מרקים מרק עוף

Elisheva

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
אני פשוט שמה ביחד בסיר -
מלא ירקות -חתוך גס מאוד או שלם אם נכנס (תפוחי אדמה, גזר, דלעת, קולורבי, בצל, סלרי, מה שאתם אוהבים)
גרונות/עצמות - אני הכי אוהבת גרונות הודו, נותן מלא טעם
מים
מלח (לפי הטעם)

זהו.


נותנת לזה לרתוח, ואז מנמיכה. אחרי שעה בערך נוצר קצת קצף כזה מהעוף שאני אוהבת להוציא עם כף
אחרי עוד שעה בערך (לפעמים יותר לפעמים פחות) המרק מוכן
אני מסננת לסיר אחר רק את המים, ואת הירקות שומרת בתבנית ומחממת בנפרד על הפלטה
את הגרונות זורקת
וקיבלתי מרק צח וטעים :)
 

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני עושה קצת שונה.
שמה את העוף בסיר כשיש מים מעל העוף.
מרתיחה ומבשלת הרבה זמן. תוך כדי, מורידה במסננת את הלכלוכים שנוצרים מהבישול.
בשלב הבא, מוסיפה ירקות: גזר, קישוא, בטטה, תפוח אדמה, קולרבי, בצל, שורשים,מוסיפה מים, מתבלת במלח וממשיכה לבשל.
הסוד של המרק הוא הרבה זמן בישול.
כשאני מגישה את המרק אני קודם כל מוציאה במצקת מרק וכך הוא מגיע לצלחות צח ויפה.
אח"כ מוציאה ירקות ושמה בצלחת ומי שרוצה מקבל מה שהוא אוהב.
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
אני קונה כמות גדולה יחסית של שמיר ופטרוזיליה, ואחרי השטיפה שלהם אני מכינה צרורות של חופן גבעולים מכל סוג, צוררת ביחד (למעין אגודה קטנה) ומלפפת מסביב עם חוט (תפירה לבן) היטב, שלא יתפזרו, ומקפיאה את הצרורות.
מוסיפים את הצרור הזה למרק בסוף הבישול לכ-20 דקות, ומוציאים. לא כדאי להשאיר כי זה נותן טעם מודגש מידי.
אגב, אם שמים בטטה במרק- כדאי לשים אותה ממש בסוף, אחרת היא מתפוררת מידי בקלות.
בקיץ יש לה גם נטיה להחמיץ את המרק (אם הוא נשאר יותר מידי זמן בחוץ)
בכל מקרה, שעתיים בישול זה זמן מספק- תלוי גם אם על הפלטה או הבלעך המרק ממשיך לבעבע, ואז הוא נהיה קצת overcooked
למי שאוהב- אפשר להוסיף למרק חתיכה קטנה של בקר (מס' 8 מתאים) או חתיכה של עצמות מח (לא עצמות רגל)- שניהם מעשירים מאד את הטעם.
העוף של הגרונות מאד רך וטעים- אם יש סבלנות כדאי לפרק אותו- הילדים שלי אישית מאד אוהבים אותו.
 

mina

משתמש מקצוען
אני מכינה מרק כמו @סקריפטית יוצא דליששסססס.....

קודם מרתיחים את המים עם העוף/הבשר/גרונות/עצמות..

ורק אחרי הרתיחה מוסיפים ירקות ומלח.

אני אישית לא משתמשת בעלים ובתבלינים נוספים מלבד מלח. (אצלינו פחות אוהבים.)
 
  • תודה
Reactions: ***

שוקוצ'יפס

משתמש מקצוען
אני מכניסה ירקות חתוכים גס לסיר (פטרוזיליה, קולרבי, בטטה, קישוא, גזר, בצל) ועוף ללא העור (בד"כ כנפיים)
ממלאה מים מהברז עד למעלה, מבשלת על אש גבוהה עד לרתיחה, מנמיכה את האש ומתבלת במלח וא.מרק עוף, מבשלת כשעתיים
לאחר כשעה מוציאה את השומן שצף מהעוף (לפעמים מבשלת את העוף בסיר נפרד עם מים כדי שיצא הלכלוך והשומן ואח"כ מעבירה את העוף המכובס לסיר המרק)
כשהמרק מתחמם בשבת על הפלטה אני כניסה לסיר קניידלעך.

לא לשכוח להגיד תוך כדי בישול לכבוד שבת קודש :)
 

חוה ש

משתמש מקצוען
ראש סלרי וסלק קטן מעשירים את המרק.
אם משאירים את הסלק במרק אחרי שהוא מתקרר המים נהיים סגולים, אח"כ שמרתיחים שוב הצבע הסגול נעלם.
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר להוסיף בצלים קטנים למי שאוהב.
 

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
למי שאוהב- אפשר להוסיף למרק חתיכה קטנה של בקר (מס' 8 מתאים) או חתיכה של עצמות מח (לא עצמות רגל)- שניהם מעשירים מאד את הטעם.
עצמות רגל גם טעימות מאוד. צריך כמובן להיות איכותי. (יש כל מיני סוגי עצמות בקר. רק הרגליים והמח שוות).
מוסיף למרק הרבה טעם (ושומן. טעים...).
אם מכניסים בשר ו/או מוצריו לדעתי לא כדאי לשים גם עוף. לכל סוג יש טעם אחר ולא מומלץ לערבב.
 

תודה על חיים...

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני עושה הכי פשוט וקל שאפשר, זה מרק טעים, וכמה שיותר זמן אחרי הבישול יותר אוהבים אותו (עושה לשבת, ואז משתמשת כל השבוע, הרתיחות החחוזרות מוסיפות המון למרק)
שמה מים בסיר כמעט עד סוף הסיר עם עוף - (עצמות או כנפיים, אין על מרק שנעשה מכרעיים שלמות, זה נותן טעם הרבה יותר חזק למרק)
מתחילה לבשל, ותוך כדי מוסיפה תפו"א, גזר, קישוא, קולרבי, (סלרי ופטרוזיליה- לא חובה, מוסיף המון!!), בצל שלם, בסביבות ה 3 שיני שום, בטטה. בקיצור ירקות שיש בבית ואוהבים במרק, פעם הייתי שמה גם פלפל אדום, לא אהבתי את התוצאה...
מוסיפה המון מלח (כף - כף וחצי לסיר של 5 ליטר) ומבשלת שעה וחצי לפחות.

בהצלחה!
אחד המתכונים הקלים והטעימים ביותר!!
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
- חלקי עוף נקיים איכותיים ללא עור ושומן
- להרתיח במים לפי יחס מתאים לכם.
(אצלי עוף שלם או חלקי עוף בגודל דומה על סיר של7-8 ליטר שמכיל גם הרבה ירקות)

- רגע לפני הרתיחה להסיר את כל הקצף, ורגע אחרי הרתיחה להעביר לאש קטנה כדי למנוע "החלבה" של המרק ולשמור על הצלילות.

-להוסיף ירקות קטנים ושלמים.
שומר על צלילות המרק.
הירקות שנחמדים במרחק: בצל, גזר, בטטה, קישואים, דלעת, ראש סלרי, שורש פטרוזיליה, תפו"א, פלפל וגמבה - לפי טעם. קולרבי אפשרי, פחות לטעמי.

לבשל כ-2-3 שעות, אם המרק מיועד לכמה ימים, להפריד מראש את הכמויות לכלים נפרדים ולהימנע מהרתחות חוזרות. פוגע מאד בטעם.

להוסיף את המלח רק בסוף הבישול .
5 דקות לפני ההגשה להכניס למרק כמה ענפים של עלי סלרי.
בערב שבת להכניס את הסלרי במעבר לפלטה.

נ.ב.
המלצה חמה, אם אתם פולנים, אל תשתכנעו להכין מרק מגרונות הודו...
 

חמג

משתמש מקצוען
בהמלצת חברה התחלתי להוסיף כמה שיני שום למרק עוף וזה מאד מאד מוסיף.
(היא אמרה לי אפילו יותר מראש אבל לא העזתי עד כדי..)
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
למה, שאלה הפולניה למחצה

זאת התשובה.
עוד לא פגשתי פולנים ששרדו את הריח והטעם של גרונות הודו, ואם ההורים שרדו בגבורה, הילדים הראו את הכיוון...

אבל אולי בפרוג מסתובבים פולנים אחרים... שכבר התארצישראלו או שהתקנאו בשכניהם ההונגרים;)
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
אז הפולנים מפסידים (:
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת זְכוֹר יְהוָה לְדָוִד אֵת כָּל עֻנּוֹתוֹ:ב אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַיהוָה נָדַר לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ג אִם אָבֹא בְּאֹהֶל בֵּיתִי אִם אֶעֱלֶה עַל עֶרֶשׂ יְצוּעָי:ד אִם אֶתֵּן שְׁנַת לְעֵינָי לְעַפְעַפַּי תְּנוּמָה:ה עַד אֶמְצָא מָקוֹם לַיהוָה מִשְׁכָּנוֹת לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ו הִנֵּה שְׁמַעֲנוּהָ בְאֶפְרָתָה מְצָאנוּהָ בִּשְׂדֵי יָעַר:ז נָבוֹאָה לְמִשְׁכְּנוֹתָיו נִשְׁתַּחֲוֶה לַהֲדֹם רַגְלָיו:ח קוּמָה יְהוָה לִמְנוּחָתֶךָ אַתָּה וַאֲרוֹן עֻזֶּךָ:ט כֹּהֲנֶיךָ יִלְבְּשׁוּ צֶדֶק וַחֲסִידֶיךָ יְרַנֵּנוּ:י בַּעֲבוּר דָּוִד עַבְדֶּךָ אַל תָּשֵׁב פְּנֵי מְשִׁיחֶךָ:יא נִשְׁבַּע יְהוָה לְדָוִד אֱמֶת לֹא יָשׁוּב מִמֶּנָּה מִפְּרִי בִטְנְךָ אָשִׁית לְכִסֵּא לָךְ:יב אִם יִשְׁמְרוּ בָנֶיךָ בְּרִיתִי וְעֵדֹתִי זוֹ אֲלַמְּדֵם גַּם בְּנֵיהֶם עֲדֵי עַד יֵשְׁבוּ לְכִסֵּא לָךְ:יג כִּי בָחַר יְהוָה בְּצִיּוֹן אִוָּהּ לְמוֹשָׁב לוֹ:יד זֹאת מְנוּחָתִי עֲדֵי עַד פֹּה אֵשֵׁב כִּי אִוִּתִיהָ:טו צֵידָהּ בָּרֵךְ אֲבָרֵךְ אֶבְיוֹנֶיהָ אַשְׂבִּיעַ לָחֶם:טז וְכֹהֲנֶיהָ אַלְבִּישׁ יֶשַׁע וַחֲסִידֶיהָ רַנֵּן יְרַנֵּנוּ:יז שָׁם אַצְמִיחַ קֶרֶן לְדָוִד עָרַכְתִּי נֵר לִמְשִׁיחִי:יח אוֹיְבָיו אַלְבִּישׁ בֹּשֶׁת וְעָלָיו יָצִיץ נִזְרוֹ:
נקרא  18  פעמים

אתגר AI

תקווה לעתיד טוב יותר • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה