חגים פסח - מאפים. עוגות. עוגיות.

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אני מעוניית במתכון לכדורי שוקולד, ללא קמח תפו"א כי זה יוצא לא טעים!
 

טוצ'ה

משתמש מקצוען
נמאס לכן מהמתוק?
גם לי.

האמת שהוא בכלל אסור לי
וגם קמח תפו"א הומלץ לי שלא לצרוך. או לפחות כמה שפחות

אז הצורך למשהו לנשנוש, אבל כזה שיעמוד בתנאי הדיאטה שלי [שלי אישית], הוליד את אלו:
צפה בקובץ המצורף 634078
קרקרים מלוחים טעימים, טעימים.

מתכון:

4 כוסות קמח שקדים
3/4 כוס שמן אגוזים
3 ביצים L [או 4 מדיום]
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1/3 כפית פפריקה

מערבבים הכל בקערה, ביד.

משטחים דק בתבנית חד פעמית ענקית [תנור] מרופדת בניר אפיה
אופים כ 15 דקות ומסמנים חיתוכים.
אופים עוד 20 דקות.
מוציאים מהתנור. מצננים מעט והופכים את הקרקרים לצד השני. אופים עוד 20 דקות.

הקרקרים לא ממש קשים.

מקפיאים.

ממרח אבוקדו:

1 אבוקדו בשל
1/2 כפית מיץ לימון
מעט מלח
פלפל שחור
1/2 בצל קצוץ דק דק

צפה בקובץ המצורף 634083


תהנו.
נראה מעולה.
יש לי חבילה של שקדים טחונים, לא מולבן.
מתאים לזה?
 

CS Design

עיצוב | מיתוג | בניית אתרים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני מעוניית במתכון לכדורי שוקולד, ללא קמח תפו"א כי זה יוצא לא טעים!

כדורי שוקולד
2 כוסות סוכר
כוס קקאו
2 כוסות קוקוס
חצי כוס יין
ומעט מים חמימים

לערבב את הסוכר יחד עם מעט מים חמים שלא יהיה גרגרי סוכר.
לערבב את כל הרכיבים יחד
להכניס למקרר או למקפיא לזמן קצר
ולכדרר כדורים בתוך קוקוס
מומלץ להכין עיסה כפולה מוצלח מאוד!!
 

תמר יונה

משתמש מקצוען
אני מחפשת מתכון של עוגת שכבות עם קוקוס ולא זוכרת מה עוד... ראיתי מתכון לפני כמה ימים, התלהבתי, לא העתקתי,
וזהו...
מי יודעת מה זה היה? או יכולה לשלוח אותי למתכון?
תודה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני מחפשת מתכון של עוגת שכבות עם קוקוס ולא זוכרת מה עוד... ראיתי מתכון לפני כמה ימים, התלהבתי, לא העתקתי,
וזהו...
מי יודעת מה זה היה? או יכולה לשלוח אותי למתכון?
תודה!
 

תמר יונה

משתמש מקצוען

שש

תג, רב-טקסט
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
מתכון מפרוג שנה שעברה
1/2 כוס קמח שקדים (נראה לי שמתי שקדים טחונים)
1/2 כוס קמח תפוא
1/2 כוס אגוזים טחונים
3 כפות קקאו
3/4 כוס סוכר
6 כפות שמן
6 חלמונים
3/4 כוס יין
לערבב לשטוח בתבנית בינונית

6 חלבונים
3/4 כוס סוכר
להקציף לקצף חזק
להוסיף
2 כוסות קוקוס לערבל בתנועות עטיפה

לשטוח בזהירות על השכבה שבתבנית
לאפות בחום בינוני 55 דק' (תלוי בתנור) עד שהקצף הופך לחום בהיר

זיגוג שוקולד
150 גר' שוקולד מריר
6כפות שמן
להמיס ולצקת מעל העוגה

טעים מאד מאד
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
שידרוג מומלץ ללפתן תפוחים
לחתוך תפוחים
לשים מים וסוכר
ו-2 כפות ריבת תות שדה ביתית.
ניתן להשאיר חתיכות או לטחון

מומלץ ביותר!
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
כדורי שוקולד
2 כוסות סוכר
כוס קקאו
2 כוסות קוקוס
חצי כוס יין
ומעט מים חמימים

לערבב את הסוכר יחד עם מעט מים חמים שלא יהיה גרגרי סוכר.
לערבב את כל הרכיבים יחד
להכניס למקרר או למקפיא לזמן קצר
ולכדרר כדורים בתוך קוקוס
מומלץ להכין עיסה כפולה מוצלח מאוד!!
יש גם מתכונים עם פחות סוכר? ושקדים ואגוזים? פעם אכלתי משהו כזה. אולי פרוסת נקניק
 

CS Design

עיצוב | מיתוג | בניית אתרים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
יש גם מתכונים עם פחות סוכר? ושקדים ואגוזים? פעם אכלתי משהו כזה. אולי פרוסת נקניק
אולי זה יתאים לך
בעבר @pnina912100 העלתה את זה

להמיס בסיר-
כוס שמן
1/2 כוס מים
1.5 כוס סוכר
סוכר וניל
3 כפות קקאו
4 כפות גדושות נס קפה
2 כפות יין
לאחר שנמס מערבבים עם-
3 כוסות קמח ת. אדמה
1 כוס קמח מצה
1/2 כוס שקדים/אגוזים טחונים
לקרר במקרר לקצת זמן כדי שהתערובת תהיה סמיכה יותר,
ליצור כדורים ולגלגל בקוקוס/ שקדים/ אגוזים טחונים.
בתאבון!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
2 עוגות מעולות ממש

1. עוגה ממחלקת הרושם. כמה ניסיונות שהביאו למתכון מנצח
IMG_3119.JPG


מתכון:
תבנית חד פעמית ענקית

לעוגה
10 ביצים מופרדות
1.1/4 כוסות סוכר
1 א. אפיה
3/4 כוס שמן
1.1/4 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים דק [עדיף מולבנים]
1 כוס מיץ תפוזים או מים
1.1/4 כוס קמח תפו"א
1 כף קפה נמס
6 כפות קקאו

לקרם:
200 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס שמן
1/3 כוס יין מתוק
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
2 ביצים
3/4 כוס קמח שקדים או שקדים טחונים דק [עדיף מולבנים]


הכנה:
מקציפים חלבונים עם 1 כוס סוכר בהדרגה לקצף יציב. מהירות גבוהה
מורידים מהירות למינימום ומוסיפים את יתר הרכיבים למעט הקפה והקקאו לפי הסדר.
מחלקים ל-2
חצי יוצקים לתבנית חד פעמית מרופדת בניר אפיה. לחצי השני מוסיפים קפה וקקאו ואת רבע כוס הסוכר שנשאר. יוצקים לתבנית חד פעמית מרודפת בניר אפיהץ
אופים את העוגות כ -20 דקות עד שקיסם יוצא יבש ממרכזן

מקררים את העוגות

מכינים קרם:
ממיסים שוקולד, שמן, יין, סוכר וקקאו לקרם אחיד. מסירים מאש ומוסיפים ביצה אחת ואז את השניה. מוסיפים את קמח השקדים.
מחכים שהקרם יתקרר מעט ומורחים 2/3 על העוגה הכהה. מניחים את העוגה הבהירה בזהירות על הכהה ומצפים ביתרת הקרם. אפשר לקשט בשקד מולבן פרוס.
פורסים רק לאחר הקפאה חלקית. בסכין חדה ולא משוננת לחה.

2. עוגת שכבות ללא מיקסר. הכל בקערה אח בלי שטיפה
IMG_3123.JPG


מתכון, תבנית חד פעמית ענקית

לבסיס:
3.5 כוסות קמח תפו"א
1.5 כוסות שמן
1.1/4 כוסות סוכר
2 כוסות קמח שקדים או שקדים טחונים עדיף מולבנים.
1 כוס שוקולד צ'יפס
מערבבים את כל הרכיבים בקערה ומשטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה

באותה קערה מערבבים:
1 כוס סוכר
3/4 כוס קקאו
1 כוס שמן
6 ביצים
3 כפות יין או מיץ תפוזים [אני מעדיפה יין]
4 כפות קמח תפו"א

יוצקים על השכבה הראשונה באופן שיכסה הכל
אופים ב 180 מעלות כ 45 דקות.

פורסים לאחר שהעוגה מתקררת.




בתיאבון
IMG_3120.JPG


IMG_3124.JPG
 

טוצ'ה

משתמש מקצוען
נמאס לכן מהמתוק?
גם לי.

האמת שהוא בכלל אסור לי
וגם קמח תפו"א הומלץ לי שלא לצרוך. או לפחות כמה שפחות

אז הצורך למשהו לנשנוש, אבל כזה שיעמוד בתנאי הדיאטה שלי [שלי אישית], הוליד את אלו:
צפה בקובץ המצורף 634078
קרקרים מלוחים טעימים, טעימים.

מתכון:

4 כוסות קמח שקדים
3/4 כוס שמן אגוזים
3 ביצים L [או 4 מדיום]
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1/3 כפית פפריקה

מערבבים הכל בקערה, ביד.

משטחים דק בתבנית חד פעמית ענקית [תנור] מרופדת בניר אפיה
אופים כ 15 דקות ומסמנים חיתוכים.
אופים עוד 20 דקות.
מוציאים מהתנור. מצננים מעט והופכים את הקרקרים לצד השני. אופים עוד 20 דקות.

הקרקרים לא ממש קשים.

מקפיאים.

ממרח אבוקדו:

1 אבוקדו בשל
1/2 כפית מיץ לימון
מעט מלח
פלפל שחור
1/2 בצל קצוץ דק דק

צפה בקובץ המצורף 634083


תהנו.
העני זה מעולה!
הכנתי עם שקדים טחונים. אכן קיבל צבע יותר כהה משלך.
התנור שלי טיפוס מאד ממהר, אז הספיקו לי עשר דקות לכל צד אחרי 15 הדקות הראשונות.
מתאים מאד למי שלא רוצה ליטול ידיים על מצה בכל פעם שמתחשק לה אבוקדו/ווטאבר.
תודה רבה!
 

יהודית ק

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
כל העוגות טורט, "נופלות" לי, מפחדת לנסות חבל לי על הביצים.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
העני זה מעולה!
הכנתי עם שקדים טחונים. אכן קיבל צבע יותר כהה משלך.
התנור שלי טיפוס מאד ממהר, אז הספיקו לי עשר דקות לכל צד אחרי 15 הדקות הראשונות.
מתאים מאד למי שלא רוצה ליטול ידיים על מצה בכל פעם שמתחשק לה אבוקדו/ווטאבר.
תודה רבה!
כן
חשבתי שיהיה כהה יותר עם שקדים טחונים רגילים
מענין אם בטעם זה אותו דבר
 

שיר המעלות

משתמש פעיל
אוההה נראה מעולה
כבר הולכת להכין
בעוגה הראשונה להקציף חלבונים או חלמונים? לא ברור אם זה טעות כתיב
תודה ענקית!!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
פיצה

שרויה


מחבת גדולה וגז

3 מצות שבורות לחתיכות קטנות. משרים במים למספר דקות ומסננים את המים
מוסיפים:
1/2 כוס חלב
2 ביצים
מעט מלח

מחממים שמן במחבת ויוצקים את התערובת
מניחים לבישול על אש נמוכה כ -3-4 דקות בינתיים מכינים רוטב

1 רסק עגבניות קטן או 3/4 כוס
4 כפות שמן [אפשר זית]
מלח
פלפל
3 שיני שום כתושות

מורחים מעל לבסיס. מניחים פרוסות גבינה צהובה ומכסים את המחבת [אפשר בניר כסף]
מבשלים על אש נמוכה בערך 8 דקות עד שהגבינה נמסה והבסיס אחיד ולא נשבר.

IMG_3129.JPG
 

super tiger

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עוגת טורט אגוזים וקוקוס, מעולה!!
שרויה

עוגת טורט לפסח / יעל לוי
להפריד 7 ביצים
להקציף 7 חלבונים עם כוס סוכר
לחלמונים להוסיף בקערה נפרדת
כוס מיץ תפוזים
כוס שמן
רבע כוס סוכר

בקערה נפרדת נוספת לערבב
כוס קמח מצה
חצי כוס קמח תפוחי אדמה
כוס קוקוס
חצי כוס אגוזים טחונים
אבקת אפיה

(ניתן להוסיף כוס שוקולד ציפס)

לאחד תערובות ולהעביר לתבנית בינונית

לאפות כ40 דקות על חום בינוני
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  21  פעמים

לוח מודעות

למעלה