עוגות/עוגיות פחזניות או לא להיות

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מודה באשמה
מעולם לא הכנתי פחזניות ואקליירים :eek:
אם בשל החשש, אם בשל קריאת יותר מדי מתכונים (בעיה ידועה) ואם בשל תנור חלש.
אם יש באמתחתכם מתכון מנצח ומדויק לפחזניות יפות שלא מתפוצצות או נסדקות אני אשמח לקבל.
 

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מתכון מושלם!!!!! לאקליירים!
צריך לעשות בדיוק לפי המתכון! (זה הדבר היחיד שאני עושה בדיוק לפי המתכון)
אקלרים

1/2 ליטר מים
1 כוס שמן
כפית מלח
כפית וחצי סוכר

להרתיח בסיר, להוריד מהאש, להוסיף

300 גר' קמח
לערבב, אם נשאר רטוב להחזיר עוד טיפה לאש נמוכה
להעביר לקערת מיקסר, להוסיף
7-8 ביצים ולהקציף עד שמתאחד עם הביצים.

להעביר לשקית זילוף ולזלף פסים (אני משתמשת בצנטר עגול 1 ס"מ)
לאפות על 200 מעלות בתנור עד שמשחים (לא מזהיב- משחים! אחרת זה נופל)

קרם פטיסייר:
לשים בסיר
2 כוסות קמח
כוס וחצי סוכר

לערבב
להוסיף 4 כוסות מים רותחים
לערבב היטב על אש קטנה, עד שמסמיך (עד שכואב היד)
להוסיף 3 חלמונים ו-2 כפות וניל, לערבב היטב ומהר
לתת לזה להתקרר, כשנהיה פושר (לא קר מידי)
להעביר לקערת מיקסר ולהקציף עם 150 גר' מרגרינה
עד שנהיה קרם.

להעביר לשקית זילוף ולמלא את הפחזניות.

לציפוי:
להמיס בסיר אידוי
ריץ
200 גר' שוקולד
כף סוכר
כף מרגרינה

כשהכל אחיד, לטבול את הפחזניות הממולאות

לבחירה- לפזר מעל ברס אגוזים/ בוטנים
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תודה! השקעת
פחזניות עם שמן? עובד?
בעקרון אין לי התנגדות לחלבי. אבל טוב שיש מתכון כזה בשביל מלית בשרית.
 

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
תודה! השקעת
פחזניות עם שמן? עובד?
בעקרון אין לי התנגדות לחלבי. אבל טוב שיש מתכון כזה בשביל מלית בשרית.
לא ניסיתי עם שמן
אני משתמשת במרגרינה של שמרית שהיא ללא שומן טראנס
אבל אם חשוב לך- שמן קוקוס בכבישה קרה מתנהג ככמו מרגרינה באפיה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@תן חיוך! , במתכון שכתבת פה יש שמן בבצק הרבוך. אני טועה?
למלית כנראה אבחר קרם פטיסייר חלבי.
 

אום

משתמש מקצוען
מתכון מושלם!!!!! לאקליירים!
צריך לעשות בדיוק לפי המתכון! (זה הדבר היחיד שאני עושה בדיוק לפי המתכון)
אקלרים

1/2 ליטר מים
1 כוס שמן
כפית מלח
כפית וחצי סוכר


להרתיח בסיר, להוריד מהאש, להוסיף

300 גר' קמח
לערבב, אם נשאר רטוב להחזיר עוד טיפה לאש נמוכה
להעביר לקערת מיקסר, להוסיף
7-8 ביצים ולהקציף עד שמתאחד עם הביצים.

להעביר לשקית זילוף ולזלף פסים (אני משתמשת בצנטר עגול 1 ס"מ)
לאפות על 200 מעלות בתנור עד שמשחים (לא מזהיב- משחים! אחרת זה נופל)

קרם פטיסייר:
לשים בסיר
2 כוסות קמח
כוס וחצי סוכר

לערבב
להוסיף 4 כוסות מים רותחים
לערבב היטב על אש קטנה, עד שמסמיך (עד שכואב היד)
להוסיף 3 חלמונים ו-2 כפות וניל, לערבב היטב ומהר
לתת לזה להתקרר, כשנהיה פושר (לא קר מידי)
להעביר לקערת מיקסר ולהקציף עם 150 גר' מרגרינה
עד שנהיה קרם.

להעביר לשקית זילוף ולמלא את הפחזניות.

לציפוי:
להמיס בסיר אידוי
ריץ
200 גר' שוקולד
כף סוכר
כף מרגרינה


כשהכל אחיד, לטבול את הפחזניות הממולאות

לבחירה- לפזר מעל ברס אגוזים/ בוטנים
מצחיק, זה מתכון עם ניסוח מדויק שלי (עד שכואב היד ;))
מעניין מאיפה יש לך אותו...
 

CooKiss

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני עושה הרבה פחזניות.
יש לי מתכונים רבים שניסיתי מכל מיני סדנאות ושפים בעלי שם כמו קרן קדוש שנקראת אלופת הבצק רבוך.
ותמיד אני חוזרת למתכון אחד.
תחפשי פחזניות שו של אלון שבו. תמיד מצליחות.
20190221_082508-01.jpeg
IMG-20200526-WA0009.jpeg
 

.Milki

משתמש פעיל
צילום מקצועי

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני עושה הרבה פחזניות.
יש לי מתכונים רבים שניסיתי מכל מיני סדנאות ושפים בעלי שם כמו קרן קדוש שנקראת אלופת הבצק רבוך.
ותמיד אני חוזרת למתכון אחד.
תחפשי פחזניות שו של אלון שבו. תמיד מצליחות.
צפה בקובץ המצורף 662583צפה בקובץ המצורף 662582
אלו תמונות ממעשה ידייך?
מדהים!
 

CooKiss

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אלו תמונות ממעשה ידייך?
מדהים!
תודה רבה
עוד משו שמאוד מקל אולי כבר כתבו ולא שמתי לב...
אני לא מזלפת את הפחזניות. אני מקפיאה אותם בתבניות סיליקון בצורות חצי כדור קטן ואופה אותן ישר מהמקפיא.
כך כולן יוצאות שוות ויפות.
(וכך בדרך כלל יש לי פחזניות קפואות בפריזר וכשאורחים מפתיעים אותך את רק צריכה להכניס אותן לתנור ויש לך מה להגיש...)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@CooKiss אשמח לדעת מאיפה קנית את תבנית חצאי הכדורים ובאיזה קוטר כל עיגול.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@מאורגנת המילוי הוא מלמטה. מנקבים חור בעזרת צנתר בתחתית הפחזנית וממלאים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמה

א תְּהִלָּה לְדָוִד אֲרוֹמִמְךָ אֱלוֹהַי הַמֶּלֶךְ וַאֲבָרֲכָה שִׁמְךָ לְעוֹלָם וָעֶד:ב בְּכָל יוֹם אֲבָרֲכֶךָּ וַאֲהַלְלָה שִׁמְךָ לְעוֹלָם וָעֶד:ג גָּדוֹל יְהוָה וּמְהֻלָּל מְאֹד וְלִגְדֻלָּתוֹ אֵין חֵקֶר:ד דּוֹר לְדוֹר יְשַׁבַּח מַעֲשֶׂיךָ וּגְבוּרֹתֶיךָ יַגִּידוּ:ה הֲדַר כְּבוֹד הוֹדֶךָ וְדִבְרֵי נִפְלְאוֹתֶיךָ אָשִׂיחָה:ו וֶעֱזוּז נוֹרְאֹתֶיךָ יֹאמֵרוּ (וגדולתיך) וּגְדוּלָּתְךָ אֲסַפְּרֶנָּה:ז זֵכֶר רַב טוּבְךָ יַבִּיעוּ וְצִדְקָתְךָ יְרַנֵּנוּ:ח חַנּוּן וְרַחוּם יְהוָה אֶרֶךְ אַפַּיִם וּגְדָל חָסֶד:ט טוֹב יְהוָה לַכֹּל וְרַחֲמָיו עַל כָּל מַעֲשָׂיו:י יוֹדוּךָ יְהוָה כָּל מַעֲשֶׂיךָ וַחֲסִידֶיךָ יְבָרֲכוּכָה:יא כְּבוֹד מַלְכוּתְךָ יֹאמֵרוּ וּגְבוּרָתְךָ יְדַבֵּרוּ:יב לְהוֹדִיעַ לִבְנֵי הָאָדָם גְּבוּרֹתָיו וּכְבוֹד הֲדַר מַלְכוּתוֹ:יג מַלְכוּתְךָ מַלְכוּת כָּל עֹלָמִים וּמֶמְשֶׁלְתְּךָ בְּכָל דּוֹר וָדוֹר:יד סוֹמֵךְ יְהוָה לְכָל הַנֹּפְלִים וְזוֹקֵף לְכָל הַכְּפוּפִים:טו עֵינֵי כֹל אֵלֶיךָ יְשַׂבֵּרוּ וְאַתָּה נוֹתֵן לָהֶם אֶת אָכְלָם בְּעִתּוֹ:טז פּוֹתֵחַ אֶת יָדֶךָ וּמַשְׂבִּיעַ לְכָל חַי רָצוֹן:יז צַדִּיק יְהוָה בְּכָל דְּרָכָיו וְחָסִיד בְּכָל מַעֲשָׂיו:יח קָרוֹב יְהוָה לְכָל קֹרְאָיו לְכֹל אֲשֶׁר יִקְרָאֻהוּ בֶאֱמֶת:יט רְצוֹן יְרֵאָיו יַעֲשֶׂה וְאֶת שַׁוְעָתָם יִשְׁמַע וְיוֹשִׁיעֵם:כ שׁוֹמֵר יְהוָה אֶת כָּל אֹהֲבָיו וְאֵת כָּל הָרְשָׁעִים יַשְׁמִיד:כא תְּהִלַּת יְהוָה יְדַבֶּר פִּי וִיבָרֵךְ כָּל בָּשָׂר שֵׁם קָדְשׁוֹ לְעוֹלָם וָעֶד:
נקרא  0  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה