סלטים קלים ומושלמים לשבת (ולא רק...)

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
בצל:
מטגנים בצל עם טיפה סוכר, אחרי הטיגון מסננים את השמן ומוסיפים מיונז, מלח, פלפל ופפריקה.
מקבלת מלאא מחמאות עליו
@3246
אשמח לקבל תשובות לשאלותי.
רוצה להכין
מטגנת בשמן? כמה?
עד להזהבה או שקיפות?
יש לך תמונה?
רוצה להכין ולא מצליחה לדמיין איך זה יוצא...
 

פרח קטן

משתמש רשום
סלט ערבי - מושלם וקל הכנה
3 עגבניות
3 שיני שום
כפית מלח
כפית סוכר
פטרוזיליה (בעיקר ליופי...)

לטחון הכל במעבד מזון, וזהו. (מומלץ לטעום ולתקן תיבול, לא חובה).
אני מוסיפה הרבה שמן ,לפחות חצי כוס , מעבדים כמה דקות טובות -הצבע כתום מהמם והמרקם חללללקק.
מי שטועם מתלהב!
בהצלחה.
 

פרח קטן

משתמש רשום
סלט פטריות ועגבניות:

קופסת שימורים פטריות
בצל גדול
2-3 עגבניות בשלות
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
סוכר ומלח לפי הטעם

לקצוץ דק את הכל ,לאדות בסיר עם הרבה שמן על אש נמוכה
כאשר רותח להוסיף תיבול, לתת לסלט להתבשל הרבה זמן עד שהוא מתגבש טוב.
טעים מאד!
 

סתם אחת

משתמש מקצוען
תודה על המתכונים! לא סיימתי לקרוא אבל אוסיף מתכון של אחותי (אולי כבר כתבו)
מטגנת בצל + פטריות משימורים
מתבלת במלח ופלפל
מוסיפה ביצה קשה מגורדת
מערבבת הכל עם מיונז.

בגלל הסלט הזה אני אוהבת לבוא להורים בשבתות שגם היא נמצאת ;)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
בלתק (כמעט)
ממרח פלפלים טעים בטירוףףףף!
למשקיעניות:
חותכים פלפלים אדומים/צהובים/כתומים (אני מערבבת) לרצועות
קולים במחבת את הפלפלים על אש נמוכה המוןןןןן זמן
לקראת הסוף מוסיפים בצל רצועות ומטגנים עד לשקיפות.
מעברים למעבד מזון
מוסיפים:
כפית מיונז
מלח
טיפה כורכום (לא חובה)
טיפה כמון (גם לא חובה)
טוחנים למחית כמעט חלקה.
לאמיצים תוספת מעניינת ומשדרגת מאודד!!-
להוסיף מעט גרגירי חומוס מבושלים

לממהרות:
רצועות פלפלים ובצל בתבנית בתנור עד לריכוך
לסנן הייטב מהנוזלים ולטחון כנל
אויש כמה שזה טעים!!
הכנתי, יצא טעים וחדשני...
בצל:
מטגנים בצל עם טיפה סוכר, אחרי הטיגון מסננים את השמן ומוסיפים מיונז, מלח, פלפל ופפריקה.
מקבלת מלאא מחמאות עליו
קצר הצלחה מסחררת...
 

קבצים מצורפים

  • 1593731702257848481076.jpg
    1593731702257848481076.jpg
    1.8 MB · צפיות: 248
  • 15937320478301982510690.jpg
    15937320478301982510690.jpg
    1.8 MB · צפיות: 239

estik

משתמש פעיל
בלתק (כמעט)
ממרח פלפלים טעים בטירוףףףף!
למשקיעניות:
חותכים פלפלים אדומים/צהובים/כתומים (אני מערבבת) לרצועות
קולים במחבת את הפלפלים על אש נמוכה המוןןןןן זמן
לקראת הסוף מוסיפים בצל רצועות ומטגנים עד לשקיפות.
מעברים למעבד מזון
מוסיפים:
כפית מיונז
מלח
טיפה כורכום (לא חובה)
טיפה כמון (גם לא חובה)
טוחנים למחית כמעט חלקה.
לאמיצים תוספת מעניינת ומשדרגת מאודד!!-
להוסיף מעט גרגירי חומוס מבושלים

לממהרות:
רצועות פלפלים ובצל בתבנית בתנור עד לריכוך
לסנן הייטב מהנוזלים ולטחון כנל
אויש כמה שזה טעים!!

הכנתי בגירסה המשקיעה
יצא טעים טעים...
כולם אהבו!!
הוספתי שן שום כתוש, לדעתי הוסיף.
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
מחפשת מתכון לסלט קישואים,
תודה,
בטעם כבד?
אני מרפדת תבנית תנור בנייר אפיה,
פורסת 5 קישואים לפרוסות של ס"מ
ו-3 בצלים לטבעות
משמנת בנדיבות ומפזרת מלח גס ופלפל שחור.
אופה על חום גבוה מאד (220°)
למשך כחצי שעה עד שעה, עד להשחמה עמוקה מאד מאד (שקצת יישרף)
טוחנת בבלנדר מקל.
אפשר להוסיף ביצה, אני מוותרת.
 

מאורגנת

משתמש מקצוען
פרסום וקופי
@הרי זהב
את הסלט בצל טחנת או שהוא נשאר חתיכות
לא הצלחתי לקלוט מהתמונה
כמו"כ טיגנת עד להשחמה?
(עשיתי אותו וטיגנתי עד להשחמה והשארתי חתיכות מעניין אותי לשמוע עוד וריאציה
 

ממלמלת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
המשתמש נחסם
הכנתי בגירסה המשקיעה
יצא טעים טעים...
כולם אהבו!!
הוספתי שן שום כתוש, לדעתי הוסיף.
איזה כיף לשמוע, הוא אכן סלט שקוצר הצלחות...
והשום-בהחלט מוסיף!! לפעמים אני מוסיפה פרוסות בסוף האפיה/טיגון ולפעמים שן טריה ליצירת טעם פיקנטי
 

פשוש

משתמש מקצוען
ממרח אפונה
מטגנים 3/4 בצל עד השחמה
טוחנים עם קופסת שימורי אפונה
פלפל ומלח
אם לא רוצים סמיך מידי מוסיפים כרבע כוס מים.

סלט תירס עם פטריות
מטגנים בצל,
מוסיפים פטריות
קופסת שימורי תירס
מלח, פלפל, מעט יין אדום (קצת פחות מרבע כוס)

סלט גזר, נבטים וסלרי
5 גזרים מגורדים גס
פרוסות סלרי
נבטים דקים / עבים לפי הטעם
חמוציות
רבע כוס שמן
רבע כוס חומץ
רבע כוס סוכר
פלפל ומלח
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@הרי זהב
את הסלט בצל טחנת או שהוא נשאר חתיכות
לא הצלחתי לקלוט מהתמונה
כמו"כ טיגנת עד להשחמה?
(עשיתי אותו וטיגנתי עד להשחמה והשארתי חתיכות מעניין אותי לשמוע עוד וריאציה
את הבצל החי קצצתי במאסטר סלייסר כך שהוא היה לכתחילה קצוץ דק מאוד, וכך השארתי לאחר הטיגון.

טיגנתי להזהבה ולא השחמה כהה
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
בעקבות אבנים בכיס המרה (של בעלי)
ובעקבות הצורך בסלטים מירקות חיים ונטולי שמן
נוספו לנו שני סלטים לשלחן שבת.
1. סלט גזר פיקנטי
4-5 גזרים מגורדים בפומפיה דקה
1/2 פלפלון חריף קצוץ דק
2-3 גבעולי כוסברה קצוצים
2 שיני שום כתוש
1/2 לימון מגורד בפומפיה דקה (עם הקליפה, אחרי שפשוף רציני מכנימות, ועם הפרי)
תיבול - מיץ מחצי הלימון הנותר, מלח, פלפל שחור (אני לא שמה), ו-2 כפות שמן זית (את זה השמטתי בינתיים...)

2. סלט צנון
(מעתיקה לכם מהאתר בישול גלילי של השף ארז קומרובסקי)
4-5 צנונים בינוניים
1 כוס עלי שמיר קצוצים דק
¼ כוס שמן זית
2 לימונים בשלים
מלח ים גס ופלפל שחור לפי הטעם

מקלפים את הצנוניות ולגרד בחלק הדק של הפומפייה. לערבב את מיץ הלימון, המלח והפלפל, אחרי מספר דקות להוסיף את עלי השמיר והשמן הזית. להגיש.

אני לא קילפתי את הצנון, רק שטפתי היטב, וזה נתן לסלט צבע ורוד משגע.
כמו''כ השמטתי את השמן לגמרי, וגם את הפלפל השחור
 

Rocheli

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אשמח לקבל תשובות לשאלותי.
רוצה להכין
סורי על הההצתה
מקווה שעדיין עוזר לך

אני מטגנת בכמות שמן לא גדולה מידי
בדר"כ זה עד לשקיפות כי זה הרבה בצל אבל גם אם זה משחיר זה יפה וטעים
את שמה ממש קצת סוכר זה רק בשביל הטעם
 

דבוצ'קה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
יש לי מתכון פצצה לסלט קולורבי.
4 קולורבי בינוני-גדול חתוך גפרורים
1 בצל סגול חתוך לחצאי טבעות דקות
חופן קשיו להגשה
לרוטב
3 כפות מיונז
2 כפות מים
3 כפות חומץ
3 כפות סוכר
כפית מלח
מערבבים הכל בקערה ולפני ההגשה מפזרים קשיו למעלה
יוצא מוווושלם. אין אחד שטעם ולא ביקש מתכון...
שווה לנסות גם אם קולורבי זה לא הפייבוריט שלכם
בטוחה שתופתעו לטובה
נשמע טוב!
אבל הקולורבי לא מסריח אחרי שהוא עומד?
 

דבוצ'קה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
תודה על המתכונים! לא סיימתי לקרוא אבל אוסיף מתכון של אחותי (אולי כבר כתבו)
מטגנת בצל + פטריות משימורים
מתבלת במלח ופלפל
מוסיפה ביצה קשה מגורדת
מערבבת הכל עם מיונז.

בגלל הסלט הזה אני אוהבת לבוא להורים בשבתות שגם היא נמצאת ;)
איך הבצל חתוך?
והפטריות, חתוכות?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טז

א מִכְתָּם לְדָוִד שָׁמְרֵנִי אֵל כִּי חָסִיתִי בָךְ:ב אָמַרְתְּ לַיהוָה אֲדֹנָי אָתָּה טוֹבָתִי בַּל עָלֶיךָ:ג לִקְדוֹשִׁים אֲשֶׁר בָּאָרֶץ הֵמָּה וְאַדִּירֵי כָּל חֶפְצִי בָם:ד יִרְבּוּ עַצְּבוֹתָם אַחֵר מָהָרוּ בַּל אַסִּיךְ נִסְכֵּיהֶם מִדָּם וּבַל אֶשָּׂא אֶת שְׁמוֹתָם עַל שְׂפָתָי:ה יְהוָה מְנָת חֶלְקִי וְכוֹסִי אַתָּה תּוֹמִיךְ גּוֹרָלִי:ו חֲבָלִים נָפְלוּ לִי בַּנְּעִמִים אַף נַחֲלָת שָׁפְרָה עָלָי:ז אֲבָרֵךְ אֶת יְהוָה אֲשֶׁר יְעָצָנִי אַף לֵילוֹת יִסְּרוּנִי כִלְיוֹתָי:ח שִׁוִּיתִי יְהוָה לְנֶגְדִּי תָמִיד כִּי מִימִינִי בַּל אֶמּוֹט:ט לָכֵן שָׂמַח לִבִּי וַיָּגֶל כְּבוֹדִי אַף בְּשָׂרִי יִשְׁכֹּן לָבֶטַח:י כִּי לֹא תַעֲזֹב נַפְשִׁי לִשְׁאוֹל לֹא תִתֵּן חֲסִידְךָ לִרְאוֹת שָׁחַת:יא תּוֹדִיעֵנִי אֹרַח חַיִּים שֹׂבַע שְׂמָחוֹת אֶת פָּנֶיךָ נְעִמוֹת בִּימִינְךָ נֶצַח:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה