושלים.
שיהיה פתוח מ6:00 בבוקר עד 12:00 בלילה
חנות עם נגישות ושירות מתקדם
ועיצוב מודרני.

להבנתו יש מחסור בסופרמרקט כזה
וזה עשוי להצליח ולהניב רווחים יפים
בתרחיש הגרוע ההשקעה תפסיד תוך שנה 30% מההשקעה
אך בתרחיש סביר ההשקעה תניב כבר בשנה הראשונה 12%.

הוא כמובן חושב שזאת השקעה עם פוטנציאל גדול
אבל הוא צריך לגייס 1.5 מיליון ש"ח! ואין לו אותם.
אגב, הוא הציע לי תשלום 10,000 ש"ח אם אתווך לו משקיע.
אבל כאמור אין לי זמן לבדוק את טיב היוזמה ולכן לא אוכל לגייס עבורו משקיע.

הוא מבטיח לנהל את העסק בנאמנות עם שותף
ולתת תפוקה מלאה בתמורה למשכורת רעב בשביל ההתחלה.

מצורפת התוכנית העסקית
מה אומרים?
בעקבות אשכול זה
אגב, היזם שם רציני ואכפתי והוא מתנהג בדיוק כמו שצריך שבא ומתייעץ ורוצה ללמוד

לצערנו רואים מסביבנו אנשים שיש להם איזה רעיון ומחליטים לפתוח עסק
ולא מבינים שכדי לפתוח עסק לא מספיק הרעיון והמוצר אלא מדובר בשילוב של המון פרמטרים יחד כמו:

המוצר
האסטרטגיה
החלק הפיננסי (תכנית עסקית, מימון, רווח והפסד, תזרים מזומנים, תמחור, מלאי, וכו')
השיווק
התנהלות עם הלקוחות
ניהול עובדים
וכו' וכו'

ובכל זאת רואים שאנשים "קופצים למים" או "מתחילים בקטן" (ומסיימים בגדול, של חובות...)

וזה כל כך כואב , כי הם לא מבינים שום דבר שאתה מסביר להם, והם חושבים אותך כ"פאסימי", ושהכל יהיה טוב - בעזרת השם כמובן
ואינם מצליחים להבין המורכבות. והבעיה מתחילה בעיקר אחרי שכבר נמצאים בתוך הסיפור , אז הם כבר בשום פנים ואופן לא יסגרו העסק, כי אחרי שנעשה כך וכך כן נצליח, וכל הזמן רק שמים פלסטרים ולא מסתכלים לעובדות בעיניים

והדבר המעניין הוא שכשלוקחים משכנתא וכדו' אז כן מבינים שכדאי לקחת יועץ כי "אני לא מייבין בזה"
והאנשים האלו בהחלט צמאים לעצות ורעיונות , אבל לא מבינים שקודם כל צריכים להיות "בעל עסק" ורק אחר כך נחשוב איזה עסק...

היום יש המון מודעות על השקעות מפוקפקות, וכו' וכו'
וכמעט שאין מודעות בנושא זה (כן יש המון קורסים לעסקים וזה דבר מבורך אבל הם יש להם מטרה הפוכה שייפתחו כמה שיותר עסקים..., ושלא תבינו לא נכון אני בעד לגמרי מקורסים אלו)

מכירים כאלו מסביבתכם?!
הבו עצה הלום
כשראיתי את הנושא של פותח האשכול הייתי בטוח שמדובר במשהו לא אמיתי, שנועד להעביר מסר לציבור לא להתפתות למישהו שמגיע עם כאילו רעיון ויוזמה להשקעה. המחשבה הזו התחזקה אצלי כשרואים באופן ניכר שבסיס התוכנית נכתב על ידי ai, למרות התוספות והשינויים שנעשו באופן אנושי.
אני עדיין לא משוכנע לחלוטין שיש כאן אנשים אמיתיים ורציניים שעומדים מאחורי הרעיון הזה.
אבל במידה וכן, זה פשוט מצחיק.
לא ככה מקימים עסק גדול.
הנתונים כאן לא מגובים בשום מידע, ולהקים על בסיס השערות זה כאמור מצחיק.
השיח בין היזמים לשאר חברי הפורום לא ענייני. שואלים שאלות ואין תשובות מעמיקות ומורחבות.
מקווה שזה לא יהיה עצוב ביום מן הימים.. האמת די בטוח שלא.
אני דווקא כן השתכנעתי שמדובר עם בן אדם עם רצון אדיר להצליח ואפילו חוש יזמי
אבל שוכחים שצריך ללמוד ממליץ בחום ל @מה חובתו בעולמו להקשיב לפודקאסט הזה

ובעיקר התחברתי למה שהוא אומר באמצע בציבור הכללי יש מודעות ללכת וללמוד

לשבת כשכיר בסופרמרקט לשנה כדי ללמוד את השוק זה אולי פחות נשמע מלהיב ופחות יטפחו על השכם ועדיין לא יראו את הרכב הנוצץ אבל זה הדרך להצליח להבין מה אנחנו עושים ולא לעשות מתוך רגש ורק אז בס"ד ניתן באמת לגדול ולהצליח..
לפני שתקראו את תוכן המודעה (ששוכתבה על ידי הבינה המלאכותית לאחר שהעליתי לה פוסט בנושא) חשוב לי לציין, שלמרות הסכום הגבוה, מדובר במיזם רציני.
הוא פונה לאנשים שיש להם כסף, או לאנשים שמכירים אנשים שיש להם כסף, ויש להם רצון להשקיע בחברה החרדית, דווקא בצד הפחות מדובר: באומנות החרדית.
אומנות ותרבות הן החמצן של כל חברה.
בחברה שלנו יש את התורה במרכז, אבל יתכן שהתורה נמצאת גם באומנות, כך שתרומה עבור מיזם כזה היא בעצם תרומה עבור עולם התורה, וחסד שאין כמותו.
כי אין חסד יותר גדול מלתת לאנשים לממש את עצמם ולהצליח להגיע לכמה שיותר מתעניינים באומנות שלהם.
אני רואה בעיני רוחי שלל ספרים שיכולים להכנס לקטגוריית "אומנות", שלל יצירות, תכשיטים מקוריים ואיורים עם משמעות שיקבלו במה בחנות ענקית שתוקם עבור זה.
כל מי שיכול לסייע, זה יהיה לברכה.
המיזם לא עבורי אלא עבור הציבור שזה אנחנו.

שוק האומנות החרדית – חזון ומיזם.
הרקע:
בקרב הציבור החרדי הולכת ומתפתחת בשנים האחרונות תנועת יצירה אותנטית: כתיבה, איור, צורפות, ציור, ואומנים מכל התחומים – שמבקשים להביא לידי ביטוי את עולמם הפנימי, האמוני והאסתטי, בדרכם הייחודית. אך לרוב, אין להם במה. אין מקום שבו ניתן להציג את האומנות החרדית – לא כתחביב צדדי, אלא כתרבות עמוקה, ערכית וחיה.
החזון:
הקמת מרכז ראשון מסוגו בירושלים:"שוק האומנות החרדית" – חנות־גלריה שתהווה בית לאומנים ואומניות חרדים. מקום שבו יוצגו ויימכרו יצירות מכל הסוגים: ספרים ייחודיים, איורים מקוריים, תכשיטים בעבודת יד, פריטי עיצוב, אומנות שמעבירה סיפור, ועוד.
מטרת המקום:
לתת במה מכובדת ומכירתית לאומנים חרדים.
להנגיש תרבות פנימית, עומק ודמיון לקהל הרחב. לעודד יצירה מקורית מתוך עולמה של התורה והאמונה. להוות מוקד תיירות ועניין בירושלים לציבור רחב ומגוון.
דרוש לגיוס: סכום חד־פעמי של 10 מיליון ש"ח
למטרות:
רכישת/שכירת חלל בירושלים
שיפוץ ועיצוב מקצועי
מיתוג ושיווק ברמה גבוהה
תכנון והקמת אתר אינטרנט שיתמוך במכירה אונליין
הפקת קטלוגים, אירוע פתיחה, פעילות חינוכית סביב האומנות.
תרומתך – לא רק נדיבות, אלא חזון.
מדובר בהשקעה שיש לה פוטנציאל ליצור שינוי עומק בתרבות החרדית: לתת מקום לקול שטרם נשמע, ולעורר השראה אמיתית בקרב הציבור.
הציבור שלנו צמא. היוצרים שלנו זקוקים לבמה. זו לא אומנות לשם אמנות – זו נשמה שמבקשת להתגלות.
אם יש באפשרותכם לסייע במשהו למיזם זה יהיה לתועלת הכלל, וכן אם הנכם מכירים אנשים שיכולים לסייע בכסף או בשיווק החזון לאנשים בעלי אמצעים או עניין ברעיון, אנא שתפו אותם בהודעה זו.
ליצירת קשר:
מייל:
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה