החלמונים מוסיפים שומן לבצק וחשובים לפריכותו.שאלה: למה חשוב פה רק החלמונים?
אני חושבת לעשות במקום 6 חלמונים-3 ביציים שלמות.
לא יצא טוב?
אם תחליפי ב-3 ביצים שלמות, יתקבל בצק פחות פריך.
החלמונים מוסיפים שומן לבצק וחשובים לפריכותו.שאלה: למה חשוב פה רק החלמונים?
אני חושבת לעשות במקום 6 חלמונים-3 ביציים שלמות.
לא יצא טוב?
קורט מלח.@shira bira מתכונים נראים מעולים! תודה! הולכת לנסות את שניהם בעז"ה
שאלה,
כנראה התפספס כמות המלח במתכון של העוגת שוקולד צ'יפס,
מה הכמות?
הערה חשובה:
לא להתעלף מכמויות הרכיבים במתכון. הן גדולות כיון שמדובר במתכון של כמות כפולה.
ברוב המתכונים הכמות קטנה בחצי ולכן גם מתקבלות הרבה פחות עוגיות.
מי שרוצה מתכון לכמות קטנה יותר הנה קישור http://www.oogio.net/alfajores
אבל לענ"ד אם כבר מחליטים לעבוד קשה ולהשקיע מומלץ להכין את הכמות הגדולה ופשוט להקפיא-גם כי הן מעולות בהקפאה וגם כי הן מתחסלות במהירות שלא תיאמן .
כיון שנשארים לכן 6 חלבונים -אני מצרפת בתגובה הבאה מתכון עוגה לניצולם.
אלפחורס מושלמים
מקור המתכון :חברה של אמי.
כמות : (אני קורצת בקוטר של 5-6 ס"מ ומתקבלים כ80-100 סנדויצים).
המידות בכוסות חד פעמיים של 180 מל'
כלים: 2 תבניות תנור+ניירות אפיה, קערה גדולה חלבית, מערוך חלבי.סיר קטן חלבי.
לעוגיות
3 כוסות קמח
400 ג' קורנפלור
1.5 כוס סוכר לבן (אני מחלקת לחצי כמות סוכר רגיל וחצי כמות א. סוכר)
2 שקיות אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
6 חלמונים
3 כפות ברנדי/קוניאק/וודקה אם אין פשוט להשמיט.
400 גר' חמאה חתוכה לקוביות.
למילוי
כוס קוקוס טחון
צנצנת וחצי ריבת חלב איכותית ולא נוזלית (אני מעדיפה של קומידה/קונדיטור ).
אופן ההכנה
מכינים בצק:
1. על אש קטנה ונמוכה ממיסים בסיר קטן את החמאה עד שכולה נוזלית. מניחים בצד.
2. בינתיים מערבבים את כל החמרים היבשים בקערה. מוסיפים חלמונים וברנדי ומערבבים עוד קצת כדי שייטמעו במקצת בבצק.
3. שופכים את החמאה על התערובת ומערבבים מהר עד לקבלת בצק מגובש למדי ודי שמנוני.
4. מכסים את הקערה ומקררים כשעה ואפשר גם לילה .כעת הבצק קשה ומעט יבש (כמו בר בצק שהתייבש באוויר) וזה בסדר. מניחים בחוץ כרבע שעה ואז מתחילים לעבד. לאחר כמה שניות החמאה תתרכך וכעת הבצק נוח לעבודה.
5. מקמחים את משטח העבודה, מרדדים לעלה בעובי של כ-5-6 מ"מ וקורצים עוגיות. מרימים ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה במרווחים של 1 ס"מ. אם קשה להרים מרדדים לעלה קצת יותר עבה וקורצים שוב.
6. אופים כרבע שעה בחום של 180 מעלות. העוגיות צריכות להזהיב מעט מאד (הנה תמונה http://mycookbook.co.il/wp-content/uploads/2011/01/P12106771.jpg ). מצננים ורק אז מרימים מהתבנית.
קולים את הקוקוס: מפזרים אותו במחבת בשכבה אחת. ומחממים על אש בינונית עד שהקוקוס מתחיל להזהיב. מערבבים במהירות כדי שהוא יקלה מכל הצדדים ומיד מעבירים לצלחת/קערה כדי לעצור את הבישול.
שלב זה לא הכרחי - אפשר להשתמש גם בקוקוס רגיל (אבל לא כדאי לוותר-לדעתי מאד מוסיף טעם ויופי).
מרכיבים את העוגיות:
ממלאים את העוגיות בריבת חלב בנדיבות ובעדינות וסוגרים ל"סנדוויצ'ים" ע"י הידוק עדין.
מגלגלים את דפנות העוגיות בקוקוס הקלוי כך שיידבק לריבת החלב.
משהים לכמה שעות בטמפ' החדר כך שהן תתרככנה ואז הן טעימות לאכילה.
ניתן להקפיא בקופסה סגורה היטב . נשמר כמה חודשים. מפשירים כ5 דקות לפני ההגשה.
הערות והארות:
1. לא להחליף את החמאה במרגרינה. מדובר בעוגיות שבהן טעם החמאה הוא דומיננטי מאד וממילא הן חלביות בשל המילוי.
2. אין תחליף לקורנפלור. מעבר לפריכות שהוא נותן , הוא מאריך את חיי המדף של העוגיות.
3. אלו לא עוגיות של יום יום. צריך להקדיש להן זמן. אבל ההשקעה היא לטווח ארוך.
4. אופן ההכנה שונה מרוב מתכוני האלפחורס המוכרים (שבהם מקרימים את החמאה במיקסר) וזו לא טעות.
5. כמובן שכמות העוגיות משתנה בהתאם לקוטר שבחרתם לקרוץ.
6. את החלבונים אפשר לשמור בהקפאה כשבועיים. מטעמי כשרות יש להוסיף להם טיפת מיץ לימון וקורט מלח.
לפני השימוש מפשירים עד לטמפ' החדר .
שאלה
מה המרקם של העוגיות? פריכות או נימוחות? (זא מתפוררות בפה ממש או רק נשברות בעדינות עם קצת פירורים...?)
מקוה שהצלחתי להסביר את עצמי. רוצה להכין את זה למישהו שמבין מאוד באלפחורס ואוהב דווקא את הנימוחות ממש
(כמו של מאפיית ביסקוטי) יצאתי מוזרה?
אגב אני קררתי את הבצק ללילה שלם והיה לי קשה לעבוד איתו
אגב אני קררתי את הבצק ללילה שלם והיה לי קשה לעבוד איתו
עדיף כמו ההמלצה לשעה בלבד
(אבל יצא פצצה בכל זאת!)
אף פעם לא ניסיתי להקפיא אותו לפני אפיה כך שלצערי אני לא יכולה לשער איך הוא נראה.@shira bira הכנתי את הבצק שבוע שעבר והקפאתי אותו מחוסר זמן.
היום הפשרתי אותו, אבל ממש קשה לעבוד איתו. ניסיתי לעבד אותו והמרקם השתפר
אבל עדיין, כשאני מרדדת הוא מתפורר או 'נשבר'
האם יש איך להציל את הבצק?
תודה!!
כמו בוקרס, שאנשים בטעות מרבים כ'בורקסים'ועוד גילוי: אלפחורס זו תורת הרבים של המילה, אם אתן רוצות עוגיה אחת, בקשו נא 'אלפחור'
תודה!@shira bira יקרה
הכנתי, לראשונה בחיי, למרות שחששתי נורא
בעלי מאוד אוהב אותם, ותמיד הייתי משקיעה רק בלקנות את ההכי טובות...
בפורים החלטתי לאזור אומץ ולהכין.
מה אומר לך?
עזבי שזה התחסל בשניה,
זה פשוט יצא מטורף מטורף!!!
מרקם מדוייק פריך וטעים בדיוק כמו שהוא אוהב.
אין לי מילים. שימחת אותנו ונתת לי אומץ להכין שוב...
שעות אחרונות! אל תחמיצו!!!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח ממשיך לשעות בודדות 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: