חלבי צעד אחר צעד - מיני-קרואסונים מלוחים בשני טעמים מוצלחים.

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
שירה, מתכון אלוף!
ואיזה בצק מושלםםםם!!
מצרפת תמונה למרות שלא יצא לי פוטגני כמו שלך :rolleyes:
תודה רבה!!
 

קבצים מצורפים

  • 20201216_195820.jpg
    20201216_195820.jpg
    1.6 MB · צפיות: 170

בחן ובחסד

משתמש מקצוען
@shira bira ,
המתכון מעולה, הכל יצא מוצלח במיוחד !
בעלי אמר שפעם ראשונה שהוא נהנה מהטעם של הבצק עצמו גם בלי שום מילוי.
עיגול אחד הבאתי לילדים שגלגלו לעצמם עם שוקולד ואגוזים ואהבו מאד את התוצאה .
תודה גדולה על ההשקעה ועל השלבים המפורטים והמצולמים.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מצרפת תמונה למרות שלא יצא לי פוטגני כמו שלך :rolleyes:
יצא יותר יפה משלי :)
@shira bira ,
המתכון מעולה, הכל יצא מוצלח במיוחד !
בעלי אמר שפעם ראשונה שהוא נהנה מהטעם של הבצק עצמו גם בלי שום מילוי.
עיגול אחד הבאתי לילדים שגלגלו לעצמם עם שוקולד ואגוזים ואהבו מאד את התוצאה .
תודה גדולה על ההשקעה ועל השלבים המפורטים והמצולמים
תודה שחזרתן לעדכן.
 

big smile

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אפשר לשאול שאלה על הריקוטה?
פשוט הכנתי עכשיו ויצא משהו נוזלי כזה.
זה אמור להתקשות במקרר- או שאחד השלבים שעשיתי לא היה כנדרש?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
זה במסננת עם בד? זה אמור לשהות שם חצי שעה.
 

י.ד.

משתמש צעיר
מוזיקה ונגינה
מישהי ניסתה לקצוץ את העגבניות?
(במקום לרסק, כי נוצר הרבה מיץ)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira רוצה להכין את זה במילוי מתוק אבל הבצק מלוח כך שלא כ"כ יתאים :(
יש לך רעיון איך
התפרצת לדלת פתוחה כי אני מתכננת להכין ממנו גביניות בקרוב.
ההמרה פשוטה מאד:
1. תחליפי את שמן הזית בחמאה מומסת/שמן קנולה.
2. תעלי את כמות הסוכר לחצי כוס.
3. תפחיתי את כמות המלח ל-1/2 כפית.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@פייגלה באושר עד אני יודעת שניתן להשיג ממרח מוכן במקררים לצד החומוס ושאר הסלטים המוכנים.
אני אישית מכינה בעצמי. אם תרצי אוכל לכתוב לך מתכון.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
2 חבילות בזיליקום מגידול ללא חרקים. אפשר גם יותר ואז מגדילים את כמויות שאר החומרים בהתאם.
שן שום גדולה או שתיים קטנות. אם רוצים טעם מודגש אפשר יותר.
1/4 כוס צנוברים/ שקדים מקולפים/פקאן טבעי/אגוזי מלך.
(אם אלו שקדים, רצוי להשרות אותם במים רותחים עשר דקות ולסנן).
שמן זית- ללא כמות בכוונה. יוסבר בהמשך.
מעט מלח

1. מפרידים את העלים מהגבעולים וזורקים את הגבעולים (וזו חובה כי הם מרירים) שוטפים את העלים תחת הברז במסננת עם טיפה סבון ומייבשים במגבת.
2. מניחים במעבד מזון עם השום והצנוברים ומתחילים לטחון. כשהכל קצוץ דק מוסיפים את שמן הזית בזרם דק תוך כדי טחינה עד שמגיעים למרקם הרצוי. מדי פעם עוצרים ומנגבים את השולים.
מוסיפים מעט מלח ומעבדים עד שהוא נטמע.
3. מניחים בקופסת סלטים קטנה ומיישרים לשכבה אחידה. מטפטפים מעל שכבת שמן זית דקה והיא תשמור על הפסטו ירוק.
4. אפשר ורצוי להקפיא.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה