בשרי שיתוף - סעודה חגיגית לסיום מסכת

מגנום

משתמש מקצוען
בעלי ערך "סיום". טדדם. משתפת בצד הקולינרי, ומדגישה שהיה מהיר וקל הכנה.. היו לי שעתיים וחצי לארגן הכל.. לבשל לערוך וכו'
אני טיפוס שאוהב לעבוד על הכל ביחד ולהטיס ענינים, אין לי כח לחכות למים שירתחו, לבצל שיטגן, או לעוגה שתאפה, זה מוציא לי את כל הכיף..
כמה שיותר לחוץ ומהר - יותר טוב. ופה זה היה ככה, כל המנות התבשלו בו זמנית, ותוך שעתיים וחצי התחלנו תסעודה. (הבישול הראשוני של הבקר היה קודם)
אז מה היה לנו שם-
מנה ראשונה סלט חזה עוף
1603866981343.png
קוביות חזה עוף במשרה של -שמן. קצת חומץ. חרדל, רוטב סויה, שום כתוש, דבש, טיפה מיץ לימון, סוכר. (אין כמויות :( , טועמת ומוסיפה מה שחסר)
חצי שומרים בצד, בחצי השני שמים את קוביות החזה ומטגנים עד שהרוטב מצטמצם והחזה משחים.
לסלט - חסה, עגבניות שרי, בצל סגול, הרוטב שנשאר והעוף.

מנה עיקרית בשר בקר (מספר 6) רךךך וטעים עם אורז -
1603867033543.png
1603867075337.png

מנה אחרונה קינוח עסיסי ביותר עיגול מעוגה, מצופה שוקולד קראנצ עם קרם קפה ומוס.
1603867112559.png
1603867181116.png

מתכון של ברוכי קופייטל (תודה @ישראל44 !! האתר מעולה אימצתי משם כבר כמה דברים),
מכאן- https://www.bbruchy.com/2020/09/13/עוגת-שוקולד-עם-קרם-קפה-ופרלינה/
אני החלפתי את המחית פרלינה, לא היה לי סבלנות להרבה שלבים, אז פשוט המסתי שוקולד וערבבתי עם הקצפת קפה שנשארה, יצא כמו מוס טעים.)
לא יצא לי קצפת יפה ועמידה אלא יותר נוזלית לאדעת למה..
זהו, היה טובב. בשמחות.
 
נערך לאחרונה ב:

מגנום

משתמש מקצוען
וואו!
איזה תפריט נחמד ומשובח!

תסכימי להעביר לי קורס בנושא?
תודה..
סוג של חוסר סבלנות.. וקוצים שלי.
מה שכן מתכננת מראש וחושבת איפה אפשר לשלב
למשל
העמדתי סיר אורז, יש 25 דקות שיתבשל.
בינתיים הכנתי את הרוטב לסלט, אח"כ בלילה לעוגה של הקינוח, לתנור.
יש 20 דקות שהיא בתנור בינתיים טיגנתי חזה עוף, הכנתי רוטב לבקר. קצפת לקינוח, וגם את השוקולד קראנצ.
אחרי שהעוגה יצאה, הבשר נכנס במקומה לתנור,
כשהוא נח שם הרכבתי את הקינוח, ואז חתכתי והרכבתי את הסלט.
אבל אני חושבת שכשעובדים לאט ובסבלנות יוצא יותר טוב..
 
נערך לאחרונה ב:

חדוי כנרת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה..
סוג של בעיית חוסר סבלנות.. וקוצים שלי.
מה שכן מתכננת מראש וחושבת איפה אפשר לשלב
למשל
העמדתי סיר אורז, יש 25 דקות שיתבשל, בינתיים הכנתי את הרוטב לסלט חזה עוף . אחכ בלילה לעוגה של הקינוח, לתנור. יש 20 דקות שהיא בתנור בינתיים טיגנתי תחזה עוף, הכנתי תרוטב של הבקר. קצפת לקינוח, וגם את השוקולד קראנצ. אחרי שהעוגה יצאה, הבשר לתנור, כשהוא התבשל הרכבתי תקינוח, ואז חתכתי והרכבתי את הסלט.
אבל אני חושבת שכשעובדים לאט ובסבלנות יוצא יותר טוב..
ברור שהכל מתואם ומתוכנן.
אבל להתנהל בלחץ ומתח לכתחילה, זו אמנות כנראה
 

מגנום

משתמש מקצוען
נשמח למתכון עבור הבשר.
בשמחה.
מתכון לבשר:
נתח צלי כתף (מספר 5) במשקל של כ2 ק"ג (עשיתי מספר 6 יצא מעולה)
שמן לטיגון
3 ראשי שום
כף שטוחה מלח גס
כף גדושה פלפל שחור גרוס
2 כפות פפריקה
בקבוק יין אדום יבש
מנגבים את הנתח היטב בנייר מגבת עד שהוא יבש לחלוטין.
בוחרים סיר בגודל הנתח
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הנתח כשהשמן חם. מטגנים וסוגרים אותו מכל הכיוונים
מוציאים ומניחים בצד
פורסים את שיני השום לפרוסות דקות, מטגנים בעדינות רבה, להזהר לא לחרוך את השום.
מחזירים את הבשר, מוסיפים את התבלינים ואת היין ומביאים לרתיחה.
מבשלים במשך 3 וחצי שעות על אש בינונית - נמוכה כאשר כל חצי שעה הופכים את הנתח.
מורידים מהאש ומקררים היטב. את הפריסה של הבשר עדיף לעשות אחרי לילה בקירור, אחרת הבשר מתפורר.
אני מחוסר זמן הקפאתי לשעתיים, ואחכ נפרס מצוין.

(לפי המתכון מכינים עוד רוטב לבישול השני:
לרוטב:
1-2 בצלים בגודל בינוני, קלופים
2 סלסילות פטריות
2-3 כפות שמן
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כוס יין אדום יבש
בערך 2 כוסות מנוזל הבישול של הבשר
כף אבקת מרק בצל/עוף
לטגן בצל, להוסיף פטריות ולאדות כמה דקות
להוסיף את היין ועל אש גבוהה כמה דקות
להוסיף את שאר החומרים להרתיח ולבשל קצת
טועמים ומתקנים תיבול.)

אני וויתרתי עליו, הוספתי למי הבישול רק מים רותחים, מעט יין, בצל מטוגן ואבקת מרק פטריות.

שמים את הבשר בתבנית, מכסים בנייר אפיה ונייר כסף, אופים בתנור על 175 במשך כשעתיים.
יוצא רך רך וטעים. הכל התחסל במהירות..
 
נערך לאחרונה ב:

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

לוח דרושים

למעלה