חלבי פסי שמרים גבינה

uli

משתמש רשום
@ה. בקר תודה על המתכון נראה ממש מגרה!
אם אני רוצה להכין למשלוחי מנות לפורים ולהקפיא מראש, יש לי כמה שאלות:
אפשר בתבניות נייר או שיצא רטוב? את האבקת סוכר לפזר אחרי ההפשרה או קודם? איך את ממליצה לעטוף בנייר כסף או ניילון נצמד שלא יקבל טעם לואי? וכמה זמן מראש אפשר?
ועוד משהו - בבצק חייבים 2 כוסות חלב או שאפשר מים? (או שאולי את יודעת מה הדין במיקסר שמערבב כ"כ חזק זה לא מתחמם מדי והופך את העיסה לחמה ואת המיקסר לחלבי (בקר אין בעיה))
ושאלה באמת אחרונה עם ובלי קשר - הביאו לי לי קמח שמרים מה זה? זה ק"ג עם 2 כפות שמרים שאפשר להמיר בכל מתכון שמרים?
תודה מראש ותודה על כל מה שאת מעלה!
עשיתי כבר הרבה ממה שאת מפרסמת תמיד יוצא מעולה!!
 

כן כן כן

משתמש רשום
מה זה גבינת טוב טעם? גבינה רגילה? או משו אחר?
גבינת טוב טעם זה גבינה של טרה לא רגילה נראה לי נקראצ קשה
Capture.PNG
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
גבינת טוב טעם זה גבינה של טרה לא רגילה נראה לי נקראצ קשה
צפה בקובץ המצורף 1381188
גבינה חצי קשה :)

אפשר להשתמש גם בגבינה חצי קשה, לא מלוחה של מחלבות אחרות
קניתי של איזו שהיא חברה אחרת. לא זוכרת צריכה לבדוק. זו גבינה לבנה חצי קשה עם רמת נתרן נמוכה- כלומר לא מלוחה
 
נערך לאחרונה ב:

אסתר א

על ציר מחשבים ומוזיקה..
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ואו ואו הני!!!
איזה בצק מעולה!
התחלתי עם מילוי קפוא של ברוכי קופטייל וראיתי המלצה לעשות את הבצק שלך, כי הוא יותר טעים.
ונורא שמחה שניסיתי.
כי העוגה אחרי האפיה, ממש רכה ונעימה ואוורירית. וואו.

נניח השמרים שוקולד שעשיתי ממתכון אחר, התקשו במסביב, בשכבה החיצונית, וזה לוקח את כל העוקץ.
רצינו עוגת שמרים = רכה.
אז אני ממש אשמח אם את או מישהי אחרת ניסתה גרסת פרווה ויצא לה כזה רך וטעים גם ללא החלב והחמאה.

והגביניות, איזה רעיון מושלם.
חבל שלא ראיתי לפני, חייבת לנסות בשביל בעלי שמכור לגביניות של גרליץ.
 

רחלוש !!

משתמש מקצוען
@ה. בקר אולי תדעי לענות לי
הכנתי עוגות שמרים גבינה (מתכון אחר, אולי בפעם הבאה אנסה את שלך, גילתי את זה לאחר מעשה).
לאחר האפיה הלמעה אפוי והתחתית עדיין בצק
אפיתי וכיוונתי בתנור שיאפה רק בתחתית (עוד כ-40 דק')
ובכל אופן הלמטה נשאר בצק.
מה יכול להיות? חשבתי אולי בעיה בתנור
אבל אפיתי משהו אחר אח"כ וכן אפה טוב גם את התחתית.
 

אסתר שטרן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון ל-6 פסים עמוסי מלית

לבצק-
אני משתמשת בקמח מלא 80% אפשר כמובן קמח לבן

קילו קמח מלא 80%
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
1/2 כף מלח
2 כוסות חלב
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

למלית גבינה:
1 קילו [4 חבילות 250 גרם] גבינת טוב טעם
1 ו 1/4 כוסות סוכר
1 שקית אינסטנט 80 גרם פודינג וניל
מיץ מחצי לימון
2 ביצים

להברשה-
ביצה טרופה עם מעט חלב

לסירופ סוכר-
1 כוס סוכר
1 כוס מים

אבקת סוכר לזריה

מתחילים בהכנת הבצק.
שמים מלח בקערה ומעליו את יתר הרכיבים. לשים במיקסר במשך כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח.


מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים.

מכינים מלית:
מערבבים בקערה את רכיבי המלית עד שמתקבל קרם חלק ונוקשה מעט.

ממלאים את העוגות:
מרדדים חלק אחד מהבצק למלבן באורך של מעט יותר מתבנית אינגליש עם שוליים נמוכות וברוחב פי שלוש מרוחב תבנית כזו.

מורחים תלולית מהמלית לאורך השליש המרכזי של מלבן הבצק. מורחים בנדיבות שכבה בגובה של כ 1.5 ס"מ.

מקפלים את שולי הבצק שבקצוות הצרים [בראשי המלית] על המלית. חותכים חתכים בבצק מהחלק החיצוני עד למפגש עם המלית ב-2 צדדי המלית.
מתחילים לקפל רצועות זה על זה פעם מימין ופעם משמאל.
מעבירים בעדינות לתבנית אינגליש בעלת שוליים נמוכות.

מכינים כך את חמשת הפסים הנוספים.

משהים להתפחה כחצי שעה.

מברישים בביצה מהולה במעט חלב ואופים ב 180 מעלות כ 35 דקות להשחמה נאה.

לקראת סוף האפיה מכינים סירופ סוכר:
מבשלים בסיר סוכר ומים עד להמסה מלאה של הסוכר.

כשהפסים יוצאים מהתנור, מורחים עליהם מיד מסירופ הסוכר.
ממתינים כמה דקות וזורים אבקת סוכר
צפה בקובץ המצורף 884152

צפה בקובץ המצורף 884158

בתיאבון
נראה מהמם !
רק יש לי שאלה קטנה: יצא טוב אם אוסיף שיכבה של ממרח נוגט על הבצק והגבינה ?
מה דעתכן?
תודה
 

רינה דיצה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
נראה מהמם !
רק יש לי שאלה קטנה: יצא טוב אם אוסיף שיכבה של ממרח נוגט על הבצק והגבינה ?
מה דעתכן?
תודה
כך אני עושה, מורחת ממרח פסק זמן אבל אני עושה את זה על גבינה קפואה ואז עוטפת בבצק.
 

racheli k

משתמש פעיל
@ה. בקר
בלת"ק חלקי,
כשאת כותבת 2 כוסות, את מתכוונת לכוסות מדידה?
והעוגות נראות מעולה!
 
נערך לאחרונה ב:

הלו קיטי קטן

משתמש פעיל
היה פה אשכול מתכון של כאלו משולשי שמרים ממולאי שוקולד כמו במאפה נאמן. מחפשת אותו.
יש??
 

גויבה

משתמש פעיל
היה פה אשכול מתכון של כאלו משולשי שמרים ממולאי שוקולד כמו במאפה נאמן. מחפשת אותו.
יש??
יש בחוברת הזו של הני בקר בעמוד 40 (פעם היא פתחה על זה אשכול עם תמונות להסבר ,אבל אני לא מוצאת אותו)
 

קבצים מצורפים

  • זה לא רק בצק חוברת מתכונים בצק שמרים העני בקר כל המתכונים כוסות חדפ ולא מדידה.pdf
    9.7 MB · צפיות: 119

ביחד ננצח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
הי אפשר להתשמש בגבינת שמנת במקום טוב טעם?
 

כנוש

משתמש רשום
מתכון ל-6 פסים עמוסי מלית

לבצק-
אני משתמשת בקמח מלא 80% אפשר כמובן קמח לבן

קילו קמח מלא 80%
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
1/2 כף מלח
2 כוסות חלב
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

למלית גבינה:
1 קילו [4 חבילות 250 גרם] גבינת טוב טעם
1 ו 1/4 כוסות סוכר
1 שקית אינסטנט 80 גרם פודינג וניל
מיץ מחצי לימון
2 ביצים

להברשה-
ביצה טרופה עם מעט חלב

לסירופ סוכר-
1 כוס סוכר
1 כוס מים

אבקת סוכר לזריה

מתחילים בהכנת הבצק.
שמים מלח בקערה ומעליו את יתר הרכיבים. לשים במיקסר במשך כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח.


מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים.

מכינים מלית:
מערבבים בקערה את רכיבי המלית עד שמתקבל קרם חלק ונוקשה מעט.

ממלאים את העוגות:
מרדדים חלק אחד מהבצק למלבן באורך של מעט יותר מתבנית אינגליש עם שוליים נמוכות וברוחב פי שלוש מרוחב תבנית כזו.

מורחים תלולית מהמלית לאורך השליש המרכזי של מלבן הבצק. מורחים בנדיבות שכבה בגובה של כ 1.5 ס"מ.

מקפלים את שולי הבצק שבקצוות הצרים [בראשי המלית] על המלית. חותכים חתכים בבצק מהחלק החיצוני עד למפגש עם המלית ב-2 צדדי המלית.
מתחילים לקפל רצועות זה על זה פעם מימין ופעם משמאל.
מעבירים בעדינות לתבנית אינגליש בעלת שוליים נמוכות.

מכינים כך את חמשת הפסים הנוספים.

משהים להתפחה כחצי שעה.

מברישים בביצה מהולה במעט חלב ואופים ב 180 מעלות כ 35 דקות להשחמה נאה.

לקראת סוף האפיה מכינים סירופ סוכר:
מבשלים בסיר סוכר ומים עד להמסה מלאה של הסוכר.

כשהפסים יוצאים מהתנור, מורחים עליהם מיד מסירופ הסוכר.
ממתינים כמה דקות וזורים אבקת סוכר
צפה בקובץ המצורף 884152

צפה בקובץ המצורף 884158

בתיאבון
הני אפשר להקפיא?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה