לפני שנה גילינו צליאק לי ולשתי בנותיי.
בליל הסדר בלבד אנחנו אוכלות מצה.
בשנה שעברה מאוד מאוד מאוד מאוד דאגתי מה נאכל כל הפסח.
אבל בסוף ממש לא רעבנו והיה מצוין לחלוטין.
אני זוכרת כמה דברים. בהמשך אולי אזכר בעוד. אני עוד לא אוחזת שם...
יש לקנות מצות/מציות מקמח תפו"א. (נראה לי שזה חדש משנה שעברה.) את זה אכלנו במקום מצות.
עזר מציון מחלקים לחולי צליאק ארגזים של מציות כאלה, בדיוק כמו בחנות, רק שבורות. קיבלנו ארגז ענק. מי שתרצה תקבל טל' באישי.
חלק מזה טחנתי והכנתי מתכון של לחמניות בתבניות מאפינס, זה יצא כמין פשטידה. טעים-טעים-טעים. זללנו את זה כל החג (וגם אח"כ). מאוד קל להכנה. עליי לחפש את המתכון.
מהמציות האלה אני מכינה כל השנה מצה-בריי ט-ע-י-מ-י-ם!!! (עזר מציון מחלקים את זה כל השנה).
בנוסף אפשר לטחון את זה לציפוי לשניצלים או במקום קמח מצה לכל דבר. זה ממש טעים.
עוד דבר מאוד משביע שהכנתי לארוחת בוקר/ערב: חביתה גדולה של 5 ביצים עם קופסת קוטג', אפשר להוסיף פטריות, אולי גם בצל. זה ממלא מאוד.