התייעצות שאלה לאמהות של משפחות ברוכות ילדים

ככר השוק

משתמש מקצוען
אצל בעלי (משפחה ברוכה בע''ה) חינכו שקודם מתמלאים מלחם ורק אח''כ הארוחה המבושלת.
עד היום האוכל המבושל זה 'מנה אחרונה' אצלו.
בהתחלה זה היה נראה לי מוזר אבל לפעמים גם אני מוסיפה לחם לארוחה ואז שבעים ליותר זמן.
השאלה אם המטרה היא להשביע, או לתת בסיס תזונתי איכותי. ילדים צריכים חלבונים ושומנים טובים כדי לגדול ולמצות פוטנציאל. פחמימות ריקות כמו לחם, פסטה ותפוחי אדמה הן, ובכן, ריקות. אם אי אפשר לתת קלוריות מדברים אחרים אז בלית ברירה מנפחים בלחם ולא חושבים על העתיד, העיקר שהילד יהיה שבע הרגע. אבל אם יש ברירה, הפחמימות האלה אמורות להיות חלק קטן מהתזונה, לא העיקר שלה.

מבחינתי אם ילד אוכל עוף ומרק ירקות, שלא יגע באורז או פסטה. ארוחת ערב של חביתה, גבינה וירקות היא מושלמת ולא צריך בה לחם. יש מספיק פחמימות גם במזונות הלא פחמימתיים.
 

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
יש צורות שונות לתרבות של אכילה,
צלחות גדולות, מנות בשפע בלי חשבון, אכילה נמרצת המהווה סוג של בילוי/שחרור
או צלחות קטנות יותר, אכילה במינון לאט ותוך שימת לב לכל ביס שנכנס אל הפה.
וההבדל ביניהם בא לידי ביטוי בכמויות שצריך להכין ולא מעט פעמים ברמת הבריאות.
הרבה פעמים אדם רעב אוכל במהירות ולכן הוא עדיין רעב.
האוכל עדיין לא הגיע אל הקיבה ותחושת השובע רחוקה.
העצה היא:
להגיש בצלחות בינוניות. (צלחות דגים) ולא צלחות גדולות.
ללמד את בני הבית לאכול לאט לאט.
ללעוס היטב היטב.
באופן אוטומטי הכמויות משתנות.
שמתי לב לזה לאחר מעקב אחרי משפחות שאכלו מנות גדולות ונתנו לילדים תוספות של חלבונים כרצונם בלי חשבון וסבלו מבעיות רפואיות יותר.
צעיר בן 24 עם כבד שומני וצעירה עם רמת שומנים גבוהה זו דוגמא אחת לילדים לאם שהרגישה מטפחת את ילדיה כשנתנה להם תוספת של עוד מנת עוף ועוד קציצת בשר לפי בקשתם.
לדברי הרמב"ם עודף האכילה הוא הגורם לחולי ולא החסר.
כמעט לא קיימת היום מציאות של חסר אמיתי.
להחליט שכל אחד מקבל 2 קציצות כי זה מספיק זה בסדר גמור.
ואם הילד לעס את הקציצות כמו שצריך בשביל שיתעכלו היטב הוא כבר לא יבקש יותר.
ומעבר להכל להתפלל שמה שיאכלו יתן להם כח לעבודת הבורא
 

יהלומים

פתרונות תעסוקה יצירתיים
מנוי פרימיום
אצל בעלי (משפחה ברוכה בע''ה) חינכו שקודם מתמלאים מלחם ורק אח''כ הארוחה המבושלת.
עד היום האוכל המבושל זה 'מנה אחרונה' אצלו.
בהתחלה זה היה נראה לי מוזר אבל לפעמים גם אני מוסיפה לחם לארוחה ואז שבעים ליותר זמן.
תרשי לי לשאול, ירושלמים?
תרבות האכילה אצל הירושלמים בדורות הקודמים
שמיגזר משנות הרעב זה דבר ראשון לשבוע מהלם - זול ומשביע
אחרי זה יחלקו פירורים של בשרי

וזה כל כך חדר לעצמות
שאת יכולה לראות משפחות שלימות שאוכלות תפוחי אדמה עם תירס לארוחות צהריים
ובשרי כמעט רק לשבת, בזמן שהרמת חיים בביגוד ובבית יפה - גבוהה בהחלט
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
יש צורות שונות לתרבות של אכילה,
צלחות גדולות, מנות בשפע בלי חשבון, אכילה נמרצת המהווה סוג של בילוי/שחרור
או צלחות קטנות יותר, אכילה במינון לאט ותוך שימת לב לכל ביס שנכנס אל הפה.
וההבדל ביניהם בא לידי ביטוי בכמויות שצריך להכין ולא מעט פעמים ברמת הבריאות.
הרבה פעמים אדם רעב אוכל במהירות ולכן הוא עדיין רעב.
האוכל עדיין לא הגיע אל הקיבה ותחושת השובע רחוקה.
העצה היא:
להגיש בצלחות בינוניות. (צלחות דגים) ולא צלחות גדולות.
ללמד את בני הבית לאכול לאט לאט.
ללעוס היטב היטב.
באופן אוטומטי הכמויות משתנות.
שמתי לב לזה לאחר מעקב אחרי משפחות שאכלו מנות גדולות ונתנו לילדים תוספות של חלבונים כרצונם בלי חשבון וסבלו מבעיות רפואיות יותר.
צעיר בן 24 עם כבד שומני וצעירה עם רמת שומנים גבוהה זו דוגמא אחת לילדים לאם שהרגישה מטפחת את ילדיה כשנתנה להם תוספת של עוד מנת עוף ועוד קציצת בשר לפי בקשתם.
לדברי הרמב"ם עודף האכילה הוא הגורם לחולי ולא החסר.
כמעט לא קיימת היום מציאות של חסר אמיתי.
להחליט שכל אחד מקבל 2 קציצות כי זה מספיק זה בסדר גמור.
ואם הילד לעס את הקציצות כמו שצריך בשביל שיתעכלו היטב הוא כבר לא יבקש יותר.
ומעבר להכל להתפלל שמה שיאכלו יתן להם כח לעבודת הבורא
אף אחד לא מפתח כבד שומני בגלל עוף. זו אפילו לא בדיחה.
כבד שומני ורמת שומנים גבוהה בדם בגיל צעיר הם תוצאה של הרבה, הרבה, הרבה פחמימות. הגוף מפתח עמידות לאינסולין וזו נקראת תסמונת מטבולית.

יש היום חסר אמיתי במזון איכותי. ילדים שגדלים על פחמימות ולא צורכים מספיק חלבונים וויטמינים לא ממצים את פוטנציאל הגובה שלהם, מגיעים מהר יותר לסכרת 2, משמינים יותר בבגרותם (רואים את זה בד"כ בגילאי 20 ומעלה). אולי אין רעב מיידי כמו פעם, אבל ממחקרים ונתונים רואים שככל שהרמה הסוציואקונומית נמוכה יותר, התזונה לא מספקת את הצרכים המינימליים לבריאות האדם.

ככל שילדים מתרגלים לשבוע מפחמימות, הם בסיכון גבוה יותר להרבה תופעות בריאותיות מטרידות בגילאי 20 ומעלה. מתזונה בריאה שמבוססת על חלבונים ושומנים בריאים לא מגיעים לזה.
 
נערך לאחרונה ב:

ככר השוק

משתמש מקצוען
ועוד משהו.
שילוב של חלבונים+ שומנים משביע מאד. ליותר זמן.
תנסו לטגן חביתה גדולה עם חמאה, תוסיפו זיתים. תראו שזה משביע הרבה יותר מחביתה קטנה ו2 פרוסות לחם. זה שינוי תפיסה שבשנים האחרונות מבינים יותר ויותר שהתפיסות הישנות שהמעיטו בביצים ושומנים לא נכונות לרוב האוכלוסיה.
 

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אף אחד לא מפתח כבד שומני בגלל עוף. זו אפילו לא בדיחה.
כבד שומני ורמת שומנים גבוהה בדם בגיל צעיר הם תוצאה של הרבה, הרבה, הרבה פחמימות. הגוף מפתח עמידות לאינסולין וזו נקראת תסמונת מטבולית.

יש היום חסר אמיתי במזון איכותי. ילדים שגדלים על פחמימות ולא צורכים מספיק חלבונים וויטמינים לא ממצים את פוטנציאל הגובה שלהם, מגיעים מהר יותר לסכרת 2, משמינים יותר בבגרותם (רואים את זה בד"כ בגילאי 20 ומעלה)

ככל שילדים מתרגלים לשבוע מפחמימות, הם בסיכון גבוה יותר להרבה תופעות בריאותיות מטרידות בגילאי 20 ומעלה. מתזונה בריאה שמבוססת על חלבונים ושומנים בריאים לא מגיעים לזה.
תתפלאי לשמוע שזו היתה הדיאגנוזה של הרופא לאחר תחקיר התזונה של הצעירים הללו, שבדרך אגב כמעט לא נגעו בפחממות.
הם אכלו 2 ו3 מנות עוף במקום מנות הפחממות. והיו גבוהים ורזים ויפים ולא בריאים.
בנוסף,
ובעיקר!!!
לא דיברתי על להרבות בפחמימות במקום חלבונים אלא על תרבות אכילה בריאה.

ואכילה בריאה היא לא העבסה.
והיום תרבות האכילה גובלת בהאבסה.
אני זוכרת את ד"ר בלוך מנחה אמהות דאוגות לגבי כמויות האוכל הדרושות לגדילה בריאה.
וואו, זה רחוק כל כך ממה שרוצים היום להעביס כל דקדק, בלתי יאומן.
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
תתפלאי לשמוע שזו היתה הדיאגנוזה של הרופא לאחר תחקיר התזונה של הצעירים הללו, שבדרך אגב כמעט לא נגעו בפחממות.
הם אכלו 2 ו3 מנות עוף במקום מנות הפחממות. והיו גבוהים ורזים ויפים ולא בריאים.
בנוסף,
ובעיקר!!!
לא דיברתי על להרבות בפחמימות במקום חלבונים אלא על תרבות אכילה בריאה.

ואכילה בריאה היא לא העבסה.
והיום תרבות האכילה גובלת בהאבסה.
אני זוכרת את ד"ר בלוך מנחה אמהות דאוגות לגבי כמויות האוכל הדרושות לגדילה בריאה.
וואו, זה רחוק כל כך ממה שרוצים היום להעביס כל דקדק, בלתי יאומן.
אי אפשר להסתמך על נס ספציפי שקרה למישהו לא ידוע. יש מחקרים, יש ידע. לא מגיעים לכבד שומני בגלל חלבונים. אם מרבים מאד מאד בחלבון מגיעים לנזקים כלייתיים, לא לכבד שומני. זה פשוט לא הכיוון.

מסכימה שתרבות האכילה היום בעיתית. אוכלים לאורך כל היממה, מפחדים להיות רעבים ואפילו דיאטות מתבססות על ארוחה כל 3 שעות במקום לתת לגוף להרגע ולהתחיל לשרוף שומנים במקום להכניס לו עוד פחמימות.

אבל השאלה פה היא לא קצב הלעיסה אלא כמות החלבונים שילדים צריכים לקבל. ו2 מנות של עוף במקום קצת עוף והרבה תפוחי אדמה היא בריאה יותר, חד וחלק.
 

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
ו2 מנות של עוף במקום קצת עוף והרבה תפוחי אדמה היא בריאה יותר, חד וחלק.
אם את סומכת על מחקרים רפואיים בשביל הקביעה הזו, את צריכה להאמין שרופא שאמר ש2 מנות עוף ביום הן דבר בעייתי אמר דבר שנבדק והוכח.
זה אולי לא קל לאמא שחושבת את עצמה למסורה לגלות שאולי היא מזיקה לילד שלה אבל זו קביעה של גורם רפואי מוסמך.
בלי קשר לכך שבטווח של שנים אני רואה את זה באופן מוכח בעיניים, אותם אלו שאכלו יותר! ובדגש על היותר ולאו דווקא פחמימות, צמחו לאנשים פחות בריאים.
 

אודי'ה

משתמש מקצוען
אבל השאלה פה היא לא קצב הלעיסה אלא כמות החלבונים שילדים צריכים לקבל. ו2 מנות של עוף במקום קצת עוף והרבה תפוחי אדמה היא בריאה יותר, חד וחלק.
יש לך מקור רפואי\אלטרנטיבי לקביעה הזו?
למיטב ידיעתי,
הנחיות התזונה הקלאסיות טוענות שבתזונה מערבית מגיעים לכמות החלבון היומית הרצויה בלי מאמץ, ובד"כ מגיעים לעודף חלבון אפילו.
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
אם את סומכת על מחקרים רפואיים בשביל הקביעה הזו, את צריכה להאמין שרופא שאמר ש2 מנות עוף ביום הן דבר בעייתי אמר דבר שנבדק והוכח.
זה אולי לא קל לאמא שחושבת את עצמה למסורה לגלות שאולי היא מזיקה לילד שלה אבל זו קביעה של גורם רפואי מוסמך.
בלי קשר לכך שבטווח של שנים אני רואה את זה באופן מוכח בעיניים, אותם אלו שאכלו יותר! ובדגש על היותר ולאו דווקא פחמימות, צמחו לאנשים פחות בריאים.
אני סומכת על מחקרים רבים שזמינים לכל מי שמחפש, מתוקפים ומוסמכים. לא סומכת על אמירה עלומה מרופא שאין לי מושג מה ראה ומה אמר, בסיפור שלא הגיוני לפי הידע התזונתי והרפואי שקיים כרגע בעולם.

אמא שנותנת לילד שלה עוד קציצת בשר כדי שישבע מחלבונים ולא מפחמימות לא עושה לו שום נזק. באופן מערכתי ילד לא צריך לאכול מדי הרבה לגילו. אבל לומר שעוד מנת עוף היא היא הבעיה ולא כמויות הענק של עוגיות וחטיפים ופחמימות שילדים אוכלים כדי להשלים חסרים, זה הזוי ורחוק מהמציאות הידועה (לא תמיד בגלל שאין חלבונים בבית. פעמים רבות זה פשוט הרגלי אכילה קלוקלים)
 

ככר השוק

משתמש מקצוען
יש לך מקור רפואי\אלטרנטיבי לקביעה הזו?
למיטב ידיעתי,
הנחיות התזונה הקלאסיות טוענות שבתזונה מערבית מגיעים לכמות החלבון היומית הרצויה בלי מאמץ, ובד"כ מגיעים לעודף חלבון אפילו.
אפשר לבדוק את זה בקלות. למיטב ידיעתי, לא מגיעים בקלות לכמות החלבונים הרצויה.
הנחיות התזונה הקלאסיות הכוונה לאלה שמנחות לאכול כל 3 שעות כדי שחלילה לא נגיע למצב של קיבה לא מלאה בכל רגע נתון?
או אלה שמבינות היום שהקלוריות שמגיעות מפחמימות בתזונה מערבית הן פי 3 ו4 לפחות מהרצוי? אנחנו אמורים לקבל את רוב הקלוריות מחלבונים ושומנים, ורק שליש מפחמימות. כשגם בחלבונים וירקות ובוודאי בפירות יש פחמימות...
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ילד בן 4-5 צריך מידי יום בין 20 ל35 גר' חלבון (תלוי בשיטה הרפואית...) שזה 100-150 גר' חזה עוף/דג מושט לא מוכן לאכילה.
ועדיף לאכול רק 3 פעמים בשבוע חלבון מן החי והשאר שיהיה חלבון מן הצומח.
זה בנוסף לכמות החלבון המומלצת ממוצרי חלב.
מגיל 12 ומעלה כמות החלבון המומלצת היא כפולה מגיל 4-5.
 

MRF

משתמש מקצוען
כמו שכתבה כאן מאוד יפה חני בנני
ילדים צריכים ללמוד גבולות באוכל
ככה את רוצה לחנך אותם, לאכול בלי גבולות?
יש כאלה שיכולים לאכול עוד ועוד ועוד ועוד
הם צריכים ללמוד להגביל כמויות של אוכל
הכל עניין של הרגל...
הילדים שלי רזים רזים רזים ואוכלים המון ב"ה
אם הם רעבים אני נותנת להם לאכול ואחרי 2 או 3 צלחות מלאות שזה הנורמלי אצלי, כמה שרוצים ואז הם שמחים שבעים ומלאים
אם במקרה לא מאד אהבו או שהיה קצת פחות וקיבלו צלחת אחת מלאה אח"כ הולכים לקרקרים\בסקויטים\בייגלה
אוכלים את החסר ואז ממשיכים בחיים
זה לא בלי גבולות, יש להם גבול שאחרי 2\3 צלחות התמלאו וכנ"ל אני, אם זו ארוחה טעימה אני אוכלת 2\3 צלחות וזו הרגשה הרבה יותר בריאה לאכול אוכל בריא מלנשנש בכל מיני ולהישאר רעבים.

אפשר להתרגל לאכול פחות 2 קציצות ו4 כפות אורז, גם פעם היו אוכלים פרוסת לחם עם בצל או שמן זית אחד בבוקר אחד בערב, אפשר להתרגל להרבה דברים, השאלה אם הם טובים...

למה שילד ירגיש רעב? צריך לחשוב על הילדים לא כגוש משפחתי אלא כל ילד בפני עצמו, תכלס אם היו לך 2 ילדים היית נותנת את אותה ארוחת צהריים או יותר בשפע? לפעמים אנחנו מתבלבלים ורואים שילד אחד אכל בסדר אז מעבירים על הילד השני... מה הקשר? כל אחד הוא יחיד לא משנה שיש לו אח אחר... [נותנים צומי לאחד ולשני ניתן מחר... עונים בלי סבלנות בטעות לילד כשבעצם השני הוא זה שעשה משהו לא בסדר]

ברור שאם המצב לא מאפשר אז יש כאן עצות משובחות אבל לדעת שזה לא מלכתחילה למנוע מילדים אוכל בארוחה
לא מדברת על משהו מוגזם או חריג אבל 3 שניצלים או 6 קציצות וכו' זה נורמלי והגיוני רוב הילדים מרגישים שבעים ויודעים מתי הם מלאים כל עוד הילד לא נמצא בעודף משקל זה אומר שהוא גודל ובריא וכשאוכל ארוחה מזינה כבר לא מחפש עד ארוחת ערב מה להכניס לפה [לא מדברת על הגבלת נשנושים שברור שצריך לעשות את זה]
 

הטעם המושלם

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש כמה שינוייי תפיסה מומלצים בנושא האוכל.
שומן בריא משביע! תאכלו חצי אבוקדו או 10 גרם שקדים ותראו1
ודבר שני חלבונים- יש לי מתכון מעולה לקינואה עם אדשים- 5 דקות עבודה ו20 שקל ל10 מנות
קילו קינואה לבנה (או איך שלא קוראים לה. לא אדומה)
כוס וחצי אדשים אדומות
ירקות- כל מה שיש בבית ובדרך לפח- גזר, קישואים, בטטה, קולרבי, מה שיש
שום
בצל מעט שמן
מטגנים בצל, מוסיפים את שאר החומרים- ירקות מגורדים דק ו2 ליטר מים עם מלח וקצת פלפל וטיפ טיפה כורכום. מבשלים 45 דקות- טעים אש!
 

פרידא

משתמש מקצוען
הילדים שלי רזים רזים רזים ואוכלים המון ב"ה
אם הם רעבים אני נותנת להם לאכול ואחרי 2 או 3 צלחות מלאות שזה הנורמלי אצלי, כמה שרוצים ואז הם שמחים שבעים ומלאים
אם במקרה לא מאד אהבו או שהיה קצת פחות וקיבלו צלחת אחת מלאה אח"כ הולכים לקרקרים\בסקויטים\בייגלה
אוכלים את החסר ואז ממשיכים בחיים
זה לא בלי גבולות, יש להם גבול שאחרי 2\3 צלחות התמלאו וכנ"ל אני, אם זו ארוחה טעימה אני אוכלת 2\3 צלחות וזו הרגשה הרבה יותר בריאה לאכול אוכל בריא מלנשנש בכל מיני ולהישאר רעבים.

אפשר להתרגל לאכול פחות 2 קציצות ו4 כפות אורז, גם פעם היו אוכלים פרוסת לחם עם בצל או שמן זית אחד בבוקר אחד בערב, אפשר להתרגל להרבה דברים, השאלה אם הם טובים...

למה שילד ירגיש רעב? צריך לחשוב על הילדים לא כגוש משפחתי אלא כל ילד בפני עצמו, תכלס אם היו לך 2 ילדים היית נותנת את אותה ארוחת צהריים או יותר בשפע? לפעמים אנחנו מתבלבלים ורואים שילד אחד אכל בסדר אז מעבירים על הילד השני... מה הקשר? כל אחד הוא יחיד לא משנה שיש לו אח אחר... [נותנים צומי לאחד ולשני ניתן מחר... עונים בלי סבלנות בטעות לילד כשבעצם השני הוא זה שעשה משהו לא בסדר]

ברור שאם המצב לא מאפשר אז יש כאן עצות משובחות אבל לדעת שזה לא מלכתחילה למנוע מילדים אוכל בארוחה
לא מדברת על משהו מוגזם או חריג אבל 3 שניצלים או 6 קציצות וכו' זה נורמלי והגיוני רוב הילדים מרגישים שבעים ויודעים מתי הם מלאים כל עוד הילד לא נמצא בעודף משקל זה אומר שהוא גודל ובריא וכשאוכל ארוחה מזינה כבר לא מחפש עד ארוחת ערב מה להכניס לפה [לא מדברת על הגבלת נשנושים שברור שצריך לעשות את זה]
זה שהם רזים לא אומר כלום!! יכול להיות שזה לא בריא לאכול כל כך הרבה.
מכירה כאלה שהיו ככה. וכשהתבגרו התחילו להשמין והיו רגילים לאכול כמויות של אוכל והיה קשה להם להוריד כמויות.
 

אודי'ה

משתמש מקצוען
אפשר לבדוק את זה בקלות. למיטב ידיעתי, לא מגיעים בקלות לכמות החלבונים הרצויה.
הנחיות התזונה הקלאסיות הכוונה לאלה שמנחות לאכול כל 3 שעות כדי שחלילה לא נגיע למצב של קיבה לא מלאה בכל רגע נתון?
או אלה שמבינות היום שהקלוריות שמגיעות מפחמימות בתזונה מערבית הן פי 3 ו4 לפחות מהרצוי? אנחנו אמורים לקבל את רוב הקלוריות מחלבונים ושומנים, ורק שליש מפחמימות. כשגם בחלבונים וירקות ובוודאי בפירות יש פחמימות...
הנחיות תזונה קלאסיות, אלו הנחיות תזונה שתזונאיות כותבות ותמצאי בכל חיפוש גוגל של "כמה חלבון הילד שלי צריך".
למשל פה:
לורן בן יהודה - תזונאית
אילנית סנדרוביץ, דיאטנית במכבי
 
  • תודה
Reactions: MRF

צירקי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
כמות האוכל משתנה בין משפחות
אצלינו זה ממש בולט
אצל ההורים שלי רגילים לאכול הכל ובשפע לא חסר לא בררנים
ואצל ההורים של בעלי לדעתי הם שבעים מכלום ובקושי אוכלים ביום יום
עד כדי כך שלא נעים לי להיות שם בשבת כי הם גומרים לאכול אחרי 2 דקות ואני בקושי התחלתי
הכל עניין של הרגל ואי אפשר להשוות בין כמויות של משפחה אחת לשניה
 

קודם כל-בן אדם.

משתמש פעיל
אבל השאלה פה היא לא קצב הלעיסה אלא כמות החלבונים שילדים צריכים לקבל. ו2 מנות של עוף במקום קצת עוף והרבה תפוחי אדמה היא בריאה יותר, חד וחלק.
ממש לא!
אולי יש שיטות אכילה כאלה, רק שלא מתאים לכל האוכלוסיה.
יכול מאוד להיות שחלבונים מהצןמח בריאים, ויכולים למלא מקום של פחמימות.
אבל חלבון מן החי-מלא בכולסטרול.
יכול להיות שלאדם בריא לאכול 2-3 מנות חלבון מן החי ביום זה בסדר.
אבל מכירה אישית משפחה עם הסטוריה של כולסטרול גבוה,
שההוראה מהרופא הייתה- לא לאכול יותר מ3-4 ביצים בשבוע! (שכולל גם את הביצים בפשטידות. עוגות, וכו')
ופעם-פעמיים בשבוע בשרי, בעדיפות לחזה. ואם אוכלים עוף-רק בלי עור.

אז רק כדאי להזהר לפני שכותבים...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  27  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה