בשרי קציצות עוף מעודנות עם כרובית בטעם מפתיע ששווה לנסות!

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
המתכון הזה, מתקתק פיקנטי, לא מהמהירים שבמתכונים,
מצד שני הוא ממש לא להתקשקש. וביחס לתוצאה זה בקושי השקעה.
שווה מאוד מאוד לנסות. זה טעם-שלא מהעולם הזה, באמת.

שלב ראשון- קציצות.
וזה קציצות מושלמות שלפעמים אני רק מצפה בפירורים, על תבנית משומנת, תבנית מים בקרקעית התנור להשלמת הקריספיות ואופה עד שמוכן.
טעים!
קג חזה עוף או הודו טחון
חצי כוס ציר עוף. רק אם ממש ממש אין אז מים חמים עם מעט א. מרק עוף
2 כפות גדושות מיונז
1 כוס פירורי לחם
1 כפית גדושה קארי
1 כפית גדושה פפריקה.

מערבבים טוב טוב את העיסה. לשים כמה דקות ומכניסים למקרר לשעה לפחות, להתייצבות.

מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת הייטב.
מחממים תנור על 180 מעלות.
מגלגלים בידיים משומנות כדורים לא גדולים מהעיסה ומניחים בתבנית.
אופים עד שמוכן חלקית (טיפה מזהיב)

בינתיים, מכינים את הרוטב
חותכים שלושה בצלים גדולים לחצאי טבעות
מחממים סיר, מניחים את הבצלים ומתחילים לאדות על אש נמוכה עד להתקרמלות.
לא לוותר. לאט לאט, עד שמשחים ומתרכך ומקבל טעם קרמלי עדין.
כשהבצל זהוב שחום מוסיפים כף סוכר חום, מערבבים עד להמסה.
בנפרד חולטים חצי או יותר חבילת כרובית במים רותחים דקה שתיים.
מוסיפים את הכרובית לבצל ומערבבים בעדינות.
מוסיפים מעט מים רותחים.
מתבלים במלח, פלפל שחור טחון וצילי גרוס.
מוסיפים בעדינות את כדורי העוף (מניחים עם כף או עם היד)
מרתיחים כמה דקות, מנמיכים ומבשלים חצי שעה-שעה על אש נמוכה מאוד כשמידי פעם בודקים שלא נשרף.
אם צריך מוסיפים מעט מים.
טעים טעים טעים.
מתכון מומלץ לשמור לחגים הבעלט!!

תחזרו לדווח איך יצא..


20200830_190120.jpg


תמונה לא הכי מוצלחת שצילמתי מהר מהר לפני שנגמר...
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
נשמע טוב!
אם אני רוצה להוסיף צבע למנה, איזה תבלין מתאים להוסיף?
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
נשמע טוב!
אם אני רוצה להוסיף צבע למנה, איזה תבלין מתאים להוסיף?
כמה אופציות (שאחת מהן אני אעשה בפעם הבאה כי גם לי היה חסר צבע)
הגשה על אורז מתובל בגריל עוף (כתום)
מעט פפריקה מתוקה, רק בשביל הצבע אז ממש מעט
לטגן את הקציצות במקום לאפות, על אש גבוהה, שישחימו אבל לא יתבשלו בפנים
מעט כורכום.

תעדכני מה ניסית או אם מצאת רעיון אחר
 

תמר בר חנין

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה על השיתוף
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
אני רואה את השם שלך ישר אני נכנסת..
בגלל הכתיבה המושכת שלך

וזה נראה בתמונה לא מבושל
 

רב פעלים

משתמש מקצוען
@ממלמלת
נשמע מגרההה. יש לי מתכון די דומה, אבל אני מוסיפה קופסת תירס (טחון גמובן) לעוף זה מוסיף המון אווריריות... מה דעתך?
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
וזה נראה בתמונה לא מבושל
נכון... :( זה יצא קצת חיוור
אבל לא הייתה לי סבלנות לחכות עד שאכין שוב ואשפר את הקטע הזה, זה היה מידי טעים.

כמו שכתבתי ל@ארבע בפעם הבאה אוסיף או צבע לרוטב-אדום או צהוב
או השחמה של הקציצות...
מי שעושה משהו מהנל, שתעדכן.

אני רואה את השם שלך ישר אני נכנסת..
בגלל הכתיבה המושכת שלך
וואי תודה. כיף לשמוע!!
אם לא שאני שומרת פה על אנונימיות הייתי שולחת אותך למדור שלי באחד העיתונים...
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
@ממלמלת
נשמע מגרההה. יש לי מתכון די דומה, אבל אני מוסיפה קופסת תירס (טחון גמובן) לעוף זה מוסיף המון אווריריות... מה דעתך?
למה לא?
התלבטתי אם להוסיף, בסוף לא היה לי כח. זה לא חסר, ממש לא.
זה כן מוסיף נפח, ואפשר בהחלט
 

המימד הנוסף

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
המתכון הזה, מתקתק פיקנטי, לא מהמהירים שבמתכונים,
מצד שני הוא ממש לא להתקשקש. וביחס לתוצאה זה בקושי השקעה.
שווה מאוד מאוד לנסות. זה טעם-שלא מהעולם הזה, באמת.

שלב ראשון- קציצות.
וזה קציצות מושלמות שלפעמים אני רק מצפה בפירורים, על תבנית משומנת, תבנית מים בקרקעית התנור להשלמת הקריספיות ואופה עד שמוכן.
טעים!
קג חזה עוף או הודו טחון
חצי כוס ציר עוף. רק אם ממש ממש אין אז מים חמים עם מעט א. מרק עוף
2 כפות גדושות מיונז
1 כוס פירורי לחם
1 כפית גדושה קארי
1 כפית גדושה פפריקה.

מערבבים טוב טוב את העיסה. לשים כמה דקות ומכניסים למקרר לשעה לפחות, להתייצבות.

מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת הייטב.
מחממים תנור על 180 מעלות.
מגלגלים בידיים משומנות כדורים לא גדולים מהעיסה ומניחים בתבנית.
אופים עד שמוכן חלקית (טיפה מזהיב)

בינתיים, מכינים את הרוטב
חותכים שלושה בצלים גדולים לחצאי טבעות
מחממים סיר, מניחים את הבצלים ומתחילים לאדות על אש נמוכה עד להתקרמלות.
לא לוותר. לאט לאט, עד שמשחים ומתרכך ומקבל טעם קרמלי עדין.
כשהבצל זהוב שחום מוסיפים כף סוכר חום, מערבבים עד להמסה.
בנפרד חולטים חצי או יותר חבילת כרובית במים רותחים דקה שתיים.
מוסיפים את הכרובית לבצל ומערבבים בעדינות.
מוסיפים מעט מים רותחים.
מתבלים במלח, פלפל שחור טחון וצילי גרוס.
מוסיפים בעדינות את כדורי העוף (מניחים עם כף או עם היד)
מרתיחים כמה דקות, מנמיכים ומבשלים חצי שעה-שעה על אש נמוכה מאוד כשמידי פעם בודקים שלא נשרף.
אם צריך מוסיפים מעט מים.
טעים טעים טעים.
מתכון מומלץ לשמור לחגים הבעלט!!

תחזרו לדווח איך יצא..


צפה בקובץ המצורף 719659

תמונה לא הכי מוצלחת שצילמתי מהר מהר לפני שנגמר...
עדיתי, יצא מוש.
תודה רבה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  29  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה