עוגות/עוגיות מעונינת במתכון קל לחיתוכיות

משתמש משודרג

משתמש מקצוען
עוגת ז'רבו- שוקולד:
התמונה היא ממה שאני אפיתי והמתכון מתוך הספר "מתכוננים" של א. טהלר (מקווה שבסדר שצרפתי...)
1704371784338.png
1704371716845.png
 

משתמש משודרג

משתמש מקצוען
ועוד משהו מושלם שאין לי תמונה:

עוגת שוקולד ופרורי חלווה​

לבצק:
2/3 כוס סוכר
2/3 מרגרינה
2/3 1 כוס קמח
1 כוס קוקוס
לעבד לבצק, לשטוח בתבנית – לא לאפות.

להמיס בסיר:
250 גר' שוקולד
3/4 מרגרינה
2 כפיות קפה עם מעט מים רותחים

לערבב בקערה:
1.5 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים
כוס קמח
קורט מלח
לערבב טוב, להוסיף את תערובת השוקולד, לשפוך על הבצק ולאפות כ-20 דקות עד 1/2 שעה.

קרם שוקולד:
3 כפות קקאו
100 גר' חלווה
1/3 כוס מים
100 גר' מרגרינה
להמיס ולשפוך על עוגה חמה

לגרד 100 גר' חלווה נוספים מעל העוגה – לקישוט.
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
כל עוגת שכבות אחרי הקפאה טובה וחיתוך בסכין חדה אפשר להפיק ממנה ריבועים יפים
מקשטים במעט סוכריות זהב בכלל זה מרים את העסק
 

עיגולים

משתמש רשום
כל עוגת שכבות אחרי הקפאה טובה וחיתוך בסכין חדה אפשר להפיק ממנה ריבועים יפים
מקשטים במעט סוכריות זהב בכלל זה מרים את העסק
או עוגה יפה, טעימה, ומוצלחת?
. זה מה שכתבתי
יש לך משהו כזה? אשמח, גם לחיתוכיות..

@עדןן תודה רבה! אם יש לך עוד משהו אשמח :)
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
.
יש לך משהו כזה? אשמח, גם לחיתוכיות..

@עדןן תודה! אם יש לך עוד משהו אשמח :)
יש לי עוגה שעשיתי כך לאחרונה מישהו העלה את זה השבוע בפרוג
3 טורטים 2 לבן 1 חום
קרם חצי מבושל חצי במעבד מזון
וגנאש מלמעלה
אני ינסה לחפש לך כאן

עריכה - מצאתי לך
עוגת 6 שכבות (קיבלתי מגיסתי ,לא ידוע לי המקור)
החומרים:
טורט לבן:

10 בייצים
10 כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
1 שקית אבקת אפיה
טורט חום:
5 בייצים
5כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
0.5 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
קרם:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 בייצים
4 סוכר וניל
2 מרגרינה רכה
2 כפות קפה נמס
2כפות יין אדום מתוק
ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל קצפת צמחית

הוראות הכנה:
טורטים:

לחמם תנור לחם בינוני(בערך 175 מעלות), להפריד בייצים להקציף חלבונים לקצף יציב תוך הוספת הסוכר בהדרגה להנמיך מהירות תוך הוספת השמן והחלמונים, להוסיף את שאר החומרים.
את הטורט הלבן לחלק ל2 (את הטורט החום לא מחלקים)
לרפד 2 תבניות ח"פ ענקית בנייר אפיה ולשמן אותם מעט לאפות 10 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
יוצא 3 טורטים.
קרם:
מכניסים לסיר קטן את הקמח מים והסוכר , מבשלים תוך כדי ערבוב על להבנ נמוכה עד לקבלת מרקם דימוי דייסה.
לקרר.
במעבד מזון בלהב הסכין:
את הבייצים,סוכר וניל,מרגרינות עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
להוסיף את תכולת הסיר ולערבב שוב עד לאיחוד
מחלקים את הקרם ל2 לחלק אחד להוסיף את הקפה והיין ולערבב .
הרכבת העוגה:
טורט לבן, קרם וניל,טורט חום,קרם קפה,טורט לבן,גנאש
צפוי:
בסיר קטן להרתיח את הקצפת, להנמיך ללהבה נמוכה ולהוסיף את השוקולד שבור לקוביות - תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
לשפוך בעדינות מעל הטורט הלבן (ולטלטל את התבנית לקבלת ציפוי ללא בועות)
להקפיא היטב לפני החיתוך.
רצוי מאוד לחתוך עם הסכין המיוחד של העוגות.
ניתן גם לקרצוץ עם קורצן עגול (מדהים)
 
נערך לאחרונה ב:

rivkar

משתמש מקצוען
אין על המתכון הזה מתכון הדגל אצלינו, לוקח 5 דקות מרשים וטעים בטירוף
 

rivkar

משתמש מקצוען
יש לי משהו קלללל וטעיםם
(וואי מעריצה את כל אילו שיש להם כח לבצק הקצפות מריחות עוד שכבה ועדו אחת.. ואז לאפות.. שאפו אני רק בקטע של הקלילים)

 

קוראת ויוצרת

משתמש פעיל

קבצים מצורפים

  • IMG-20210111-WA0008.jpg
    IMG-20210111-WA0008.jpg
    KB 173.1 · צפיות: 61
  • בראוניז חלבה קפה.pdf
    4.5 MB · צפיות: 58
  • חיתוכיות טחינה.docx
    KB 13.1 · צפיות: 42

Prestigious

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון קללללל וטעים ממש ממש!!! אבל קחי בחשבון שהוא מתחסל בשניות

180גרם ביסקוויטים טחונים/ גרוסים
לערבב עם
6 כפות דבש
4 כפות חמאת בוטנים
רבע כוס שמן
לשטח בתבנית בינונית

להמיס במיקרוגל/ על האש
150 גרם שוקולד מריר
רבע כוס שמן
4 כפות חמאת בוטנים
שופכים מעל הביסקוויטים
מקפיאים לשעה וחותכים
 

חיפושיתוש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מערבבת קורנפלקס עם מעטטטט שמן ושוקולד חלבי
מערבבת מקפיאה זהוווווווווו
טעיםםםםםם
תעשי לפי העין
 

עובדת מהבית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
ועוד משהו מושלם שאין לי תמונה:

עוגת שוקולד ופרורי חלווה​

לבצק:
2/3 כוס סוכר
2/3 מרגרינה
2/3 1 כוס קמח
1 כוס קוקוס
לעבד לבצק, לשטוח בתבנית – לא לאפות.

להמיס בסיר:
250 גר' שוקולד
3/4 מרגרינה
2 כפיות קפה עם מעט מים רותחים

לערבב בקערה:
1.5 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
4 ביצים
כוס קמח
קורט מלח
לערבב טוב, להוסיף את תערובת השוקולד, לשפוך על הבצק ולאפות כ-20 דקות עד 1/2 שעה.

קרם שוקולד:
3 כפות קקאו
100 גר' חלווה
1/3 כוס מים
100 גר' מרגרינה
להמיס ולשפוך על עוגה חמה

לגרד 100 גר' חלווה נוספים מעל העוגה – לקישוט.
וואו זה נראה מתכון לענין!

יש לי שאלה,אני בד''כ לא מחובבות השימוש במרגרינה
אבל יש לי מרגרינה לשעת חירום כגון נפילות וכ'ו
יש אפשרות להשתמש במרגרינה שעבר התאריך?
ואם לא,לעוגה הזו חובה מרגרינה או שאפשר שמן?
 

משתמש משודרג

משתמש מקצוען
וואו זה נראה מתכון לענין!
צודקת לגמרי, שווה לנסות, לא תתאכזבי!
יש אפשרות להשתמש במרגרינה שעבר התאריך?
אישית, אם המרגרינה הייתה במקרר- לא הייתי מתרגשת... (תלוי גם כמה זמן עבר)
ואם לא,לעוגה הזו חובה מרגרינה או שאפשר שמן?
אף פעם לא ניסיתי, אם את רוצה- תנסי ותשתפי...
 

עובדת מהבית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
צודקת לגמרי, שווה לנסות, לא תתאכזבי!

אישית, אם המרגרינה הייתה במקרר- לא הייתי מתרגשת... (תלוי גם כמה זמן עבר)

אף פעם לא ניסיתי, אם את רוצה- תנסי ותשתפי...
12\19
עבר מספיק זמן?
היה כל הזמן במקרר
 

עובדת מהבית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
ברור להשתמש!
בל תשחית לזרוק,
(אם את לא מקפידה על שומן טראנס)
יאללה נתת לי חשק
הולכת לנסות עכשיו!
תכל'ס,כשהעתקתי את המתכון אני רואה שבעיקר בקרם המרגרינה חשובה
בשאר השכבות אפשר להחליף בשמן..
במקום תמצית וניל-סוכר וניל,הולך נכון?
יאללה מי שתישאר ערה אולי תקבל תמונה...
;)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד הִנֵּה מַה טּוֹב וּמַה נָּעִים שֶׁבֶת אַחִים גַּם יָחַד:ב כַּשֶּׁמֶן הַטּוֹב עַל הָרֹאשׁ יֹרֵד עַל הַזָּקָן זְקַן אַהֲרֹן שֶׁיֹּרֵד עַל פִּי מִדּוֹתָיו:ג כְּטַל חֶרְמוֹן שֶׁיֹּרֵד עַל הַרְרֵי צִיּוֹן כִּי שָׁם צִוָּה יְהוָה אֶת הַבְּרָכָה חַיִּים עַד הָעוֹלָם:
נקרא  19  פעמים

אתגר AI

חיבורים • אתגר 18

לוח מודעות

למעלה