עוגת שוקולד פירורים של פסח-מי יכולה למצוא לי את המתכון?

למדן בגן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
חני, תודה על המתכון,
איך המרקם שלה יוצא? אוורירי? יש לנו בעיה קשה עם עוגות טיפה חונקות...
אם יש לך עוד מתכונים קלילים כאלה, אשמח!!
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
חני, תודה על המתכון,
איך המרקם שלה יוצא? אוורירי? יש לנו בעיה קשה עם עוגות טיפה חונקות...
אם יש לך עוד מתכונים קלילים כאלה, אשמח!!
המרקם לא אוירירי משום שאין קצף, אבל ממש לא חונקת.
המרקם הוא קרמי.

חני
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
את יכולה לנסות.
בתוך הבצק הגבינה יוצאת די יציבה, יתכן שתצליח להחזיק גם בלי הבצק.

וזה דווקא רעיון. משום שאין פה קצף א אפשר להמיר את הסוכר בממתיק מלאכותי ולהפוך את העוגה לדיאטתי למדי.

חני
את השמנת אני ממירה ליוגורט באופן קבוע
ואז יורדות עוד קלוריות:D
 

NaamaM

משתמש פעיל
גם לי יצא להכין כמה פעמים את עוגת הפירורים בפסח, והיא באמת מושלמת!
מה שכן, למי שרוצה, יש לי מתכון של העוגה הזאת לכל השנה, של בצק פירורי למטה, שכבת שוקולד ופירורי בצק למעלה.
אם מישהי מעונינת אני אכתוב פה את המתכון.
 

NaamaM

משתמש פעיל
עוגת פירורים שוקולד לכל השנה

לבצק:
3 כוסות קמח
1 ביצה
1 סוכר וניל
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 א. אפיה

לערבב את כל המצרכים, הבצק יוצא פירורי, שוטחים 2/3 על תבנית חד פעמית רגילה, את השליש האחרון שומרים בשקית במקרר.

למלית:
100 גרם שוקולד
2 כפות קקאו
2 כפות קפה
כוס סוכר
1 סוכר וניל
4 ביצים

ממיסים את השוקולד (אפשר בשקית בתוך מים רותחים)
שופכים לקערת המיקסר, מוסיפים את שאר המצרכים חוץ מהביצים ומקציפים, מוסיפים את ארבעת הביצים ומקציפים שוב.

שוטחים את המלית על הפירורים, ומפוררים מעל את השליש האחרון.
בהצלחה!!
 

שירונת

משתמש מקצוען
אם את שואלת על העוגת פירורים, אז לעייל נשמטה התוספת שנמצאת בהודעת המקור:

מתאים לתבנית חד פעמית בגודל רגיל.
לאפות בחום בינוני כעשרים דק' עד שקיסם יוצא יבש.


https://www.prog.co.il/threads/מתכונים-לפסח-אשכול-מרוכז.352756/page-5#post-5437236
תודה על המתכון המעולה!
הכנתי אותה בפסח 3 פעמים
אבל משום מה אחרי 20 דקות זה היה ממש רטוב
היה צריך 35 דקות
זה רק אצלי ככה? אולי בגלל שזה טוסטר אובן?
 

efrat1

משתמש סופר מקצוען
לא של פסח, אבל קלה, מרשימה וטעימה טעימה.
לבצק:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 א. אפיה
1 ביצה
לערבב לבצק פירורי.
לשטוח 3/4 מהכמות בתבנית A4 מרופדת בנייר אפיה.
את השאר לשמור בצד (עדיף בהקפאה, כדי שיהיה קל לפורר אח"כ מעל העוגה)

למלית:
750 ג' גבינה
2 שמנת חמוצה
1/2 כוס חלב
1 כוס סוכר
3 ביצים
3 כפות קמח
לערבב הכל, לשפוך מעל הבצק.
לפזר פירורים מהבצק שנשאר.
לאפות בחום בינוני כארבעים דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתיצבת.

בתאבון
חני
הכנתי לשבת. קל להכנה וטעים ממש.
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
הכנתי לשבת. קל להכנה וטעים ממש.

גם אני הכנתי לשבת.
אבל לא היתה לי תבנית A4 אז הכנתי בתבנית גדולה יותר.
את כמות הגבינה קצת הגדלתי, אבל את הבצק לא התחשק לי.
אז לא שמתי פירורים מלמעלה אלא את כל הבצק בתחתית ומעליו הגבינה.
לאחר האפיה הכנתי גנאש (משתי חב' שוקולד מריר ושמנת מתוקה)
ויצקתי על העוגה.
היה טעים במיוחד.
הכל חוסל....

חני
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עוגת פירורים שוקולד לכל השנה

לבצק:
3 כוסות קמח
1 ביצה
1 סוכר וניל
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1 א. אפיה

לערבב את כל המצרכים, הבצק יוצא פירורי, שוטחים 2/3 על תבנית חד פעמית רגילה, את השליש האחרון שומרים בשקית במקרר.

למלית:
100 גרם שוקולד
2 כפות קקאו
2 כפות קפה
כוס סוכר
1 סוכר וניל
4 ביצים

ממיסים את השוקולד (אפשר בשקית בתוך מים רותחים)
שופכים לקערת המיקסר, מוסיפים את שאר המצרכים חוץ מהביצים ומקציפים, מוסיפים את ארבעת הביצים ומקציפים שוב.

שוטחים את המלית על הפירורים, ומפוררים מעל את השליש האחרון.
בהצלחה!!
למה הפירורים שקעו לי לשוקולד ועוד לפני האפיה?
 

NaamaM

משתמש פעיל
אולי השתמש בביצים גדולות מדי?
אני משתמשת בביצים מדיום.
בכל אופן, ובכל מקרה, אם המלית נראית רטובה מדי, וגם אם לא, אפשר להכניס את העוגה לתנור לפני שמפוררים את השליש האחרון - לרבע שעה (או עד שהשכבה העליונה מתייצבת קצת), ואז לפורר מלמעלה ולהמשיך לאפות עד שמוכן.
מקווה שהפעם יצא יסתדר :rolleyes::)
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
באמת השתמשתי במידת L ,
הקצפתי קודם את הביצים ואחרכך את שאר המרכיבים.
יצא המון קצף.
בכל מקרה העוגה יצאה טעימה הפירורים בתוך השוקולד הם כמו טעם של מעין אגוזים טחונים רק העוגה פחות נאה כי אין לה ציפוי....
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
אולי השתמש בביצים גדולות מדי?
אני משתמשת בביצים מדיום.
בכל אופן, ובכל מקרה, אם המלית נראית רטובה מדי, וגם אם לא, אפשר להכניס את העוגה לתנור לפני שמפוררים את השליש האחרון - לרבע שעה (או עד שהשכבה העליונה מתייצבת קצת), ואז לפורר מלמעלה ולהמשיך לאפות עד שמוכן.
מקווה שהפעם יצא יסתדר :rolleyes::)
החכמתי לפ ע ם הבאה
 

dvorili

משתמש חדש
עוגת שוקולד פירורים)

לשוקולד:
ממיסים בסיר על אש נמוכה
100 גר שוקולד
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
כשהכל נמס לכבות את האש ולהוסיף
1-2 כף יין מתוק
וכשמתקרר
3 ביצים

בקערה נפרדת להכין את הבצק:
2 כוס קמח תפוח אדמה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שקדים טחונים
1 ביצה
לערבב היטב
לשטוח על התבנית 2/3 מהבצק, מעל זה את השוקולד המומס ומעל 1/3 בצק מהמקפיא, לגרד מעל השוקולד
אמנם ישן. אבל שאלה. באיזה כוסות המידות? חד פעמי או רגיל?
 

michal23

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
ד.א: יש כאן מישהי שיש לה עוד מתכון קליל ומרשים שקוצר כ"כ הרבה מחמאות?
אשמח להכין 2 עוגות היום...
עוגת שוקולד של פסח שמאז שהכרנו אותה, אנחנו מכינים כל השנה כמו בפסח (עם קמח שקדים). נעלמת כליל תוך שניות..
מה שאוהבים בה זה שהיא מאוד קלה אחרי אוכל, פרווה וכמובן ברכתה "שהכל". היא גם מאוד פשוטה להכנה. רבע שעה וסיימתי להכין, הכנתי אותה בראשון בלילה (כמות כפולה) וכבר נגמר, יש ביקוש לעוד... נכין לשביעי של פסח בע"ה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עוגת שוקולד פירורים)

לשוקולד:
ממיסים בסיר על אש נמוכה
100 גר שוקולד
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
כשהכל נמס לכבות את האש ולהוסיף
1-2 כף יין מתוק
וכשמתקרר
3 ביצים

בקערה נפרדת להכין את הבצק:
2 כוס קמח תפוח אדמה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שקדים טחונים
1 ביצה
לערבב היטב
לשטוח על התבנית 2/3 מהבצק, מעל זה את השוקולד המומס ומעל 1/3 בצק מהמקפיא, לגרד מעל השוקולד
לעוגה הותיקה והאהובה דנן בצעתי שדרוג רוזמרי :)
1. כדי להתגבר על הטעם התפל של קמח תפוחי אדמה שילבתי בבצק אגוזי לוז קלויים (ללא מלח) טחונים דק.
2. גם מלית השוקולד קבלה שדרוגים: הסוכר הלבן הומר בסוכר חום+סילאן, המים הומרו בריצ' מהול במים, חלק מהקקאו הומר באגוזי לוז טחונים.
3. גם לבצק וגם למלית הוספתי קורט מלח נכבד. לא ייאמן איך שהוא מחדד ומשדרג טעמים.
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
הכנתי את העוגה הזאת ב2 וריאציות:
הכנתי את הבסיס וחילקתי ל4 חלקים:
2 חלקים שיטחתי ב2 תבניות קטנות בגודל דף דפדפת,
את החלק השלישי פוררתי ושמתי בתבנית נפרדת פירורים
הכנתי את שכבת השוקולד בחצי מהכמות, פוררתי מעל את החלק הרביעי של הבצק
שילחתי עוגת פירורים שוקולד לתנור

את 2 התבניות הבאות(אחד שטוח השני פירורים שילחתי אח"כ לתנור ,
והכנתי לבינתיים שכבת גבינה מהממת:
3 שמנת חמוצה
3 כפות גבינה
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
לערבב היטב בקערה,
שפכתי על העוגה האפויה ומעל פוררתי את הפירורים אפויים
יצאו לי 2 עוגות מאלפות
אחת עוגת שכבות שמנת פירורים
והשניה עוגת שוקולד פירורים
1617518764781.png

1617518777282.png

החכמתי לפ ע ם הבאה
הפירורים שוב שקעו, שכחתי מהעיצה שלך..
 

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת שוקולד פירורים)

לשוקולד:
ממיסים בסיר על אש נמוכה
100 גר שוקולד
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
כשהכל נמס לכבות את האש ולהוסיף
1-2 כף יין מתוק
וכשמתקרר
3 ביצים

בקערה נפרדת להכין את הבצק:
2 כוס קמח תפוח אדמה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שקדים טחונים
1 ביצה
לערבב היטב
לשטוח על התבנית 2/3 מהבצק, מעל זה את השוקולד המומס ומעל 1/3 בצק מהמקפיא, לגרד מעל השוקולד

פעם ראשונה בחיים שאני מכינה עוגה פסחית גם אחרי פסח
זה היה כזה טעים שפשוט בא לי מזה עוד
וגם קלללל להכנה
(ובד"כ אחרי פסח לא יכולה להסתכל על עוגות של פסח)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה