דיון מכונת פסטה

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מתעניינת לגבי מכונות פסטה

האם פסטה ביתית באמת יותר טעימה ברמה ששווה את העבודה
וכן מה צריך לבדוק לפני שקונים מכונה כזו

אשמח לכל מענה
תודה רבה :)
 

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
הכנתי כמה פעמים פסטה טעימה מאד בלי מכונה.
צריך לרדד היטב דק דק.
יש מי שאומר שזה לא יוצא דק כמו במכונה... השאלה כמה זה חשוב לך (אין ספק שמכונה חוסכת זמן).
הייתי מציעה לך להכין קודם פסטה טריה ולהחליט אם זה שווה לך את ההשקעה
 

כובע הנזיר

משתמש מקצוען
יותר טעים בוודאי.
שווה את העבודה? לטעמי ממש לא.
שווה את החוויה? כן! מאוד!
יש לי בת דודה נחמדה שפשוט מעבירה את המכונה שלה במשפחה וזה באמת השימוש הכי טוב למכונה. כל אחד נהנה ומעביר הלאה.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
לדעתי זה טעים בפער!
זה הרבה עבודה, אבל שווה את זה.
יש לי מכונה איטלקית מעולה, הייתי שמחה להשתמש בה לעיתים קרובות יותר,
אבל אני כן משתמשת מדי פעם.
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לדעתי זה טעים בפער!
זה הרבה עבודה, אבל שווה את זה.
יש לי מכונה איטלקית מעולה, הייתי שמחה להשתמש בה לעיתים קרובות יותר,
אבל אני כן משתמשת מדי פעם.
תודה :)
אני באמת אוהבת לעשות דברים מעניינים במטבח לכן אני די רוצה את זה
יש לך המלצות על דגם מסוים
או לפחות מה כדאי לבדוק לפני שקונים ?
 

אריאלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
זו מכונה מעולה ואיכותית
תעשי חיפוש והשוואה איפה הכי זול.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מאוד משמעותי הפער
לא רק לפסטה אלא גם ללזניה, רבולי וכל משפחת הפסטה :)
חוץ מזה כשאת מכינה בבית את יכולה לשדרג את הבצק עם תוספות שונות כמו עלים ירוקים/ פטריות מיובשות
אני מכינה די הרבה בגלל הפער בטעם. (כמעט כל תצרוכת הפסטה למיניה אצלינו זה עבודת יד)
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
פשוט אין מה להשוות לפסטה קנויה.
זה משהו אחר.
גמאני לא מרבה להכין בגלל הטרחה, זה יותר פינוק לזמנים מיוחדים. אבל לגמרי שווה שיש את המכונה בבית.
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
פשוט אין מה להשוות לפסטה קנויה.
זה משהו אחר.
גמאני לא מרבה להכין בגלל הטרחה, זה יותר פינוק לזמנים מיוחדים. אבל לגמרי שווה שיש את המכונה בבית.
תודה, איזה מכונה יש לך?
אני גם ממליצה ממש בשביל החוויה והכיף
ואין ספק שזה הרבה יותר טעים רק שזה הרבה עבודה
אם אני לא טועה יש לי של נעמן והיא מעולה.
תודה רבה
תודה רבה
מאוד משמעותי הפער
לא רק לפסטה אלא גם ללזניה, רבולי וכל משפחת הפסטה :)
חוץ מזה כשאת מכינה בבית את יכולה לשדרג את הבצק עם תוספות שונות כמו עלים ירוקים/ פטריות מיובשות
אני מכינה די הרבה בגלל הפער בטעם. (כמעט כל תצרוכת הפסטה למיניה אצלינו זה עבודת יד)
תודה גם לך, יש לך דגם מומלץ?
ואם לא אשמח לדעת מה חשוב לבדוק לפני שקונים
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה גם לך, יש לך דגם מומלץ?
ואם לא אשמח לדעת מה חשוב לבדוק לפני שקונים
למרות שאני מכינה המון בבית
עדיין אין לי מכונת פסטה o_O
עושה בידיים עם מערוך :sneaky:
מחכה שמישהו יביא לי מתנה...
 

perfect לי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מאוד משמעותי הפער
לא רק לפסטה אלא גם ללזניה, רבולי וכל משפחת הפסטה :)
חוץ מזה כשאת מכינה בבית את יכולה לשדרג את הבצק עם תוספות שונות כמו עלים ירוקים/ פטריות מיובשות
אני מכינה די הרבה בגלל הפער בטעם. (כמעט כל תצרוכת הפסטה למיניה אצלינו זה עבודת יד)
תני מתכון!
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
4-5 מנות פסטה:
400 גר' קמח רגיל (אני משתמשת בכוסמין לבן של נפלאות)
100 גר' קמח לפסטה (יש לשטיבל)- אם אין לי קמח לפסטה אני עושה את כל הכמות מקמח כוסמין.
5 ביצים L
1/2 כפית מלח

מערבבים את הקמח עם המלח על המשטח עבודה ויוצרים ערמה עם גומה במרכז שתכיל את הביצים
מתחילים לערבב עם מזלג את הקמח עם הביצים במעגלים מהפנים לבחוץ עד שכל הקמח מעורבב ויש גושים כאלה של בצק.
בשלב הזה לשים עם הידיים הלישה צריכה להיות כ10 דק' עד שמתקבל בצק רך וגמיש. אם הבצק קצת דביקי אפשר להרטיב טיפה את הידיים וללוש עם ידיים רטובות.
לא להוסיף מים לבצק!
כשהבצק הוא כדור יחסית רך וגמיש עוטפים אותו בניילון נצמד ושמים במקרר למינימום שעתיים ואפשר גם יומיים.
מחלקים את הבצק ל4 עם חלק אחד עובדים ושאר החלקים עוטפים בניילון
אם עושים פסטה רצועות/פרפרים אז כמעט בסוף הרידוד אפשר לפזר עלים ירוקים / פטריות מיובשות
לקפל לשתיים ולרדד שוב לעובי הרצוי.
אחרי שהצורות מוכנות - אני למדתי מפה הרבה טכניקות של צורות- https://www.pesto.co.il/index.php?act=vid&vid=557 מבשלים אותם או מקפיאים אחרי ייבוש.

צורת הבישול:
מרתיחים בסיר מים עם 1 כפית מלח גס
שמים את כמות הפסטה הרצויה לבישול של 3 דק' בלבד ומוציאים למסננת ומעבירים לסיר עם רוטב לבישול נוסף של 2-3 דק'.

עריכה חשובה: אפשר להמיר את הביצים במים אבל אני לא ניסיתי... כל ביצה ממירים ב60 גר' מים
 
נערך לאחרונה ב:

שבל

משתמש סופר מקצוען
למישהו יש נסיון עם האביזר למיקסר של קנווד שמרדד פסטה?

בנוסף - פסטה לרגישים לגלוטן אפשר להכין מקמח מולינו, יוצא משמעותית יותר טעים מהקנויות למיניהן.
מקפיאים גושי בצק בגודל מנה, מפשירים כמה שעות מראש, מרדדים דק ומבשלים שלש דקות.
לא עבודה קשה, ושיפור משמעותי בתנאי החיים של הצליאקים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת זְכוֹר יְהוָה לְדָוִד אֵת כָּל עֻנּוֹתוֹ:ב אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַיהוָה נָדַר לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ג אִם אָבֹא בְּאֹהֶל בֵּיתִי אִם אֶעֱלֶה עַל עֶרֶשׂ יְצוּעָי:ד אִם אֶתֵּן שְׁנַת לְעֵינָי לְעַפְעַפַּי תְּנוּמָה:ה עַד אֶמְצָא מָקוֹם לַיהוָה מִשְׁכָּנוֹת לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ו הִנֵּה שְׁמַעֲנוּהָ בְאֶפְרָתָה מְצָאנוּהָ בִּשְׂדֵי יָעַר:ז נָבוֹאָה לְמִשְׁכְּנוֹתָיו נִשְׁתַּחֲוֶה לַהֲדֹם רַגְלָיו:ח קוּמָה יְהוָה לִמְנוּחָתֶךָ אַתָּה וַאֲרוֹן עֻזֶּךָ:ט כֹּהֲנֶיךָ יִלְבְּשׁוּ צֶדֶק וַחֲסִידֶיךָ יְרַנֵּנוּ:י בַּעֲבוּר דָּוִד עַבְדֶּךָ אַל תָּשֵׁב פְּנֵי מְשִׁיחֶךָ:יא נִשְׁבַּע יְהוָה לְדָוִד אֱמֶת לֹא יָשׁוּב מִמֶּנָּה מִפְּרִי בִטְנְךָ אָשִׁית לְכִסֵּא לָךְ:יב אִם יִשְׁמְרוּ בָנֶיךָ בְּרִיתִי וְעֵדֹתִי זוֹ אֲלַמְּדֵם גַּם בְּנֵיהֶם עֲדֵי עַד יֵשְׁבוּ לְכִסֵּא לָךְ:יג כִּי בָחַר יְהוָה בְּצִיּוֹן אִוָּהּ לְמוֹשָׁב לוֹ:יד זֹאת מְנוּחָתִי עֲדֵי עַד פֹּה אֵשֵׁב כִּי אִוִּתִיהָ:טו צֵידָהּ בָּרֵךְ אֲבָרֵךְ אֶבְיוֹנֶיהָ אַשְׂבִּיעַ לָחֶם:טז וְכֹהֲנֶיהָ אַלְבִּישׁ יֶשַׁע וַחֲסִידֶיהָ רַנֵּן יְרַנֵּנוּ:יז שָׁם אַצְמִיחַ קֶרֶן לְדָוִד עָרַכְתִּי נֵר לִמְשִׁיחִי:יח אוֹיְבָיו אַלְבִּישׁ בֹּשֶׁת וְעָלָיו יָצִיץ נִזְרוֹ:
נקרא  18  פעמים

אתגר AI

תקווה לעתיד טוב יותר • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה