ע
וגה/עוגיות: קינוח אישי
לא שרויה.
ללא מיקסר
זה מתכון לפנתיאון.
קל הכנה, חומרים זמינים וטעים טעים.
פונדנט שוקולד קוקוס / תמי פיליפ לטעימות
מצרכים:
לתערובת הפונדנט
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
2 ביצים
2 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס שקדים טחונים או קורנפלור
למלית
100 גרם קוקוס
1 חלבון
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים במידת הצורך
כלים: תבניות מאפינס מנייר עבה (קוקוטים)-קרטון שבד"כ יש עליהן דוגמא מודפסת. או תבניות מאפינס אישיות מאלומיניום
קישור למתכון שבו ניתן לראות דוגמא של קוקוטים מנייר
http://mablogeria.blogspot.co.il/2015/04/blog-post_5.html
לא להשתמש במנג'טים מנייר דק ולא לאפות בסיליקון!
מכינים את תערובת הפונדנט: בבין מארי או מיקרוגל ממיסים את השוקולד ומערבבים אותו עם השמן.
טורפים בקערה נפרדת את הביצים, החלמונים והסוכר.
מאחדים את שתי התערובות, מוסיפים את השקדים הטחונים ומערבבים.
מכינים את המלית: מערבבים בצלחת עמוקה את כל החומרים
מרכיבים ואופים: יוצקים את תערובת הפונדנט לכלים, ממלאים עד שליש מגובה הכלים, מניחים חצי כף ממלית הקוקוס ומכסים ביתר תערובת הפונדנט מגיעים עד ל2/3 גובה.
אין למלא עד סוף הכלי.
אופים ב- 200 מעלות 10-12 דקות או עד שהשוליים יציבים והמרכז
עדיין רוטט ומבריק.
מוציאים מהתנור ומגישים חם.
אפשר לשמור במקרר או במקפיא עטוף היטב.
מחממים על הפלטה כ-10 דקות לפני ההגשה.
אפשר להחליף את המילוי בחמאת בטנים, ממרח נוגט או בלי מילוי כלל.
הכמות מספיקה ל10-13 מנות אישיות