חלבי מתכון מושלם ללזניה

.B.B

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
יש לי מתכון אלוף טעים מאוד
הבעיה שהלזניה נגמרת בשניה שהיא מוכנה...
משוגעים עליה!

(אגב, המתכון לרוטב מעולה גם לרביולי \ מוקרמים.
אני מכינה, ומכניסה את הרביולי כמו שהוא לתוך הרוטב,
שמבשל את הפסטה מעולה. יאמי)

אז ככה:
לרוטב:
7-8 בצלים קצוץ דק, לאדות עד שיהיה שקוף-זהוב (לא מטוגן!)
(על אש נמוכה, כשעה אידוי.)
8 עגבניות קצוצות דק בלי קליפה
שיני שום קצוצות 2-3
להוסיף ולערבב,
להמשיך לאדות יחד כרבע שעה
להוסיף 1.5 חבילות שמנת מתוקה
1 חב' רסק עגבניות (240 גרם)
בזיליקום
פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
לערבב ולבשל יחד עוד כרבע שעה.
(יוצא רוטב נוזלי בצבע כתום בהיר,
דומה קצת בצבע לרוטב פיצה)

לשטוף כ-3 חצילים, לפרוס לפרוסות בקוטר של חצי ס"מ
לפזר מלח, ולהשאיר ככה חצי שעה
ואז לרסס בשמן ולאפות בתנור עד שמוכן.

להרכבת הלזניה:
תבנית ח"פ בינונית
נייר אפיה
לסדר עלי לזניה, (לא מבשלים אותם קודם. מניחים כמו שהן)
לשפוך כשליש מהרוטב
להניח פרוסות חצילים
לכסות בפרוסות גבינה צהובה
ושוב לזניה, רוטב, חצילים וגבינ"צ
ואז לזניה, רוטב, ולהכניס לאפיה
לאפות כחצי שעה
ואז להניח מלמעלה פרוסות גבינ"צ מסודרות ולאפות עד שמוכן.
יוצא מעדן אמיתי!!

חשוב שכל עלה לזניה יהיה מכוסה היטב ברוטב,
זה מה שמבשל אותו בתנור וגורם לפסטה להתבשל ולהיות רכה.

אצלינו לא אוהבים את הלזניות הפשוטות של הקוטג' ורסק עגבניות,
ולכן אני משקיעה ומכינה את הלזניה הזאת.
א"א בכלל להשוות את הטעם של הרוטב מעגבניות אמיתיות, וגבינ"צ אמיתית
לטעם של לזניה עם קוטג' ורסק עגבניות.

בתיאבון,
חג שמח!
 
נערך לאחרונה ב:

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
אשמח מאוד למתכון מושלם ללזניה חלבית
אני מודיעה מראש. זה המון מוצרים ולכן זה נראה קצת מלחיצ בתחילה. אך לדעתי שווה תהשקעה




רוטב עגבניות:
30 גר' חמאה
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוצ דק
3 שיני שום קצוצות

ממיסים את החמאה והשמן מוסיפים תבצל והשומ ומאדים להזהבה

מוסיפים למחבת:
2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות.
וממשיכים לטגן

ולהוסיפ:
2 כפות גדושות רסקה עגבניות
1 כוס מים
1 כוס חלב
מלח. פלפל. פפריקה
1 כפית אבקת שום
אורגנו

מביאים לרתיחה מבשלים 7 דק' ומסירים מהאש




רוטב פטריות
30 גר' חמאה
2 כפות שמן זית
1 בצל קצוצ דק

לטגן ולהוסיפ
2 סלסלאות פטריות קצוצות
ולטגן עוד 5 דק'

ולהוסיפ:
2 כפות קמח
1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה

להביא לספ רתיחה זה נהיה כמו רביכה ולהסיר מהאש

לערבב ידנית
1 מיכל שמנת חמוצה
מלח. פלפל שחור גרוס. אגוז מוסקט
2 ביצים

ולאחד את התערובות



בתבנית מסדרים
עלים
רוטב עגבניות
רוטב פטריות
עלים
רוטב עגבניות
רוטב פטריות
עלים



אופים חצי שעה ואז מוסיפים גבינה צהובה מגוררת מלמעלה ואופים עוד
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ל @ה. בקר כמובן שיש פה מתכון מעולה

ל @רוחי בלבוחי יש מתכון שזכה פה לתשואות


עוד שתי לזניות מעולות בעיני-מנסיון כמובן:

הקלאסית

המיוחדת
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
ובגירסה שלי, הקלה והמהירה:

מכינים על השולחן תבנית, עלי לזניה
מכינים רוטב:
קופסת רוטב עגבניות לפיצה או לפסטה, מחלקים ל3 כוסות ח"פ, מוסיפים מים רותחים כמעט עד למעלה, וכשליש כפית מלח לכל כוס. מערבבים טוב.

2 קופסאות קוטג'. כדאי להוסיף כחצי ביצה לכל קופסה, לא חובה (אחרי שבדקתי את הביצה בצלוחית, אני טורפת אותה ושופכת לתוך קופסאות הקוטג')

שופכים כחצי כוס רוטב על קרקעית התבנית, מניחים מעל שכבת עלי לזניה, ושופכים את יתרת הכוס. מוודאים שכל העלים מכוסים ברוטב, אם לא, משקיעים אותם טיפה בתוך הרוטב.

מפזרים קופסת קוטג' מעל,
מסדרים שכבה נוספת של עלי לזניה,
שופכים כוס רוטב,
עוד שכבת קוטג',
עלי לזניה,
רוטב,
מעל הכל גבינה צהובה מגורדת או פרוסות.

מכסים בנייר אלומיניום ואופים כ45 דק'.
 

איציק אדרת

משתמש רשום
לזניה ברוטב עגבניות ופטריות

רכיבים:

2\1 חבילת עלי לזניה (12 עלים)

6 שיני שום

800 גרם עגבניות חתוכות לקוביות

2 כפות רסק עגבניות

250 גרם פטריות חתוכות

1 בצל קצוץ

2 כפות שמן זית

1 מיכל שמנת מתוקה

150 גרם גבינה צהובה\ מוצרלה מגורדת

1 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור

אורגנו טרי או יבש

תבנית חסינת אש (פיירקס) 30*19 ס''מ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל- 170 מעלות.

2. משמנים סיר עמוק ומטגנים את הפטריות על להבה גדולה תוך כדי ערבוב

עד שכל הנוזלים מתאדים.

3. מוסיפים את שמן הזית, הבצל, השום ומקפיצים שתי דקות נוספות.

4. מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה, תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את רסק העגבניות, הסוכר, המלח, הפלפל והאורגנו לפי הטעם.

5. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כ- 2-3 דק' על להבה נמוכה.

6. משמנים תבנית חסינת אש (30*19 ס''מ). מסדרים 4 עלים של לזניה

ועליה שכבה נדיבה של רוטב. מוסיפים עוד 4 עלי לזניה ועליהם שוב רוטב

ושכבה נוספת של עלים. מכסים בכמות נדיבה של רוטב כך שהלזניה

מכוסה היטב. מפזרים את הגבינה המגורדת מעל.

7. אופים בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 25 דקות.

מאוד טעים וקל להכנה!!!!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  18  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה