המתכון הראשון מהאשכול של @חדוי כנרת https://www.prog.co.il/threads/עוגות-טובות-לחגים-ולשמחות.479328/
פשוט הסתכלתי עליו והוא הסתכל עלי בחזרה, ואמר לי - ביצים? בשביל מה?
אז הנה המתכון בגרסה מחודשת. ההוראות נשארו של חדוי, ככתבן וכלשונן.
@חדוי כנרת , תודה!
(חלק מהשינויים שנעשו במתכון נקבעו פשוט על פי הכלל המנחה של 'עובדים עם מה שיש'. השינוי העיקרי הוא בכך שיש לי בבית כרגע כוהל אתילי למזון ואין לי ליקר בננות/דובדבנים.)
בצק לבן, קרם חום, טורט חום קרם חום ושטרויסל
החמרים לבצק:
2 1/2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 כוס קמח קוקוס (או שקדים טחונים דק)
2 1/2 כפות 'גבינה' רכה מסויה / 2 כפות מעדן סויה בטעם טבעי
החמרים לעוגה הבחושה:
2 כוסות קמח
1 1/2 כוס סוכר
3 כפות קקאו (נדיבות)
1/2 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
1/2 כוס יין מתוק
1 כוס מים חמים (לא ממש רותחים)
1 כף תמצית רום
1/2 כוס שמן
החמרים לקרם:
1 כוס אבקת סוכר
2 יחידות שמנת פרווה תעשייתית להקצפה, 200 גר' כל אחת. (השמנת התעשייתית נמכרת בדרך כלל בחנויות למוצרי אפיה, בתוספת הערה ש'צריך להוסיף חצי כוס מים'. אז כאן לא צריך. צריך אותה סמיכה.)
1 כף אלכוהול למזון
4 כפות קקאו
2 כפות קפה נמס
לשטרויסל:
4-5 ביסקויטים פתי בר
2 כפות קוקוס טחון
ההכנה:
1. לושי את כל חומרי הבצק יחד, אפי להזהבה נאה וצנני.
2. הכיני את העוגה הבחושה: ערבבי היטב את כל החומרים היבשים, הוסיפי את הרטובים וערבבי שוב.
3. הקציפי את השמנת עד להתייצבות, הוסיפי את שאר החומרים וערבבי בזהירות.
4. רסקי את הביסקויטים לפרורים גסים בעזרת מעבד מזון (הפעילי אותו בפולסים עד לקבלת המרקם הרצוי). קלי את הקוקוס הטחון במחבת יבשה. הוסיפי את פרורי הביסקויטים וערבבי קלות.
5. ההרכבה:
* מרחי מחצית הקרם ע"ג הבצק האפוי,
* הניחי את הטורט
* מרחי את הקרם הנותר
* פזרי את פירורי השטרויסל מעל.
בהצלחה
פשוט הסתכלתי עליו והוא הסתכל עלי בחזרה, ואמר לי - ביצים? בשביל מה?
אז הנה המתכון בגרסה מחודשת. ההוראות נשארו של חדוי, ככתבן וכלשונן.
@חדוי כנרת , תודה!
(חלק מהשינויים שנעשו במתכון נקבעו פשוט על פי הכלל המנחה של 'עובדים עם מה שיש'. השינוי העיקרי הוא בכך שיש לי בבית כרגע כוהל אתילי למזון ואין לי ליקר בננות/דובדבנים.)
בצק לבן, קרם חום, טורט חום קרם חום ושטרויסל
החמרים לבצק:
2 1/2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1 כוס קמח קוקוס (או שקדים טחונים דק)
2 1/2 כפות 'גבינה' רכה מסויה / 2 כפות מעדן סויה בטעם טבעי
החמרים לעוגה הבחושה:
2 כוסות קמח
1 1/2 כוס סוכר
3 כפות קקאו (נדיבות)
1/2 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
1/2 כוס יין מתוק
1 כוס מים חמים (לא ממש רותחים)
1 כף תמצית רום
1/2 כוס שמן
החמרים לקרם:
1 כוס אבקת סוכר
2 יחידות שמנת פרווה תעשייתית להקצפה, 200 גר' כל אחת. (השמנת התעשייתית נמכרת בדרך כלל בחנויות למוצרי אפיה, בתוספת הערה ש'צריך להוסיף חצי כוס מים'. אז כאן לא צריך. צריך אותה סמיכה.)
1 כף אלכוהול למזון
4 כפות קקאו
2 כפות קפה נמס
לשטרויסל:
4-5 ביסקויטים פתי בר
2 כפות קוקוס טחון
ההכנה:
1. לושי את כל חומרי הבצק יחד, אפי להזהבה נאה וצנני.
2. הכיני את העוגה הבחושה: ערבבי היטב את כל החומרים היבשים, הוסיפי את הרטובים וערבבי שוב.
3. הקציפי את השמנת עד להתייצבות, הוסיפי את שאר החומרים וערבבי בזהירות.
4. רסקי את הביסקויטים לפרורים גסים בעזרת מעבד מזון (הפעילי אותו בפולסים עד לקבלת המרקם הרצוי). קלי את הקוקוס הטחון במחבת יבשה. הוסיפי את פרורי הביסקויטים וערבבי קלות.
5. ההרכבה:
* מרחי מחצית הקרם ע"ג הבצק האפוי,
* הניחי את הטורט
* מרחי את הקרם הנותר
* פזרי את פירורי השטרויסל מעל.
בהצלחה