עוגות/עוגיות עוגה לשבת - טורט קפה ושוקולד קל ומעולה.

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
עוגה פשוטה וטובה, מהסוג שלא מפסיקים ליישר. הכי מתאימה לצד כוס קפה או תה בשבת חורפית של חנוכה.

מידות: המידות בכוס פלסטיק חד פעמית סטנדרטית (לא גבוהה)
כלים : תבנית עוגה בינונית משומנת קלות

רכיבים:
1/2 כוס מים חמימים
כף גדושה אבקת נס קפה (עדיף מגורען).
5 ביצים מופרדות בטמפ' החדר.
קורט מלח
1 כוס סוכר חום כהה דביק (לא דמררה).
3/4 כוס שמן.
1 שקית סוכר וניל.
כפית וחצי א. אפיה.
2 כוסות קמח.
חפיסת שוקולד מריר שבורה לקוביות (100 גר').

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
1. מערבבים את המים ואבקת הנס קפה ומניחים בצד
2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפיה.
3. מקציפים חלבונים ומלח במשך חצי דקה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט את החלמונים ולאחר מכן את סוכר הוניל.
5. מוסיפים את השמן בזרם דק
6. מוסיפים את הקמח והקפה לסירוגין.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את הבלילה.
8. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר בפולסים קצרים.
9. שופכים את השוקולד בפסים לרוחב ולאורך העוגה ומערבבים מעט בתנועות מעגליות בעזרת קיסם/ שיפוד עד לקבלת מראה שיש.
10 אופים כ20-25 דקות עד לקבלת קיסם יבש.

הערות והארות:

1. לא מומלץ בכלל להחליף את הסוכר בסוכר לבן או דמררה. העוגה תצא יבשה וגרגירית יותר ובכלל העוגה עשויה מחומרים פשוטים אך טובים ולא רצוי להשמיט/ להחליף אף אחד מהם.
2. אפשר להשתמש ביותר מ100 גר' שוקולד מריר. לדעתי כדאי עד 150 (חבילה וחצי) ולא יותר.
3. את הביצים קל יותר להפריד כשהן קרות ואז להניח את החלבונים בקערת ההקצפה עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.
4. לא מומלץ להפחית את כמות השמן. היא כבר קוצצה משמעותית.
5. הקצפת החלבונים עם קורט מלח אינה טעות זהו טריק שמסייע ליציבות הקצף.

בהצלחה ובתאבון !

עריכה:
1. לאחר נסיונות של רבים מהניקים ותודתי נתונה להם על כך, נראה שאפשר להכין גם עם הקצפת ביצים שלמות.
חשוב להקציף זמן ממושך.
2. גם נסיונות עם סוכר דמררה או לבן דווחו כמוצלחים.
בתור אחת שטעמה את כולם אני מפצירה בכם בכל זאת לנסות עם סוכר חום דביק שמוסיף טעם קרמלי מודגש וטעים.
 

צפורה לוי

משתמש פעיל
אני רוצה להכין את העוגה הזאת עכשיו, ורואה שמקציפים את החלבונים עם סוכר חום. לא ידוע לי שזה אפשרי, ומצד שני כתוב לא להחליף. אולי נשמטה כאן שורה של סוכר לבן, בנוסף לסוכר החום? אשמח לדעת כי העוגה בעצמה נראית לי מתאימה למה שהייתי רוצה לעשות.
 

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני רוצה להכין את העוגה הזאת עכשיו, ורואה שמקציפים את החלבונים עם סוכר חום. לא ידוע לי שזה אפשרי, ומצד שני כתוב לא להחליף. אולי נשמטה כאן שורה של סוכר לבן, בנוסף לסוכר החום? אשמח לדעת כי העוגה בעצמה נראית לי מתאימה למה שהייתי רוצה לעשות.
אין סוכר לבן בעוגה הזו ואין שום בעיה להקציף עם סוכר חום. מתקבל מצוין.
 

חחח

משתמש מקצוען
עוגה פשוטה וטובה, מהסוג שלא מפסיקים ליישר. הכי מתאימה לצד כוס קפה או תה בשבת חורפית של חנוכה.

מידות: המידות בכוס פלסטיק חד פעמית סטנדרטית (לא גבוהה)
כלים : תבנית עוגה בינונית משומנת קלות

רכיבים:
1/2 כוס מים חמימים
כף גדושה אבקת נס קפה (עדיף מגורען).
5 ביצים מופרדות בטמפ' החדר.
קורט מלח
1 כוס סוכר חום כהה דביק (לא דמררה).
3/4 כוס שמן.
1 שקית סוכר וניל.
כפית וחצי א. אפיה.
2 כוסות קמח.
חפיסת שוקולד מריר שבורה לקוביות (100 גר').

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
1. מערבבים את המים ואבקת הנס קפה ומניחים בצד
2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפיה.
3. מקציפים חלבונים ומלח במשך חצי דקה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט את החלמונים ולאחר מכן את סוכר הוניל.
5. מוסיפים את השמן בזרם דק
6. מוסיפים את הקמח והקפה לסירוגין.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את הבלילה.
8. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר בפולסים קצרים.
9. שופכים את השוקולד בפסים לרוחב ולאורך העוגה ומערבבים מעט בתנועות מעגליות בעזרת קיסם/ שיפוד עד לקבלת מראה שיש.
10 אופים כ20-25 דקות עד לקבלת קיסם יבש.

הערות והארות:

1. לא מומלץ בכלל להחליף את הסוכר בסוכר לבן או דמררה. העוגה תצא יבשה וגרגירית יותר ובכלל העוגה עשויה מחומרים פשוטים אך טובים ולא רצוי להשמיט/ להחליף אף אחד מהם.
2. אפשר להשתמש ביותר מ100 גר' שוקולד מריר. לדעתי כדאי עד 150 (חבילה וחצי) ולא יותר.
3. את הביצים קל יותר להפריד כשהן קרות ואז להניח את החלבונים בקערת ההקצפה עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.
4. לא מומלץ להפחית את כמות השמן. היא כבר קוצצה משמעותית.
5. הקצפת החלבונים עם קורט מלח אינה טעות זהו טריק שמסייע ליציבות הקצף.

בהצלחה ובתאבון !
חייב להפריד את הביצים?
 

שיא44

משתמש מקצוען
נשמע מעולה! למרות שיש לי פוביה מעוגות טורט שלא מצליחות :confused:
אבל זה ממש עושה חשק לנסות...
קפה של טסטרס צ'ויס גם יתאים? וקמח 80%?
לאפות עם טורבו?
תודה!
 

shira bira

משתמש סופר מקצוען
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
נשמע מעולה! למרות שיש לי פוביה מעוגות טורט שלא מצליחות :confused:
אבל זה ממש עושה חשק לנסות...
קפה של טסטרס צ'ויס גם יתאים? וקמח 80%?
לאפות עם טורבו?
תודה!
טסטרס צויס הכי טוב. :cool: לגבי הקמח לא ניסיתי
 

gitit

משתמש פעיל
מצטרפת למחמאות !!!!!!!!
אני פשוט העתקתי אותה אלי והיא מככבת אצלנו !
פשוט חלומית.
 

רותי פרוטי

משתמש סופר מקצוען
המתכון לא טוב!
הכנו את העוגה היום, ולא נשאר כמעט כלום לשבת. הילדים פשוט חיסלו אותה, מרוב שהעוגה יצאה עסיסית ומוצלחת.
המלצה לאמהות שמכינות: להכפיל כמויות.

ולפותחת האשכול: תודה ענקית!
עוגה טעימה וקלה, שגם מאותגרות אפיה כמוני מצליחות להכין.
 

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים
גם אני מהמכינות..
תודה, שירה, עוגה טעימה מאד וקלה להכנה.
תבורכי :)
 

נר ריחני

משתמש פעיל
עימוד ספרים
עיצוב גרפי
עוגה פשוטה וטובה, מהסוג שלא מפסיקים ליישר. הכי מתאימה לצד כוס קפה או תה בשבת חורפית של חנוכה.

מידות: המידות בכוס פלסטיק חד פעמית סטנדרטית (לא גבוהה)
כלים : תבנית עוגה בינונית משומנת קלות

רכיבים:
1/2 כוס מים חמימים
כף גדושה אבקת נס קפה (עדיף מגורען).
5 ביצים מופרדות בטמפ' החדר.
קורט מלח
1 כוס סוכר חום כהה דביק (לא דמררה).
3/4 כוס שמן.
1 שקית סוכר וניל.
כפית וחצי א. אפיה.
2 כוסות קמח.
חפיסת שוקולד מריר שבורה לקוביות (100 גר').

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
1. מערבבים את המים ואבקת הנס קפה ומניחים בצד
2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפיה.
3. מקציפים חלבונים ומלח במשך חצי דקה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט את החלמונים ולאחר מכן את סוכר הוניל.
5. מוסיפים את השמן בזרם דק
6. מוסיפים את הקמח והקפה לסירוגין.
7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את הבלילה.
8. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר בפולסים קצרים.
9. שופכים את השוקולד בפסים לרוחב ולאורך העוגה ומערבבים מעט בתנועות מעגליות בעזרת קיסם/ שיפוד עד לקבלת מראה שיש.
10 אופים כ20-25 דקות עד לקבלת קיסם יבש.

הערות והארות:

1. לא מומלץ בכלל להחליף את הסוכר בסוכר לבן או דמררה. העוגה תצא יבשה וגרגירית יותר ובכלל העוגה עשויה מחומרים פשוטים אך טובים ולא רצוי להשמיט/ להחליף אף אחד מהם.
2. אפשר להשתמש ביותר מ100 גר' שוקולד מריר. לדעתי כדאי עד 150 (חבילה וחצי) ולא יותר.
3. את הביצים קל יותר להפריד כשהן קרות ואז להניח את החלבונים בקערת ההקצפה עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.
4. לא מומלץ להפחית את כמות השמן. היא כבר קוצצה משמעותית.
5. הקצפת החלבונים עם קורט מלח אינה טעות זהו טריק שמסייע ליציבות הקצף.

בהצלחה ובתאבון !
הכוונה לתבנית הבינונית הגדולה או לתבנית a4?
תודה רבה
 

לוח נדל"ן | למכירה והשכרה

לוח מודעות | קניה מכירה

לוח דרושים

למעלה