חגים פסח - מאפים. עוגות. עוגיות.

שיממממה

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
העוגה הרולדה שפורסמה כאן היא ממש טעימה בלי "הקרם"
 

קולה לימון

משתמש פעיל
עוגת שוקולד פירורים
מתכון מפרוג מלפני שנתיים.
עוגה מנצחת שלא תגמרי לקבל מחמאות!!!

לשוקולד:
ממיסים בסיר על אש נמוכה
100 גר שוקולד
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
כשהכל נמס לכבות את האש ולהוסיף
1-2 כף יין מתוק
וכשמתקרר להוסיף:
3 ביצים

בקערה נפרדת להכין את הבצק:
2 כוס קמח תפוח אדמה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שקדים טחונים
1 ביצה

לערבב היטב
לשטוח על התבנית 2/3 מהבצק, מעל זה את השוקולד המומס ומעל 1/3 בצק מהמקפיא, לגרד מעל השוקולד.
לאפות באזור חצי שעה או יותר תלוי לפי מה שמתיימר להקרא תנור לפסח


הכנתי את העוגה הזו היום - יצאה ממש ממש טעימה!
ומאוד קלה להכנה..
תודה רבה!!
חג שמח ושבת שלום!
 

אפרתתתת

משתמש רשום
לא הבנתי אם מקציפים את המילי של הרולדה?
יש למשהי מילוי טוב לרולדה?
 

אני1000

משתמש מקצוען
מחפשת מתכון הכי קל ומצליח לעוגה לבנה [וניל, תפוזים, קוקוס] בתנור
 

הודיה 482

משתמש מקצוען
אני צריכה מתכון טוב של עוגיות מושלגות לפסח. ממשהי שהכינה ויצא לה טוב.
 

נננה

משתמש צעיר
2 עוגות מעולות ממש

1. עוגה ממחלקת הרושם. כמה ניסיונות שהביאו למתכון מנצח
צפה בקובץ המצורף 634186

מתכון:
תבנית חד פעמית ענקית

לעוגה
10 ביצים מופרדות
1.1/4 כוסות סוכר
1 א. אפיה
3/4 כוס שמן
1.1/4 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים דק [עדיף מולבנים]
1 כוס מיץ תפוזים או מים
1.1/4 כוס קמח תפו"א
1 כף קפה נמס
6 כפות קקאו

לקרם:
200 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס שמן
1/3 כוס יין מתוק
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
2 ביצים
3/4 כוס קמח שקדים או שקדים טחונים דק [עדיף מולבנים]


הכנה:
מקציפים חלבונים עם 1 כוס סוכר בהדרגה לקצף יציב. מהירות גבוהה
מורידים מהירות למינימום ומוסיפים את יתר הרכיבים למעט הקפה והקקאו לפי הסדר.
מחלקים ל-2
חצי יוצקים לתבנית חד פעמית מרופדת בניר אפיה. לחצי השני מוסיפים קפה וקקאו ואת רבע כוס הסוכר שנשאר. יוצקים לתבנית חד פעמית מרודפת בניר אפיהץ
אופים את העוגות כ -20 דקות עד שקיסם יוצא יבש ממרכזן

מקררים את העוגות

מכינים קרם:
ממיסים שוקולד, שמן, יין, סוכר וקקאו לקרם אחיד. מסירים מאש ומוסיפים ביצה אחת ואז את השניה. מוסיפים את קמח השקדים.
מחכים שהקרם יתקרר מעט ומורחים 2/3 על העוגה הכהה. מניחים את העוגה הבהירה בזהירות על הכהה ומצפים ביתרת הקרם. אפשר לקשט בשקד מולבן פרוס.
פורסים רק לאחר הקפאה חלקית. בסכין חדה ולא משוננת לחה.

2. עוגת שכבות ללא מיקסר. הכל בקערה אח בלי שטיפה
צפה בקובץ המצורף 634193

מתכון, תבנית חד פעמית ענקית

לבסיס:
3.5 כוסות קמח תפו"א
1.5 כוסות שמן
1.1/4 כוסות סוכר
2 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים עדיף מולבנים.
1 כוס שוקולד צ'יפס
מערבבים את כל הרכיבים בקערה ומשטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה

באותה קערה מערבבים:
1 כוס סוכר
3/4 כוס קקאו
1 כוס שמן
6 ביצים
3 כפות יין או מיץ תפוזים [אני מעדיפה יין]
4 כפות קמח תפו"א

יוצקים על השכבה הראשונה באופן שיכסה הכל
אופים ב 180 מעלות כ 45 דקות.

פורסים לאחר שהעוגה מתקררת.




בתיאבון
צפה בקובץ המצורף 634199

צפה בקובץ המצורף 634200
העני כמה שאלו:בעוגה הזו בצק ושוקולד חשוב קמח שקדיןם דדוקא ושוקולד ציפס?ואין א.אפיה?כי הכנתי ויצא נמוך ורטוב הכנתי עם שוקולד מגורד ושקדים טחונים בגלל זה? והמילוי שוקלד ללא א.אפיה?
בעוגה למעלה של 10 ביצים ערבבתי בטעות את התערובת השלמה ם קקאו וקפה זה בסדר? ויצא לי קצת גושים כשערבבתי חלמונים עם קקאו וכו מה הסיבה?וגם כאן חשוב דווקא קמח שקדים??
תודה!!!!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
העני כמה שאלו:בעוגה הזו בצק ושוקולד חשוב קמח שקדיןם דדוקא ושוקולד ציפס?ואין א.אפיה?כי הכנתי ויצא נמוך ורטוב הכנתי עם שוקולד מגורד ושקדים טחונים בגלל זה? והמילוי שוקלד ללא א.אפיה?
בעוגה למעלה של 10 ביצים ערבבתי בטעות את התערובת השלמה ם קקאו וקפה זה בסדר? ויצא לי קצת גושים כשערבבתי חלמונים עם קקאו וכו מה הסיבה?וגם כאן חשוב דווקא קמח שקדים??
תודה!!!!!
בעוגה עם הבסיס עם קמח שקדים די חשוב הקמח שקדים ל רקם אבל אם שמת שקדים טחונים זה אמור להיות בסדר. זו עוגה לא גבוהה אין בה אבקת אפיה. שוקולד מגורד יכול להפוך את העוגה לרטובה יותר משוקולד צ'יפס כי הוא נמס מהר בתנור והופל להיות יותק חלק מהבלילה מאשר תוספת לתערובת.

לגבי העוגה עם ה10 ביצים
לא משנה שהוספת את הקפה לכל הביצים
מה שיקרה זה שהשכבות יהיו באותו צבע. לא נורא בכלל
גושים בערבוב קקאו עם סחלמונים יכולים להיווצר כי הביצה עוטת חלקי קקאו והופעת לגוש. צריך לטרוף היטב כדי לפרק את הגושים האלו
 

נננה

משתמש צעיר
בעוגה עם הבסיס עם קמח שקדים די חשוב הקמח שקדים ל רקם אבל אם שמת שקדים טחונים זה אמור להיות בסדר. זו עוגה לא גבוהה אין בה אבקת אפיה. שוקולד מגורד יכול להפוך את העוגה לרטובה יותר משוקולד צ'יפס כי הוא נמס מהר בתנור והופל להיות יותק חלק מהבלילה מאשר תוספת לתערובת.

לגבי העוגה עם ה10 ביצים
לא משנה שהוספת את הקפה לכל הביצים
מה שיקרה זה שהשכבות יהיו באותו צבע. לא נורא בכלל
גושים בערבוב קקאו עם סחלמונים יכולים להיווצר כי הביצה עוטת חלקי קקאו והופעת לגוש. צריך לטרוף היטב כדי לפרק את הגושים האלו
ומה הסיבה שיצא לי מעט נמוך בעוגה עם 10 ביצים?
וכן הבצקשל העוגה עם 2 שכבו- יצא לי נמוך ורטוב?רטוב כנראה לפי מה שהסברת אבל למה נמוך?\תודה גדולה תשובות מועילות!!!!1
 

נננה

משתמש צעיר
ומה הסיבה שיצא לי מעט נמוך בעוגה עם 10 ביצים?
וכן הבצקשל העוגה עם 2 שכבו- יצא לי נמוך ורטוב?רטוב כנראה לפי מה שהסברת אבל למה נמוך?\תודה גדולה תשובות מועילות!!!!1
הכנתי שוב לפי הכללים שלה אחרי שלה יצאו מעולה.!!!!!
 

נננה

משתמש צעיר
מתכון נוסף טעים ברמות : שכבת ברואניז ומעל שכבת קרם וניל
ללא שרויה
על מגש זהב תרתי משמע…

IMG 2009 - בראוניז קרם פודינג


אין לכן מה לנסות ולבדוק הכל מוכן לכן כדי להתחיל להפעיל את המקצף..

בהצלחה רבה

רותי

20200403 125743 - בראוניז קרם פודינג


מתכונים נוספים באתר שלי http://ruthyhayat.co.il/?p=9461צפה בקובץ המצורף 632957

החומרים:
לבראוניז:
150 גרם שמן
200 גרם שוקולד מריר,
4 ביצים
130 גרם סוכר
70 גרם קמח תפוחי אדמה
70 גרם קמח מצה

לקרם פודינג:
200 גר חלב סויה טעם וניל(אפשר חלב רגיל או חלב קוקוס או שקדים)
500 מ"ל שמנת להקצפה פרווה
12 חלמונים M
120 גרם סוכר לבן
30 גרם קורנפלור
100 גרם סוכר לקירמול הברולה

20200403 125702 - בראוניז קרם פודינג


אופן ההכנה:
לבראוניז:
ממיסים את השוקולד המריר והשמן במיקרוגל או בסיר. בקערה טורפים יחד ביצים עם סוכר . יוצקים פנימה בהדרגה את התערובת המומסת תוך טריפה לתערובת חלקה. מכניסים פנימה את הקמח ומערבבים לבלילה חלקה. יוצקים לתבנית תנור קטנה מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לחצי שעה. בינתיים עוברים להכנת תערובת קרם הפודינג.

לקרם פודינג:
מחממים את התנור ל-150 מעלות, לא בטורבו.
בסיר בינוני-קטן מביאים לרתיחה חלב עם שמנת להקצפה. בינתיים טורפים את החלמונים עם סוכר לבן וקורנפלור עד שהופכים מעט בהירים ותפוחים.
יוצקים פנימה מחצית מתערובת השמנת החמה תוך טריפה, יוצקים את התערובת חזרה לסיר ומבשלים על להבה בינונית-נמוכה כמה דקות תוך טריפה רצופה כך שהתערובת מסמיכה למרקם של פטיסייר . מניחים להצטנן ויוצקים את הקרם על שכבת הבראוניז היציבה.חשוב לשטח ישר את הקרם.
אופים 35-45 דקות עד שהקרם יציב יותר בדפנות אך עדיין רוטט למדי במרכז.
(חשוב מאוד להימנע מאפיית יתר .)
מצננים ומעבירים למקפיא למשך הלילה.

למחרת מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות בגודל הרצוי .מפזרים בנדיבות סוכר מעל החתיכות החתוכות ומקרמלים בעזרת ברנר(לא הכרחי אם אין לכם ברנר ותרו על זה – זה טעים גם בלי זה )

20200403 124100 - בראוניז קרם פודינג
20200403 125719 - בראוניז קרם פודינג
20200403 125726 - בראוניז קרם פודינג
20200403 125741 - בראוניז קרם פודינג
יש משהו אחר תחליף במקום שמנת-קצפת וחלב למי שלא אוכל קטניות??????????
 

ששונית

משתמש מקצוען
בשנה שעברה @פרוגיוזרית פרסמה בחכמת נשים מתכון לבלונדיז.
המתכון שזכה לתגובות נלהבות תויק בזכרוני (ובמייל) והוכן אתמול.
היה מעולה וזכה למחמאות אצלנו מגדול ועד קטן.
אולי יש לך את המתכון?
אין לי חכמת נשים
תודה רבה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה