יש הבדל בין להבין שיש לך בעיה ושהיא מספיק גדולה עד כדי פגיעה אישית, לבין להבין מהי בדיוק הבעיה. (כלומר, אני לא מבינה למה מפריע לך שיעלו את התמונות לאשכול הנספח ולא לאשכול האתגר. אבל לא משנה.)נכתב ע"י אחינועם;967318:נו אז מסתבר שאת כן מבינה..
תודה.
הא אז לא הבנת..נכתב ע"י רבקה.;967329:יש הבדל בין להבין שיש לך בעיה ושהיא מספיק גדולה עד כדי פגיעה אישית, לבין להבין מהי בדיוק הבעיה. (כלומר, אני לא מבינה למה מפריע לך שיעלו את התמונות לאשכול הנספח ולא לאשכול האתגר. אבל לא משנה.)
נכון, אבל זה גם עניין של טעם ותלוי בעיני המתבונן,נכתב ע"י ותמיד לבחור;967331:תקנו אותי אם אני טועה, אבל:
בעיניי תמונה טובה, באתגר ספיציפי זה, היא תמונה שיפה יותר בשחור לבן מאשר בצבעוני.
וזה כמובן, מטבע הדברים*, רק תמונות בודדות ממש.
(*שנא': "בחן בחסד וברחמים", ולמתעמקים ינעם)
עומק בתאורה-קונטרסט גבוה, זה יכול להוות סיבה אחת להמרה לש"לנכתב ע"י מילכי;967436:ככל שאני רואה יותר את התמונות שעולות באתגר - והתמונות עצמן מקסימות. אני יותר ויותר מסכימה שיש כאלה שאין להם מושג מה אמורה תמונת שחור לבן להעביר. ברוב התמונות, אין שום עומק בתאורה - שיצדיק המרה לשחור לבן.
צירפתי את הפרשנות שלי לשחור לבן.
בהצלחה
לא מחיב שתהיה יותר טובה מהצבעונית,נכתב ע"י ותמיד לבחור;967331:תקנו אותי אם אני טועה, אבל:
בעיניי תמונה טובה, באתגר ספיציפי זה, היא תמונה שיפה יותר בשחור לבן מאשר בצבעוני.
נכתב ע"י ותמיד לבחור;967331:תקנו אותי אם אני טועה, אבל:
נכתב ע"י אחינועם;967515:לא מחיב שתהיה יותר טובה מהצבעונית,
אבל העיקר שההמרה משרתת את המטרה.
נכתב ע"י רבקה.;967530:אני חושבת כמעט ההיפך ממך, ובכל זאת הדעות שלנו מפיקות תוצאה די דומה.
......
תמונה טובה לאתגר זו תמונת שחור לבן שההמרה לשחור-לבן יוצרת ממנה משהו מצויין, שההמרה שלה הכרחית למשהו.
....
בכל מקרה המסקנה הסופית שלך ושלי כנראה דומות: רוב התמונות באתגר ממש לא מתאימות לו...
נכתב ע"י ותמיד לבחור;968262:תודה, אך לא באתי לשאול מה הכללים, מהסיבה הפשוטה שעד שלא אתמקצע (ולא עושה רושם שזה עומד לקרות בעשור הקרוב, אבל אפ'פם א"א לדעת) לא אשתתף באתגר שלא בתחום מקצועי המובהק.
(ואוסיף בכ"ז בלי-נדר, ליתר בטחון)
לא לא, זו לא המסקנה שבאתי לומר. למה לי לחוות דעה כללית על רמת / התאמת התמונות? עדיף לא לפגוע...
מה שכן באתי לומר, זה שבעיניי, תמונה שטובה יותר בצבעוני, מעט מגוחך להעלותה בשחור לבן. שכן למה להרוס? ועוד להציג את ההרס? ועוד להכניסו לאתגר?
כן אסכים איתך שיש מין דרגה ב': תמונה שלא טובה יותר בש/ל, אך המרה לש/ל מגבירה אצלה אפקט מסויים (חושבני שבמקרים רבים זה תאורה. אכן?)
ויש דרגה ג', עליה באתי לדבר, של תמונות שפשוט טובות בצבעוני, והש/ל פשוט הורס אותן. (ויש באתגר כמה כאלו מובהקות)
והרשי לי לומר, שלדעתי תמונתך משתייכת לרמה ב'. [אך לא אתווכח על זה. למה לא? גם כי ייתכן וזה גם עניין של טעם, ובעיקר: כי את המקצועית בתחום זה, ולא אני (לצערי...)]
ואגב, אחינועם: לענ"ד, בתיק עבודותייך חלק גדול מן הדוגמאות משתייכות לרמה א' (שכאמור לא ממש שכיחה, מטבע הדברים).
א. מה שכתבתי הוא נכון לדעתי בכללי ולאו דוקא באתגר.נכתב ע"י ותמיד לבחור;968262:תודה, אך לא באתי לשאול מה הכללים, מהסיבה הפשוטה שעד שלא אתמקצע (ולא עושה רושם שזה עומד לקרות בעשור הקרוב, אבל אפ'פם א"א לדעת) לא אשתתף באתגר שלא בתחום מקצועי המובהק.
(ואוסיף בכ"ז בלי-נדר, ליתר בטחון)
לא לא, זו לא המסקנה שבאתי לומר. למה לי לחוות דעה כללית על רמת / התאמת התמונות? עדיף לא לפגוע...
מה שכן באתי לומר, זה שבעיניי, תמונה שטובה יותר בצבעוני, מעט מגוחך להעלותה בשחור לבן. שכן למה להרוס? ועוד להציג את ההרס? ועוד להכניסו לאתגר?
כן אסכים איתך שיש מין דרגה ב': תמונה שלא טובה יותר בש/ל, אך המרה לש/ל מגבירה אצלה אפקט מסויים (חושבני שבמקרים רבים זה תאורה. אכן?)
ויש דרגה ג', עליה באתי לדבר, של תמונות שפשוט טובות בצבעוני, והש/ל פשוט הורס אותן. (ויש באתגר כמה כאלו מובהקות)
והרשי לי לומר, שלדעתי תמונתך משתייכת לרמה ב'. [אך לא אתווכח על זה. למה לא? גם כי ייתכן וזה גם עניין של טעם, ובעיקר: כי את המקצועית בתחום זה, ולא אני (לצערי...)]
ואגב, אחינועם: לענ"ד, בתיק עבודותייך חלק גדול מן הדוגמאות משתייכות לרמה א' (שכאמור לא ממש שכיחה, מטבע הדברים).
בדיוק הדעה שלי.נכתב ע"י אחינועם;968343:ג. אותו תצלום יכול להיות טוב בשחור לבן וגם בצבעוני, זה שהוא יפה בצבעוני או מאוד מאוד יפה, לא סותר את העובדה שיכולה להיות סיבה מספיק טובה בכדי להמיר אותו, כי לא בכל צילום המטרה היא לשדר יופי, לפעמים אפשר באותו תצלום להגיש או לחדד מסר אחר.
נכתב ע"י רבקה.;968282:למה להתווכח? גם לדעתי התמונה שלי שייכת לרמה ב'. אפילו כתבתי שאני לא בטוחה איזו גירסה אני מעדיפה (אבל אגלה לך בשקט שככל הנראה את הגירסה הצבעונית).
במילים אחרות..נכתב ע"י רבקה.;968367:בדיוק הדעה שלי.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכ
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה: