בשרי שאלה למבינים בבשר - נתחים/מספרים שונים

שביעית

משתמש מקצוען
מה אפשר לעשות עם נתחי בשר, שיצא טוב ולא יבש? [חוץ ממס 5 הידוע.... :rolleyes: ]

מספר 6 - למה הוא טוב?
הבנתי שלצלי הוא מצוין אך עלול להתייבש מהר.
זה נכון?
כנ''ל מס' 4.

מה עוד אפשר לעשות איתם?

מס' 2, מס 10
למה הם מיועדים?

איזה עוד נתחים טובים יש ומה השימוש שלהם?

נתקלתי גם ברצועות לומיטו - שו הדא?

חשוב לציין- אני מחפשת נתחים שלא יתייבשו בבישול ארוך מידי.
 

brur

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מה אפשר לעשות עם נתחי בשר, שיצא טוב ולא יבש? [חוץ ממס 5 הידוע.... :rolleyes: ]

מספר 6 - למה הוא טוב?
הבנתי שלצלי הוא מצוין אך עלול להתייבש מהר.
זה נכון?
יכול לצאת יבש
אבל אפשר גם צלי אם עושים לו כמו כבישה קודם
היה על זה פעם הסבר מפורט בטעימות
ואפשר קוביות כמו גולאש



כנ''ל מס' 4.
מס 4 כמו חמש רק פחות עסיס בלי הפס הגליטיני

מה עוד אפשר לעשות איתם?

מס' 2, מס 10
למה הם מיועדים?
מס 10 בעיקר לטחינה
מס 2 מעולה בתנור או כבשר מפורק ברוטב


איזה עוד נתחים טובים יש ומה השימוש שלהם?

אני אוהבת מס 8 שריר הזרוע טעים ורך
וגם אסאדו בתנור עסיסי ביותר


נתקלתי גם ברצועות לומיטו - שו הדא?
כנראה מישו החליט לקורא לזה כך לא מכירה

חשוב לציין- אני מחפשת נתחים שלא יתייבשו בבישול ארוך מידי.
 

שביעית

משתמש מקצוען
מס 4 כמו חמש רק פחות עסיס בלי הפס הגליטיני


ולא מתייבש בבישול ארוך?

יש לי בעיה רצינית - אני מבשלת בשר יותר מידי זמן. הרבה יותר מידי.
לא שולטת בזה.

אז למס 5 זה מצויין, יוצא רך ועסיסי
אבל אני מחפשת תחליף לנתח היקר הזה, אל חשוב לי שלא יתייבש גם אם יהיה לילה שלם על האש...
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ולא מתייבש בבישול ארוך?

יש לי בעיה רצינית - אני מבשלת בשר יותר מידי זמן. הרבה יותר מידי.
לא שולטת בזה.

אז למס 5 זה מצויין, יוצא רך ועסיסי
אבל אני מחפשת תחליף לנתח היקר הזה, אל חשוב לי שלא יתייבש גם אם יהיה לילה שלם על האש...
אז מבשלים כפי הנקוב במתכון ולא יותר.
כל נתח - יהא משובח אשר יהא- יכול לרדת לטמיון בבישול לא מתאים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בתאוריה זה נכון.
במציאות - קשה לי. יש לי פוביה מדגים/עופות/בשרים לא מבושלים עד הסוף. {גם חזה עוף אני מייבשת הרבה פעמים :( }
זה בלתי נשלט.
אני ממש מבינה את זה כי גם אני לקיתי בכך בעבר.
כדאי להתגבר ולבשל רק לפי מה שכתוב. :)
 

brur

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ולא מתייבש בבישול ארוך?

יש לי בעיה רצינית - אני מבשלת בשר יותר מידי זמן. הרבה יותר מידי.
לא שולטת בזה.

אז למס 5 זה מצויין, יוצא רך ועסיסי
אבל אני מחפשת תחליף לנתח היקר הזה, אל חשוב לי שלא יתייבש גם אם יהיה לילה שלם על האש...

מס' 8 שזה שריר הזרוע בד"כ לא נבהל כ"כ מהר מבישול יתר
חלק 4 באמת עלול להתייבש

ועוד המלצה שלי היא ברורה מאליה
אבל לא לכולם כנראה
בשר מעובד מתייבש כמעט תמיד

לכן מומלץ לקנות בשר איכותי לא מעובד
זה משמעותי בטירוף
 

מתחיל-מומחה

משתמש מקצוען
ולא מתייבש בבישול ארוך?

יש לי בעיה רצינית - אני מבשלת בשר יותר מידי זמן. הרבה יותר מידי.
לא שולטת בזה.

אז למס 5 זה מצויין, יוצא רך ועסיסי
אבל אני מחפשת תחליף לנתח היקר הזה, אל חשוב לי שלא יתייבש גם אם יהיה לילה שלם על האש...
במס' 10 גם יוצא לנו טוב בבישול ארוך, כמו בטשולנט
 

brur

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
@שביעית לומיטו זה הצואר כמדומני

צודקת
בדיוק היום ראיתי
על הנתח 10 שטחנתי
שכתוב על זה בקטן לומיטו
למדתי שם חדש לבשר צוואר

הוא היה מצוין בטחינה

מישי אמרה לי שהיא עשתה האותו בתנור וגם יצא מצוין
 

שמחהלוי

משתמש פעיל
הפניה היתה
צודקת
בדיוק היום ראיתי
על הנתח 10 שטחנתי
שכתוב על זה בקטן לומיטו
למדתי שם חדש לבשר צוואר

הוא היה מצוין בטחינה

מישי אמרה לי שהיא עשתה האותו בתנור וגם יצא מצוין
הפניה היתה למבינים בבשר...
לומיטו אינו מס' 10!!!!
מס' 10 הוא הצוואר.
הלומיטו ה'מקורי' הינו מהחלקים האחוריים, שהרבה מבני אשכנז לא אוכלים בגלל שלא מנקרים.
יש ש'המציאו' לומיטו 'חדש' ( כמו 'פילה מדומה'- הקדמי- במקום ה'פילה' האחורי). הלומיטו הינו רצועות בשר שמתחת לעצם העין ורד הצלע (הסטייק עין/ המס' 18/ 1), והוא, כמובן, מהחלקים הקדמיים. מכיון שהלומיטו אינו מס' כשאר רוב הבשרים ויש מקומות בחו"ל שמחייבים לכתוב איזשהו מס' וחלק, לכן מופיע באריזה 'צוואר 10 לומיטו' או 110 או משהו בדומה לזה, העיקר לכתוב משהו. אבל, כאמור, הלומיטו הזה אין לו שום קשר לצוואר.
המיוחד בו שהינו בשר עסיסי ורך למרות שכמעט ואין בו שומן.
 

stk

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איך מבשלים את הלומיטו?
יש אולי מתכון והוראות מדוייקות?
 

חגיגה בגינה

משתמש פעיל
בגדול התבססתי על המתכון הזה
 

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
@שביעית ממליצה לך מאד על בשר מס' 3. שמחירו זול יחסית.
אין לי מושג למה הוא כל כך לא מוכר ולא משתמשים.
זה חזה בקר. ומזכיר בעיני חזה עוף. ללא שומן. בשר נקי (יש אנשים שזה חסרון בעיני זה מעלה.. שונאת חתיכות שומן בבשר) אני מבשלת כצלי. כמו המתכון המפורסם פה של JAVA אפיה ארוכה בתנור. קרור ופריסה. בישול של שעה- שעתיים ברוטב.(אפשר כבר ישר על הפלטה)
יוצא מעולה. פרוסות מאד נאות (צרות וארוכות) וטעימות.
 

miri r

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
@שביעית ממליצה לך מאד על בשר מס' 3. שמחירו זול יחסית.
אין לי מושג למה הוא כל כך לא מוכר ולא משתמשים.
זה חזה בקר. ומזכיר בעיני חזה עוף. ללא שומן. בשר נקי (יש אנשים שזה חסרון בעיני זה מעלה.. שונאת חתיכות שומן בבשר) אני מבשלת כצלי. כמו המתכון המפורסם פה של JAVA אפיה ארוכה בתנור. קרור ופריסה. בישול של שעה- שעתיים ברוטב.(אפשר כבר ישר על הפלטה)
יוצא מעולה. פרוסות מאד נאות (צרות וארוכות) וטעימות.
דווקא חזה בקר - בריסקט מגיע לפעמים עם טון של שומן שצריך לקלף או להפריד אחרי הבישול בתוך הנתח
הוא לא רזה בכלל....
ואגב הוא פופולארי מאוד בארה"ב ושם גם מחירו לא זול כמו פה.
אני גם אוהבת אותו מאוד ומבשלת אותו בסיר כנתח ואז פורסת אותו או מפרקת אותו לפי העניין.
מעדן. אני עושה אותו לפעמים גם בסגנון אסייאתי ויוצא מעולה
 

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
דווקא חזה בקר - בריסקט מגיע לפעמים עם טון של שומן שצריך לקלף או להפריד אחרי הבישול בתוך הנתח
הוא לא רזה בכלל....
ואגב הוא פופולארי מאוד בארה"ב ושם גם מחירו לא זול כמו פה.
אני גם אוהבת אותו מאוד ומבשלת אותו בסיר כנתח ואז פורסת אותו או מפרקת אותו לפי העניין.
מעדן. אני עושה אותו לפעמים גם בסגנון אסייאתי ויוצא מעולה
מה שסובב אותו יורד בבישול. הפרוסות שאני מגישה הן בד"כ דלות שומן, נקיות (ולכן הוא גם נחתך כל כך יפה). וזה מה שאני אוהבת בו.
ונכון, בארה"ב הייתי בארוע מאד מפואר והוא הוגש. מאז אני מרגישה נורמלית ומעיזה להעלות את הרעיון הזה לאנשים.
כי המחיר שלו הוא כל כך זול, שבהתחלה חשבתי שאני פשוט חסרת כל הבנה קולינרית כשאני מעדיפה לאמר שהוא עדיף על רב הבשרים האחרים (התנסחתי בעדינות..)
אשמח לשמוע איך עושים בסגנון אסייאתי.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אסאדו מצוין
חזה בקר מס 3- גם מעולה, אני עושה אותו תמיד בסגנון אמריקאי, ברוטב כמו ברביקיו.
יוצא מצוין ועסיסי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  42  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה