בשרי פסטרמה בדרך לתנור

תילתן

משתמש סופר מקצוען
ידוע שאדם לא מחלק ציונים לעצמו
אבל אני מכין פסטרה אליפות - ללקק את האצבעות

אם יש חזה של הודו נקבה לא גדול, אני קונה אותו
אין? אני קונה פרפרים של חזה עוף

לא חובה בכלל בעוף - מומלץ מאוד בהודו
בקערה גדולה מערבבים מלח גס וסוכר
מכניסים את החזה ושולחים ללילה למקרר

מוציאים למחרת ושוטפים טוב - אפשר אפילו להשרות כמה שעות במים קרים שלא ישאר מלח
מכינים בקערה כל תבלין שיש בבית ומתאים לפסטרמה שזה אומר הכל..
מוסיפים המון שיני שום ואני במקום שמן מעדיף רוטב צ'ילי מתוק כנוזל
מערבבים טוב את הכל ומורחים על החזה
מכסים בניילון נצמד ושוב לילה במקרר

מניחים על רשת התנור מרופדת בנייר כסף
אם רוצים פותחים את התנור מפעם לפעם ומורחים במברשת תערובת של שמן זית וסילאן
זה נותן טעם מתקתק וצבע חלום.

הכי טעים צלחת עם חזה שלםסכין ומזלג ..מיד שיוצא מהתנור בלי שום תוספות..:)

נשמר מצויין בהקפאה - כשמתקרר מחלקים לשקיות אוכל, קושרים טוב ומקפיאים
להפשיר
פסטרמה (Small).jpeg
הכי מתאים להוריד ערב קודם למקרר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  42  פעמים

לוח מודעות

למעלה