חגים פסח - מאפים. עוגות. עוגיות.

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
כן המקום למאפים. עוגות. עוגיות. כל השאר באשכול השכן-

הנה פתיח כל מתכון שיעלה, לתועלת הכלל

עוגה/עוגיות:

שרויה/לא שרויה:

האם צריך מיקסר:

מצרכים:

הוראות הכנה:


בהצלחה לכולן.
והלוואי שנחגוג חגיגה גדולה עם כל העוגות שנכין.
חגיגה לכבוד המשיח!!!
 
נערך לאחרונה ע"י מנהל:

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עוגה/עוגיות: קינוח אישי

לא שרויה.

ללא מיקסר


זה מתכון לפנתיאון.
קל הכנה, חומרים זמינים וטעים טעים.

פונדנט שוקולד קוקוס / תמי פיליפ לטעימות
מצרכים:
לתערובת הפונדנט

200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
2 ביצים
2 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס שקדים טחונים או קורנפלור

למלית
100 גרם קוקוס
1 חלבון
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים במידת הצורך

כלים: תבניות מאפינס מנייר עבה (קוקוטים)-קרטון שבד"כ יש עליהן דוגמא מודפסת. או תבניות מאפינס אישיות מאלומיניום
קישור למתכון שבו ניתן לראות דוגמא של קוקוטים מנייר http://mablogeria.blogspot.co.il/2015/04/blog-post_5.html
לא להשתמש במנג'טים מנייר דק ולא לאפות בסיליקון!

מכינים את תערובת הפונדנט
: בבין מארי או מיקרוגל ממיסים את השוקולד ומערבבים אותו עם השמן.
טורפים בקערה נפרדת את הביצים, החלמונים והסוכר.
מאחדים את שתי התערובות, מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים.

מכינים את המלית: מערבבים בצלחת עמוקה את כל החומרים

מרכיבים ואופים: יוצקים את תערובת הפונדנט לכלים, ממלאים עד שליש מגובה הכלים, מניחים חצי כף ממלית הקוקוס ומכסים ביתר תערובת הפונדנט מגיעים עד ל2/3 גובה.
אין למלא עד סוף הכלי.
אופים ב- 200 מעלות 10-12 דקות או עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רוטט ומבריק.
מוציאים מהתנור ומגישים חם.
אפשר לשמור במקרר או במקפיא עטוף היטב.
מחממים על הפלטה כ-10 דקות לפני ההגשה.
אפשר להחליף את המילוי בחמאת בטנים, ממרח נוגט או בלי מילוי כלל.
הכמות מספיקה ל10-13 מנות אישיות
 

ורסצ'ה

משתמש מקצוען
עוגת שוקולד פירורים
מתכון מפרוג מלפני שנתיים.
עוגה מנצחת שלא תגמרי לקבל מחמאות!!!

לשוקולד:
ממיסים בסיר על אש נמוכה
100 גר שוקולד
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
כשהכל נמס לכבות את האש ולהוסיף
1-2 כף יין מתוק
וכשמתקרר להוסיף:
3 ביצים

בקערה נפרדת להכין את הבצק:
2 כוס קמח תפוח אדמה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שקדים טחונים
1 ביצה

לערבב היטב
לשטוח על התבנית 2/3 מהבצק, מעל זה את השוקולד המומס ומעל 1/3 בצק מהמקפיא, לגרד מעל השוקולד.
לאפות באזור חצי שעה או יותר תלוי לפי מה שמתיימר להקרא תנור לפסח

בהצלחה.
 

CS Design

עיצוב | מיתוג | בניית אתרים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מתכון מפרוג (חושבת שזה של @צילה )
לעוגיות אגוזים/שקדים/קוקוס

4 כוסות קמח תפוח אדמה
1 וחצי כוסות שמן
1 כוס סוכר
1 וחצי כוסות אגוזים/שקדים/קוקוס חצי כפית שטוחה מלח
2 ביצים

ליצור מהעיסה כדורים בידיים רטובות לאפות על 180 מעלות עד שמשחים מעט

יוצא תמיד מעולה נחטף ממש!
אני מכינה אותם גם במהלך השנה טעיםם


(*אפשר להוסיף שוקולד ציפס)
 

פרילי

משתמש מקצוען
מתכון מפרוג (חושבת שזה של @צילה )
לעוגיות אגוזים/שקדים/קוקוס

4 כוסות קמח תפוח אדמה
1 וחצי כוסות שמן
1 כוס סוכר
1 וחצי כוסות אגוזים/שקדים/קוקוס חצי כפית שטוחה מלח
2 ביצים

ליצור מהעיסה כדורים בידיים רטובות לאפות על 180 מעלות עד שמשחים מעט

יוצא תמיד מעולה נחטף ממש!
אני מכינה אותם גם במהלך השנה טעיםם


(*אפשר להוסיף שוקולד ציפס)

איזה גודל כוס? חפ רגיל?
 

CS Design

עיצוב | מיתוג | בניית אתרים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בראוניז פרווה
לא שרויה.
ללא מיקסר


2 חבילות שוקולד מריר
3/4 כוס שמן (180 מל')
1 כוס סוכר
4 ביצים
1.5 כוס קמח שקדים (210 גר')
כף גדושה קקאו
כף קמח תפוחי אדמה
1/4 כפית קינמון - לא חובה.
1/4 כפית מלח

תבנית A4
אם יש לכם תבנית שהיא מעט צרה יותר מA4 זה אפילו טוב יותר.
מחממים תנור /טוסטר אובן ל180 מעלות. לא טורבו.
במיקרוגל או על אמבט מרים ממיסים בעדינות את השוקולד.
כשהשוקולד נמס מוסיפים את השמן וטורפים היטב.
מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב
מוסיפים ביצה אחת וטורפים היטב עד שהיא נבלעת
ממשיכים כך עם כל ביצה בנפרד.
מוסיפים את הקמחים, הקקאו והמלח וטורפים רק עד שהתערובת כמעט מתאחדת (היא תתאחד לגמרי בהעברה לתבנית).
מעבירים לתבנית אלומיניום משומנת ומיישרים.
אופים כ25-35 דקות עד לקבלת קיסם יבש.
מצננים.
 

HILALI

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עוגה\עוגיות: קינוח אישי-סופלה (למי שאוהבת את השוקולד הרותח שנוזל מבפנים...)

לא שרויה

האם צריך מיקסר:
כן (אע"פ שיש תחליפים למיקסר חשמלי...)

מצרכים:

6 ביצים
כוס סוכר
4 חפיסות שוקולד מריר\חלב
כוס אחת של שמן.

הוראות הכנה:
במיקסר:
6 ביצים- הטרפה קלה במיקסר במהירות בינונית.
אחרי 2-3 דקות- להוסיף כוס סוכר בהדרגה.
להגביר מהירות ולהקציף עד שהקצף מתייצב.(בין 8- 10 דק' סה"כ.)
בסיר על הגז:
4 חפיסות שוקולד מריר + כוס אחת של שמן.
במיקסר:
מוסיפים את השוקולד המומס לקערת הביצים ולהמשיך לערבל עד לבלילה אחידה .

לפזר בכוסיות ולתנור.
( שחומם מראש והוא ממש רותח.- ול10 דקות בדיוק!)

הכנתי אתמול ליומהולדת של אימי ויצא מוששלללםםם!!!

 

ורסצ'ה

משתמש מקצוען
בראוניז פרווה
2 חבילות שוקולד מריר
3/4 כוס שמן (180 מל')
1 כוס סוכר
4 ביצים
1.5 כוס קמח שקדים (210 גר')
כף גדושה קקאו
כף קמח תפוחי אדמה
1/4 כפית קינמון - לא חובה.
1/4 כפית מלח


מחממים תנור /טוסטר אובן ל180 מעלות. לא טורבו.
במיקרוגל או על אמבט מרים ממיסים בעדינות את השוקולד.
כשהשוקולד נמס מוסיפים את השמן וטורפים היטב.
מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב
מוסיפים ביצה אחת וטורפים היטב עד שהיא נבלעת
ממשיכים כך עם כל ביצה בנפרד.
מוסיפים את הקמחים, הקקאו והמלח וטורפים רק עד שהתערובת כמעט מתאחדת (היא תתאחד לגמרי בהעברה לתבנית).
מעבירים לתבנית אלומיניום משומנת ומיישרים.
אופים כ25-35 דקות עד לקבלת קיסם יבש.
מצננים.
מה זה קמח שקדים?
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אפשר להשתמש בשוקולד צמקאו, במקום שוקולד מריר?
 

HILALI

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אני.ר.
אין לי תמונה של הסופלה...אבל הוא נדיר!!!!
כל מי שהכינה אהבה, ומה שהכי כיף בו שהוא מנימליסטי.
אם את 'חולת שוקולד מושבעתתתת' תוכלי להוסיף גאנש מעל הסופלה.
אפשר להמיס שוקולד לבן, להכניס לשקית זילוף\אוכל ולעשות פסים עדינים מעל הגאנש....)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
גם על הארנק הוא משפיע ;) תודה!
נכון
אבל בתור אחת שבקרה בפס הייצור תדעי שצמקאו מכיל העיקר מרגרינה תעשייתית שהיא מאד מאד לא בריאה (שורטנינג).
ולכן חבל על הכסף והחומרים ופשוט אל תכיני עוגות שיש בהן הרבה שוקולד.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד שָׂמַחְתִּי בְּאֹמְרִים לִי בֵּית יְהוָה נֵלֵךְ:ב עֹמְדוֹת הָיוּ רַגְלֵינוּ בִּשְׁעָרַיִךְ יְרוּשָׁלִָם:ג יְרוּשָׁלִַם הַבְּנוּיָה כְּעִיר שֶׁחֻבְּרָה לָּהּ יַחְדָּו:ד שֶׁשָּׁם עָלוּ שְׁבָטִים שִׁבְטֵי יָהּ עֵדוּת לְיִשְׂרָאֵל לְהֹדוֹת לְשֵׁם יְהוָה:ה כִּי שָׁמָּה יָשְׁבוּ כִסְאוֹת לְמִשְׁפָּט כִּסְאוֹת לְבֵית דָּוִיד:ו שַׁאֲלוּ שְׁלוֹם יְרוּשָׁלִָם יִשְׁלָיוּ אֹהֲבָיִךְ:ז יְהִי שָׁלוֹם בְּחֵילֵךְ שַׁלְוָה בְּאַרְמְנוֹתָיִךְ:ח לְמַעַן אַחַי וְרֵעָי אֲדַבְּרָה נָּא שָׁלוֹם בָּךְ:ט לְמַעַן בֵּית יְהוָה אֱלֹהֵינוּ אֲבַקְשָׁה טוֹב לָךְ:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה