דגים נספח אתגר 7# האוכל דג ביום דג.

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
שלמות!
אגב, לא יודעת אם אני מחדשת, אבל בחלק מהרשתות יש שקית של 2 קילו, של שאריות סלומון, לפעמים יש שם חתיכות ממש יפות ומתאימות לכמה מהמנות פה.
זה יוצא בערך 34 שח לקילו
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
העליתי מתכון של דג מעושן (האמת שבצורה די דומה אפשר גם להכין חזה מעושן- סוג של פסטרמה), כי נראה לי שזה גם קל וגם מוצלח.
אבל יש לי גם מתכונים של כדורי דגים מוויט-פיש- קציצות מוצלחות שמתאימות גם כפינגר פוד מהמם שטוב אפילו לבר,
וגם טונה (קפואה) מוקפצת בטעם שווארמה.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
גפילטע פיש ב3 צבעים:
עדיין לא עיכלתי שאין לי תמונה. הכנתי לשבת, שמרתי באדיקות מנה לצילומים, ובבוקר גיליתי שהיא נאכלה :(.

אבל הנה המתכון בכל זאת:
גליל גפילטע פיש קפוא, רצוי וייט פיש
3 ביצים
כוס עלי תרד/החלק הירוק של עלי סלק
1 גזר
1 תפו"א בינוני

מאדים את התרד במים שנדבקו מהשטיפה, על אש נמוכה כמה דקות עד שהעלים כמושים ורכים. מרסקים בבלנדר (מקל)
חותכים את הגזר ל3 והתפו"א ל4 ומאדים אותם (באותו סיר) במעט מים, עד להתרככות. מרסקים כל ירק בנפרד.
מפשירים את הרולדה ומפוררים לקערה.
מוסיפים את הביצים
מחלקים ל3 שקיות אוכל/קערות
לחלק אחד מוסיפים את התרד וכ1/3 תפוח אדמה
לחלק שני את שאר התפו"א
ולשלישי את הגזר (אפשר להוסיף קצת פפריקה לצבע).

משטחים את השכבות בתבנית אינגליש קייק קטנה עם נייר אפיה. ירוק, לבן, כתום. אופים מכוסה בחום 175 למשך 40 דקות.

מקררים לגמרי, ואז חותכים לריבועים יפהפיים, או לפרוסות.

אוף. זה יוצא ממש יפה ואין לי איך להראות לכם...
נשמע מהמם!!
לא נוותר לך על תמונה בשבוע הקרוב...
 

brur

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מותר לעלות שתי מתכונים לאתגר אחד?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
העליתי מתכון של דג מעושן (האמת שבצורה די דומה אפשר גם להכין חזה מעושן- סוג של פסטרמה), כי נראה לי שזה גם קל וגם מוצלח.
אבל יש לי גם מתכונים של כדורי דגים מוויט-פיש- קציצות מוצלחות שמתאימות גם כפינגר פוד מהמם שטוב אפילו לבר,
וגם טונה (קפואה) מוקפצת בטעם שווארמה.
לא לגמרי הבנתי למה קראת לו מעושן, ההגדרה היא דג צלוי.
בשביל לעשן דג צריך זמן עישון יותר ארוך בחום נמוך, וחומר בעירה שמעלה עשן שמעניק טעם לדג.
 

לאה דיין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
.Ayala F
אני רוצה להכין את הדג
נראה לי ממש משהו טוב שבא עם ניגוב חלה:)

אין לי גריל דג- מה את מציעה לשים במקום?
 

צחור

משתמש מקצוען
@20:39 אופים את הדג יחד עם הציפויים?
או שמצפים אותו אחרי האפפיה?
מכינה לליל שבת בעז"ה ורוצה שיצא מוצלח!

@java
@shira bira
@hbecker

עכשיו כל דבר אני אקרא לכן(איזה כיף שכולכן באנגלית..) :)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

צחור

משתמש מקצוען
והנה הוא לפני האפיה
חייב להוסיף ירוק


אולי אני אשים על זה בצל ירוק?

כמובן מעבירה לכלי הגשה לפני ההגשה
תודה @20:39 @shira bira


IMG_4982.JPG
 

קבצים מצורפים

  • IMG_4981.JPG
    IMG_4981.JPG
    1.6 MB · צפיות: 17

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  29  פעמים

לוח מודעות

למעלה