שאלה בדקדוק

יפו

משתמש פעיל
אשמח לגדרה מדויקת של:
1. הנמכת תנועה
2. התלכדות עיצורים
3. פועל
4. דגש חזק- משלים
5. דגש חזק תבניתי
6. בנין חוזר
7. בנין סביל
8. בנין פעיל
 

לא קוראים לי

משתמש צעיר
משפט פעיל הוא משפט פעלי שיש מישהו שעושה את הפעולה, כמו: "אני מדביק" - יש מישהו שעושה את פעולת ההדבקה. משפט סביל הוא משפט בעל פועל שנעשה על-ידי מישהו, כמו: "הציור הודבק" - פה המשפט הוא על זה שקיבל וסובל את הפעולה ולא על זה שעשה את הפעולה.
העתקתי מגוגל
 

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
2. התלכדות עיצורים - 2 עיצורים זהים או מאותו מוצא הסמוכים זה לזה, הראשון האמור לקבל שווא נח מתבטל והעיצור שאחריו מקבל דגש חזק: שָׁבַתִּי (במקום שָׁבַתְתִּי), נָתַתִּי (במקום נָתַנְתִּי - נ' ות' שמוצאן בלשון), נָתַנּוּ (במקום נָתַנְנוּ) הִדַּבְּרוּת (במקום הִתְדַּבְּרוּת - ת' ההתפעל+ד' השורש שמוצאן בלשון).
6. בנין חוזר - בנין שבו עיקר משמעו של הפֹּעַל הוא חזרת הפעולה אל הפּוֹעֵל, וזה בנין התפעל ובמידה מסוימת גם נפעל: מתלבש - מלביש את עצמו, מתחבר - מחבר את עצמו, נכנס - מכניס את עצמו.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה