דגים רוצה לגוון בתיבול של המושט

סביונית

משתמש מקצוען
לא משנה באיזה מן הרעיונות הנהדרים פה בחרתם.
כדאי להתחיל בהשריה. בפרט בפילה הקפוא שעובר סוג של כביסה במלבינים שמותירה אותו בלי הרבה טעם.
ממליצה להשרות כרבע שעה במים עם מלח ומיץ לימון, לשטוף ולהמשיך כרגיל.
גם מושט טרי יאהב את ההשריה בלימון אבל עשר דקות תהיינה די והותר עבורו.
אני תמיד משרה את הדג כנ"ל, במים ומיץ לימון,
אבל לאחרונה ראיתי באחד האתרים שכתוב שלא טוב למושט להיות במים, וכדאי להשרות אותו רק במיץ לימון ומלח.
זה נכון?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני תמיד משרה את הדג כנ"ל, במים ומיץ לימון,
אבל לאחרונה ראיתי באחד האתרים שכתוב שלא טוב למושט להיות במים, וכדאי להשרות אותו רק במיץ לימון ומלח.
זה נכון?
לא שמעתי על כך. את מחדשת לי.
אני מקפידה על מים עם הרבה מיץ לימון ולא ראיתי שהטעם נפגם.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני משרה שעתיים
לפעמים רק במלח ופלפל שחור
פחות מזה עוד מרגישים 'טעם של בריכה'
לא יודעת מה לומר לך.
יש לי חוש טעם ממש חזק.
ואחרי השריה של רבע שעה ובישול כדג מרוקאי לא חשתי בטעם של בריכה :).
אבל אם ככה טעים לכם אז למה לא.
 

שדה יין

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
יש לי עוד מתכון טעים וקל להכנה
מתבלים קודם בלימון ומלח ולמרוח על הדגים שמן זית
ואז לוקחת את המוצרים הבאים:
פטרוזליה
שום
פירורי פנקו
שקדים מולבנים
שמה הכל בפוד ומפזרת בנדיבות על הדג
טעים ביותר!!
אם נשאר מהתערובת ניתן לשמור בקופסא במקרר
בתאבון
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מעולה לך
זו הסיבה שאני מתעצלת להכין את הדג הזה
השרייה ארוכה, ושטיפה מאסיבית של הקרח...
הפילה הקפוא והמיובא עובר כביסה בכל כך הרבה חומרים ומלבינים שמסופקני אם נותר בו שמץ טעם בריכה.
גם אחרי בישול טעמו לא ידמה ולא ישווה לזה של פילה מדג טרי.
 

שיינדי 10

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יש אולי מתכון מוצלח עם צ'ילי או סויה?
או כל תיבול אחר, רק שיהיה קל להכנה ומהיר.
תודה!

לא יודעת למה כתבו לך שלא מתאים
אצלי בבית עם צ'ילי מתוק זה מתכון הדגל
אחרי ההשריה וכו'
בוזקת מלח, שופכת רוטב צ'ילי מתוק על הדגים, מפזרת קצח
ואופה בתבנית מכוסה בנייר כסף. מעולה!!!
אפשר להסיר בסוף האפיה את נייר הכסף ל-10 דקות. לא חובה.
 

אקוליס

משתמש מקצוען
יש אולי מתכון מוצלח עם צ'ילי או סויה?
או כל תיבול אחר, רק שיהיה קל להכנה ומהיר.
תודה!

מטגנת פרוסות בצל במחבת גדולה / סיר סוטאז
לאחר שמטוגן מתבלת בשום כתוש, פפריקה ומלח
אח"כ להוסיף רסק עגבניות, סוכר, מים ורוטב צ'לי
להרתיח ולהוסיף את המושטים ולבשל עד שמתרכך.
מעדן.
 

בלוק

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
המתכון שאני מכינה יוצא מעדן!!
כמות ל 8 מנות
קודם כל להשרות את הדגים לימון ומלח אח"כ לשטוף
בבלנדר לטחון גמבה אחת
2 עגבניות
6 שיני שום
להוסיף חצי כוס שמן זית
גריל דג

לשפוך מעל הדגים ולאפות

יוצא טעים ברמות!
 

רֹני בת ציון

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
מתכון ממש פשוט וטעים,
והאורחים בשבת מבקשים מתכון אח"כ...
שמים על התבנית :
זעתר
שום גבישי
שמן זית\קנולה
קצת מלח

שמים את המושטים (לאחר ההשריה) עם הפנים למטה, שמים קצת מהכל גם מלמעלה ומכניסים לתנור... :)
 

אקוליס

משתמש מקצוען
מטגנת פרוסות בצל במחבת גדולה / סיר סוטאז
לאחר שמטוגן מתבלת בשום כתוש, פפריקה ומלח
אח"כ להוסיף רסק עגבניות, סוכר, מים ורוטב צ'לי
להרתיח ולהוסיף את המושטים ולבשל עד שמתרכך.
מעדן.

סליחה, שכחתי משהו :eek:
אחרי טיגון הבצל להוסיף רצועות פלפל
 

תהילה ר

משתמש פעיל
הכנתי השבוע ארוחה בסיר אחד של מושטים ותפוח אדמה
המתכון במקור מאתר אוסם
שמתי רצועות גמבה, פרוסות תפוחי אדמה, כמה שיני שום (אפשר גם כוסברה ופלפל חריף) מעל הנחתי את הדגים ופיזרתי קצת מלח וחצי כוס מים
אחרי רבע שעה הוספתי תערובת תיבול של שמן, פפריקה מתוקה וחריפה, מלח פלפל, קצת רוטב צילי ובישלתי חצי שעה נוספת
יצא מעדן וחם וטעים לחורף הקרררר
 

ציפס קידס

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
צילום מקצועי
והמתכון שלי הוא:
2 כפות חרדל
1/3 כוס יין לבן חצי יבש
כף דבש
2-3 כפות מיונז (או שמן בכמות זהה)
מלח
פלפל גרוס
עשב טרי(עדיף שמיר או פטרוזיליה)
לערבב וליצוק על הדגים
לתת להם מנוחה של כ- 20 דקות
ולתנור על 180 לא מכוסה למשך כ 20 דקות
 

אי אפשר

משתמש מקצוען
בלת"ק
יש לי מתכון מדהים למושט,
רצועות של 2 פלפלים אדומים
רצועות מבצל אחד
הכל בקערה
מוסיפה לקערה
כף דבש
מלח
חצי כוס שמן
מערבבת הכל
שופכת על המושטים
ולתנור
שתי דקות בלי טיגון קודם
אני שמה בתנור 40 דקות כדי שהירקות יהיו אפויים טוב.
יוצא מעדן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יט

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב הַשָּׁמַיִם מְסַפְּרִים כְּבוֹד אֵל וּמַעֲשֵׂה יָדָיו מַגִּיד הָרָקִיעַ:ג יוֹם לְיוֹם יַבִּיעַ אֹמֶר וְלַיְלָה לְּלַיְלָה יְחַוֶּה דָּעַת:ד אֵין אֹמֶר וְאֵין דְּבָרִים בְּלִי נִשְׁמָע קוֹלָם:ה בְּכָל הָאָרֶץ יָצָא קַוָּם וּבִקְצֵה תֵבֵל מִלֵּיהֶם לַשֶּׁמֶשׁ שָׂם אֹהֶל בָּהֶם:ו וְהוּא כְּחָתָן יֹצֵא מֵחֻפָּתוֹ יָשִׂישׂ כְּגִבּוֹר לָרוּץ אֹרַח:ז מִקְצֵה הַשָּׁמַיִם מוֹצָאוֹ וּתְקוּפָתוֹ עַל קְצוֹתָם וְאֵין נִסְתָּר מֵחַמָּתוֹ:ח תּוֹרַת יְהוָה תְּמִימָה מְשִׁיבַת נָפֶשׁ עֵדוּת יְהוָה נֶאֱמָנָה מַחְכִּימַת פֶּתִי:ט פִּקּוּדֵי יְהוָה יְשָׁרִים מְשַׂמְּחֵי לֵב מִצְוַת יְהוָה בָּרָה מְאִירַת עֵינָיִם:י יִרְאַת יְהוָה טְהוֹרָה עוֹמֶדֶת לָעַד מִשְׁפְּטֵי יְהוָה אֱמֶת צָדְקוּ יַחְדָּו:יא הַנֶּחֱמָדִים מִזָּהָב וּמִפַּז רָב וּמְתוּקִים מִדְּבַשׁ וְנֹפֶת צוּפִים:יב גַּם עַבְדְּךָ נִזְהָר בָּהֶם בְּשָׁמְרָם עֵקֶב רָב:יג שְׁגִיאוֹת מִי יָבִין מִנִּסְתָּרוֹת נַקֵּנִי:יד גַּם מִזֵּדִים חֲשֹׂךְ עַבְדֶּךָ אַל יִמְשְׁלוּ בִי אָז אֵיתָם וְנִקֵּיתִי מִפֶּשַׁע רָב:טו יִהְיוּ לְרָצוֹן אִמְרֵי פִי וְהֶגְיוֹן לִבִּי לְפָנֶיךָ יְהוָה צוּרִי וְגֹאֲלִי:
נקרא  9  פעמים

אתגר AI

זמן מסע • אתגר 47

לוח מודעות

למעלה