@shira bira מה זה העוגת קפה הבחושה?
אני מחפשת מתכונים טובים בלי מיקסר.
אני מחפשת מתכונים טובים בלי מיקסר.
אשלח לך בפרטי@shira bira מה זה העוגת קפה הבחושה?
אני מחפשת מתכונים טובים בלי מיקסר.
סליחה על ההצתה המאוחרת.לגיוון, עוגה מוצלחת מאד ללא קרם
שכבות בצק מגורדות במילוי קצפי
לבצק:
4+2/3 כוסות קמח
2 סוכר וניל
2 אפיונים
2 חב' מרגרינה
1+1/2 כוסות סוכר
6 חלמונים
ערבבי את כל הרכיבים לבצק , חלקי ל-3 והקפיאי לשעה.
למילוי:
1. הקציפי:
6 חלבונים
1 כוס סוכר
2. הוסיפי לקצף:
2 כפות קפה
4 כפות קקאו
1 כוס ריבה מומסת במעט מים רותחים
ההכנה:
1. שטחי חלק אחד של בצק בתבנית גדולה
2. צקי מחצית המלית
3. גררי שכבה שניה של הבצק
4. צקי את המלית הנותרת
5. גררי את הבצק הנותר, לא לכסות את כל משטח הקצף, יפה להשאיר חללים שיציצו.
6. אפי ב-180 מעלות להזהבה.
7. בעוד העוגה רותחת, גררי 50 גר' שוקולד בפומפיה עבה
מה שיפה בעוגה הזו,
שמלמעלה רואים את הבצק הזהוב, קטעים של קצף חום בהיר שלא כוסו ואת השוקולד המגורר שנמס. שלא לדבר על הטעם.
איזה יופי!סליחה על ההצתה המאוחרת.
אפיתי את העוגה לסוכות ויצא מעולה !
יפה , סופר טעים , וכמות נכבדה של פרוסות.
הבנים כבר הזמינו כזו עוגה לישיבה.
ישר כח !
מה גודל התבנית? כפי שציינת בהודעה הראשונה?1. הכיני כמו טורט רגיל וחלקי ל-4
2. שמני היטב פרגמנט בתבנית גדולה-חשוב מאד!
ואפי כל טורט ע''ג פרגמנט משומן כ-5 דק'.
שלב ב'
לסירופ:
@מכונתכתיבהמה גודל התבנית? כפי שציינת בהודעה הראשונה?
וכן, במידה ויש לי תבנית בגודל בערך כפול בתנור, אוכל לעשות 2 טורטים ולחצות?
תודה רבה!
המתכון נראה מדהים ואני מתכננת להכין אותו זמן רב...
אשמח גם לראות את המתכון תודהאשלח לך בפרטי
@שמשליקרם מוקה קריר
כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים. קינוח קציפתי קר ומענג
רכיבים:
איך מכינים:
- 1 כוס חלב "תנובה" 3%
- ½1 כוסות (375 מ"ל) שמנת להקצפה 32% או 38% מסדרת "השף הלבן"
- 3 כפות סוכר
- 4 כפיות גבישי קפה נמס
- 3 כפות אבקת פודינג וניל לבישול או קורנפלור
- 2 כפות ליקר קפה (טיאה מריה, למשל, או אייריש קופי)
- 2 שקיקים סוכר וניל
- שוקולד מגורר לעיטור (לא הכרחי)
1. יוצקים לסיר קטן חצי כוס חלב וחצי כוס שמנת להקצפה. מוסיפים סוכר וגבישי קפה, ומערבבים היטב. בוחשים מעל להבה נמוכה עד שהסוכר וגבישי הקפה נמסים לגמרי. מביאים לסף רתיחה. בוללים את אבקת הפודינג בחצי כוס החלב הנותרת, ובוחשים לתוך תערובת החלב החמה. טורפים היטב מעל להבה בינונית עד שהתערובת סמיכה מאוד ומבריקה. מסירים מיד מהאש, ומועכים את הרפרפת הסמיכה דרך מסננת לתוך קערה. מערבלים במערבל ידני במהירות בינונית עד שהרפרפת מצטננת כמעט לגמרי. מוסיפים את הליקר במהלך הערבול.
2. בקערה שנייה מקציפים את השמנת הנותרת עם סוכר הווניל לקצפת יציבה. מוסיפים שליש מכמות הקצפת לקערת הרפרפת, ומערבלים במהירות נמוכה לתערובת אחידה. מוסיפים את הקצפת הנותרת, ומערבבים בתנועות קיפול - אם התערובות לא מתאחדות לגמרי, אפשר להשלים את האיחוד בערבול קצר במהירות נמוכה.
3. מחלקים את הקרם בין 6 גביעי הגשה, ומעטרים בפירורי שוקולד מגורר. מכסים ומקררים במשך שעתיים לפחות (אם אוהבים קינוח קר־קר, אפשר להכניס את גביעי הקרם למקפיא כחצי שעה לפני ההגשה). הקינוחים נשמרים במקרר יומיים־שלושה.
טיפ: לגרסה דלת סוכר, מחליפים את הסוכר ואת סוכר הווניל בכמות שוות ערך של ממתיק דל קלוריות (יש סוגים שהם כמעט נטולי טעם לוואי), ומוסיפים לקצפת 1 כפית תמצית וניל. מחמירים יכולים להשמיט גם את הליקר.
אני אישית נמנעת מלצרוך ביצים חיות, מה שבהחלט מונע ממני להכין כמה וכמה מתכונים.יש לי שבת חתן של אחי וראיתי כאן את כל העוגות המהממות שהועלו כאן ובמיוחד חדוי המהממת!
אבלי אין שום בעיה עם להשתמש עם הביצים ככה כמו שהן בקרמים?
אתן עושות את המתכונים לארועים בלי חשש?
פעם ראשונה שראיתי גברים באים לבקש בלהיטות את 'העוגה עם הלבן הזה'...עוגה דמוית גבינה
עם שדרוג מיוחד של ידידתי, הניקית האהובה ה"ה @hbecker
תבנית תנור דלונגי,
[יותר גדולה מתבנית ח.פ. גדולה ].
החמרים לבצק-שכבה ראשונה
2+1/2 כוסות קמח
3 חלמונים
1 אפיון
1 סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
1+1/4 חב' מרגרינה
*ערבבי את כל החמרים לבצק רך ופריך, הניחי פיסות, פיסות ע"ג פרגמנט'
היעזרי בפרגמנט נוסף ורדדי מעט להחלקה [הורידי את הפרגמנט העליון].
*אפי כ-10 דק'.
למילוי-שכבה שניה
1. ערבבי בסיר:
1+1/4 כוסות סוכר+8 כפות קורנפלור
2. הוסיפי 3 כוסות מים
הביאי לרתיחה תוך כדי ערבוב עד להסמכה. כבי את הלהבה.
3. הוסיפי 3/4 חב' מרגרינה ערבבי עד להמסה
4. הוסיפי:
1/2 כוס מיץ לימון
1 סוכר וניל
6 חלמונים
בחשי נמרצות כדי שהחלמונים לא תקרשנה.
5. הקציפי
9 חלבונים [3 מהבצק+6 מהמילוי]
1 כוס סוכר
6. ערבבי עם תערובת הפודינג.
7. צקי ע"ג הבצק.
8. אפי כ-3/4 ש' להזהבה. צנני.
לציפוי -שכבה שלישית
ישנן 2 דרכים:
א. ציפוי לבן
הקציפי 1 מיכל ריץ'+2 סוכר וניל
מרחי ע"ג העוגה.
ב. ציפוי מקפיץ וואו! של הניקית המקסימה @hbecker
1. למריחה ע"ג העוגה המצוננת:
250 גר' מלית קרמל/קפוצ'ינו וכד'
כדאי להקפיא לכ-1/2 ש'.
2. הקציפי:
1+1/2 מיכלי ריץ'+1 חב' אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב
*זלפי בצנטר כוכבי ע"פ העוגה
הקפיאי ופרסי לפרוסות עדינות.
אפשרות נוספת:
למרוח מלית אוכמניות במקום הקראמל
ולהחליף את אינסטנט הפודינג בטעם ריבת חלב באינסטנט פודינג בטעם וניל
הכנות נעימות
נ.ב.
זה בינתיים,
אם יתבקש עוד בסגנון, אשתדל בל"נ שבוע הבא
שבת שלום
בבצק פריך איני לוקחת ריזיקה, במיוחד שהעוגה אינה לביתפעם ראשונה שראיתי גברים באים לבקש בלהיטות את 'העוגה עם הלבן הזה'...
עוגה באמת מוצלחת!
שאלתי: במה אפשר להמיר את המרגרינה? באופן אישי, לא גיליתי לאף אחד, השתמשתי בנטורינה. אבל אני מעדיפה - גם את זה לא.
(הפאשלה שלי: שמתי את הקצפת הורודה (פודינג וניל + 3 כפות ג'לי דובדבן) מעל העוגה כשהיא עדיין היתה חמה. הקצפת נמסה לגמרי והשתטחה על העוגה בתור ציפוי ורוד נוסף מעל ממרח הקפוצ'ינו. בתכל'ס, המראה היה מרשים גם בלי תלתלי הקצפת.)
רוצה מזמן להכין את העוגה המהמת הזו, אבל נרתעת נגעלת מביצים חיות.האופרה היא עוגה שבנויה מ-4 שכבות טורט ביניהן קרם מוקה ושוקולד גנאש
מצופה מעל ומתחת בגנאש
וכדי ש-12 השכבות תראינה במלוא יופיין אני פורסת אותה בצורה יחודית.
וופל טורט-אופרה
שלב א'
ל-4 טורטים:
10 ביצים
1+1/2 כוסות סוכר
3 כוסות קמח.
ההכנה:
1. הכיני כמו טורט רגיל וחלקי ל-4
2. שמני היטב פרגמנט בתבנית גדולה-חשוב מאד!
ואפי כל טורט ע''ג פרגמנט משומן כ-5 דק'.
שלב ב'
לסירופ:
3/4 כוס מים רותחים
1/2 כוס סוכר
1/2 כף קקאו.
ההכנה:
ערבבי סוכר וקקאו הוסיפי מים וחלקי ל-3 כוסות בשווה. משחי 3 טורטים בסירופ.
שלב ג'
לקרם גנאש:
400 גר' שוקולד לבישול+1 קצפת ריץ'
ההכנה:
המיסי יחד וחלקי ל-5 כוסות באופן שווה
שלב ד'
קרם מוקה למילוי:
4 ביצים
2 מרגרינה
6 כפות קפה
200 גר' אבקת סוכר.
ההכנה:
ערבבי בבלנדר לממרח חלק ומבריק וחלקי ל-3 מיכלים באופן שווה
[חשוב! לא לאחסן את הקרם במקרר, גם אם אינך מרכיבה את העוגה באותו יום]
שלב ה'
ההרכבה:
1)טורט לבן
2)סירופ
3)גנאש
4)קרם מוקה
5)טורט
6)סירופ
7)גנאש
8)קרם מוקה
9)טורט
10)סירופ
11)גנאש
12)קרם מוקה
13)טורט
14)גנאש
הקפיאי את העוגה בצורה ישרה מאד! כ-8-10 שעות.
15)ואז הפכי אותה וצפי בזריזות [היות והעוגה קפואה הגנאש קופא מיד]
מצידה התחתון בחלק החמישי של הגנאש.
הקפיאי שוב.
שלב ו'
הפריסה:
בחותכן עגול קרצי קצת יותר מחצאי עיגולים-ע''ג קו ישר כמובן-והכניסי במהופך לעטרות נייר!
שכבות העוגה תיראנה לתפארת.
רוצה מזמן להכין את העוגה המהמת הזו, אבל נרתעת נגעלת מביצים חיות.
יש לך רעיון איך להכין את הקרם מוקה אחרת? או איכשהו לבשל את הביצים?
(חוץ מהרעיון של ריץ' מוקצף)
הוי אומר?
ש..הוי אומר?
אני יודעת שזו הודעה ממש ישנה,חשבתי על זה היום שזה אמור להיות אידיאלי.
איפה את משיגה קרטונים מתאימים?
אל תחמיצו!!!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: