ציליאק ניסוי ראשון בקמח מולינו: לחמניות המוציא של דביר בר

נחמי פורתא

משתמש מקצוען
גם אני עבדתי קשה מאד להשיג את הקמח הזה, אני רציתי להכין אתו רוגלך - אחרי הרבה ניסיונות עם כל הקמחים האחרים, שהרוגלך אתם יצאו טעימים אך עדיין לא בטעם רגיל,
אולי בגלל שתליתי במולינו הזה כ"כ הרבה תקוות, קצת הרבה התאכזתי, היה ממש קשה לגלגל את הרוגלך - הבצק כל הזמן התפרק, ובקושי די גדול התגלגלו בסוף הרוגלך, לגבי הטעם - המרקם שלו יצא לנו כמו מרקמם של הרוגלך שהכנו עם קמח תמי,
אז יתכן שאין לי מתכון מספיק טוב או שצריך להשלים שלל"ג לא ישתווה לגמרי לעם גלוטן, אך בכל אופן, ציפיתי לתוצאה טובה יותר מבצק של קמח תמי,

אז אם יש כאן משהי שהצליחה להכין עם המולינו רוגלך אווריריים וטעימים - אשמח מאד אם תוכל לשתף!
 

mali levin

משתמש חדש
הכנתי רוגלך ועוגות שמרים מעולות מקמח מולינו ממתכון של עוגת שמרים לל"ג באתר של קמח מולינו. יצא קמח מעולה לעבודה נעים רך ולא דביק! והתוצאה- מדהים!! נסי שוב בלי להתייאש לפי המתכון (במקום חלב שמתי מים)
 

zahav1

משתמש מקצוען
הכנתי שמרים לםי המתכון של דביר. יצא פשוט מושלם. שמתי חלב סויה ומחמאה. מה שכן. לא הצלחתי לעשות שמרים קלועים אלא גילגלתי את הבצק.
למי שיש מתכון לקרואסונים ללא גלוטן אשמח לקבל.
 

שרה X

משתמש רשום
איור וציור מקצועי
הלחמניות יצאו חביבות.
מרקם קצת ספינג'י.
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
מישהו ניסה את הלחמניות מהמולינו הכחול, לפני חודשיים נניח, והיום?
כי יש לי חשד עמום אולי משהו בהרכב של הקמח השתנה.
הן כבר לא יוצאות תפוחות כמו בהתחלה. הבצק הרבה פחות תופח.

מישהו ? משהו ?
 

נחמי פורתא

משתמש מקצוען
טוב, אז הנה עדכון לגבי רוגלך מדהימים בטעם רגיל רגיל מקמח מולינו.
אחרי כמה וכמה ניסיונות שלא צלחו, הכנתי לפי המלצתה של @mali levin עם המתכון של קמח הארץ, וב"ה יצא לי בצק ממש טוב, רוגלך שתפחו מעולה, וטעם מדהים.

אז הנה המתכון: (באתר זה לפי גרמים, כותבת אותו כאן אחרי המרה לתועלת כולם)

500 גרם קמח מולינו
100 גר' מרגרינה נמסה (להוציא קודם לכן מהמקרר)
1 כף גדושה שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
2 ביצים
7 כפות סוכר
1/4 כפית מלח

לערבב הכל במיקסר על מהירות גבוהה למשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק מעובד היטב.
להכניס לקערה, לעטוף את הקערה בניילון נצמד, ולהכניס למקרר למשך כשעה.

ועכשיו למילוי (מתכון אישי, לא של קמח הארץ)

1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג
1/2 כוס שמן

לערבב היטב את כל המוצרים.
לאחר מכן, לחלק את הבצק ל-3 חלקים, לרדד לצורת עיגול, לפזר את המילוי, לחתוך למשולשים ולגלגל,
כעת לתת לרוגלך לתפוח עוד שעה לפני האפייה.

למשוח עם ביצה, לפזר שומשום

לאפות בתנור שחומם מראש ל*180, כ-18 דקות (אצלינו אוהבים את זה די רך, ותלוי גם בסוג התנור)

אחרי שהם יוצאים מהתנור, אני טובלת אותם בזיגוג של:
1/2 כוס מים רותחים
1/2 כוס סוכר
2 סוכר וניל
מרתיחים הכל עד שנמס, וטובלים כל רוגלה בזיגוג.

המון הצלחה ובתאבון לכולם

מצרפת תמונה של הרוגלך המוכנים (התאריך על התמונה לא נכון, יש צורך לכוון את המצלמה...)
תמונה לא משהו, אבל נראה לי כן נותן התרשמות מהעסיסיות שלהם.
IMG_4113.JPG
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמג

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָה שְׁמַע תְּפִלָּתִי הַאֲזִינָה אֶל תַּחֲנוּנַי בֶּאֱמֻנָתְךָ עֲנֵנִי בְּצִדְקָתֶךָ:ב וְאַל תָּבוֹא בְמִשְׁפָּט אֶת עַבְדֶּךָ כִּי לֹא יִצְדַּק לְפָנֶיךָ כָל חָי:ג כִּי רָדַף אוֹיֵב נַפְשִׁי דִּכָּא לָאָרֶץ חַיָּתִי הוֹשִׁיבַנִי בְמַחֲשַׁכִּים כְּמֵתֵי עוֹלָם:ד וַתִּתְעַטֵּף עָלַי רוּחִי בְּתוֹכִי יִשְׁתּוֹמֵם לִבִּי:ה זָכַרְתִּי יָמִים מִקֶּדֶם הָגִיתִי בְכָל פָּעֳלֶךָ בְּמַעֲשֵׂה יָדֶיךָ אֲשׂוֹחֵחַ:ו פֵּרַשְׂתִּי יָדַי אֵלֶיךָ נַפְשִׁי כְּאֶרֶץ עֲיֵפָה לְךָ סֶלָה:ז מַהֵר עֲנֵנִי יְהוָה כָּלְתָה רוּחִי אַל תַּסְתֵּר פָּנֶיךָ מִמֶּנִּי וְנִמְשַׁלְתִּי עִם יֹרְדֵי בוֹר:ח הַשְׁמִיעֵנִי בַבֹּקֶר חַסְדֶּךָ כִּי בְךָ בָטָחְתִּי הוֹדִיעֵנִי דֶּרֶךְ זוּ אֵלֵךְ כִּי אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי נַפְשִׁי:ט הַצִּילֵנִי מֵאֹיְבַי יְהוָה אֵלֶיךָ כִסִּתִי:י לַמְּדֵנִי לַעֲשׂוֹת רְצוֹנֶךָ כִּי אַתָּה אֱלוֹהָי רוּחֲךָ טוֹבָה תַּנְחֵנִי בְּאֶרֶץ מִישׁוֹר:יא לְמַעַן שִׁמְךָ יְהוָה תְּחַיֵּנִי בְּצִדְקָתְךָ תוֹצִיא מִצָּרָה נַפְשִׁי:יב וּבְחַסְדְּךָ תַּצְמִית אֹיְבָי וְהַאֲבַדְתָּ כָּל צֹרֲרֵי נַפְשִׁי כִּי אֲנִי עַבְדֶּךָ:
נקרא  15  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה