דגים מ-1 יוצא 3----

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
זה לא חדש.
אני אוהבת יעילות וקיצורי דרך.
לקחת חומר בסיסי וליצור ממנו מספר מנות.
מין מוטו כזה של-
דומה-
אבל שונה

מנות כאלו שגם אם אגיש אותם יום אחר יום הם לא יזוהו כ "אוף, שוב אותו דבר".

אז המוטו הזה שיחק אצלי היום במטבח.


הבסיס-
עיסת קציצות דגים.
במקרה זה נילוס טחון.

בד"כ אני לא מחובבי הנילוס, אבל היה לי נילוס במקפיא.
החלטתי להשתמש בו.

בסופו של דבר, הטעם שלו לא יצא ממש מורגש והתוצאות- מעולות +++

טעמתי מכולם, כדי שאוכל לספר כאן בלב שקט ורגוע שהכל יצא טעים


הכל?
מה זה הכל?
אה, בטח

זה הכל:

1. קדירת קטניות וקציצות דג
IMG_8859_800x533.jpg


2. קציצות דג, כן, בנאלי...אבל מגרה, לא?
IMG_8863_800x533.jpg


3. קבב דג על מקל, ככה, בשביל הגיוון
IMG_8870_800x533.jpg

לא. זה לא תפוח אדמה בעשבי תיבול...

תשאלו,
מה שונה בקבב מהקציצה.
יש בזה משהו
כי בסופו של דבר זו אותה עיסה.
בלי רוטב שנותן טעם.

אבל המשהו של ה"יש בזה משהו" משתנה בגלל אופן ההכנה.

טיגון קציצות בשמן נותן להן טעם X
צליה במנגל או בגריל בתנור משנה את ה X לY


רגע,
רוצים מתכון?
 

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מתכון:
לי הכמות הספיקה לשלושת המנות, לארוחה ליום.

לעיסה:

1 קילו דג נסיכה טחון, או כל דג אחר.....כרצונכם או תערובת דגים
3 ביצים
1 בצל גדול
2 כפות שמן
5 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק בצל
1.5 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
3/4 כוס כוסברה קצוצה, או פטרוזיליה קצוצה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף תבלין לקציצות [לא חובה]
1/2 כפית סודה לשתיה
חצי לימון סחוט טרי
מלח

מטגנים בצל בשמן להשחמה נאה.
מערבבים את כל רכיבי הקציצות בקערה יחד ען הבצל המטוגן, לתערובת אחידה. התערובת תהיה מעט דביקה. מעט. וזה בסדר
ככל שתערבבו טוב יותר החלבון יפתח והיא תעשה אחידה יותר ודביקה פחות.

נלך מהפשוט, אל המורכב יותר.

לקציצות מטוגנות:
IMG_8863_800x533.jpg

מחממים שמן במחבת.
בידיים לחות יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומטגנים על להבה בינונית כ-2 דקות מכל צד להשחמה נאה

מעבירים מהטיגון ליר סופג.
מגישים חם
למרות שטעים גם קר....

מעולה עם פירה, צ'יפס, וכיוצ"ב
IMG_8866_800x533.jpg

IMG_8865_800x533.jpg


לקבב:
IMG_8870_800x533.jpg

אותה עיסה.
מחממים מנגל חשמלי או מנגל רגיל....
או תנור למצב גריל

בתנור: מרפדים תבנית אפיה.

מכינים מקלות שיפוד וקערה עם שמן.

יוצרים צורת קבב ומגלגלים בשמן לכיסוי בשמן [לא צריך הרבה שמן...] נועצים שיפוד וצולים במנגל. אפשר לוותר על המקל..אבל ממש כיף להחזיק ביד ולאכול :)

לצליה בתנור, מניחים על ניר האפיה. מכסים את המקלות ברדיד יר כסף שלא ישרפו וצולים לצריבה כ-19 דקות.

מגישים עם חומוס, טחינה, פיתה סלט ירקות, צ'יפס וכו'.

IMG_8867_800x533.jpg

IMG_8868_800x533.jpg



לקדירת קטניות וקציצות חמוץ-מתוק:
IMG_8859_800x533.jpg

כאן נצטרך להשרות שעועית במים רותחים למספר שעות מראש. או לחילופין להשתמש בשעועית מקופסת שימורים ברוטב אדום. הרוטב לא יפריע לטעמו של הרוטב שנכין.

לקדירה והרוטב:
2 בצלים גדולים קצוצים
1 פלפל אדום - קוביות
1 ראש שום מפורק לשיניים ופרוסות
4 גזר - טבעות
2 בטטות- קוביות קטנות- לא חובה]
1 שימורי חומוס [או 1 ו 3/4 כוסות חומוס מוכן]
1 שימורי שעועית [או 1 ו 3/4 כוסות שעועית מושרית]
1 שימורי רסק עגבניות גדול
2 כפות פפריקה מתוקה
חופן כוסברה קצוצה
מלח
פלפל שחור
1/3 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/3 כוס טריאקי
כ- 1/2 כוס סוכר חום, או לפי הטעם. טועמים אחרי שהרוטב מוכן ומתקנים תיבול
1/2 לימון סחוט טרי
2 כפות כמון
1/2 פלפלון ירוק חריף- קצוץ- לא חובה, אבל נתן בוסט לטעמים
1 ליטר מים

בסיר גדול מטגנים בצל ופלפלים בשמן עד שהבצל נעשה שקוף
מוסיפים את יתר הרכיבים
מערבבים היטב ומביאים לרתיחה

בידיים לחות יוצרים קציצות [אני בחרתי בצורת אליפטית] וזורקים לסיר.
מבשלים על אש נמוכה-בינונית כ-30 דקות.

מגישים על מצע קוסקוס, אורז וכיוצ"ב

אבל האמת- משביע ממש גם בלי תוספת פחמימה
IMG_8861_800x533.jpg


IMG_8860_800x533.jpg


IMG_8862_800x533.jpg
 

מירי72558

משתמש פעיל
@ה. בקר תודה ענקית
כמה שאלות:
לגבי הבצל בעיסה - באיזה מצה צבירה שמים אותו?
הכמות של 3.4 כוס כוסברה או פטרוזיליה לא מוגזמת מידי?
האם יש תחליף לרוטב צילי בתערובת?
האם תוקעים את המקלות בקבבים מראש?
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
הכל נראה טעים ממש ממש! כל הכבוד על השיתוף ועל הכתיבה של המתכונים תוך כדי, שנהנה גם
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@ה. בקר תודה ענקית
כמה שאלות:
לגבי הבצל בעיסה - באיזה מצה צבירה שמים אותו?
הכמות של 3.4 כוס כוסברה או פטרוזיליה לא מוגזמת מידי?
האם יש תחליף לרוטב צילי בתערובת?
האם תוקעים את המקלות בקבבים מראש?
אויש שכחתי לכתוב? הולכת להוסיף.
מטגנים להשחמה נאה.

תודה

לגבי הכוסברה זה לא הרבה לקילו דג...

אפשר לוותר על הצ'ילי

כתבתי שתוקעים א המקלות אחרי שיוצרים צורת קבב.
יוצרים צורת קבב ומגלגלים בשמן לכיסוי בשמן [לא צריך הרבה שמן...] נועצים שיפוד וצולים במנגל. אפשר לוותר על המקל..אבל ממש כיף להחזיק ביד ולאכול :)
 

.B.B

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
וואו נשמע ממש טעים ומגרה.
איזה עוד דגים מתאימים?
אני לא מכירה דגים בכלל אצלינו הולך רק סלמון...
מושט נגיד ילך טוב?
 

אתיז

משתמש פעיל
צילום מקצועי
@ה. בקר הקבב שווהההה
אם יש לי מושט וסלמון - 2 הדגים ילכו (כל אחד בנפרד)?
פשוט להפשיר ולטחון?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
וואו נשמע ממש טעים ומגרה.
איזה עוד דגים מתאימים?
אני לא מכירה דגים בכלל אצלינו הולך רק סלמון...
מושט נגיד ילך טוב?
אפשר סלמון טחון... אבל זה יוצא יקר,תכל'ס.
העליתי פעם מתכון לקציצות שבהם השתמשתי בסלמון ברוטב חומץ מתוק, אחר מזה

את יכולה בקלה, דניס, מוסר ים, כל דג כמעט יתאים...אילו קרפיון טחון.... :sne:

מה הכוונה גדול? אפשר בגרמים?
560-580 גרם תלוי בחברה. זה בגודל קופסת שימורים רגילה
@ה. בקר הקבב שווהההה
אם יש לי מושט וסלמון - 2 הדגים ילכו (כל אחד בנפרד)?
פשוט להפשיר ולטחון?
לא יודעת אם היית משלבת מושט וסלמון- מעולם לא ניסיתי, אבל האמת שאין סיבה שלא יצא טוב
כן, להפשיר ולטחון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  20  פעמים

לוח מודעות

למעלה