חגים פסח - מאפים. עוגות. עוגיות.

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מת
אני מחפשת מתכון לעוגת רולדה לפסח.
יש למישהי?
111.jpg

מתכון מומלץ! הכנתי כמה פעמים יצא נפלא!!!

עוגת רולדה כשרה לפסח בטעם לא פסחי…

מצרכים:
5 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס קמח תפוא
שליש כוס שמן
שליש כוס מיץ תפוזים
1 ס.וניל (לא משתמשים אצלינו ודילגתי)
חצי א אפיה. (לא משתמשים אצלינו ודילגתי)

אופן ההכנה:
להקציף חלבונים עם סוכר
להוסיף חלמונים באיטיות
ואז את השאר
להשטיח על תבנית גודל תנור מצופה בנייר אפיה
לאפות כש12 דקות עד שמוכן
לתת להתקרר כמה דקות ואז לגלגל לרולדה שיקבל את הצורה.

לקרם:
בסיר להביא לרתיחה
1 וחצי כוס סוכר
חצי כוס מים
4 כפות קקאו
לכבות האש ולהוסיף חצי כוס שמן ולערבב
לשפוך התכולה למיקסר
ולהוסיף 3 חלמונים
3 כפיות קפה נמס בטיפונת מים
שליש כוס ליקר(לבחירה)

לפתוח הרולדה ולמרוח שכבה נדיבה של הקרם
אפשר לפזר אגוזים/קוקוס/שברי פקאן
לגלגל חזרה לרולדה ולצפות מעל עם הקרם
 

לילכוש

משתמש צעיר
1/2 כוס חלבונים
1 כוס סוכר

להקציף לקצף יציב,
לזלף - אפשר סתם עיגולים לא מעוצבים
לאפות שעה על 100 מע'
להשאיר בתנור סגור לילה,
לא לפתוח מתחילת האפיה עד האכילה

מה עושים אם יצא דביק וקשה להפריד מהתבנית ?
יש למישהי פתרון?
הילדים מאד רוצים וזה נראה כל כך יפה ורק כשרוצים להוציא הכל נהרס כי זה נדבק וקשה להוציא
מה עושים?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מה עושים אם יצא דביק וקשה להפריד מהתבנית ?
יש למישהי פתרון?
הילדים מאד רוצים וזה נראה כל כך יפה ורק כשרוצים להוציא הכל נהרס כי זה נדבק וקשה להוציא
מה עושים?
זה אומר שהנשיקות לא אפויות מספיק.
להחזיר לתנור עד שהן ניתקות בקלות וכשטועמים הן פריכות.
 

Y578

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
המילוי ללא ריצ'?
 

גדולה מהחיים

משתמש מקצוען
מחפשת מתכון עסיסי לעוגת גבינה ללא אפיה
יכולה לאפות בסיס פרווה
יש לי שמנת מתוקה, שמנת חמוצה
וגבינה.

אה, ולא שרויה.

יש משהו?
תודה!!!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מחפשת מתכון עסיסי לעוגת גבינה ללא אפיה
יכולה לאפות בסיס פרווה
יש לי שמנת מתוקה, שמנת חמוצה
וגבינה.

אה, ולא שרויה.

יש משהו?
תודה!!!!
יש על זה אשכול שלם
 

במשרה מלאה

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מחפשת מתכון עסיסי לעוגת גבינה ללא אפיה
יכולה לאפות בסיס פרווה
יש לי שמנת מתוקה, שמנת חמוצה
וגבינה.

אה, ולא שרויה.

יש משהו?
תודה!!!!

לקחתי 3/4 חב' בראוניז המסתי עם כ 150 גר' חמאה.
להפריש כ 3/4 כוס מהפירורים ולשטוח בתבנית תנור גדולה (באם זה בתבנית עוגת גבינה לוקח יותר זמן לעוגה להתייצב)

הקצפתי 2 שמנת מתוקה+ 1/2 כוס סוכר-לקצפת יציבה
הוספתי
2 שמנת חמוצה של 200 גר' לסנן מהנוזלים
כ 400 גר' גבינה לבנה-לסנן מנוזלים
לשפוך על הבסיס
השארתי כחצי כוס מהמלית הנ"ל והוספתי לזה כחצי כוס ריבת חלב-לערבב
לצפות בעדינות ולפזר את הפירורים של הבסיס
לתת לזה להתייצב לפחות 12 ש' במקרר.

יצא מעולה !!!
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
עוגת שוקולד נימוחה ועסיסית
פה אחד הוחלט שזו העוגה שניצחה בפסח הזה
לא חונקת לא מרגישים קמח תפו''א

חייבות להכין!!!!!

תבנית ח''פ הגדולה
המדידה בכוס קרטון לשתיה חמה רגילה

8 ביצים שלימות
להקציף 5 דקות במיקסר עד ליצירת קצף בינוני לא קשה מידי

להוסיף: 2\1 2 כוסות סוכר
להנמיך את המיקסר למינימום ולהוסיף:
כוס קמח תפו''א
כוס קוקוס
כוס קקאו
כוס שמן
כוס רסק תפוחי עץ (משימורים או משארית קומפוט)
כוס אגוזים קצוצים
1 חבילה אינסטנט פודינג

לערבב עד להטמעת החומרים ולהעביר לתבנית

אפיה בחום 175 כמובן מחומם מראש קרוב ל 40 דקות
 

חינדלה

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
מתכון לעוגת טורט עם תפוחים יש למישהי?
עשיתי אתמול אחת, יצאה ליגההה ברמות!
נטרפה מיד, בלי לחכות לקירור...

הטורט:
6 ביצים שלמות
1 כוס סוכר (אני שמה חום, אז מאמינה שאם זה לבן, אפשר להוריד...)
1/2 כוס שמן
כוס קמח תפו"א
כוס שקדים

תפוחים:
8 תפוחי גרנד מקולפים

לגרד את התפוחים ולערבב עם מעט מיץ לימון ויין
בקערה נפרדת- להקציף ביצים, להוסיף בהדרגה את כל החומרים.
לאחד את העיסה עם התפוחים,
לשים בתבניות אינגליש קייק ולפזר למעלה מעט סוכר חום ושקדים גרוסים, ולאפות.

בהצלחה!
 

תמר עוגות

משתמש מקצוען
אשמח למתכוני עוגות חלביות לא שרויה.
יש לי מתכון מדהים וקל ממששש!!

להקציף: 7 חלבונים
1.5 כוס (חד פעמי) סוכר

לערבב בקערה: 750 גר' גבינה לבנה
1 שמנית
2 סוכר וניל
3/4 (קצת יותר...) כוס קמח תפו'א
7 חלמונים

לערבב יחד את שני המסות.

לאפות: 50 דק' על 160 מעלות. עדיף ע תבנית מים רותחים בתחתית התנור

אחריי האפיה למרוח מעל 2 שמנית (חמוצה) + 4 סוכר וניל + 4 כפות סוכר, לאפות שוב כ7-10 דק'. (אני הוספתי קצת ריבת חלב)
ce09c188-4e75-4597-be93-af03105fe6ce.jpg
ce09c188-4e75-4597-be93-af03105fe6ce.jpg

עוגה מושלמת!!! בתאבון.
 

תמר עוגות

משתמש מקצוען
יש לי מתכון מדהים וקל ממששש!!

עוגת גבינה אוורירית וטעימה.

להקציף: 7 חלבונים
1.5 כוס (חד פעמי) סוכר

לערבב בקערה: 750 גר' גבינה לבנה
1 שמנית
2 סוכר וניל
3/4 (קצת יותר...) כוס קמח תפו'א
7 חלמונים

לערבב יחד את שני המסות.

לאפות: 50 דק' על 160 מעלות. עדיף ע תבנית מים רותחים בתחתית התנור

אחריי האפיה למרוח מעל 2 שמנית (חמוצה) + 4 סוכר וניל + 4 כפות סוכר, לאפות שוב כ7-10 דק'. (אני הוספתי קצת ריבת חלב)

בהצלחה ובתאבון!
 

קבצים מצורפים

  • ce09c188-4e75-4597-be93-af03105fe6ce.jpg
    ce09c188-4e75-4597-be93-af03105fe6ce.jpg
    KB 71.9 · צפיות: 52

תמר עוגות

משתמש מקצוען
מתכון לנשיקות מרנג

להמיס בבן מארי (כלומר סיר על סיר, הסיר התחתון עם מי רותחים) 200 גר' חלבונים 1 400 גר' סוכר.
(או כל כמות חלבונים וכפול מזה סוכר)
עד להמסה מלאה של הסוכר, לערבב מידי פעם שלא תיווצר חביתה. ;)
להעביר לקערת המיקסר (לוודא שהיא יבשה לגמריי) ולהקציף על מהירות גבוהה כ10 דק'.

לזלף על נייר אפיה נשיקות בגודל הרצוי (אני זילפתי עם צנטר M1) ולאפות על 90 מעלות כשעתיים וחצי.
עד שהנשיקות נפרדות בקלות מהנייר.

בתאבון.
 

קבצים מצורפים

  • נשיקות.jpg
    נשיקות.jpg
    KB 49.6 · צפיות: 55

נחמדת

משתמש מקצוען
2 עוגות מעולות ממש

1. עוגה ממחלקת הרושם. כמה ניסיונות שהביאו למתכון מנצח
צפה בקובץ המצורף 634186

מתכון:
תבנית חד פעמית ענקית

לעוגה
10 ביצים מופרדות
1.1/4 כוסות סוכר
1 א. אפיה
3/4 כוס שמן
1.1/4 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים דק [עדיף מולבנים]
1 כוס מיץ תפוזים או מים
1.1/4 כוס קמח תפו"א
1 כף קפה נמס
6 כפות קקאו

לקרם:
200 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס שמן
1/3 כוס יין מתוק
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
2 ביצים
3/4 כוס קמח שקדים או שקדים טחונים דק [עדיף מולבנים]


הכנה:
מקציפים חלבונים עם 1 כוס סוכר בהדרגה לקצף יציב. מהירות גבוהה
מורידים מהירות למינימום ומוסיפים את יתר הרכיבים למעט הקפה והקקאו לפי הסדר.
מחלקים ל-2
חצי יוצקים לתבנית חד פעמית מרופדת בניר אפיה. לחצי השני מוסיפים קפה וקקאו ואת רבע כוס הסוכר שנשאר. יוצקים לתבנית חד פעמית מרודפת בניר אפיהץ
אופים את העוגות כ -20 דקות עד שקיסם יוצא יבש ממרכזן

מקררים את העוגות

מכינים קרם:
ממיסים שוקולד, שמן, יין, סוכר וקקאו לקרם אחיד. מסירים מאש ומוסיפים ביצה אחת ואז את השניה. מוסיפים את קמח השקדים.
מחכים שהקרם יתקרר מעט ומורחים 2/3 על העוגה הכהה. מניחים את העוגה הבהירה בזהירות על הכהה ומצפים ביתרת הקרם. אפשר לקשט בשקד מולבן פרוס.
פורסים רק לאחר הקפאה חלקית. בסכין חדה ולא משוננת לחה.

2. עוגת שכבות ללא מיקסר. הכל בקערה אח בלי שטיפה
צפה בקובץ המצורף 634193

מתכון, תבנית חד פעמית ענקית

לבסיס:
3.5 כוסות קמח תפו"א
1.5 כוסות שמן
1.1/4 כוסות סוכר
2 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים עדיף מולבנים.
1 כוס שוקולד צ'יפס
מערבבים את כל הרכיבים בקערה ומשטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה

באותה קערה מערבבים:
1 כוס סוכר
3/4 כוס קקאו
1 כוס שמן
6 ביצים
3 כפות יין או מיץ תפוזים [אני מעדיפה יין]
4 כפות קמח תפו"א

יוצקים על השכבה הראשונה באופן שיכסה הכל
אופים ב 180 מעלות כ 45 דקות.

פורסים לאחר שהעוגה מתקררת.




בתיאבון
צפה בקובץ המצורף 634199

צפה בקובץ המצורף 634200
תודה על המתוכנים. נראים ממש מוצלחים. וכמובן אני נהנית מהרבה מהמתכונים שלך ב-2 החוברות. תבורכי!
בתנור שלי של פסח נכנסת רק תבנית בגודל A4. איך לשנות את הכמויות? 1/2 או 3/4? תודה!
 

שיר המעלות

משתמש פעיל
העני היקרה! יישר כח על המתכונים המצוינים שלך. הכנתי כבר אתמול בבוקר את העוגה הראשונה שה. בקר העלתה עוגת הרושם ויצא ממש מוצלח. הכנתי בתבנית חד פעמי בינוני כי לא נכנס לי לתנור תבנית גדולה. עשיתי את כל הכמות ויצא מעולה טעים מאד ויפה...הילדים אמרו שנראה חמץ...
נ.ב. לטעמי הקקאו מידי מורגש הייתי מפחיתה כף או 2.
 

לא כמו כולם

משתמש מקצוען
מתכון פצצה, כמו חמץ.
2 ביצים
3/4 כוס שמן
1 סוכר וניל
1.5 כוסות סוכר
2 כפות מיץ לימון
1.25 כוסות קמח מצה
1.25 כווסת קמח תפו"א
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס

מערבבים הכל בקערה לקבלת עיסה נוחה לעבודה.
מכדררים לכדורים בגודל בינוני.
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה במרווחים.
אופים ב 180 מעלות כ-25 דקות להשחמה קלה.
מחלצים אחרי שהעוגיות התקררו.
עשיתי את זה עכשיו...
יצא מעולה מעולה מעולה!!!
תודה גדולה!
מי שמכינה שתעשה מראש כמות כפולה :rolleyes:
וקל לכדרר אותם עם ידיים לחות, כי זה קצת דביק
(ואני הייתי מורידה את כמות הסוכר והשוקולד כי יצא ממש מתוק)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
העני היקרה! יישר כח על המתכונים המצוינים שלך. הכנתי כבר אתמול בבוקר את העוגה הראשונה שה. בקר העלתה עוגת הרושם ויצא ממש מוצלח. הכנתי בתבנית חד פעמי בינוני כי לא נכנס לי לתנור תבנית גדולה. עשיתי את כל הכמות ויצא מעולה טעים מאד ויפה...הילדים אמרו שנראה חמץ...
נ.ב. לטעמי הקקאו מידי מורגש הייתי מפחיתה כף או 2.
קקאו זה ענין של טעם.
אצלי ואצל מי שטעם מהשכנות אהבו כך.
להפחית אפשר הצבע יהיה בהיר יותר כמובן

עשיתי את זה עכשיו...
יצא מעולה מעולה מעולה!!!
תודה גדולה!
מי שמכינה שתעשה מראש כמות כפולה :rolleyes:
וקל לכדרר אותם עם ידיים לחות, כי זה קצת דביק
(ואני הייתי מורידה את כמות הסוכר והשוקולד כי יצא ממש מתוק)
אפשר להפחית. ענין של טעם

תודה על המתוכנים. נראים ממש מוצלחים. וכמובן אני נהנית מהרבה מהמתכונים שלך ב-2 החוברות. תבורכי!
בתנור שלי של פסח נכנסת רק תבנית בגודל A4. איך לשנות את הכמויות? 1/2 או 3/4? תודה!
הייתי עושה 3/4
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה