פיצלתי את השרשור כדי שהסטיה מהנושא המוקרי לא תהיה חדה מידי...לא התכוונתי למרק עוף רגיל. כלומר בשרי.
כשאני מכינה מרק בשרי עם עופות זה באמת לא בעיה ויוצא טעים מאד.
אבל אצלנו הולך גם הרבה פעמים מרק פרווה מלא בירקות מכל הסוגים.
בעיקר בלילות הקרים של החורף, כשאף אחד לא מעוניין להתבשר אבל כן מחפש עוד משהו טעים וחם ובעיקר מזין.
ואז.. צריך להשים לב לתיבול, יש דברים שממש עושים טעם לוואי.
מרק ירקות לפעמים אני עושה עם לפעמים בלי, אני אוהבת יותר בלי אבל זה מה שנקרא על טעם וריח
כותבת כמה טיפים מאיך אני מכינה, ומי שרוצה שיוסיף את שלו.
1. חותכת את הירקות לחתיכות גדולות. גזר- חתוך ל3-4 חתיכות, בצל אני חותכת לרבעים וכו'.
2. חימום הסיר על אש גבוהה, בערך 7 דק' שמערבבים את הירקות בסיר, מוסיפה שמן זית, טיגון קצר לסגירת הירקות ומוסיפה מים.
3. הרתחה, בישול על אש גבוהה לעוד 15 דק' ואז אש נמוכה לעוד כ20 דק'.
איך שאני מכינה-
ירקות- בד"כ, גזר, קישואים, בצל, תירס קפוא, בצל ירוק, סלרי, שום
תיבול- אני מוסיפה מעט סוכר, וכמובן- מלח, פלפל שחור, כרכום, ולפעמים גם כפית רסק עגבניות.