חגים עוגת הגבינה הפסחית (והמושלמת) של אמא

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
גבוהה, אוורירית ורכה.
מי צריך יותר מזה.

מידות:
כוס חד"פ סטנדרטית לשתיה קרה
תבנית - A4

מצרכים:
6 ביצים מופרדות
1.5 כוס סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
3 כפות קמח תפו"א /קמח חיטה בשאר ימות השנה.
1 חפיסת פודינג וניל או 3 כפות נוספות גדושות של קמח תפו"א וכף גדושה של אבקת סוכר/סוכר.
500 גר' גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה

לציפוי (לא חובה אבל מוסיף מאד)
3 גביעי שמנת חמוצה
2 שקיקי סוכר וניל.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית רגילה.
2. טורפים בקערה גדולה את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר וסוכר הוניל
3. מוסיפים לקערה את הגבינה והשמנת וטורפים לבלילה חלקה.
4. מוסיפים את הפודינג והקמח ומערבבים שוב.
5. בקערת המיקסר מניחים את החלבונים+ קורט מלח ומתחילים להקציף עד לקצף סבון.
6. מוסיפים את הסוכר בהדרגה שלש פעמים וממשיכים להקציף עד לקצף יציב אך גמיש.
7. מוסיפים בשלש פעימות את הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים בתנועות קיפול.
8. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות.
9. מנמיכים ל-150 וממשיכים לאפות עד שהעוגה זהובה ויציבה לגמרי.
10. בינתיים מכינים את הציפוי: טורפים לבלילה חלקה את רכיבי הציפוי.
11. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה ומעבירים סכין בין השוליים לדפנות ואז יוצקים עליה את הציפוי ומשאירים אותה בתנור מכובה עד לצינון מוחלט של העוגה והתייצבות הציפוי.
12. אוטמים היטב ומקררים לפחות 5 שעות.

הערות והארות:
1. גם אם לא מצפים יש להפריד את העוגה מהדפנות בתום האפיה ולצנן אותה בתנור מכובה.
2. העוגה תופחת מאד במהלך האפיה ולפעמים גם נסדקת מאד. אל חשש. היא תרד לגובה התבנית ותתיישר.
3. כמובן שהמתכון מתאים ואף משמש אצל אמי לכל ימות השנה. את קמח תפוחי האדמה פשוט ממירים בקורנפלור/קמח חיטה.
 

קבצים מצורפים

  • 20210401_143952.jpg
    20210401_143952.jpg
    3 MB · צפיות: 243
  • 20210401_143557.jpg
    20210401_143557.jpg
    KB 821.6 · צפיות: 237

אמא יש רק אחת

משתמש מקצוען
גבוהה, אוורירית ורכה.
מי צריך יותר מזה.

מידות:
כוס חד"פ סטנדרטית לשתיה קרה
תבנית - A4

מצרכים:
6 ביצים מופרדות
1.5 כוס סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
3 כפות קמח תפו"א
1 חפיסת פודינג וניל או 3 כפות נוספות גדושות של קמח תפו"א וכף גדושה של אבקת סוכר/סוכר.
500 גר' גבינה לבנה
גביע שמנת חמוצה

לציפוי (לא חובה אבל מוסיף מאד)
3 גביעי שמנת חמוצה
2 שקיקי סוכר וניל.

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית רגילה.
2. טורפים בקערה גדולה את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר וסוכר הוניל
3. מוסיפים לקערה את הגבינה והשמנת וטורפים לבלילה חלקה.
4. מוסיפים את הפודינג והקמח ומערבבים שוב.
5. בקערת המיקסר מניחים את החלבונים+ קורט מלח ומתחילים להקציף עד לקצף סבון.
6. מוסיפים את הסוכר בהדרגה שלש פעמים וממשיכים להקציף עד לקצף יציב אך גמיש.
7. מוסיפים בשלש פעימות את הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים בתנועות קיפול.
8. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-10 דקות.
9. מנמיכים ל-180 וממשיכים לאפות עד שהעוגה זהובה ויציבה לגמרי.
10. בינתיים מכינים את הציפוי: טורפים לבלילה חלקה את רכיבי הציפוי.
11. כשהעוגה מוכנה יוצקים עליה את הציפוי ומשאירים אותה בתנור מכובה עד להתייצבות הציפוי.
12. אוטמים היטב ומקררים לפחות 5 שעות.
אוףףף איך בא לי שיהיה לנו תנור חלבי עכשיו....
לא יפה לגרות ככה...:confused::confused:
 

ישתבח שמו

משתמש פעיל
אפשר לאפות בסיר פלא. לא יודעת ספציפית למתכון הזה, אבל אני אופה בסיר פלא מתכון אחר ויוצאת עוגה פסחית מקסימה!
 

פילפילון

אתרוגיסטית חדשה
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
נראה מגרהההההההההה
יש לזה גירסה חמצית?
בלי קמח תפו"א?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

נקודה עיצוב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@shira bira
וואו העוגה נראית ממש טוב!
תודה על המתכון... בדיוק בזמן בשבילי...
יש המלצות נוספות למי שאופה בטוסטר אובן ולא תנור רגיל?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira
וואו העוגה נראית ממש טוב!
תודה על המתכון... בדיוק בזמן בשבילי...
יש המלצות נוספות למי שאופה בטוסטר אובן ולא תנור רגיל?
אפיה בטוסטר אובן היא קצת טריקית.
אם הוא נוטה לשרוף הייתי אופה על חום נמוך לזמן ממושך.
 

tamar_ya

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
1 חפיסת פודינג וניל או 3 כפות נוספות גדושות של קמח תפו"א וכף גדושה של אבקת סוכר/סוכר.
יש עדיפות לפודינג? בטעם או משהו אחר?

כמה זמן בערך את אופה אותה (בתנור רגיל)?

אחרי האפיה מוציאה מיד? או משאירה עד שתתקרר בתנור? (בלי הציפוי)
תודה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יש עדיפות לפודינג? בטעם או משהו אחר?

כמה זמן בערך את אופה אותה (בתנור רגיל)?

אחרי האפיה מוציאה מיד? או משאירה עד שתתקרר בתנור? (בלי הציפוי)
תודה
פודינג וניל שאתם אוהבים
זמן אפיה לא פחות משעה. פשוט בודקים שהיא יציבה ולא רוטטת בכלל.
גם אם לא מצפים, מעבירים סכין בדפנות ומשאירים להצטנן בתנור מכובה.
 

זבנג

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אולי באמת יש למישהי מתכון לעוגת גבינה פסחית ללא תנור? (יש דבר כזה??? :confused: :()
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה