חגים מנת עוף קלילה למוצאי הצום

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
כל השנים הכנתי עופות במרק בכמות כפולה, לסעודה מפסקת, ולמוצאי הצום.
מה שקורה בד"כ, שגם בסעודה המפסקת, וגם במוצאי הצום, יש כאלו שכבר מלאים, ומוותרים על העוף, ואני נשארת עם כמות מכובדת של עוף מכובס לא אטרקטיבי.
כמו כל הונגריה טובה, אני לא מסוגלת לחשוב על האופציה של הכנת פחות מנות ממספר הסועדים, אבל כבר נמאס לי.
יש לכן רעיון למנת עוף קלילה ואטרקטיבית יותר, למוצאי הצום?
משהו קל להכנה, מגרה ולא מכביד?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כל השנים הכנתי עופות במרק בכמות כפולה, לסעודה מפסקת, ולמוצאי הצום.
מה שקורה בד"כ, שגם בסעודה המפסקת, וגם במוצאי הצום, יש כאלו שכבר מלאים, ומוותרים על העוף, ואני נשארת עם כמות מכובדת של עוף מכובס לא אטרקטיבי.
כמו כל הונגריה טובה, אני לא מסוגלת לחשוב על האופציה של הכנת פחות מנות ממספר הסועדים, אבל כבר נמאס לי.
יש לכן רעיון למנת עוף קלילה ואטרקטיבית יותר, למוצאי הצום?
משהו קל להכנה, מגרה ולא מכביד?
יש פה בפורום הרבה מתכוני עופות.
איזה כיוון את מעדיפה? מתוק/מלוח/מתובל?
בכל מקרה זה יהיה לך לעזר
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
איזה כיוון את מעדיפה? מתוק/מלוח/מתובל?
לא כ"כ משנה.
הדרישות שלי הן אחרות.
1. קל לעיכול, ולא מדי מתובל, בכל זאת, מוצאי צום.
2. לא מדי מפוצ'קן, כי גם ככה צריך להתארגן גם לשבת, וגם לסעודות של לפני ואחרי הצום.
3. ניתן להכנה מראש, כי באמת שאין לי כוח להקפיץ או לטגן אפילו משהו קליל, אחרי הצום.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא כ"כ משנה.
הדרישות שלי הן אחרות.
1. קל לעיכול, ולא מדי מתובל, בכל זאת, מוצאי צום.
2. לא מדי מפוצ'קן, כי גם ככה צריך להתארגן גם לשבת, וגם לסעודות של לפני ואחרי הצום.
3. ניתן להכנה מראש, כי באמת שאין לי כוח להקפיץ או לטגן אפילו משהו קליל, אחרי הצום.
 

פ.ג.

משתמש מקצוען
לדעתי חזה עוף זה החלק הכי קליל בעוף
אפשר לאפות בתנור
אפשר בשיפודים-לבשל או לצלות בתנור
אפשר להקפיץ עם קצת בצל ו/או ירקות
 

מירי456

משתמש מקצוען
נראה לי זה מה שאת מחפשת...

פשוט להוציא את העוף המכובס מהמרק
ולחממם אותו על מצע של בצל מטוגן וקצת ירקות מאודים
העוף נשאר קל לעיכול ומקבל טעם אחר
אפשר גם להכין את הירקות לפני החג כך שאין הרבה עבודה אחרי הצום
 

113570

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
שניצל טרי במוצאי יום כיפור הכי קליל
או חזה עוף בטמפורה
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
שמור אצל אמא שלי גזיר עיתון שממליץ להוציא את העוף מהמרק לאחר שעה של בישול,
ואז לתבל אותו,
ויש שם מגוון הצעות לתיבולים מוצלחים לעוף במצב כזה.
הרווח: גם מרק עוף, גם עוף רך אבל לא מכובס ומוכן בקלי קלות.

אני ניסיתי השנה את ההצעה של רוטב קטשופ+שומשום
בחרתי ברוטב הזה כי הוצאתי את העוף אחרי שעתיים בישול, ורציתי טעם עוצמתי שיחפה על ה'מכובס'.
יצא עוף נימוח ממש, עם רוטב טעים ועסיסי.

יש שם המלצות לרוטב בצל, רוטב פטריות + בצל, רוטב עשבי תיבול ועוד.
לדעתי כל תיבול דומיננטי יהיה טוב.
ההוראות הן לאפות שעה נוספת (לאחר הבישול שעה) על 180/90, מכוסה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד הִנֵּה מַה טּוֹב וּמַה נָּעִים שֶׁבֶת אַחִים גַּם יָחַד:ב כַּשֶּׁמֶן הַטּוֹב עַל הָרֹאשׁ יֹרֵד עַל הַזָּקָן זְקַן אַהֲרֹן שֶׁיֹּרֵד עַל פִּי מִדּוֹתָיו:ג כְּטַל חֶרְמוֹן שֶׁיֹּרֵד עַל הַרְרֵי צִיּוֹן כִּי שָׁם צִוָּה יְהוָה אֶת הַבְּרָכָה חַיִּים עַד הָעוֹלָם:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

תקווה לעתיד טוב יותר • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה