מרקים פיצול שרשור לדיון :) מרק ירקות ללא אבקת מרק.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא התכוונתי למרק עוף רגיל. כלומר בשרי.
כשאני מכינה מרק בשרי עם עופות זה באמת לא בעיה ויוצא טעים מאד.
אבל אצלנו הולך גם הרבה פעמים מרק פרווה מלא בירקות מכל הסוגים.
בעיקר בלילות הקרים של החורף, כשאף אחד לא מעוניין להתבשר אבל כן מחפש עוד משהו טעים וחם ובעיקר מזין.

ואז.. צריך להשים לב לתיבול, יש דברים שממש עושים טעם לוואי.
פיצלתי את השרשור כדי שהסטיה מהנושא המוקרי לא תהיה חדה מידי...
מרק ירקות לפעמים אני עושה עם לפעמים בלי, אני אוהבת יותר בלי אבל זה מה שנקרא על טעם וריח :)

כותבת כמה טיפים מאיך אני מכינה, ומי שרוצה שיוסיף את שלו.
1. חותכת את הירקות לחתיכות גדולות. גזר- חתוך ל3-4 חתיכות, בצל אני חותכת לרבעים וכו'.
2. חימום הסיר על אש גבוהה, בערך 7 דק' שמערבבים את הירקות בסיר, מוסיפה שמן זית, טיגון קצר לסגירת הירקות ומוסיפה מים.
3. הרתחה, בישול על אש גבוהה לעוד 15 דק' ואז אש נמוכה לעוד כ20 דק'.

איך שאני מכינה-
ירקות- בד"כ, גזר, קישואים, בצל, תירס קפוא, בצל ירוק, סלרי, שום
תיבול- אני מוסיפה מעט סוכר, וכמובן- מלח, פלפל שחור, כרכום, ולפעמים גם כפית רסק עגבניות.
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
אני מגררת את הירקות בפומפיה גסה במעבד מזון.
ירקות כולל גזר,קישוא,דלעת,בטטה,קולורבי(לא תמיד את הכל)
מאדה עם שמן קנולה ומלח כ 20 דק על להבה נמוכה .
מוסיפה מים לפי סמיכות המרק שארצה ואז מוסיפה מעט פלפל שחור וחוויאג'.
מרתיחה,מנמיכה ומבשלת עוד כחצי שעה.
ניתן להוסיף למרק בסיס זה לאחר הוספת המים
כחצי כוס גריסי פנינה/כחצי כוס קוואקר מהיר הכנה ולבשל עד התרככות.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני פשוט מכינה אבקת מרק לבד בכמות גדולה, ואז יש לי אבקת מרק טבעית (ובריאה!) לכל המתכונים.
אני מכינה את המתכון של קרוטית- כאן-
krutit.co.il/הסוד-לאבקת-מרק-ביתית-המתכון-שאתם-חייבי/
מכפילה את הכמויות ב 3/4.
קונה את כל התבלינים בחנות תבלינים איכותית.
יוצא מעולה ממש!!!
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
איך שאני מכינה-
ירקות- בד"כ, גזר, קישואים, בצל, תירס קפוא, בצל ירוק, סלרי, שום
תיבול- אני מוסיפה מעט סוכר, וכמובן- מלח, פלפל שחור, כרכום, ולפעמים גם כפית רסק עגבניות.
תנסי אבקת סלרי
שמים טיפה ומקפיץ את הטעם בכמה רמות בלי אבקת מרק
 

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אני מגררת את הירקות בפומפיה גסה במעבד מזון.
ירקות כולל גזר,קישוא,דלעת,בטטה,קולורבי(לא תמיד את הכל)
מאדה עם שמן קנולה ומלח כ 20 דק על להבה נמוכה .
מוסיפה מים לפי סמיכות המרק שארצה ואז מוסיפה מעט פלפל שחור וחוויאג'.
מרתיחה,מנמיכה ומבשלת עוד כחצי שעה.
ניתן להוסיף למרק בסיס זה לאחר הוספת המים
כחצי כוס גריסי פנינה/כחצי כוס קוואקר מהיר הכנה ולבשל עד התרככות.
מהמם.

אני מוסיפה לזה גם פטריות (שימורים) שורש סלרי מגורר ועלי פטרוזיליה.

אם שמים גריסים אז בדרך כלל צריך יותר נוזלים.
 

ks

משתמש מקצוען
הי, אולי תחכימו אותי מה נורא כל כך במונוסודיום,
לטעמי אבקות מרק משדרגות המון, קשה לי לוותר עליהן.

בסוף בדקתי בויקי, לשיקולכם
1644272330249.png
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
הי, אולי תחכימו אותי מה נורא כל כך במונוסודיום,
לטעמי אבקות מרק משדרגות המון, קשה לי לוותר עליהן.

בסוף בדקתי בויקי, לשיקולכם
צפה בקובץ המצורף 1060122
לפי מה שאמרה לי תזונאית אחת - אין כל רע במונסודיום גלוטומט. הוא רק מחזק טעם.
ועדיף כפית קטנה של א. מרק שתחזק את כל הטעמים מאשר להוסיף כמויות של מלח ושמן במקום.
(אני אישית, מעדיפה את הטעם העשיר של הטבע כפי שכתבתי לעיל)
מאיפה בא היחס הנוראי למונסודיום?
מחברה של אבקות מרק שרצתה למצוא לעצמה בידול.
אז היא מצאה מילה מפחידה, שרוב האנשים לא ממש ידעו מה המשמעות שלה
והודיעה בראש חוצות, שהאבקות שלהם לא מכילות את הקללה הנוראה הזאת.
 

יהודי-פשוט

משתמש סופר מקצוען
לפי מה שאמרה לי תזונאית אחת - אין כל רע במונסודיום גלוטומט. הוא רק מחזק טעם.
ועדיף כפית קטנה של א. מרק שתחזק את כל הטעמים מאשר להוסיף כמויות של מלח ושמן במקום.
אלא אם כן זה גורם למיגרנות
 

מפרל

משתמש מקצוען
לפי מה שאמרה לי תזונאית אחת - אין כל רע במונסודיום גלוטומט. הוא רק מחזק טעם.
ועדיף כפית קטנה של א. מרק שתחזק את כל הטעמים מאשר להוסיף כמויות של מלח ושמן במקום.
(אני אישית, מעדיפה את הטעם העשיר של הטבע כפי שכתבתי לעיל)
מאיפה בא היחס הנוראי למונסודיום?
מחברה של אבקות מרק שרצתה למצוא לעצמה בידול.
אז היא מצאה מילה מפחידה, שרוב האנשים לא ממש ידעו מה המשמעות שלה
והודיעה בראש חוצות, שהאבקות שלהם לא מכילות את הקללה הנוראה הזאת.
גם בטבע יש מונוסודיום למשל בעגבנייה תפוח אדמה ואפילו בחלב אם
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה