מרקים מרק עוף

אפי88

משתמש פעיל
מתכון מנצח:
לשים בסיר-
5 כנפיים+3-2 עצמות בקר+3 עצמות עוף ו2 גרונות הודו (הונגריה מבטן ומלידה :) )
2 גזרים,קישוא,בטטה,שורש סלרי,שורש פטרוזיליה,חתיכת פלפל ירוק,עגבניה,בצל ,2 שיני שום
למלא מים להרתיח עם כפית מלח וקמצוץ סוכר.
כשרותח להוריד אש לנמוכה ,להסיר קצף שמצטבר למעלה.
ולתת לזה להתבשל מינימום 3 שעות (נותנת לפחות 4-5 שעות..)
בחצי השעה האחרונה להוסיף חצי חבילת פטרוזילה (אפשר גם חצי שמיר-אם אוהבים)
למי שלא אוהב שהפטרוזילה מתפזרת -שמים אותה בתוך נייר אפיה במרק-אבל אז הטעם פחות מורגש.
ולמי שמוסיף אבקת מרק זה הזמן! חצי שעה לפני סיום הבישול..!
בהצלחה!
יוצא סוף הדרך לדעתי.
 

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מבשלת את מרק העוף מינימום 12 שעות!

מכינה בסיר ענק ומקפאה אותו צלול - בלי ירקות, כל מי שטועם - מתענג.

במשך 6-8 השעות הראשונות - מבשלת את עצמות העוף עם הגרונות והכנפיים (מכניסה אותם לשקית רשת), לאחר 6-8 שעות מחליפה את העופות בכנפיים נקיות, מוסיפה את הירקות ומבשלת עוד 4 שעות, בודקת טעמים וממליחה בעת הצורך
משתמשת בירקות הבאים:
גזר, קישואים, שום, בצל, דלעת, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי, סלרי, פטרוזיליה ושמיר, קולורבי, חתיכה של פלפל אדום.

טיפ לקבלת מרק בצבע זהוב ויפה - להכניס לתוכו שפע של גזר פרוס, הבטא קרוטן צובע אותו בצבע זהוב ומגרה.
 

לב זהבה

משתמש מקצוען
חשוב מאוד לא לוותר על בצל במרק מאוד מאוד מעשיר. היתה שבת אחת שאמא שלי התארחה אצלי ושכחתי לשים בצל וביום שישי כשטעמתי אמרתי לה שמשהו לא מספק אותי בטעם, היא טעמה ואמרה "אולי שכחת לשים בצל" ואכן זו היתה הבעיה ונלחצתי כי היה כבר חצי שעה לשבת. אבל שמתי כך בסיר על הפלטה וזה ממש הציל את הטעם של המרק.
ולגבי הפולנים, אנחנו משפחה פולניה מכל הכיוונים ואצל אמא שלי באופן קבוע מרק עם גרונות הודו אבל מוסיפה גם עצמות או כנפיים עוף כי רק הודו קצת מדי כבד, וכמובן התלקקנו מבשר הגרונות (זה היה האוכל של יום שישי) זה אצלי היום נוסטלגיה.
 

אלי7 א

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
כמה שאלות לגבי מרק עוף:
1. מה הכוונה לשים ירקות שלמים? מה עושים איתם אחכ, מוציאים? ו..?
2. עלים כמו פטרוזיליה וסלרי- לקצוץ? אם לא קוצצים אז מוציאים אחכ?
3. אם מוציאים את כל הירקות מה נשאר? מה עוד שמים במרק?
סליחה על הבורות, רוצה לנסות...
 

קוש

משתמש צעיר
שווה להוסיף למרק קוואקר ,מקפיץ את המרק!!!!!!!!!!!
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
עגבניה ופלפל ירוק...
עגבניה??? -לאאא!
פלפל כן- וזה מעשיר את הטעם מאוד אבל לא מגישים.

אני מעמידה סיר גדול עם מים וזורקת לתוכו ירקות:
בצל, גזר, קישואים, בטטה, דלעת/דלורית, אם יש גבעולי סלרי
ולא תפוחי אדמה כי הם מחמיצים את המרק קצת.
כנפיים עוף
מלח בכמות די נדיבה
כף גדושה אבקת מרק
ועוד דבר שהתחלתי לשים השנה וזה משדרג ברמות - חצי כפית אבקת סלרי.
מבשלת כ-4 שעות.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
1. מה הכוונה לשים ירקות שלמים? מה עושים איתם אחכ, מוציאים? ו..?
אני לא שמה שלמים אלא חתיכות גדולות
הרבה ילדים ומבוגרים ממש אוהבים אותם
אני מוציאה חלק ושמה בעיסה של קציצות
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה