מהאתר מתכונים ב10 דקות
מתכון לעוגת גבינה אפויה, מחפשים עוגה שתכבוש את השולחן? אחת שלא יפסיקו לשבח אתכם? זה המתכון בשבילכם, עוגת גבינה אפויה שמגישים חמה, למתכון >>
www.10dakot.co.il
עוגה ממש טעימה!!
2 דקות עבודה
עוגת גבינה בית מלון
תבנית מרובעת בגודל 20X29
מצרכים:
4 ביצים
1 כוס (200 ג’) סוכר
2 כפיות (10 ג’) תמצית וניל
1 ק”ג גבינה לבנה 5%
2 כפות גדושות (30 ג’) קמח לבן
2 כפות גדושות (30 ג’) קורנפלור
2 כפות גדושות (30 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-150 מעלות.
-מערבבים בקערה, בעזרת מטרפה או כף (לא במיקסר), את החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במרכז התנור במשך שעה עד שעה ורבע, עד שהעוגה מתייצבת ונעשית תפוחה בשוליים אך מעט רוטטת (העוגה אמורה להישאר בהירה).
הפעל טיימר (60 דק’)
-מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים בטמפ’ החדר במשך שעתיים עד 4 שעות. לאחר מכן חותכים לריבועים ומגישים או שומרים במקרר.
הערות:
*כשהעוגה יוצאת מהתנור היא מאוד רכה, במין מרקם “ג’לי”. ככל שמשאירים את העוגה בטמפ’ החדר או במקרר יותר זמן היא מתייצבת ומרקמה משתנה.
*ניתן לאכול את העוגה כשהיא קרה או חמימה (ניתן לחמם 1-2 פרוסות במיקרוגל מספר שניות