בשרי מתכון עסיסי לעוף?

שלהבת הנשמה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מתכון מעולה!!
6 כרעיים
חצי כוס שמן זית
שתי כפות סילאן
כף רוטב סויה
כף רוטב טריאקי
4 שני שום
לערבב את מרכיבי הרוטב ולשפוך על העוף
ולזרות הרבה מלח על העוף אחרי שסיים את הרוטב
לכסות היטב ולאפות על חום מקסימלי כשעה וחצי, להוריד את הכיסוי ולהכניס לעוד כאשר דקות.
אם רוצים אפשר להוסיף גם תפוא ובטטות.
 

ברבור באגם

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
העוף שבעלי והילדים אוהבים במיוחד!
1בצל גדול קצוץ
4 כרעיים
2 שיני שום
1 בטטה
3 תפוחי אדמה
2 גזר
חצי כוס דבש סילן
אפשר גם שזיפים יבשים
לקחת סיר שטוח לשמן קלות לפזר על כל התחתית את הבצל מעל את הכרעים מעל פרוסות שום דקות מאוד פרוסות בטטה ופרוסות תפוחי אדמה, את הגזרים שלמים, לבשל על אש נמוכה כשעתים, לשפוך אחרי שעתיים בישול את הדבש סילן והשזיפים לבשל עוד עשר דקות. מוכן
לתוספת אורז שופכים את הרוטב מסדרים מסביב את הירקות ובתאבון
 

תמר פלג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יש לי מתכון מצוין, בלי כמויות פשוט מה שנראה לך....
בקערה: מיונז, פפריקה, שום כתוש- מערבבת טוב.
בכלי נוסף, פירורי לחם מוזהבים.
בעצם זה ברעיון של שניצלים.
עוטפים את חלקי העוף בבלילה ומצפים בפרורים
ואופים עם נייר כסף מעל עד שזה נראה מוכן ואז אופים עוד טיפה בלי נייר כסף.
בתאבון!
נ"ב
גם אם יש כאלה שלא אוהבים מיונז, לא מרגישים שזה מיונז.
מניסיון של מישהו במשפחה ששונאאאאא מיונז, אכל ואמר שזה מעדן.(רק להיזהר שזה לא התוודע לו כי זה מעצבן לשמוע שאכלת משהו שאתה לא סובל והיה לך טעים... :rolleyes:)
 

חיה בד

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יש לי מתכון מצוין, בלי כמויות פשוט מה שנראה לך....
בקערה: מיונז, פפריקה, שום כתוש- מערבבת טוב.
בכלי נוסף, פירורי לחם מוזהבים.
בעצם זה ברעיון של שניצלים.
עוטפים את חלקי העוף בבלילה ומצפים בפרורים
ואופים עם נייר כסף מעל עד שזה נראה מוכן ואז אופים עוד טיפה בלי נייר כסף.
בתאבון!
נ"ב
גם אם יש כאלה שלא אוהבים מיונז, לא מרגישים שזה מיונז.
מניסיון של מישהו במשפחה ששונאאאאא מיונז, אכל ואמר שזה מעדן.(רק להיזהר שזה לא התוודע לו כי זה מעצבן לשמוע שאכלת משהו שאתה לא סובל והיה לך טעים... :rolleyes:)
המתכון הזה מעולה, מניסיון. ילדים מאד אוהבים.
(ואגב, המתכון המקורי הולך עם ביצה, לנחרדים ממיונז. רק שעם מיונז זה יותר נח ויוצא בדיוק אותו טעם)

את המיונז או הביצה אפשר גם לתבל בחרדל / חרדל+ קטשופ / צ'ילי מתוק / חרדל+שום+דבש, כשמתחשק לגוון:)
מניסיון ממליצה לתבל גם את הפירורים-יוצא הרבה יותר עסיסי- בהרבה פפריקה, הרבה שום גבישי, מעט מלח ופלפל שחור ואפשר להוסיף עשבים מיובשים (בזיליקום/שמיר פטרוזיליה מיובשת) ומאד טעים להוסיף גם שומשום.
משדרג מאד להוסיף גם שמן לפירורים ולערבב היטב לפני הציפוי, או לרסס את חלקי העוף המצופים בספריי שמן משני הצדדים.

אני אגב אופה פתוח לחלוטין על 190 מעלות, לא ראיתי שיש צורך בכיסוי- השמן שומר שלא יתייבש, רק הופך לפריך ומתפצפץ בפה.
 

שוחר בינה

משתמש פעיל
המתכון הזה מעולה, מניסיון. ילדים מאד אוהבים.
(ואגב, המתכון המקורי הולך עם ביצה, לנחרדים ממיונז. רק שעם מיונז זה יותר נח ויוצא בדיוק אותו טעם)

את המיונז או הביצה אפשר גם לתבל בחרדל / חרדל+ קטשופ / צ'ילי מתוק / חרדל+שום+דבש, כשמתחשק לגוון:)
מניסיון ממליצה לתבל גם את הפירורים-יוצא הרבה יותר עסיסי- בהרבה פפריקה, הרבה שום גבישי, מעט מלח ופלפל שחור ואפשר להוסיף עשבים מיובשים (בזיליקום/שמיר פטרוזיליה מיובשת) ומאד טעים להוסיף גם שומשום.
משדרג מאד להוסיף גם שמן לפירורים ולערבב היטב לפני הציפוי, או לרסס את חלקי העוף המצופים בספריי שמן משני הצדדים.

אני אגב אופה פתוח לחלוטין על 190 מעלות, לא ראיתי שיש צורך בכיסוי- השמן שומר שלא יתייבש, רק הופך לפריך ומתפצפץ בפה.
הכנתי עכשיו
יצא טעים!!!!!!!
כולם זללו..
 

חמג

משתמש מקצוען
לערבב כמות שווה של שמן, דבש, רוטב סויה ולהוסיף כמה שיני שום כתושות לאוהבים אפשר גם כפית חרדל.
אפשר לבשל/לאפות,
הולך מצוין מעל פרוסות בצל ותפו"א עם בטטה.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
-אפשר פשוט לאפות מכוסה רק כרעיים ודי על 150 מע' 3 שעות
-אפשר כרעיים בקולה, אפשרי להוסיף פרוסות בצל מתחת לעוף
-אפשר פרוסות בצל, מעל הכרעיים לשפוך סילאן מעל העוף, לאפות מכוסה 3 שעות על 150 מע'
אם אוהבים שחום, לאפות בתחילה ללא כיסוי ואחרי שעה לערך לכסות
 

סימי

משתמש מקצוען
יש לי מתכון מצוין, בלי כמויות פשוט מה שנראה לך....
בקערה: מיונז, פפריקה, שום כתוש- מערבבת טוב.
בכלי נוסף, פירורי לחם מוזהבים.
בעצם זה ברעיון של שניצלים.
עוטפים את חלקי העוף בבלילה ומצפים בפרורים
ואופים עם נייר כסף מעל עד שזה נראה מוכן ואז אופים עוד טיפה בלי נייר כסף.
בתאבון!
נ"ב
גם אם יש כאלה שלא אוהבים מיונז, לא מרגישים שזה מיונז.
מניסיון של מישהו במשפחה ששונאאאאא מיונז, אכל ואמר שזה מעדן.(רק להיזהר שזה לא התוודע לו כי זה מעצבן לשמוע שאכלת משהו שאתה לא סובל והיה לך טעים... :rolleyes:)
אפשר גם בסיר על הכיריים? אין לי תנור בשרי...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה