חגים נגיסוני סופגניה-

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
חנוכה שמח!

לא, אין כאן מתכון ספציפי כי כל מתכון סופגניות יתאים לכאן.
רק הרעיון.

נגיסונים קטנטנים של סופגניה.
בגלל הגודל הקטן שלהם והטיגון הקרום נעשה פריך במיוחד והפנים נשאר רך. טיגון קצר ממש. מתפצפץ בפה. שווה נסיון!
IMG_9687_800x533.jpg

מכינים בצק ומתפיחים.
מגלגלים חתיכת בצק לנחש בקוטר של1.5 ס"מ. חותכים לפרוסות ברוחב של פחות מס"מ. מניחים את החתיכות על ניר אפיה מכסים ביילון ומתפיחים כ-15-20 דקות

מחממים שמן בסיר. מטגנים בכל נגלה כמו שממלאה את הסיר בשכבה אחת. מטגנים כל אש לא גבוהה. כחצי דקה מכל צד.

מעבירים לניר סופג

כשכל הנגיסים מוכנים מאבקים בכמות נדיבה של אבקת סוכר ובהקפצה מביאים לציפוי של כל הנגיסים באבקת הסוכר.
IMG_9685_800x533.jpg
 

מירי קרפט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יוהו העני זה נראה טעיםםםם!!!!!!
קריספי טירופים! לא?
מתחשק לי כמה כאן.
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
נראה טווווב!
ובואו, תכל'ס אפ'חד לא צריך סופגניה ענקית...

אפשר להטריח אותך לכתוב מתכון טוב לסופגניות?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נראה טווווב!
ובואו, תכל'ס אפ'חד לא צריך סופגניה ענקית...

אפשר להטריח אותך לכתוב מתכון טוב לסופגניות?
יש לי בעיה..
אין לי מתכון
שמתי דברים לפי העין- ביצים, מלח, שמרים, קמח, מים, שמן, סוכר וניל..... :(
כיום אני כבר יודעת לאיזה מרקם בצק/עיסה/בלילה אני חותרת כשאני מכינה משהו אז לא תמיד מתמתכנת
 

שימפנזיון

משתמש צעיר
יש לי בעיה..
אין לי מתכון
שמתי דברים לפי העין- ביצים, מלח, שמרים, קמח, מים, שמן, סוכר וניל..... :(
כיום אני כבר יודעת לאיזה מרקם בצק/עיסה/בלילה אני חותרת כשאני מכינה משהו אז לא תמיד מתמתכנת
וואו אלופה!!!
זה אדיר!!
הלוואי עלי!!
תודה אולי אכין:love:
 

שימפנזיון

משתמש צעיר
וואו!!!
הכנתי ויצא מווווושלםםם!!!
תודההה!!!
נראה לי אני אכין פעם שני'ה
אני הייתי ממש מיואשתתת
20 פעם ניסיתי ולא הלך לי
שום מתכון
כלום!
אז נגיסונים הצליח לי(!!!)

וזה המתכון:
4\1+1 כוסות קמח תופח מנופה
2 כפות גדושות סוכר
1 גביע יוגורט\אשל(200 גרם)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
קורט אבקת קינמון (שמתי קצת יותר ויצא מעדן)

שמן לטיגון
ריבת חלב\תות למילוי-לא חובה
אבקת סוכר לקישוט

אופן הכנה:​

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר בו רשומים עד לקבלת בלילה חלקה.

-מחממים סיר עם שמן (עד גובה 2/3) וכשהשמן חם (170-180 מעלות), מניחים בבת אחת את הבלילה לתוך השמן. רצוי להשתמש בכף קפיצית או כף גלידה משומנת ואם אין ברשותכם, ניתן להשתמש בשתי כפות כאשר בכף אחת מניחים את הבלילה ובעזרת הכף השנייה דוחפים את הבלילה במהירות ובבת אחת לשמן (מומלץ לשמן את הכפות). מנמיכים את האש ומטגנים משני הצדדים במשך 6-7 דקות עד להזהבה יפה. מעבירים לנייר סופג ומצננים מעט.

-ניתן לזלף ריבה (מומלץ ריבת חלב!!) לסופגנייה בעזרת שק זילוף או מזרק (לא חובה, היא טעימה גם ככה).
-מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

המתכון לקוח מכאן:
בקישור יש גם טיפים להכנה\מומלץץץ!!!
ייאלה תכינו ותהנווו!!!
חנוכה שמח אלופות!!
:p:cool::love::D:LOL::);)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמא

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָה קְרָאתִיךָ חוּשָׁה לִּי הַאֲזִינָה קוֹלִי בְּקָרְאִי לָךְ:ב תִּכּוֹן תְּפִלָּתִי קְטֹרֶת לְפָנֶיךָ מַשְׂאַת כַּפַּי מִנְחַת עָרֶב:ג שִׁיתָה יְהוָה שָׁמְרָה לְפִי נִצְּרָה עַל דַּל שְׂפָתָי:ד אַל תַּט לִבִּי לְדָבָר רָע לְהִתְעוֹלֵל עֲלִלוֹת בְּרֶשַׁע אֶת אִישִׁים פֹּעֲלֵי אָוֶן וּבַל אֶלְחַם בְּמַנְעַמֵּיהֶם:ה יֶהֶלְמֵנִי צַדִּיק חֶסֶד וְיוֹכִיחֵנִי שֶׁמֶן רֹאשׁ אַל יָנִי רֹאשִׁי כִּי עוֹד וּתְפִלָּתִי בְּרָעוֹתֵיהֶם:ו נִשְׁמְטוּ בִידֵי סֶלַע שֹׁפְטֵיהֶם וְשָׁמְעוּ אֲמָרַי כִּי נָעֵמוּ:ז כְּמוֹ פֹלֵחַ וּבֹקֵעַ בָּאָרֶץ נִפְזְרוּ עֲצָמֵינוּ לְפִי שְׁאוֹל:ח כִּי אֵלֶיךָ יְהוִה אֲדֹנָי עֵינָי בְּכָה חָסִיתִי אַל תְּעַר נַפְשִׁי:ט שָׁמְרֵנִי מִידֵי פַח יָקְשׁוּ לִי וּמֹקְשׁוֹת פֹּעֲלֵי אָוֶן:י יִפְּלוּ בְמַכְמֹרָיו רְשָׁעִים יַחַד אָנֹכִי עַד אֶעֱבוֹר:
נקרא  5  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה