בשרי מנצלים שאריות---

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
באמת שכאב לי הלב לזרוק את כל שאריות העוף שהתכבס במרק של עיו"כ. נשאר הרבה.
אז הוצאתי את חלקי העוף שנותרו מהמרק ותלשתי מעצמות.
העפתי למקפיא. ליום שיבוא.
והוא בא מהר.

הוצאתי מהקפאה.
הפשרתי.
קצצתי מעט

במחבת גדולה טיגנתי בצל קצוץ וגזר שקצצתי דק.
כמה פטריות טריות שכבר לא הו כל כך טריות והחלו להראות סימני זקנה, נקצצו והוספו לחגיגה שבמחבת.
פטרוזיליה יבשה, טריה לא היה לי.
כשהבצל נעשה שקוף הוספתי את העוף.
דקה טיגון.
מלח
פלפל שחור
מעט פפריקה מתוקה
מעט תבלין לקציצות, אפשר לוותר
אבקת שום
מעט טריאקי
וזהו.
IMG_9962_575x1024.jpg

הסרתי מהאש.
קיררתי מעט.
הוספתי ביצה אחת כדי שהתערובת תהיה דביקה ולא מתפוררת ממש.
IMG_9964_1024x575.jpg

קצת קשה לי לתת כמויות. אבל האמת שזה לא ממש משנה כי הכל יתקבל בברכה במתכון הזה.


הכנתי בצק פריך, קלי קלות. כל מתכון בצק פריך מלוח יהיה טוב.

רידדתי.
הנחתי כף גדושה על חצי עלה בצק במרחקים. הידקתי ביד שלא יתפזר, וכאן גם עזרה הביצה שהוספתי.
IMG_9967_1024x575.jpg



קיפלתי אחת חצי עלה הבצק השני מעל לחצי עם המילוי
IMG_9968_1024x575.jpg

קרצתי עיגולים
IMG_9969_1024x575.jpg

הידקתי באצבעות כדי שלא יפתח. הידקתי ממש בצביטה
IMG_9973_1024x575.jpg

ביצה טרופה ושומשום שחור מלמעלה
IMG_9975_575x1024.jpg

ולתנור לאפיה ב 180 מעלות. בערך 25 דקות להשחמה נאה.

חלק נוסף הכנתי כרוגלך

רידדתי עיגול מהבצק
IMG_9970_1024x575.jpg

חתכתי למשולשים ובקתה כל משולש הנחתי מילוי
IMG_9971_1024x575.jpg

גלגלתי מעל למילוי לרוגלך
IMG_9972_1024x575.jpg


ביצה טרופה מעלה, שומשום רגיל
ולתנור כנ"ל
IMG_9976_575x1024.jpg

מתכוונת בעז"ה להגיש [את מה שנשאר אחרי הטעימות כאן...] החג עם רוטב פטריות
IMG_9980_1024x575.jpg



IMG_9979_1024x575.jpg
IMG_9977_1024x575.jpg
 

קבצים מצורפים

  • IMG_9978_1024x575.jpg
    IMG_9978_1024x575.jpg
    KB 131.4 · צפיות: 37
  • IMG_9978_1024x575.jpg
    IMG_9978_1024x575.jpg
    KB 131.4 · צפיות: 30

במקום שאין אנשים ;)

משתמש מקצוען
היא איך מיצרים שאריות עוף
כשמבשלים מרק עוף, משתמשים בעצמות.
אחרי הבישול מסירים את שאריות העוף מהעצמות, שומרים בשקית בהקפאה עד שמצטברת כמות מספיק מכובדת.

אגב, מתאים גם לטגן קוביות בצל, מלח, פלפל ולהוסיף את שאריות העוף הקצוצות, למלא את הקרעפלאך להושענא רבה.
 

brachi :)

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
נראה מעולה!
אפשר מתכון לבצק פריך?
תודה:)
 

חניפו

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
רעיון גאוני
נראה לך אפשר לאמץ את ביצוע מס' 1 לקרעפלאך של שנה הבאה?
 

brachi :)

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
@ה. בקר אפשר מתכון לבצק הפריך שלך?
תודה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כשמבשלים מרק עוף, משתמשים בעצמות.
אחרי הבישול מסירים את שאריות העוף מהעצמות, שומרים בשקית בהקפאה עד שמצטברת כמות מספיק מכובדת.

אגב, מתאים גם לטגן קוביות בצל, מלח, פלפל ולהוסיף את שאריות העוף הקצוצות, למלא את הקרעפלאך להושענא רבה.
לפעמים שמים ממש חתיכות עוף במרק..
בעיו"כ שמתי מלא עוף במרק כדי לאכול בסעודה מפסקת וממה שנשאר מזה הכנתי את הנ"ל
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אפשר מתכון לבצק פריך?
תודה!
2.5 כוסות קמח
1/2 כוס שמן
1 חלמון
מעט מלח
מים לפי הצורך

מתחילים לעבד במעבד מזון ועוברם ללוש ביד.
מים מוסיפים מעט לפי הצורך
רעיון גאוני
נראה לך אפשר לאמץ את ביצוע מס' 1 לקרעפלאך של שנה הבאה?
כן.
 

sara55

משתמש רשום
באמת שכאב לי הלב לזרוק את כל שאריות העוף שהתכבס במרק של עיו"כ. נשאר הרבה.
אז הוצאתי את חלקי העוף שנותרו מהמרק ותלשתי מעצמות.
העפתי למקפיא. ליום שיבוא.
והוא בא מהר.

הוצאתי מהקפאה.
הפשרתי.
קצצתי מעט

במחבת גדולה טיגנתי בצל קצוץ וגזר שקצצתי דק.
כמה פטריות טריות שכבר לא הו כל כך טריות והחלו להראות סימני זקנה, נקצצו והוספו לחגיגה שבמחבת.
פטרוזיליה יבשה, טריה לא היה לי.
כשהבצל נעשה שקוף הוספתי את העוף.
דקה טיגון.
מלח
פלפל שחור
מעט פפריקה מתוקה
מעט תבלין לקציצות, אפשר לוותר
אבקת שום
מעט טריאקי
וזהו.
צפה בקובץ המצורף 1468633
הסרתי מהאש.
קיררתי מעט.
הוספתי ביצה אחת כדי שהתערובת תהיה דביקה ולא מתפוררת ממש.
צפה בקובץ המצורף 1468635
קצת קשה לי לתת כמויות. אבל האמת שזה לא ממש משנה כי הכל יתקבל בברכה במתכון הזה.


הכנתי בצק פריך, קלי קלות. כל מתכון בצק פריך מלוח יהיה טוב.

רידדתי.
הנחתי כף גדושה על חצי עלה בצק במרחקים. הידקתי ביד שלא יתפזר, וכאן גם עזרה הביצה שהוספתי.
צפה בקובץ המצורף 1468637


קיפלתי אחת חצי עלה הבצק השני מעל לחצי עם המילוי
צפה בקובץ המצורף 1468640
קרצתי עיגולים
צפה בקובץ המצורף 1468641
הידקתי באצבעות כדי שלא יפתח. הידקתי ממש בצביטה
צפה בקובץ המצורף 1468643
ביצה טרופה ושומשום שחור מלמעלה
צפה בקובץ המצורף 1468644
ולתנור לאפיה ב 180 מעלות. בערך 25 דקות להשחמה נאה.

חלק נוסף הכנתי כרוגלך

רידדתי עיגול מהבצק
צפה בקובץ המצורף 1468645
חתכתי למשולשים ובקתה כל משולש הנחתי מילוי
צפה בקובץ המצורף 1468646
גלגלתי מעל למילוי לרוגלך
צפה בקובץ המצורף 1468647

ביצה טרופה מעלה, שומשום רגיל
ולתנור כנ"ל
צפה בקובץ המצורף 1468648
מתכוונת בעז"ה להגיש [את מה שנשאר אחרי הטעימות כאן...] החג עם רוטב פטריות
צפה בקובץ המצורף 1468649


צפה בקובץ המצורף 1468650צפה בקובץ המצורף 1468652
נראה מעולה ממש!
ילך גם עם שאריות של רולדה הודו ?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  14  פעמים

לוח מודעות

למעלה