פסח: אין מה לאכול!!!

למען דעת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני מכיר כאלה שלא אוכלים עוף בפסח!

ויש מחמירים לא לאכול שום דבר קנוי!רק מ'חלוקה' ;););)
 

שולה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י למען דעת;1243784:
ויש מחמירים לא לאכול שום דבר קנוי!רק מ'חלוקה' ;););)

ועל זה הם בוכים בסעודה מפסקת של תשעה באב.
שגמרו הביצים מהחלוקה של פסח - - -
 

נ פלוס

משתמש מקצוען
נכתב ע"י למען דעת;1243784:
ויש מחמירים לא לאכול שום דבר קנוי!רק מ'חלוקה' ;););)

לייק :):):)

לא מדוייק! החומרה של לאכול רק מחלוקה, לא קשור דוקא לפסח.
 

MIC.MIS

סטודיו GlowUp בניית אתרי חנויות בהנהלת מיכל מישאלי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הי קיבלתי במייל חוברת מתכונים לפסח מהרבנית ימימה מזרחי
תהנו :)
 

קבצים מצורפים

  • מתכונים לפסח.pdf
    1.4 MB · צפיות: 54

יוגורט

משתמש מקצוען
אין כמו מצה עם שוקולד (כמו סנדוויץ).
שוטפים (!!) מבחוץ עם זרם מים 5 שניות כל צד לפחות.
מייבשים.

יוצא משו משו
 

לנדא

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י MIC.MIS;1243874:
הי קיבלתי במייל חוברת מתכונים לפסח מהרבנית ימימה מזרחי
תהנו :)
זה נחמד מאד,
אבל לא מועיל כלל למה שבקשה פותחת האשכול,
מס׳ המתכונים שם שמתאימים להגבלות שציינה הם בודדים...

בכלל זה חוברת מתכונים שמיועדת לאלו ש״יש להם מה לאכול״ בפסח... ;)


אבל סתם כך,
אני מהסוברים שבלי קטניות, ובלי שרויה ועם קילופים ושטיפות וכו׳...
עדיין יש המון מה לאכול בפסח...
לא זכור לי אי פעם שקמנו מהסעודות רעבים... :)
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י פקאן;1243652:
כדי שתרגישו שיש לכם הרבה מה לאכול בפסח-
אני אספר לכם שיש אנשים שלא משתמשים בכלום בפסח, אבל כלום!! (לא אנחנו..)
מה כן-

עופות (שמכשירים לבד)
דגים- קרפיון בלבד, גם לא תמיד
ירקות: תפו"א, גזר, בצל, סלק וחזרת (לא קישוא לא מלפפון לא דלעת לא עגבניה לא חציל..)
פרות: תפוחי עץ, בננות, תפוזים, אבוקדו, אגסים (לא מלון לא אבטיח לא קיוי לא תות...)
אגוזים ושקדים- שנקנים בקליפתם כמובן.
ביצים- שנשטפות ומנוגבות אחת אחת לפני שדורכות במטבח הפסחי..
זהו!
שוםםםםםם תבלינים!
מלבד מלח, וסוכר שמרתיחים אותו לפני השימוש.
לא קפה, תה, קקאו, שוקולד, קמח תפו"א, קוקוס...
שתיה חמה מוזגים קצת יין עם מים חמים..
לא מוצרי חלב..
לא שמן! רק "שמאלץ"...

ובנוסף- וזה כבר לא בענין האוכל אלא הנוחות- לא משתמשים בפלסטיק ומוצריו במטבח, דהיינו בלי כלים ח"פ, מפות ניילון (חוה"מ, לא מכבסים!), כלי אכסון מזכוכית או מתכת בלבד!!! לא שקיות ניילון..

ובטח יש עוד חומרות ששכחתי.

אז עכשיו אתם יכולים להרגיש שיש לכם המון מה לאכול...

(גם האנשים הנ"ל לא נשארים רעבים..)

אנחנו אמנם אוכלים המון דברים יחסית למה שכתבת
(כן אוכלים - מלפפון, עגבניה, וכו' - את רוב הפירות והירקות - רק כאלה שניתן לקלף)
ללא תבלינים, לא שום, ללא קמח תפו"א,
מלח גס שבוררים וטוחנים לבד, מוצרי חלב "לבנים" בלבד ורק לילדים ממש קטנים
אגוזים ושקדים בקליפה ומפצחים לבד
בלי שום חטיפים, משקאות וממתקים משום סוג, גם לא לילדים
סוכר ושמן אנחנו כן משתמשים, אבל מכירה הרבה שלא

(הניילון - זה ממש מעניין, ידוע לך מה המקור?)

ואני חייבת לומר שאנחנו אוכלים מה-זה טוב בפסח! וגם הרבה יותר בריא

הילדים הולכים לבי"כ עם פעקלה של שקדים ואגוזים מסוכרים ומומלחים, עוגיות אגוזים ונשיקות מרנג, או לחילופין - פירות טריים חתוכים
אני מכינה מגוון של מתוקים כדי שיהיה מה לנשנש

יש אטרקציות השמורות רק לפסח כמו "לבבות מיץ ענבים" -
בתבנית סיליקון לבבות אני מקפיאה מיץ ענבים (או תפוזים סחוט) ומגישה את הגלידה של פסח עם לב או שניים לכל ילד - הם מחכים לזה כל השנה!
הגלידה זה בכלל משהו מיוחד (כתבתי פה מתכונים לסורבה) - קופסה עם 4 סוגי גלידה צבעוניים, נראה יותר מגרה ממה שקונים! וכל ילד בוחר לו איזה טעמים, ומקבל לפתניה עם הר קטן של גלידה ובראשו "לב" לקישוט

ארטיקים של פסח
מיץ של פסח - תפוזים ולימונים סחוטים, בתוספת מים, סוכר ומיץ ענבים.
אפשר גם עם אשכוליות

ליפתן תפוחים אדום (אני מוסיפה מעט מי סלק לסיר, וזה מתקבל מהמם)

מצ"ב פה חוברת מתכונים של הגב' רחל בולטון (כן, הפרסומאית)
אין שם לא קוקוס וקמח תפו"א, ולא שרויה, ולא תבלינים
הורדתי מהאתר הזה
www.neshei.com
 

קבצים מצורפים

  • לבשל-למהדרין-מתכוני-פסח.pdf
    KB 129.7 · צפיות: 56

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
המקור לא להשתמש בניילון ופלסטיק- אלה שמקפידים להשתמש רק בכלים שעברו הגעלה.
(המקור: אשלג)
 

איכות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
סלט ירקות בתחמיץ-
אנחנו אוכלים רק ירקות שניתן לקלף, אבל לפני פסח- מה שהוכן מראש-כן אוכלים.
ולכן אפשר להכין סלט ירקות בתחמיץ,(ללא חומץ- כמובן)
יש כאן מעוניינת במתכון?
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אפשר להכין תחמיץ ללא חומץ?
(לא משתמשים כי זה נשמע כמו "חמץ")
 

איכות

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כן....
לימון, מלח, סוכר, -----על בצל זה גם עושה את העבודה....
טעים, חמוץ ופיקנטי!!!
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אז אשמח למתכון
יש אצלנו כמה חובבי חמוצים...
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י ariels;1244230:
אנחנו אמנם אוכלים המון דברים יחסית למה שכתבת
(כן אוכלים - מלפפון, עגבניה, וכו' - את רוב הפירות והירקות - רק כאלה שניתן לקלף)
ללא תבלינים, לא שום, ללא קמח תפו"א,
מלח גס שבוררים וטוחנים לבד, מוצרי חלב "לבנים" בלבד ורק לילדים ממש קטנים
אגוזים ושקדים בקליפה ומפצחים לבד
בלי שום חטיפים, משקאות וממתקים משום סוג, גם לא לילדים
סוכר ושמן אנחנו כן משתמשים, אבל מכירה הרבה שלא

(הניילון - זה ממש מעניין, ידוע לך מה המקור?)

ואני חייבת לומר שאנחנו אוכלים מה-זה טוב בפסח! וגם הרבה יותר בריא

הילדים הולכים לבי"כ עם פעקלה של שקדים ואגוזים מסוכרים ומומלחים, עוגיות אגוזים ונשיקות מרנג, או לחילופין - פירות טריים חתוכים
אני מכינה מגוון של מתוקים כדי שיהיה מה לנשנש

יש אטרקציות השמורות רק לפסח כמו "לבבות מיץ ענבים" -
בתבנית סיליקון לבבות אני מקפיאה מיץ ענבים (או תפוזים סחוט) ומגישה את הגלידה של פסח עם לב או שניים לכל ילד - הם מחכים לזה כל השנה!
הגלידה זה בכלל משהו מיוחד (כתבתי פה מתכונים לסורבה) - קופסה עם 4 סוגי גלידה צבעוניים, נראה יותר מגרה ממה שקונים! וכל ילד בוחר לו איזה טעמים, ומקבל לפתניה עם הר קטן של גלידה ובראשו "לב" לקישוט

ארטיקים של פסח
מיץ של פסח - תפוזים ולימונים סחוטים, בתוספת מים, סוכר ומיץ ענבים.
אפשר גם עם אשכוליות

ליפתן תפוחים אדום (אני מוסיפה מעט מי סלק לסיר, וזה מתקבל מהמם)

מצ"ב פה חוברת מתכונים של הגב' רחל בולטון (כן, הפרסומאית)
אין שם לא קוקוס וקמח תפו"א, ולא שרויה, ולא תבלינים
הורדתי מהאתר הזה
www.neshei.com

מענין לא ידעתי שזה מנהג ששייך דוקא לחב"ד..
אני לא חבדניקית וגם אנחנו לא קונים שום דבר מוכן כולל תבלינים ומשתמשים רק בירקות שאפשר לקלף. (חוץ מכמה יוצאי דופן שאפשר לקלף ולא משתמשים כי לא הכירו את זה אבותינו..)

בכל אופן תודה על המתכונים שהעלית, ישמשו אותי מאד!
 

*לאה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
תרומתי הצנועה,
חוברת מתכונים שהכנתי לפני כמה שנים כמנהג חב"ד,
אבל מתאים גם למקפידים על: לא שרויה, לא תעשייתי,
לא ירקות/פירות שאינם מתקלפים וגם לא מלפפונים, עגבניות, דלועים למיניהם, וכו'...
היה טעים מאוד ולא נשארנו רעבים...:)
 

קבצים מצורפים

  • חוברת מתכונים לפסח.pdf
    1.1 MB · צפיות: 54

נ פלוס

משתמש מקצוען
נכתב ע"י פקאן;1244277:
מענין לא ידעתי שזה מנהג ששייך דוקא לחב"ד..
אני לא חבדניקית וגם אנחנו לא קונים שום דבר מוכן כולל תבלינים ומשתמשים רק בירקות שאפשר לקלף. (חוץ מכמה יוצאי דופן שאפשר לקלף ולא משתמשים כי לא הכירו את זה אבותינו..)

בכל אופן תודה על המתכונים שהעלית, ישמשו אותי מאד!

יש כאלה שלא משתמשים עם כל ירק שיש לו גרעינים מחשש קטניות.
 

מירי456

משתמש מקצוען
אני חושבת ש"רעבים בפסח" בא מכיוון פסיכולוגי
שכל אחד יחשוב בעצמו מה הוא אוכל ביום יום לארוחה וירגע...
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י נוי;1244234:
המקור לא להשתמש בניילון ופלסטיק- אלה שמקפידים להשתמש רק בכלים שעברו הגעלה.
(המקור: אשלג)
כלי עץ זה בסדר?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה