אף אחד!
אז החלטתי לנסות להכין מלוחים.
אולי נחזור אחורה כמה דקות קודם ההחלטה...
פרסתי דג סלמון למנות פילה.
נשארו כמה חתיכות לא ממש יפים.
בד"כ אני מכינה גם אותם---ואוכלים אותם הערב.
אבל-
הפעם עלה בדעתי רעיון אחר.
זרקתי למחבת טפלון
הוספתי 1/2 בצל גדול קצוץ
שפכתי מעט שמן,
אהמ..קצת יותר ממעט, אבל לא הרבה.
מלח, פלפל, מעט שום כתוש.
טיגנתי כמה דקות עד שהדג היה מוכן והבצל היה שקוף
קררתי.
בינתיים בישלתי ביצים.
אחר שהיו מוכנות-
קילפתי, שמתי בקערה והוספתי את הסלמון עם שמן הטיגון.
טחנתי במוט.
התקבל מוס סלמון מהמם.
טעים טעים.
אפשר לטעום ולתקן תיבול אחרי הטחינה.
ואז-
נחו עיניי על מכשיר המולטיקייק שישב כל החנוכה על השיש.
ו-
שמתי קמח, אבקת אפיה, שום כתוש, פלפל שחור, כוסברה יבשה טחונה, שמן, מים, ביצה.
טרפתי במטרפה לתערובת חלקה.
חיממתי את המכשיר.
זילפתי לשקעים, בגובה ממש לשפת השקע התחתון
סגרתי.
אחרי 5-6 דקות פתחתי.
ושם זה נגמר.
מוכן.
אולי בעצם התחיל
או המשיך.
מנת פתיחה מפנקת ממש
מוס סלמון על דונאט מלוח.
מעל זריתי קצח
מעט רוטב צ'ילי על הצלחת.
סכין, מזלג.
וביס מכל החגיגה יחד- דונאט, מוס סלמון ורוטב צ'ילי מתוק
מושלם.
אין מתכון מדוייק לסלמון. אני שמתי בערך 200 גרם סלמון ו- 3 ביצים קשות
לדונאטס-
כ-14 יחידות
1.5 כוסות קמח
1/2 אבקת אפיה
1/3 כוס שמן
1 ביצה
מעט מלח
מעט פלפל שחור
3 שיני שום כתושות היטב או 1 כפית אבקת שום
1 כף כוסברה יבשה טחונה
1/4 כוס מים
טורפים הכל במטרפה לתערובת אחידה ממש ללא גושים התערבות צריכה להיות בצקית אבל נוזלית, לא יציבה כמו בצק ממש.
מכאן מכינים כמו דונאטס רגילים
חנוכה שמח!
חודש טוב!
אז החלטתי לנסות להכין מלוחים.
אולי נחזור אחורה כמה דקות קודם ההחלטה...
פרסתי דג סלמון למנות פילה.
נשארו כמה חתיכות לא ממש יפים.
בד"כ אני מכינה גם אותם---ואוכלים אותם הערב.
אבל-
הפעם עלה בדעתי רעיון אחר.
זרקתי למחבת טפלון
הוספתי 1/2 בצל גדול קצוץ
שפכתי מעט שמן,
אהמ..קצת יותר ממעט, אבל לא הרבה.
מלח, פלפל, מעט שום כתוש.
טיגנתי כמה דקות עד שהדג היה מוכן והבצל היה שקוף
קררתי.
בינתיים בישלתי ביצים.
אחר שהיו מוכנות-
קילפתי, שמתי בקערה והוספתי את הסלמון עם שמן הטיגון.
טחנתי במוט.
התקבל מוס סלמון מהמם.
טעים טעים.
אפשר לטעום ולתקן תיבול אחרי הטחינה.
ואז-
נחו עיניי על מכשיר המולטיקייק שישב כל החנוכה על השיש.
ו-
שמתי קמח, אבקת אפיה, שום כתוש, פלפל שחור, כוסברה יבשה טחונה, שמן, מים, ביצה.
טרפתי במטרפה לתערובת חלקה.
חיממתי את המכשיר.
זילפתי לשקעים, בגובה ממש לשפת השקע התחתון
סגרתי.
אחרי 5-6 דקות פתחתי.
ושם זה נגמר.
מוכן.
אולי בעצם התחיל
או המשיך.
מנת פתיחה מפנקת ממש
מוס סלמון על דונאט מלוח.
מעל זריתי קצח
מעט רוטב צ'ילי על הצלחת.
סכין, מזלג.
וביס מכל החגיגה יחד- דונאט, מוס סלמון ורוטב צ'ילי מתוק
מושלם.
אין מתכון מדוייק לסלמון. אני שמתי בערך 200 גרם סלמון ו- 3 ביצים קשות
לדונאטס-
כ-14 יחידות
1.5 כוסות קמח
1/2 אבקת אפיה
1/3 כוס שמן
1 ביצה
מעט מלח
מעט פלפל שחור
3 שיני שום כתושות היטב או 1 כפית אבקת שום
1 כף כוסברה יבשה טחונה
1/4 כוס מים
טורפים הכל במטרפה לתערובת אחידה ממש ללא גושים התערבות צריכה להיות בצקית אבל נוזלית, לא יציבה כמו בצק ממש.
מכאן מכינים כמו דונאטס רגילים
חנוכה שמח!
חודש טוב!