חגים מתכון מוצלח לסופגניות שמשמש אותנו כבר כמה שנים

מגנום

משתמש סופר מקצוען
1671654365427.png

זה טרי מהשנה

המתכון מהרשת לא זוכרת מאיפה
וכמה נקודות לפני המתכון-
1. לא לוותר על שקילה מדויקת
2. ההתפחה חשובה, וגם להעביר בעדינות לסיר הטיגון כדי שישארו תפוחות
3. הטיגון מאוד חשוב לשים לב לטמפרטורה לזמן הטיגון וכו'.

אז קדימה למתכון
חומרים
• 750 גרם קמח
• 50 גרם שמרים טריים- השתמשתי ביבשים
• 1/2 כוס סוכר
• 3 ביצים גודל L
• 300 מ"ל מים פושרים
• 50 גרם חמאה רכה מאוד
• כפית שטוחה מלח
• 2 בקבוקי שמן סויה/ קנולה לטיגון
• לציפוי:
• 100 גרם אבקת סוכר
• 1 קופסאת ריבת תות, ריבת חלב, שוקולד או כל מה שאוהבים.
אופן ההכנה
1. ממיסים את השמרים הטריים עם מים חמימים (אחכ מפחיתים מהמים במתכון)
2. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח יחד עם השמרים הטריים.
3. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את המים תוך כדי לישה וממשיכים לערבב.
5. מוסיפים את הביצים אחת אחת בכל פעם עד שנבלעות בבצק.
6. מוסיפים את המלח.
7. מוסיפים את החמאה בקוביות קטנות , עד שנבלע בבצק.
8. לשים את הבצק כ8 דקות על מהירות בינונית.
9. מכסים בניילון נצמד ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח ( כ40 דקות ). הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר.
10. בינתיים לוקחים 2 ניירות אפייה ומחלקים כל נייר ל9 קוביות ומניחים על 2 תבניות תנור גדולות.
11. מוציאים לבצק את האוויר ומחלקים לכדורים, במשקל של 50 גרם כל אחד. אם הבצק דביק מידי משמנים ממש טיפה את הידיים ויוצרים את הכדורים.
12. כל כדור, מועכים לצורת פיתה, ומחברים את הקצוות בצד השני. מניחים על קובית נייר האפיה כשהקצוות המחוברים כלפי מטה, ונותנים מעיכה קלה כדי שיהיו שטוחות מעט.
13. מכניסים את התבניות לתנור שחומם ל50 מעלות ועדיין דלוק במשך כל זמן ההתפחה ובנוסף מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור. כך מבטיחים שהסופגניות לא יקבלו "קליפה" קשה במהלך התפיחה.
14. מתפיחים כחצי שעה, או עד שהסופגניות הכפילו את נפחן.
15. מחממים שמן היטב בסיר רחב כ10 דקות על אש בינונית (צריך להגיע לכ170 מעלות) ומטגנים את הסופגניות יחד עם נייר האפייה עד שהוא נפרד מהסופגניה בתוך השמן ורק אז מסירים אותו מהסיר. מטגנים עד להזהבה מכל צד.
16. שמים לב שהחום של השמן מדויק- בועות קטנות סביב לסופגניה. שמן חם שורף ושמן קר גורם שתהיה שומנית.
17. מעבירים לנייר סופג בכדי להיפטר מעודפי השמן.
18. ממלאים ומקשטים לפי טעמכם האישי.

אחרי 10 דקות שמתקרר אפשר למלא
מפזרים אבקת סוכר עם מסננת
ממלאים בריבה עם מזרק של נורופן
למתקדמים מקשטים עם גנאש שוקולד וכו'

בתאבון וחנוכה שמח!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  25  פעמים

לוח מודעות

למעלה