עוגה לשבת - טורט קפה ושוקולד קל ומעולה.

הנושא בפורום 'פורום אמנות ויצירה' פורסם ע"י shira bira, ‏6/12/18.

  1. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,428
    תודות :
    28,537
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    עוגה פשוטה וטובה, מהסוג שלא מפסיקים ליישר. הכי מתאימה לצד כוס קפה או תה בשבת חורפית של חנוכה.

    מידות: המידות בכוס פלסטיק חד פעמית סטנדרטית (לא גבוהה)
    כלים : תבנית עוגה בינונית משומנת קלות

    רכיבים:
    1/2 כוס מים חמימים
    כף גדושה אבקת נס קפה (עדיף מגורען).
    5 ביצים מופרדות בטמפ' החדר.
    קורט מלח
    1 כוס סוכר חום כהה דביק (לא דמררה).
    3/4 כוס שמן.
    1 שקית סוכר וניל.
    כפית וחצי א. אפיה.
    2 כוסות קמח.
    חפיסת שוקולד מריר שבורה לקוביות (100 גר').

    אופן ההכנה:
    מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    1. מערבבים את המים ואבקת הנס קפה ומניחים בצד
    2. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפיה.
    3. מקציפים חלבונים ומלח במשך חצי דקה ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.
    4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט את החלמונים ולאחר מכן את סוכר הוניל.
    5. מוסיפים את השמן בזרם דק
    6. מוסיפים את הקמח והקפה לסירוגין.
    7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים את הבלילה.
    8. ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר בפולסים קצרים.
    9. שופכים את השוקולד בפסים לרוחב ולאורך העוגה ומערבבים מעט בתנועות מעגליות בעזרת קיסם/ שיפוד עד לקבלת מראה שיש.
    10 אופים כ20-25 דקות עד לקבלת קיסם יבש.

    הערות והארות:

    1. לא מומלץ בכלל להחליף את הסוכר בסוכר לבן או דמררה. העוגה תצא יבשה וגרגירית יותר ובכלל העוגה עשויה מחומרים פשוטים אך טובים ולא רצוי להשמיט/ להחליף אף אחד מהם.
    2. אפשר להשתמש ביותר מ100 גר' שוקולד מריר. לדעתי כדאי עד 150 (חבילה וחצי) ולא יותר.
    3. את הביצים קל יותר להפריד כשהן קרות ואז להניח את החלבונים בקערת ההקצפה עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.
    4. לא מומלץ להפחית את כמות השמן. היא כבר קוצצה משמעותית.
    5. הקצפת החלבונים עם קורט מלח אינה טעות זהו טריק שמסייע ליציבות הקצף.

    בהצלחה ובתאבון !
     
  2. צפורה לוי

    צפורה לוי משתמש צעיר פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏20/3/14
    הודעות:
    133
    תודות :
    91
    נקודות:
    39
    אני רוצה להכין את העוגה הזאת עכשיו, ורואה שמקציפים את החלבונים עם סוכר חום. לא ידוע לי שזה אפשרי, ומצד שני כתוב לא להחליף. אולי נשמטה כאן שורה של סוכר לבן, בנוסף לסוכר החום? אשמח לדעת כי העוגה בעצמה נראית לי מתאימה למה שהייתי רוצה לעשות.
     
    shira bira ו-saralulu מודים על התגובה.
  3. gbg

    gbg משתמש סופר מקצוען עיצוב ואדריכלות פנים

    הצטרף:
    ‏19/6/17
    הודעות:
    4,367
    תודות :
    12,732
    נקודות:
    279
    עיסוק:
    אדריכלות ועיצוב פנים
    מיקום:
    צפון הארץ
    מאיזה סיבה ? אני לא רואה בעיה
    מוסיפים בהדרגה תו"כ הקצפה
     
    saralulu ו-shira bira מודים על התגובה.
  4. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,428
    תודות :
    28,537
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    אין סוכר לבן בעוגה הזו ואין שום בעיה להקציף עם סוכר חום. מתקבל מצוין.
     
    saralulu מודה על התגובה.
  5. צפורה לוי

    צפורה לוי משתמש צעיר פרסום וקופירייטינג

    הצטרף:
    ‏20/3/14
    הודעות:
    133
    תודות :
    91
    נקודות:
    39
    עשיתי לפי ההוראות, וב"ה יצא מצוין! תודה לכל המייעצות!
     
    shira bira ו-saralulu מודים על התגובה.
  6. teacher

    teacher משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏16/10/18
    הודעות:
    259
    תודות :
    1,003
    נקודות:
    149
    ניסית ויצא מעולה!!!!!!
    תודה לכולכן
     
    shira bira מודה על התגובה.
  7. חחח

    חחח משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏29/3/17
    הודעות:
    1,316
    תודות :
    4,228
    נקודות:
    174
    חייב להפריד את הביצים?
     
    shira bira מודה על התגובה.
  8. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,428
    תודות :
    28,537
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    ניסיתי פעם אחת ללא הפרדה.
    התקבלה פשטידה נמוכה, רטובה ועגומה :(
     
    מלכי וולף, חוה קוה ו-חחח מודים על התגובה.
  9. חחח

    חחח משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏29/3/17
    הודעות:
    1,316
    תודות :
    4,228
    נקודות:
    174
    מתלבטת אם להיות השניה שמנסה..
    פשוט שכחתי כבר איך עושים את זה.
     
    shira bira מודה על התגובה.
  10. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,428
    תודות :
    28,537
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    במקרה של ספק כדאי להחמיר :)
    עדיף פשוט להפריד :)
     
    חחח מודה על התגובה.
  11. שיא44

    שיא44 משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏27/5/18
    הודעות:
    166
    תודות :
    804
    נקודות:
    99
    נשמע מעולה! למרות שיש לי פוביה מעוגות טורט שלא מצליחות :confused:
    אבל זה ממש עושה חשק לנסות...
    קפה של טסטרס צ'ויס גם יתאים? וקמח 80%?
    לאפות עם טורבו?
    תודה!
     
    shira bira מודה על התגובה.
  12. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,428
    תודות :
    28,537
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    טסטרס צויס הכי טוב. :cool: לגבי הקמח לא ניסיתי
     
    שיא44 מודה על התגובה.
  13. שיא44

    שיא44 משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏27/5/18
    הודעות:
    166
    תודות :
    804
    נקודות:
    99
    תודה! חשבתי שנס קפה זה הפשוטים יותר.
    מה לגבי הטורבו?
     
    shira bira מודה על התגובה.
  14. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,428
    תודות :
    28,537
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    אין צורך בטורבו.
     
    שיא44 מודה על התגובה.
  15. gitit

    gitit משתמש פעיל

    הצטרף:
    ‏3/2/15
    הודעות:
    16
    תודות :
    442
    נקודות:
    54
    מצטרפת למחמאות !!!!!!!!
    אני פשוט העתקתי אותה אלי והיא מככבת אצלנו !
    פשוט חלומית.
     
    shira bira מודה על התגובה.
  16. נחמי מן

    נחמי מן משתמש מקצוען עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏21/12/13
    הודעות:
    227
    תודות :
    832
    נקודות:
    109
    קריטי סוכר חום?
     
    shira bira מודה על התגובה.
  17. רותי פרוטי

    רותי פרוטי משתמש מקצוען

    הצטרף:
    ‏25/4/12
    הודעות:
    1,460
    תודות :
    2,239
    נקודות:
    184
    המתכון לא טוב!
    הכנו את העוגה היום, ולא נשאר כמעט כלום לשבת. הילדים פשוט חיסלו אותה, מרוב שהעוגה יצאה עסיסית ומוצלחת.
    המלצה לאמהות שמכינות: להכפיל כמויות.

    ולפותחת האשכול: תודה ענקית!
    עוגה טעימה וקלה, שגם מאותגרות אפיה כמוני מצליחות להכין.
     
  18. Ok - מירי טריטל

    Ok - מירי טריטל משתמש מקצוען פיתוח / אפיון / עיצוב אתרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏25/9/08
    הודעות:
    1,416
    תודות :
    3,125
    נקודות:
    194
    גם אני מהמכינות..
    תודה, שירה, עוגה טעימה מאד וקלה להכנה.
    תבורכי :)
     
    shira bira מודה על התגובה.
  19. shira bira

    shira bira משתמש סופר מקצוען כתיבה ספרותית

    הצטרף:
    ‏19/11/18
    הודעות:
    3,428
    תודות :
    28,537
    נקודות:
    220
    עיסוק:
    ביקורת חברות ויחידים
    מיקום:
    צפון
    לדעתי מאד קריטי לטעם העוגה.
    לסוכר חום דביק יש טעם חזק.
     
  20. נר ריחני

    נר ריחני עימוד ספרים עימוד ספרים עיצוב גרפי

    הצטרף:
    ‏21/7/15
    הודעות:
    233
    תודות :
    221
    נקודות:
    59
    הכוונה לתבנית הבינונית הגדולה או לתבנית a4?
    תודה רבה
     
    shira bira מודה על התגובה.