4-5 מנות פסטה:
400 גר' קמח רגיל (אני משתמשת בכוסמין לבן של נפלאות)
100 גר' קמח לפסטה (יש לשטיבל)- אם אין לי קמח לפסטה אני עושה את כל הכמות מקמח כוסמין.
5 ביצים L
1/2 כפית מלח
מערבבים את הקמח עם המלח על המשטח עבודה ויוצרים ערמה עם גומה במרכז שתכיל את הביצים
מתחילים לערבב עם מזלג את הקמח עם הביצים במעגלים מהפנים לבחוץ עד שכל הקמח מעורבב ויש גושים כאלה של בצק.
בשלב הזה לשים עם הידיים הלישה צריכה להיות כ10 דק' עד שמתקבל בצק רך וגמיש. אם הבצק קצת דביקי אפשר להרטיב טיפה את הידיים וללוש עם ידיים רטובות.
לא להוסיף מים לבצק!
כשהבצק הוא כדור יחסית רך וגמיש עוטפים אותו בניילון נצמד ושמים במקרר למינימום שעתיים ואפשר גם יומיים.
מחלקים את הבצק ל4 עם חלק אחד עובדים ושאר החלקים עוטפים בניילון
אם עושים פסטה רצועות/פרפרים אז כמעט בסוף הרידוד אפשר לפזר עלים ירוקים / פטריות מיובשות
לקפל לשתיים ולרדד שוב לעובי הרצוי.
אחרי שהצורות מוכנות - אני למדתי מפה הרבה טכניקות של צורות-
https://www.pesto.co.il/index.php?act=vid&vid=557 מבשלים אותם או מקפיאים אחרי ייבוש.
צורת הבישול:
מרתיחים בסיר מים עם 1 כפית מלח גס
שמים את כמות הפסטה הרצויה לבישול של 3 דק' בלבד ומוציאים למסננת ומעבירים לסיר עם רוטב לבישול נוסף של 2-3 דק'.
עריכה חשובה: אפשר להמיר את הביצים במים אבל אני לא ניסיתי... כל ביצה ממירים ב60 גר' מים