עוגה לשבת - טורט קפה ושוקולד קל ומעולה.

הנושא בפורום 'פורום אמנות ויצירה' פורסם ע"י shira bira, ‏6/12/18.

  1. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,554
    תודות :
    29,380
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    לראות שהוא יציב מאד אך לא נוקשה כמו בטון.
    להפסיק את פעולת המיקסר ולראות שאם את מרימה את המקצף נוצר שפיץ עומד.
    ואז להאט ולהוסיף את שאר החמרים כמוסבר במתכון.
    הוא נפל לך לפני האפיה או לאחריה?
     
    מלכי וולף ו-sariw מודים על התגובה.
  2. sariw

    sariw משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏17/2/15
    הודעות:
    256
    תודות :
    325
    נקודות:
    69
    לפני.
    ננסה שוב.
    תודה!
     
    shira bira מודה על התגובה.
  3. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,554
    תודות :
    29,380
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    כשהקצף נוקשה מדי הקצף שעל המקצף נפרד לגמרי מהקצף שבקערה.
    כשהקצף נוזלי מדי לא נוצר שפיץ עומד.
     
    אפרת 10 ו-sariw מודים על התגובה.
  4. ביקי

    ביקי משתמש סופר מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏5/6/08
    הודעות:
    2,328
    תודות :
    1,689
    נקודות:
    293
    @shira bira איזו עוגה מושלמת!
    קלה להכנה, כמות סבירה של שמן וסוכר (יחסית לעוגות)
    כולם אהבו אצלנו עכשיו זו עוגת השבת התורנית שלנו!
    התנור שלי אלוף בלפשל עוגות, וזו לא נפלה
    כתבת הכל כל כך ברור!
    ממש תודה לך
     
    shira bira מודה על התגובה.
  5. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,554
    תודות :
    29,380
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    זו המחמאה הכי גדולה שיש.
    תודה!
     
    ביקי מודה על התגובה.
  6. Sara led

    Sara led משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏12/5/16
    הודעות:
    350
    תודות :
    1,097
    נקודות:
    159
    נשמע מגרה...

    מישהי ניסתה להכין עם סוכר לבן?
    מתלבטת אם עדיף להכין עם לבן או לא להכין בכלל.
     
    אפרת 10 ו-shira bira מודים על התגובה.
  7. שיר המעלות

    שיר המעלות משתמש צעיר

    הצטרף:
    ‏3/2/13
    הודעות:
    319
    תודות :
    64
    נקודות:
    29
    אני הכנתי כבר פעמיים עם סוכר לבן יצא מעולה
    וכמובן הכפלתי חומרים לתבנית תנור גדולה
    תודה!
     
    אפרת 10 ו-shira bira מודים על התגובה.
  8. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,554
    תודות :
    29,380
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    לכאורה את יכולה להכין ויצא טעים ובהיר יותר.
    אבל מנסיוני עם סוכר חום הטעם טוב יותר משמעותית :)
     
    Sara led ו-פילפלית מודים על התגובה.
  9. dinaday

    dinaday משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏18/3/15
    הודעות:
    308
    תודות :
    202
    נקודות:
    49
    אחרי תגובות נלהבות כאלה, בע"ה הולכת להכין לכבוד שבת קודש.

    מבררת שוב לגבי גודל תבנית - תוכלי בבקשה לרשום גודל מדויק?
     
    shira bira מודה על התגובה.
  10. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,554
    תודות :
    29,380
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    רשמתי גודל מדויק
    20X25
    A4
     
    dinaday מודה על התגובה.
  11. ה ש

    ה ש משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏27/5/15
    הודעות:
    326
    תודות :
    891
    נקודות:
    99
    אני עשיתי על תבנית בינונית (כך כתוב על האריזה)
    ויצא גבוה ומרשים מאד, וכמובן טעים...
     
    shira bira ו-dinaday מודים על התגובה.
  12. Sara led

    Sara led משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏12/5/16
    הודעות:
    350
    תודות :
    1,097
    נקודות:
    159
    @shira bira , תודה! פשוט מושלםם
    עוגה קלה וטעימממה! ובעיקר יפה. (איזה תרפיה באומנות העיטורים שיוצאים מהקיסם עם השוקולד;) אין דברים כאלה...)

    ואגב, הכנתי עם סוכר לבן ויצא מעולה.
     
    אוהבת אמנות, shira bira ו-מלכי וולף מודים על התגובה.
  13. נ.ב.

    נ.ב. משתמש מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏12/10/13
    הודעות:
    1,199
    תודות :
    238
    נקודות:
    108
    הכנתי, מראש הכפלתי כמויות,
    ובמוצאי שבת נעמדתי מהר מהר להכין עוד לבחורים שחוזרים לישיבות
     
    shira bira מודה על התגובה.
  14. לילי 1

    לילי 1 משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏20/7/15
    הודעות:
    1,274
    תודות :
    2,293
    נקודות:
    174
    @shira bira
    מעדכנת כמו שהבטחתי
    הכנתי כמות כפולה
    הפעם עם הקצפת ביצים בשלמותן להרבה זמן
    IMG_20191115_161024.jpg IMG_20191115_160133.jpg ויצא מושלם
     
  15. יעל זפרני

    יעל זפרני משתמש סופר מקצוען צילום מקצועי עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏4/5/14
    הודעות:
    1,338
    תודות :
    2,217
    נקודות:
    271
    עיסוק:
    גרפיקאית
    מיקום:
    עפולה
    דף הבית:
    סוג מצלמה:
    nikon D70
    @shira bira תודה רבה על המתכון!!
    היה טעים מאווווווד, גם לאורחים שהגיעו בהתראה קצרה...
    אשמח לעוד מתכונים כאלו.
    ושיניתי בעיצוב טיפה ;)
    upload_2019-11-18_9-28-6.png
     
  16. ליז

    ליז משתמש צעיר פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏17/2/08
    הודעות:
    569
    תודות :
    68
    נקודות:
    39
    סוג מצלמה:
    -
    הי תודה, גם אני הכנתי היום :)
    היא יצאה לי די נמוכה וקצת דחוסה (ומאד טעימה!)
    אבל לפי התמונות שאתן מעלות, אני רואה שלכולם היא לא יוצאת גבוהה...
    אולי כדאי להוסיף קצת א. אפיה?
     
    shira bira מודה על התגובה.
  17. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,554
    תודות :
    29,380
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    לי היא כן יוצאת גבוהה.
    תבדקי שאת אופה בשליש אמצעי ושהקצף קשה מספיק אך לא קשה מדי.
     
    ליז מודה על התגובה.
  18. מרצפת מקרצפת

    מרצפת מקרצפת משתמש חדש

    הצטרף:
    ‏17/11/19
    הודעות:
    15
    תודות :
    11
    נקודות:
    4
    וואו עוגה אליפות!!! קיבלתי את המתכון ממישהי פה לפני שהצטרפתי והיתה הצלחה כבירה
     
    shira bira מודה על התגובה.
  19. ליז

    ליז משתמש צעיר פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏17/2/08
    הודעות:
    569
    תודות :
    68
    נקודות:
    39
    סוג מצלמה:
    -
    היא יוצאת לך בגובה התבנית?
    כי חוץ מהסוכר;) עשיתי הכל לפי ההוראות, וגם אפיתי בשליש אמצעי....
     
    shira bira מודה על התגובה.
  20. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,554
    תודות :
    29,380
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    כן. כמעט :)