ציליאק ניסוי ראשון בקמח מולינו: לחמניות המוציא של דביר בר

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
כבר חצי שנה, בערך, הצליאקים בסביבה מספרים נפלאות על קמח מולינו, ואנחנו מחוץ למסיבה הזאת. בהתחלה חיכינו שהאחרים ינסו את הנסיונות הראשונים, אחר נגמר המלאי בחנויות ולא השגנו אותו. בשבוע שעבר הצטרפנו סוף סוף לחגיגה: קנינו קילו קמח מולינו 'המוציא'.

@shira bira שלחה לי את המתכון של דביר בר -

והוא נבחר להיות ראשון.
הופתענו קודם כל מהקלות. עד היום, רוב מתכוני החלות והלחמניות ללא גלוטן שהכרנו, דרשו תהליכים מורכבים, המתנות, שקילות, חומרים מסובכים (אנחנו אנשים פשוטים, אין לנו סיבי פסיליום במקרר).

מבחינת זמינות חומרים - המתכון קיבל ציון 10.

לשנו את הבצק, שלחנו החוצה למרפסת עם שמש (מרפסת צפונית, שמש ירושלמית לא חזקה), מכוסה במגבת. אחרי שעה הכנסנו אותו - הייתה תפיחה מצויינת. התחלנו לקלוע לחמניות קשר - בילקעס.
כאן ציפתה לנו ההפתעה האמיתית: אחרי 11 שנות נסיון עם אפיה צליאקית, זו הפעם הראשונה שיוצא לנו בצק שאפשר באמת לעבוד איתו, ולא רק 'בכאילו'... לגלגל נקניקים, לקלוע, להניח בתבנית ולהנות מצורה של לחמניה רגילה.

מבחינת קלות עבודה עם הבצק - ציון 10.

שלחנו אותן לתנור, שחומם מראש עם תבנית מלאה מים רותחים.
IMG_1875.JPG
אחרי 25 דקות קיבלנו 11 בילקעס תפוחות ושמנמנות, במראה מדהים.
IMG_1877.JPG

מבחינת נראות הלחמניות - ציון 10.

הריח שלהן חביב, אבל לא בדיוק כמו של לחמניות רגילות... נגיד, הייתי נותנת לו 8-9.

את מבחן הטעימה הראשון הן עברו ביום שישי, כשיצאו מהתנור, בציון בינוני. הילדות לעסו בעצלתיים, חשבו... לא ידעו...
טענו שהמרקם לא כמו של חלות אמיתיות, ומרגיש להן קצת גומי.
מבחן טעימה שני, בשבת, עבר בציון גבוה: או שהילדות התרגלו, או שהלחמניות נהיות טובות יותר ככל שעובר הזמן. הייתה תמימות דעים בין כולן, שזה טעים, ואפילו טעים מאד. גם הלא-צליאקים דרשו לקבל טעימות, ובתכל'ס, עד סעודה שלישית חוסלו כל הלחמניות, ולא נשאר אפילו פירור כדי לתעד.

עוד מעלה של הקמח הזה - הוא משביע מאד מאד, כמו קמח רגיל.

ציון סופי: אנחנו בעז"ה נכין אותן גם לשבת הבאה, וזה הציון הכי גבוה שאפשר לתת למתכון ;)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כבר חצי שנה, בערך, הצליאקים בסביבה מספרים נפלאות על קמח מולינו, ואנחנו מחוץ למסיבה הזאת. בהתחלה חיכינו שהאחרים ינסו את הנסיונות הראשונים, אחר נגמר המלאי בחנויות ולא השגנו אותו. בשבוע שעבר הצטרפנו סוף סוף לחגיגה: קנינו קילו קמח מולינו 'המוציא'.

@shira bira שלחה לי את המתכון של דביר בר -

והוא נבחר להיות ראשון.
הופתענו קודם כל מהקלות. עד היום, רוב מתכוני החלות והלחמניות ללא גלוטן שהכרנו, דרשו תהליכים מורכבים, המתנות, שקילות, חומרים מסובכים (אנחנו אנשים פשוטים, אין לנו סיבי פסיליום במקרר).

מבחינת זמינות חומרים - המתכון קיבל ציון 10.

לשנו את הבצק, שלחנו החוצה למרפסת עם שמש (מרפסת צפונית, שמש ירושלמית לא חזקה), מכוסה במגבת. אחרי שעה הכנסנו אותו - הייתה תפיחה מצויינת. התחלנו לקלוע לחמניות קשר - בילקעס.
כאן ציפתה לנו ההפתעה האמיתית: אחרי 11 שנות נסיון עם אפיה צליאקית, זו הפעם הראשונה שיוצא לנו בצק שאפשר באמת לעבוד איתו, ולא רק 'בכאילו'... לגלגל נקניקים, לקלוע, להניח בתבנית ולהנות מצורה של לחמניה רגילה.

מבחינת קלות עבודה עם הבצק - ציון 10.

שלחנו אותן לתנור, שחומם מראש עם תבנית מלאה מים רותחים.
צפה בקובץ המצורף 645638
אחרי 25 דקות קיבלנו 11 בילקעס תפוחות ושמנמנות, במראה מדהים.
צפה בקובץ המצורף 645639

מבחינת נראות הלחמניות - ציון 10.

הריח שלהן חביב, אבל לא בדיוק כמו של לחמניות רגילות... נגיד, הייתי נותנת לו 8-9.

את מבחן הטעימה הראשון הן עברו ביום שישי, כשיצאו מהתנור, בציון בינוני. הילדות לעסו בעצלתיים, חשבו... לא ידעו...
טענו שהמרקם לא כמו של חלות אמיתיות, ומרגיש להן קצת גומי.
מבחן טעימה שני, בשבת, עבר בציון גבוה: או שהילדות התרגלו, או שהלחמניות נהיות טובות יותר ככל שעובר הזמן. הייתה תמימות דעים בין כולן, שזה טעים, ואפילו טעים מאד. גם הלא-צליאקים דרשו לקבל טעימות, ובתכל'ס, עד סעודה שלישית חוסלו כל הלחמניות, ולא נשאר אפילו פירור כדי לתעד.

עוד מעלה של הקמח הזה - הוא משביע מאד מאד, כמו קמח רגיל.

ציון סופי: אנחנו בעז"ה נכין אותן גם לשבת הבאה, וזה הציון הכי גבוה שאפשר לתת למתכון ;)
וואו נראה כמולחמניות רגילות ממש
 

לק

משתמש מקצוען
כבר חצי שנה, בערך, הצליאקים בסביבה מספרים נפלאות על קמח מולינו, ואנחנו מחוץ למסיבה הזאת. בהתחלה חיכינו שהאחרים ינסו את הנסיונות הראשונים, אחר נגמר המלאי בחנויות ולא השגנו אותו. בשבוע שעבר הצטרפנו סוף סוף לחגיגה: קנינו קילו קמח מולינו 'המוציא'.

@shira bira שלחה לי את המתכון של דביר בר -

והוא נבחר להיות ראשון.
הופתענו קודם כל מהקלות. עד היום, רוב מתכוני החלות והלחמניות ללא גלוטן שהכרנו, דרשו תהליכים מורכבים, המתנות, שקילות, חומרים מסובכים (אנחנו אנשים פשוטים, אין לנו סיבי פסיליום במקרר).

מבחינת זמינות חומרים - המתכון קיבל ציון 10.

לשנו את הבצק, שלחנו החוצה למרפסת עם שמש (מרפסת צפונית, שמש ירושלמית לא חזקה), מכוסה במגבת. אחרי שעה הכנסנו אותו - הייתה תפיחה מצויינת. התחלנו לקלוע לחמניות קשר - בילקעס.
כאן ציפתה לנו ההפתעה האמיתית: אחרי 11 שנות נסיון עם אפיה צליאקית, זו הפעם הראשונה שיוצא לנו בצק שאפשר באמת לעבוד איתו, ולא רק 'בכאילו'... לגלגל נקניקים, לקלוע, להניח בתבנית ולהנות מצורה של לחמניה רגילה.

מבחינת קלות עבודה עם הבצק - ציון 10.

שלחנו אותן לתנור, שחומם מראש עם תבנית מלאה מים רותחים.
צפה בקובץ המצורף 645638
אחרי 25 דקות קיבלנו 11 בילקעס תפוחות ושמנמנות, במראה מדהים.
צפה בקובץ המצורף 645639

מבחינת נראות הלחמניות - ציון 10.

הריח שלהן חביב, אבל לא בדיוק כמו של לחמניות רגילות... נגיד, הייתי נותנת לו 8-9.

את מבחן הטעימה הראשון הן עברו ביום שישי, כשיצאו מהתנור, בציון בינוני. הילדות לעסו בעצלתיים, חשבו... לא ידעו...
טענו שהמרקם לא כמו של חלות אמיתיות, ומרגיש להן קצת גומי.
מבחן טעימה שני, בשבת, עבר בציון גבוה: או שהילדות התרגלו, או שהלחמניות נהיות טובות יותר ככל שעובר הזמן. הייתה תמימות דעים בין כולן, שזה טעים, ואפילו טעים מאד. גם הלא-צליאקים דרשו לקבל טעימות, ובתכל'ס, עד סעודה שלישית חוסלו כל הלחמניות, ולא נשאר אפילו פירור כדי לתעד.

עוד מעלה של הקמח הזה - הוא משביע מאד מאד, כמו קמח רגיל.

ציון סופי: אנחנו בעז"ה נכין אותן גם לשבת הבאה, וזה הציון הכי גבוה שאפשר לתת למתכון ;)

תודה על הפירוט!!
 

אייס קרים

משתמש צעיר
@Ruty Kepler יצאו לך בילקעס מדהימים! ובאמת אין על הקמח הזה .
סתם מעניין הכמות הזאת של הבילקעס בגודל הזה יצא מחבילה אחת של קמח מולינו
או שתי חבילות שזה אומר 1 ק"ג?
 

ג'ירפיק

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אני גם רוצה לנסות להכין מהקמח הזה עוגיות שיהיו מזונות? משהי יודעת כמה אחוזי קמח צריך בשביל זה? כי הקמח הזה הוא מראש תערובת ולא כולו חיטה, אם הבנתי נכון...
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

פרקטית

משתמש מקצוען
אחרי שהתייעצתי עם מישהי שאפתה רבות מהקמח הזה היא נתנה לי 5 טיפים (הדגשתי אותם בהמשך)
והשבוע גם אנחנו ערכנו ניסוי עם הקמח הזה ויצאו תוצרים מעולים לפני הקפאה ולאחריה.
הכנתי חצי ק"ג חלות ולחמניות. מהמתכון הרגיל של הני בקר מכאן
לחמניות

כמובן ששמתי חצי מכל הרכיבים כי הכנתי רק חצי קילו. חוץ מכמות המים שהתמשתי כמעט בכול הכמות.
הטיפ: לשים כמעט כפול מים מהמתכון הרגיל.
את הבצק לכסות במגבת לחה.
להתפיח שעתיים.
אני התפחתי שעה וחצי.
לאחר מכן ליצור את החלות או הלחמניות ולהתפיח שוב חצי שעה.
חלק מהלחמניות הרטבתי במים מהברז וגלגלתי בשומשום (מומלץ!)
להניח בתנור תבנית עם מים ולאפות עד להשחמה נאה.

הלחמניות הריחו נהדר. היו רכות ואווריריות. הייתי חייבת לטעום כדי לעמוד על טיבן. והטעם היה מצוין ממש!
הצליאק שלי מיד אכל 3 לחמניות! בשבת בצענו על חלה המוציא! (ההתרגשות הרקיעה לשחקים...)
בסעודה שניה הם כבר היו אחרי הקפאה ועדיין נאכלו בתאבון רב ונשארו רכת וטעימות.
 

ביגר

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני גם הכנתי פעם ראשונה ביום שישי
ויצא בצק כמו פלסטלינה
לא תפח כמעט, ויצא מאוד מאוד דחוס
יש רעיונות למה?
בכל אופן הבן שלי היה בעננים ליטול ידיים ולאכול המוציא (הוא לא אוכל גם שיבולת שועל)
ועוד שאלה אמא שלי הלחיצה אותי קצת בעניין
מישהי בררה אצל רופא שהקמח אכן מתאים לצליאקים?
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
יצא לך מדהים!
אין לי שם אחוזים, אבל שמחה שיש לבנות שלך את הקמח הזה,
בשבת עשיתי עוגת שוקולד בצק ופרורי בצק, עם הקמח הנ"ל
יצא טעייים!
צפה בקובץ המצורף 645786צפה בקובץ המצורף 645787
אגב,עשיתי את אותה עוגה (כך לפחות נראה בתמונה) מקמח תפו"א ויצא טעים,לכולםםםםםםםםםם
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
@Ruty Kepler

מעניין איך יצאו לך כאלו "ענקיים"
אצלי יצאו ממש קטנים.
בלחמניה הראשונה הבת שלי התלהבה,
אבל זהו, היא לא אוהבת יותר.
ולכן מעניין אותי לדעת אם בגלל המתכון שהוא מעט שונה או סוג הטעם באופן כללי.
בפעם אחרונה שטעמה היה -לפני חצי שנה (כמדומני מהראשונה פה בפורום שניסיתי את הקמח הזה)
ואז קניתי כמה קילויים. כי התלהבנו.......
מכרתי הכל.
השאלה אם שווה המאמץ לחפש ולקנות שוב כדי לנסות את המתכון שעשית?!
כי את הלחמניות זרקנו לפני פסח ואין לי לב לחזור ע"כ....
;) חבל שאני לא מירושלים. היינו לוקחת "טעימה" לראות אם היא אוהבת.
בכלל-נושא ה"טעימות" חשוב כ"כ אצל ה"צליאקים"

תגידו- קורה גם לכם שאתם קונים ומשקיעים באפיה וה"צליאקית" לא אוהבת והולך לפח?????

אם לכל מוצר היו עושים "מיני טעימה" היה מצוין......
 

zahav1

משתמש מקצוען
משהי יודעת איפה ניתן להשיג את הקמח הנ"ל באזור בני ברק / אלעד?
ונשמח לקבל עוד מתכונים שניתן לבצע עם הקמח.
תודה
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
@Ruty Kepler

מעניין איך יצאו לך כאלו "ענקיים"
אצלי יצאו ממש קטנים.
בלחמניה הראשונה הבת שלי התלהבה,
אבל זהו, היא לא אוהבת יותר.
ולכן מעניין אותי לדעת אם בגלל המתכון שהוא מעט שונה או סוג הטעם באופן כללי.
בפעם אחרונה שטעמה היה -לפני חצי שנה (כמדומני מהראשונה פה בפורום שניסיתי את הקמח הזה)
ואז קניתי כמה קילויים. כי התלהבנו.......
מכרתי הכל.
השאלה אם שווה המאמץ לחפש ולקנות שוב כדי לנסות את המתכון שעשית?!
כי את הלחמניות זרקנו לפני פסח ואין לי לב לחזור ע"כ....
;) חבל שאני לא מירושלים. היינו לוקחת "טעימה" לראות אם היא אוהבת.
בכלל-נושא ה"טעימות" חשוב כ"כ אצל ה"צליאקים"

תגידו- קורה גם לכם שאתם קונים ומשקיעים באפיה וה"צליאקית" לא אוהבת והולך לפח?????

אם לכל מוצר היו עושים "מיני טעימה" היה מצוין......

זה לא רק 'טעימות', יש הרבה דברים שבפעם הראשונה הן אהבו, ובפעמים הבאות כבר לא.
לכן אנחנו כל החיים בניסויים ותעיות.

לגבי הזריקה לפח - הוותק שלי לימד אותי לעשות את זה בשוויון נפש.
הילדה לא אשמה שהחומרים היו יקרים/שעבדנו קשה/שהתרוצצנו בכל העיר כדי להשיג משפר אפייה.
כמו שלא הייתי מכריחה ילד רגיל לאכול משהו שהוא לא אוהב, בטיעונים רגשיים ('אבל קמתי בחמש כדי להכין לך לחמניות!) - ככה גם הן לא מוכרחות. אוכלות רק מה שהן רוצות.
(ומכמויות המוצרים ללא גלוטן שזרקנו במשך 11 שנים, אפשר היה להקים האנגר ענק של מכירה לציבור...)
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אני גם הכנתי פעם ראשונה ביום שישי
ויצא בצק כמו פלסטלינה
לא תפח כמעט, ויצא מאוד מאוד דחוס
יש רעיונות למה?
בכל אופן הבן שלי היה בעננים ליטול ידיים ולאכול המוציא (הוא לא אוכל גם שיבולת שועל)
ועוד שאלה אמא שלי הלחיצה אותי קצת בעניין
מישהי בררה אצל רופא שהקמח אכן מתאים לצליאקים?

איזה מתכון ניסית?
 

חנה בתיה

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
ואו ממש!
החלות ניראות רגילות לגמרי
 

שרה X

משתמש רשום
איור וציור מקצועי
כבר חצי שנה, בערך, הצליאקים בסביבה מספרים נפלאות על קמח מולינו, ואנחנו מחוץ למסיבה הזאת. בהתחלה חיכינו שהאחרים ינסו את הנסיונות הראשונים, אחר נגמר המלאי בחנויות ולא השגנו אותו. בשבוע שעבר הצטרפנו סוף סוף לחגיגה: קנינו קילו קמח מולינו 'המוציא'.

@shira bira שלחה לי את המתכון של דביר בר -

והוא נבחר להיות ראשון.
הופתענו קודם כל מהקלות. עד היום, רוב מתכוני החלות והלחמניות ללא גלוטן שהכרנו, דרשו תהליכים מורכבים, המתנות, שקילות, חומרים מסובכים (אנחנו אנשים פשוטים, אין לנו סיבי פסיליום במקרר).

מבחינת זמינות חומרים - המתכון קיבל ציון 10.

לשנו את הבצק, שלחנו החוצה למרפסת עם שמש (מרפסת צפונית, שמש ירושלמית לא חזקה), מכוסה במגבת. אחרי שעה הכנסנו אותו - הייתה תפיחה מצויינת. התחלנו לקלוע לחמניות קשר - בילקעס.
כאן ציפתה לנו ההפתעה האמיתית: אחרי 11 שנות נסיון עם אפיה צליאקית, זו הפעם הראשונה שיוצא לנו בצק שאפשר באמת לעבוד איתו, ולא רק 'בכאילו'... לגלגל נקניקים, לקלוע, להניח בתבנית ולהנות מצורה של לחמניה רגילה.

מבחינת קלות עבודה עם הבצק - ציון 10.

שלחנו אותן לתנור, שחומם מראש עם תבנית מלאה מים רותחים.
צפה בקובץ המצורף 645638
אחרי 25 דקות קיבלנו 11 בילקעס תפוחות ושמנמנות, במראה מדהים.
צפה בקובץ המצורף 645639

מבחינת נראות הלחמניות - ציון 10.

הריח שלהן חביב, אבל לא בדיוק כמו של לחמניות רגילות... נגיד, הייתי נותנת לו 8-9.

את מבחן הטעימה הראשון הן עברו ביום שישי, כשיצאו מהתנור, בציון בינוני. הילדות לעסו בעצלתיים, חשבו... לא ידעו...
טענו שהמרקם לא כמו של חלות אמיתיות, ומרגיש להן קצת גומי.
מבחן טעימה שני, בשבת, עבר בציון גבוה: או שהילדות התרגלו, או שהלחמניות נהיות טובות יותר ככל שעובר הזמן. הייתה תמימות דעים בין כולן, שזה טעים, ואפילו טעים מאד. גם הלא-צליאקים דרשו לקבל טעימות, ובתכל'ס, עד סעודה שלישית חוסלו כל הלחמניות, ולא נשאר אפילו פירור כדי לתעד.

עוד מעלה של הקמח הזה - הוא משביע מאד מאד, כמו קמח רגיל.

ציון סופי: אנחנו בעז"ה נכין אותן גם לשבת הבאה, וזה הציון הכי גבוה שאפשר לתת למתכון ;)
תודה על ההמלצה!
איך הן בהקפאה?
ואיך הדרך הכי טובה להפשיר אותן?
ואם אופי בשישי, יש צורך להקפיא בשביל סעודה שניה ושלישית כדי שיישאר טעים?
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
תודה על ההמלצה!
איך הן בהקפאה?
ואיך הדרך הכי טובה להפשיר אותן?
ואם אופי בשישי, יש צורך להקפיא בשביל סעודה שניה ושלישית כדי שיישאר טעים?

בהקפאה הן בסדר. כמובן פחות טעים מכשהן טריות, אבל עדיין טובות מאד.
להפשיר - הפשרנו רגיל, אולי הנחנו לחימום על תבנית הפוכה על הפלטה, לא זוכרת. (כבר תקופה שלא אפינו אותן).

וגם חלות ולחמניות רגילות אנחנו נוהגים להקפיא משישי לסעודה שניה ושלישית. אז בטח את אלה שיש בהן יותר סכנת ייבוש.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  11  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה