מאפים מתכון מוצלח לחלות. הסוד: מי סודה פושרים ולא סתם מים פושרים

CE3D

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
לשבת ויחי פ"ד: מוזמנת להיות חלק מ- 40 מתנדבות להפרשת חלה לזיווג אמיתי ל: שם ינתן באישי (אם את מוכנה)

הסוד של הבצק: סודה
לערבב חומרים יבשים:
2.250 ק"ג קמח (לבן/כוסמין) - אני שמה 2.5 ק"ג
1.5 כוסות סוכר (אפשר פחות)
4 כפות גדושות שמרים (יבשים)


לשפוך:
6 כוסות מלאות מי סודה פושרים (2/3 מי סודה + 1/3 מים רותחים) לפעמים צריך להוסיף עוד קצת מי סודה פושרים
1.5 כוסות שמן קנולה
(+קצת שמן זית טוב לזכרון)

אחרי שמתחילים ללוש
להוסיף
1/4 כוס מים רותחים עם 2 כפות מלח (שלא יבוא במגע עם השמרים)

ללוש היטב (אני לשה ביד ומתפללת....)
אמור לתפוח מהר בגלל הסודה

מחלקת את הבצק לחלקים כרצון איש ואיש
מרדדת כל חלק ומגלגלת לנחש
ואיתו יוצרת את החלות או הלחמניות

מחלקת ל 6 = חלות בינוניות
מחלקת ל 36 = 36 לחמניות יפות
מחלקת ל 4 = חלות גדולות קלועות מ- 6 נחשים

בהצלחה
שפע ברכה
ורוב שמחה
 

קבצים מצורפים

  • WIN_20220217_22_13_35_Pro (3).jpg
    WIN_20220217_22_13_35_Pro (3).jpg
    KB 127.4 · צפיות: 87
  • WIN_20211021_22_22_53_Pro.jpg
    WIN_20211021_22_22_53_Pro.jpg
    KB 264.5 · צפיות: 92
  • WIN_20211021_23_18_04_Pro (2).jpg
    WIN_20211021_23_18_04_Pro (2).jpg
    KB 222.4 · צפיות: 87
נערך לאחרונה ב:

שולחן וכיסא

משתמש מקצוען
וואוווו איזה חלות יפות!
כמה מ"ל הכוסות?
את מורחת ביצה\סילאן\מים על החלות?
תודה רבה!
 

רחליז

משתמש פעיל
אני שמה רק שליש מכמות הנוזלים מי סודה
יוצא מדהים ב''ה
 

CE3D

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
וואוווו איזה חלות יפות!
באמת יפות
כמה מ"ל הכוסות?
חד"פ חם
את מורחת ביצה\סילאן\מים על החלות?
ביצה מערבבת עם קצת מים מעל מפזרת שומשום , (יש אין סוף אפשרויות...)
שבת שלום
 

CE3D

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
הדמיות בתלת מימד
צריך להדגים
אנסה בהסרטה בל"נ
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מי סודה מעולה בבצק שמרים מכל הסוגים
לפני די הרבה שנים העליתי מתכון לעוגת שמרים עם מי סודה.

באמת יוצא מעולה
 

מילר ציפי

משתמש רשום
מנוי פרימיום
הבנתי שאת משתמשת בכוס לשתיה חמה חד פעמי זה נכון?
אם את יודעת לקלוע חלה של 6 ותוכלי לעלות סרטון אשמח מאוד
וגם כמה זמן האפיה וכמה מעלות לחמם את התנור ?
 

אקטיבית

משתמש פעיל
אני מעוניינת לנסות בבצק הרגיל שלי.
להלחליף את כל המים למי סודה?
יש הבדל בטעם?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
הבנתי שאת משתמשת בכוס לשתיה חמה חד פעמי זה נכון?
אם את יודעת לקלוע חלה של 6 ותוכלי לעלות סרטון אשמח מאוד
וגם כמה זמן האפיה וכמה מעלות לחמם את התנור ?
קליעה על 6 היא ממש קלה. זו הקליעה הרגילה שלי לאחרונה. אפשר להבין גם בלי סרטון

יש 6 רצועות
עובדים פעם מימין ופעם משמאל.
מחברים את ראש כל הרצועות.

הכלל הוא: רצועה שניה על כל ה-4 הנוספים שלצידה ואז רצועה ראשונה לאמצע, בין ה-4 שלצידה, לא כולל הראשונה שהוסטה לצד השני. ואז זה כך פעם מימין ופעם משמאל.

מתחילים משמאל:
שניה מעל ה-4 שלצידה. ראשונה לאמצע בין ה-4 שלצידה.

מימין:
שניה מעל ה-4 שלצידה [עכשיו לצידה משמאל] וראשונה [זו השניה שהעברנו מעל לכולם בהתחלה] לאמצע בין ה-4 שליצדה משמאל
ושוב ימין וכך עד הסוף.
החל מהפעם השניה, הראשונה תמיד תהיה זו שהיתה שניה ועברה מעל ה-4 לצד השני
אם אזכור בפעם הבאה אסריט אם לא תעלה לכאן הסרטה עד אז.

אפשר מתכון?
 

ללי.ללי

לאי ללי (לשעבר)
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
אני עושה את המתכון הזה
מתפיחה שמרים(יבשים) לפני ההתחלה ומוסיפה כמובן סודה
יוצא לי חלות בהתפחה מטריפה
ברמה שאם אני שמה מיד הרבה בצד בתבנית הכל נשפךךךךךךךך

עושה מקמח רגיל ו/או מקמח כוסמין 80%
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה