עוגת שוקולד פירורים של פסח-מי יכולה למצוא לי את המתכון?

ספלאש - עיצוב בשפריץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
בפסח העלו לכאן מתכון, שלא חובר לאשכול המתכונים
זו היתה עוגת שוקולד פירורים פסחית שקצרה הרבה מחמאות!

בפסח הכנתי אותה ונעלם לי המתכון...
אני רוצה להכין היום שוב.
מי יכולה לדוג לי אותו מבין שלל המתכונים?
או שאולי הניקית שהעלתה את זה תוכל להעלות את זה שוב...

תודה רבה רבה!!
 

ורסצ'ה

משתמש מקצוען
עוגת שוקולד פירורים)

לשוקולד:
ממיסים בסיר על אש נמוכה
100 גר שוקולד
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
כשהכל נמס לכבות את האש ולהוסיף
1-2 כף יין מתוק
וכשמתקרר
3 ביצים

בקערה נפרדת להכין את הבצק:
2 כוס קמח תפוח אדמה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שקדים טחונים
1 ביצה
לערבב היטב
לשטוח על התבנית 2/3 מהבצק, מעל זה את השוקולד המומס ומעל 1/3 בצק מהמקפיא, לגרד מעל השוקולד
 

ספלאש - עיצוב בשפריץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אלופה!!!!! (:
חשבתי שאצטרך להקפיץ!!! :rolleyes:
רוב תודות!!!!!!!!
 

אהובה ו

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
עוגת שוקולד פירורים)

לשוקולד:
ממיסים בסיר על אש נמוכה
100 גר שוקולד
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
כשהכל נמס לכבות את האש ולהוסיף
1-2 כף יין מתוק
וכשמתקרר
3 ביצים

בקערה נפרדת להכין את הבצק:
2 כוס קמח תפוח אדמה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שקדים טחונים
1 ביצה
לערבב היטב
לשטוח על התבנית 2/3 מהבצק, מעל זה את השוקולד המומס ומעל 1/3 בצק מהמקפיא, לגרד מעל השוקולד
צריך לאפות?
 

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
צריך לאפות?
ודאי.

וכאן המקום להודות לבעלת המתכון (שאיני זוכרת את שמה :( )
הכנתי אותו בפסח ל'שלום זכר' של אחין - כולם התלהבו מהמראה והטעם.
לא האמינו לי שהעוגה כשרה לפסח ואפילו לא שרויה :p
 

ספלאש - עיצוב בשפריץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
ודאי.

וכאן המקום להודות לבעלת המתכון (שאיני זוכרת את שמה :( )
הכנתי אותו בפסח ל'שלום זכר' של אחין - כולם התלהבו מהמראה והטעם.
לא האמינו לי שהעוגה כשרה לפסח ואפילו לא שרויה :p
כן!! הייתי שמחה שבעלת המתכון תכתוב תגובה של "זו אני" כדי לקבל ערימת תודות מכולן...
באמת אחת העוגות!! זמן הכנה קליל, ממש צ'יק צ'ק, אולי 10 דק'. ואפיה נדמה לי שיצאה- 20 דק'.
והעוגה- כולם השתגעו עליה!!
באמת אין מילים!!

היום יש לנו התכנסות חשובה בקהילה, וביקשו שאכין כיבוד.
אז אני רצה להכין תבנית גדולה.

ד.א: יש כאן מישהי שיש לה עוד מתכון קליל ומרשים שקוצר כ"כ הרבה מחמאות?
אשמח להכין 2 עוגות היום...
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L

ספלאש - עיצוב בשפריץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים

ספלאש - עיצוב בשפריץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
לא של פסח, אבל קלה, מרשימה וטעימה טעימה.
לבצק:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 א. אפיה
1 ביצה
לערבב לבצק פירורי.
לשטוח 3/4 מהכמות בתבנית A4 מרופדת בנייר אפיה.
את השאר לשמור בצד (עדיף בהקפאה, כדי שיהיה קל לפורר אח"כ מעל העוגה)

למלית:
750 ג' גבינה
2 שמנת חמוצה
1/2 כוס חלב
1 כוס סוכר
3 ביצים
3 כפות קמח
לערבב הכל, לשפוך מעל הבצק.
לפזר פירורים מהבצק שנשאר.
לאפות בחום בינוני כארבעים דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתיצבת.

בתאבון
חני
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
לא של פסח, אבל קלה, מרשימה וטעימה טעימה.
לבצק:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 א. אפיה
1 ביצה
לערבב לבצק פירורי.
לשטוח 3/4 מהכמות בתבנית A4 מרופדת בנייר אפיה.
את השאר לשמור בצד (עדיף בהקפאה, כדי שיהיה קל לפורר אח"כ מעל העוגה)

למלית:
750 ג' גבינה
2 שמנת חמוצה
1/2 כוס חלב
1 כוס סוכר
3 ביצים
3 כפות קמח
לערבב הכל, לשפוך מעל הבצק.
לפזר פירורים מהבצק שנשאר.
לאפות בחום בינוני כארבעים דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומתיצבת.

בתאבון
חני
תודה!
בלי הבצק אפשרי?
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
תודה!
בלי הבצק אפשרי?
את יכולה לנסות.
בתוך הבצק הגבינה יוצאת די יציבה, יתכן שתצליח להחזיק גם בלי הבצק.

וזה דווקא רעיון. משום שאין פה קצף א אפשר להמיר את הסוכר בממתיק מלאכותי ולהפוך את העוגה לדיאטתי למדי.

חני
 

סופי12

משתמש סופר מקצוען
לאיזה גודל תבניות מתאימות העוגות הנ"ל?

אם את שואלת על העוגת פירורים, אז לעייל נשמטה התוספת שנמצאת בהודעת המקור:

מתאים לתבנית חד פעמית בגודל רגיל.
לאפות בחום בינוני כעשרים דק' עד שקיסם יוצא יבש.


https://www.prog.co.il/threads/מתכונים-לפסח-אשכול-מרוכז.352756/page-5#post-5437236
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  42  פעמים

לוח מודעות

למעלה